Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se smetanou je polévka pro opravdové labužníky. Lahodná a krémová, a můžeme k ní podávat třeba chlebo...
Dušené zelí
Bez dušeného zelí si neumíme některá jídla ani přestavit. Uděláme si velmi dobré dušené zelí....
Vařený květák
Vařený květák je velmi jednoduché jídlo. Přesto když ho podáváme například s čerstvě uvařenými brambory politými máslem, ...
Kapustičky v listovém těstě recept
Kapustičky očistíme a odřízneme košťál. Vložíme je na pařák a uvaříme al dente. Necháme je vystydnout. Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverce takové velikosti, abychom do nich mohli kapustičky zabalit.
Podobné recepty jako Kapustičky v listovém těstě
Golubky od Máši recept
Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka neprovařila celá, klidně po oloupání půlky ještě dovaříme.
Podobné recepty jako Golubky od Máši
Krémová polévka z brokolice recept
Košťál brokolice oloupeme a usekáme nahrubo. V kastrolu na rozpuštěném másle zpěníme usekanou cibuli. Pak přidáme kousky brambor a vše krátce orestujeme, osolíme a opepříme. Teplotu snížíme na minimum a přímo na tuto směs položíme alobal. Kastrol zakryjeme pokličkou a brambory s cibulí asi 5 minut p
Podobné recepty jako Krémová polévka z brokolice
Caesar Salát s kuřecím masem
Omyjeme římský salát (pozor, jiný salát se na Caesar salát nepoužívá) a odřežeme tvrdý košťál. Použijeme jen hezké čisté listy salátu. Listy zbavené košťálu pak nakrájíme na pravidelné větší čtverce.
Podobné recepty jako Caesar Salát s kuřecím masem
Zelné závitky s mletým masem
Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších listů. Jejich střední žebra naplocho seřízneme. Zbytek zelí nahrubo pokrájíme. Cibule oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky.
Podobné recepty jako Zelné závitky s mletým masem
Římský salát s rajčaty a olivami
Ze salátu odstraníme košťál a vnější listy. Hlávku nakrájíme na kousky velké asi 3 cm, omyjeme vodou a osušíme. Rajčata omyjeme, nařízneme do tvaru kříže a ve vroucí vodě 20 vteřin blanšírujeme.
Podobné recepty jako Římský salát s rajčaty a olivami
Zelný salát po čínsku
Hlávku zelí rozdělíme na listy, odstraníme košťál a nakrájíme na čtverečky o hraně dva centimetry. Povaříme 10 minut v osolené vodě. Zvlášť předem uvaříme namočené sušené čínské houby, ale mohou být i tuzemské.
Podobné recepty jako Zelný salát po čínsku
Květákový nákyp se šunkou
Očištěný květák vložíme do vařící osolené vody, změklý necháme okapat, rozebereme na drobné růžičky a košťál nakrájíme na drobné nudličky. 2 Nákyp lze připravit i tak, že syrový květák nastrouháme na hrubším struhadle a osolíme.
Podobné recepty jako Květákový nákyp se šunkou
Gratinovaná brokolice
Brokolici rozebereme na růžičky, košťál oloupeme a pokrájíme na menší kousky a ve vroucí osolené vodě povaříme vše cca 2 minuty. Pak scedíme a necháme
Podobné recepty jako Gratinovaná brokolice
Nakládaný zelný salát
Zelí očistíme, rozkrojíme, odstraníme košťál a nakrájíme ho na tenké nudličky. Stejně tak očistíme a nakrájíme i okurku, mrkev a papriku. Všechnu zeleninu nasypeme do velké skleněné nebo keramické nádoby a promícháme.
Podobné recepty jako Nakládaný zelný salát
Brokolicový dip z košťálu recept
Košťál oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do osolené vody do měkka. Před koncem přidáme ještě růžižku brokolice, měla by zůstat pěkně zelená, kvůli barvě omáčky. Slijeme a vše dohladka rozmixujeme.
Podobné recepty jako Brokolicový dip z košťálu
Pikantní čalamáda
Za zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky. 2 Připravíme nálev: svaříme 1/2 l vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, bobkový list, hořčičné semínko, pepř a nové koření, promícháme a krátce povaříme.
Podobné recepty jako Pikantní čalamáda
Brokolicová polévka s parmazánem recept
Košťál a mrkev nastrouháme na střední nudličky, zpěníme na oleji, zalijeme 2 l horké vody, ochutíme polévkovým kořením, pepřem a bujonem a vaříme na mírném ohni 10 minut. Polovinu růžiček rozebereme na drobné kousky, vložíme do polévky a povaříme dalších 5 minut.
Podobné recepty jako Brokolicová polévka s parmazánem
Polévka Minestrone, italská recept
Postup přípravy receptu. Kapustu očistíme, odstraníme košťál a listy nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
Podobné recepty jako Polévka Minestrone, italská
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolici rozeberte na růžičky, košťál oloupejte a nakrájejte nadrobno. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli a pokrájený košťál a restujte. Jakmile začne cibule chytat barvu, přidejte zbytek brokolice a nalijte vývar.
Podobné recepty jako Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Pohanka s kapustičkami a lesními houbami recept ...
Kapustičky očistíme, seřízneme košťál a uvaŕime je na páře na skus. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očistěné a na větší kousky nakrájené houby. Osolíme, posypeme kmínem a dusíme cca 20 minut. Podle potřeby případně malinko podlijeme vodou.
Podobné recepty jako Pohanka s kapustičkami a lesními houbami ...
Salát z červeného zelí
Zelí opláchneme, odstraníme vnější listy a vyřízneme košťál. Poté je osušíme, najemno nakrouháme a krátce povaříme v osolené vroucí vodě.
Podobné recepty jako Salát z červeného zelí
Karamelizované hlávkové zelí recept
Vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na drobné nudličky a na 3minuty vložíme ho hrnce s vařící osolenou vodou. Poté scedíme a necháme okapat. Do kastrůlku na rozehřátý olej dáme kmín a nakrájený špek.
Podobné recepty jako Karamelizované hlávkové zelí
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Takto připravené zelí si pokrájíme na nudličky (košťál nekrájíme) do většího lavoru nebo mísy. Zelí v míse osolíme, okmínujeme, promícháme. Čistou paličkou nebo dnem silnostěnné sklenice zelí uboucháme, začne nám pouštět šťávu, kterou nevyléváme, ale dáváme si ji stranou.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenicích + salát
Brokolicová polévka recept
Jen místo celé brokolice jsem použila pouze košťál. Teda košťály, celkem ze 3 brokolic, který sem si pro podobnou příležitost postupně nakostičkovala a zmrazila a růžičky budou jako příloha ke kuřeti, takový 2v1
Podobné recepty jako Brokolicová polévka
Květáková krémová polévka recept
Postup přípravy receptu. Rozebereme květák na růžičky, omyjeme. Necháme stranou trochu drobných růžiček (opravdu jen ty drobounké, z konců), košťál rozkrájíme na kousky, (dřevnaté kusy vyhodíme).
Podobné recepty jako Květáková krémová polévka
Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na cca 6-ti milimetrové plátky. 2 Sýr s česnekem nastrouháme na jemném struhadle do misky, přidáme vejce, jemně pokrájené plátky schwarzwaldské šunky, mírně osolíme, dochutíme pepřem a muškátovým květem nebo oříškem, přilijeme mléko a vš
Podobné recepty jako Brokolice / květák v sýrovém těstíčku
Květáková kefírovka recept
Oloupanou bramboru a košťál z květáku nakrájíme na drobné kostičky a společně s růžičkami květáku a kostkou bujonu dáme do vařící vody na 10 minut povařit. V kefíru rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vařící polévky, vyklepneme jedno celé vejce, zamícháme a ještě 5 minut provaříme.
Podobné recepty jako Květáková kefírovka
Kimči recept
Postup přípravy. Čínské zelí rozkrojíme podélně na čtvrtky, odstraníme košťál, případně poškozené zevní listy a příčně nakrájíme na nudličky podle vlastních preferencí.
Podobné recepty jako Kimči
Rumunská sarma recept
Po zchladnutí vyřízneme košťál. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme k mletému masu, ochutíme paprikou, pepřem, solí a promícháme s propláchnutou rýží.
Podobné recepty jako Rumunská sarma
Pečený květák po asijsku
Květák zbavte listů (několik mladých listů si ponechte na později), košťál zarovnejte, nožem ho nařízněte do kříže a květák přendejte do větší misky. Zbytek ingrediencí rozmixujte dohladka a vzniklou marinádou přelijte květák v misce.
Podobné recepty jako Pečený květák po asijsku
Rarášci s masem a zeleninou recept
Košťál brokolice očistíme a nakrájíme na drobné kostičky a dáme do menšího množství vařící vody na 3 minutky povařit. Papriky a cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme k brokolici ještě na 1 minutu povařit, odstavíme, přecedíme a necháme odkapat.
Podobné recepty jako Rarášci s masem a zeleninou
Chutný salát z pekingského zelí recept
Pokud je košťál šťavnatý a sladký, pokrájíme ho na drobné kostičky. Do mísy nastrouháme na jemno dvě velké mrkve a přisypeme čerstvou nebo mraženou kukuřici. Není potřeba kukuřici tepelně upravovat, protože rychle rozmrzne.
Podobné recepty jako Chutný salát z pekingského zelí
Brokolice jako příloha k různě upravenému masu recept ...
Očištěný košťál brokolice nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Růžičky brokolice spaříme horkou vodou a nasekáme nadrobno. Cibuli a část špeku nakrájíme nadrobno. Zbytek špeku nakrájíme na úzké nudličky. Do kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli společně se slaninou. Až začne slanin
Podobné recepty jako Brokolice jako příloha k různě upravenému masu ...
Pikantníbýčí delikatesa s veselými šťouchanými bramborami ...
Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na šikmé řezy a ty ještě podélně překrojíme. Opláchnuté žlázy překrojíme na poloviny a ty ještě prořízneme do tvaru motýlka-nedořežeme dokonce. Po stranách mírně nařízneme, aby se nám během vaření moc nestáhly.
Podobné recepty jako Pikantníbýčí delikatesa s veselými šťouchanými bramborami ...
Kapustové řízky
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové řízky osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Podobné recepty jako Kapustové řízky
Dušené zelí česko-italské hospodyně
Ze zelí odstraníme vrstvu vnějších listů, rozkrojíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na proužky. V hrnci rozehřejeme 2-3 lžice oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev, cibuli a celer.
Podobné recepty jako Dušené zelí česko-italské hospodyně
Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem
Zelí nakrájíme, krájíme pokud možno jen listy a bílý košťál vyhazujeme nebo schroupeme.Ananas nakrájíme na malinkaté kousíčky a smícháme se zelím.
Podobné recepty jako Salát z čínského nebo pekingského zelí s ananasem
Vepřové dušené v kapustě
Kapustu očistíme, vykrojíme košťál, nakrájíme na větší kousky, spaříme ve vroucí vodě a přidáme k masu společně s česnekem utřeným se solí.
Podobné recepty jako Vepřové dušené v kapustě