Kysané zelí do sklenic recept
Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na plechy, nejlépe k topení nebo někam do tepla. Víčka se vypoulí a zelí pracuje a stéká z nich voda. Necháme tak asi 2-3 týdny, víčka by se měla vcucnout, ale pokud ne, nevadí
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Jednoduché kysané zelí recept
1.Zelí po nakrouhání není třeba nechat 2 hodiny odpočinout 2.Fermentace není zcela ukončena po jednom týdnu. Čili: nakrouhané zelí smísit se solí a kmínem (na 4 kg zelí 1 káv.lžička soli-ale dávky jsou individuální) a hned napěchovat do sklenic-opravdu napěchovat jakýmkoli dusadlem, uzavřít ,sklenic
Podobné recepty jako Jednoduché kysané zelí