Pečená zelenina s černuchou recept
Černucha má široké použití hlavně v Indii a na středním východě. Používá se k okořenění chleba, pečiva, sýrů, luštěnin apod. Je součástí směsí koření Karí a různých druhů Másal.
Podobné recepty jako Pečená zelenina s černuchou
Hokaido zapečená s Nivou recept
černucha koření ratattouille ... Osolit, přidat koření, zalít olivovým olejem, promíchat a dát péct. Když je dýně měkká /cca po 30 minutách/, přidáme nakrájenou nivu a ještě dáme péct. Každou porci podáváme horkou a na ní dáme 2 lžíce studeného bílého jogurtu.
Podobné recepty jako Hokaido zapečená s Nivou
Bengálská směs koření recept
černucha (semeno) 2 lžíce. ... Nepražíme, ani nepečeme. Podle chuti a potřeby můžeme koření rozdrtit nebo umlít. Koření se používá buď ke smažení, aby ochutilo olej, nebo povaří v indickém trvanlivém másle Ghee a přidá se do jídel těsně před podáváním.
Podobné recepty jako Bengálská směs koření
Chléb z pivního těsta recept
koření (černucha, koriandr) podle potřeby . ... Do těsta zapracujeme také nejrůznější koření, bylinky či semínka. Těsto dáme na vál, hezky vypracujeme bochník a dáme jej na plech na pergamen na dokynutí. Teď je ta pravá chvíle, chceme li bochník zdobit zářezy či stříháním, úpravu provést. ...
Podobné recepty jako Chléb z pivního těsta
Cuketa na kmíně recept
Postup přípravy receptu. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostky. Neloupeme je, pouze pokud je někde slupka špatná. Na pánvičce rozpustíme ghí, zasypeme kmínem a promícháme - necháme "opékat" asi půl minuty a stále mícháme.
Podobné recepty jako Cuketa na kmíně
Uzbecká samsa recept
Černucha neboli černý kmín je aromatické koření, které se používá v uzbecké, arabské... kuchyni a ne každému může zachutnat. :) Samsa se může dělat na mnoha způsobů, mně ale prozatím nejvíce chutná tento.
Podobné recepty jako Uzbecká samsa
Salát Giftun recept
Černý kmín, jinak taky Černucha, v Egyptě hojně používaný jsem použila poprvé. Pro ty, kteří nemají potuchy, co to je za koření přidávám odkaz..:-)) Všechny vás tímto zdravím již z domova!!:-))
Podobné recepty jako Salát Giftun
Jemné kokosové curry s dýní, květákem a cizrnou
Vsypte koření, restujte 1 minutu, aby kurkuma nezhořkla, přidejte dýni, zalijte kokosovým mlékem a 500 ml vody, osolte, přiveďte k varu a vařte 20 minut. 4 Rýži propláchněte, zlehka osolte, zalijte dvojnásobným množstvím vody, zahřívejte k varu, snižte teplotu, přiklopte a na mírném stupni vařte 15–
Podobné recepty jako Jemné kokosové curry s dýní, květákem a cizrnou
Orientální pečený květák a růžičková kapusta
černý kmín (černucha setá) 2 lžičky. mletá kurkuma 1 lžička. koření garam masala 1 lžička. mořská sůl 1 lžička. čerstvě mletý bílý pep ...
Podobné recepty jako Orientální pečený květák a růžičková kapusta