Pochoutkový a pařížský salát retro (podle ČSN z roku 1976 ...
U pochoutkového se používá kvalitní šunkový salám a u pařížského, jak už název napovídá, salám pařížský. V současné době je tento salám opět na trhu, vyrábí například http://www.schneider-group.cz/mekke-salamy. Jinak jsou saláty až na pár gramů u některých použitých surovin stejné.
Podobné recepty jako Pochoutkový a pařížský salát retro (podle ČSN z roku 1976 ...
Králík s omáčkou agrodolce
Cibuli, zeleninu a pancettu nakrájejte na malé kousky. Porce králíka osolte, opepřete a obalte v mouce (přebytky oklepejte, ať nepadají do kastrolu). V kastrolu rozpalte olivový olej a na prudkém plameni na něm opečte maso ze všech stran dozlatova. Pak ho přendejte do misky, snižte plamen na střední
Podobné recepty jako Králík s omáčkou agrodolce
Mrkvová omáčka
Ve vyšší pánvi na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou zelenou cibulku. Po chvíli k cibuli přidáme mrkev a společně za stálého míchání podusíme až mrkev změkne. Nyní tyčovým mixérem zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, špetku papriky, podle chuti omáčku osolíme a opět za stálého míchání přivedeme k
Podobné recepty jako Mrkvová omáčka
Králík na víně s žampiony
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Na pekáči rozpustíme sádlo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Králíka osolíme a položíme na cibulku do pekáče. Pekáč vložíme do předehřáté troubě a pečeme maso za občasného podlévání vývarem téměř do měkka.
Podobné recepty jako Králík na víně s žampiony
Pečený králík se slaninou
Zakapejte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Maso nechte ze všech stran opéct, pak k němu přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše lehce osolte a opepřete. Teplotu trouby snižte na 170 °C, králíka přikryjte a pečte asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké. Občas ho přelejte
Podobné recepty jako Pečený králík se slaninou
Králík braillon se šťouchanými bramborami
Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a opečte je na 2 lžících másla. Uvařené brambory slijte, nakrájejte do nich zbylé máslo a rozšťouchejte je. Upečené maso vyjměte z pekáče na talíř a vraťte ho do teplé trouby (nezahřívejte ji už). Do pekáče vlijte smetanu a za stálého míchání povařte do z
Podobné recepty jako Králík braillon se šťouchanými bramborami
Velikonoční králík s karlovarským knedlíkem s kopřivami ...
Králičí stehna potřete dijonskou hořčicí, osolte a opepřete. Na pánvi rozpusťte přepuštěné máslo a osmahněte na něm dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. K ní přidejte nadrobno nasekané bylinky. Do pekáče určeného do trouby dejte stehna, která zasypte cibulí s bylinkami. Nakonec přidejte jalovec, no
Podobné recepty jako Velikonoční králík s karlovarským knedlíkem s kopřivami ...
Vepřová krkovice na cibuli a pivu
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky. V misce promíchejte s trochou oleje a majoránky a polovinu rozprostřete na dno zapékací mísy. Krkovičku z obou stran lehce osolte, opepřete a rozložte na cibuli. Zbytek cibule navršte na krkovičku a vše podlijte pivem. Zapékací mísu přiklopte víkem a d
Podobné recepty jako Vepřová krkovice na cibuli a pivu
Krkovička s restovanou cibulí
Maso nakrájejte na plátky a osolte, opepřete z obou stran. Ke krkovičce připravte restovanou cibuli – ve woku rozehřejte olej, nechte rozpustit máslo, orestujte na něm cibuli, přidejte nasekaný česnek, tymián a oregano. Osolte a opepřete a cibuli nechte zkaramelizovat. Pak přilijte kapku octa, promí
Podobné recepty jako Krkovička s restovanou cibulí
Pappardelle s králičím ragú
Hřbet jsem dala stranou a na zbylém másle jsem opekla cibuli, celer a mrkev na malé kostičky dozlatova. K zelenině jsem vrátila králíka, přidala víno, rozmarýn, nasekaný česnek, rajčata a vývar a vše jsem přivedla k mírnému varu. Když ragú začalo vřít, přidala jsem bobkový list, trochu soli a nechal
Podobné recepty jako Pappardelle s králičím ragú
Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí
Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí; foto: Coolinářka. Coolinářka je COOL! Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.. Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností.
Podobné recepty jako Vepřová krkovice pečená s jablky a červenou cibulí
Kotleta s balzamikovou cibulí
Kotleta s balsamikovou cibulí; foto: V kuchyni vždy otevřeno. V kuchyni vždy otevřeno. Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.. V obsahu web
Podobné recepty jako Kotleta s balzamikovou cibulí
Králík s ratatouille
Králík s ratatouille. Foto: Už dost, šéfe! Už dost, šéfe! "Vždycky jsem si myslel, že největším uměním je schopnost odejít včas. Pořad Ano, šéfe! asi určitě končí. Rád bych se s vámi podělil o svoje názory na podnikání v gastronomii a vzpomínky na nejlepší i nejhorší situace z natáčení.
Podobné recepty jako Králík s ratatouille
Kuře s karamelizovanou cibulí a rozmarýnem
Rozehřejte si olej s máslem na hlubší pánvi a vložte kuřecí stehna. Z obou stran pečte asi 2 minuty dohněda. Snižte plamen a přidejte cibuli, rozmarýn a sůl. Promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte asi 25 minut, dokud stehna nejsou propečená. Smíchejte 2 lžíce vody s medem a přidejte do pánve. Medov
Podobné recepty jako Kuře s karamelizovanou cibulí a rozmarýnem
Svíčková omáčka s králíkem
celý králík, naporcovan ... Vložte do rendlíku očištěnou a na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli rozkrojte na dvě poloviny. Přidejte plátky citronu, zázvor, koření a bylinky. Zalijte vodou. Vmíchejte sůl a ocet. Při nižší teplotě vařte asi tak 25 minut. Odstavte a nechte vychladnout. D
Podobné recepty jako Svíčková omáčka s králíkem
Pečený králík na česneku
Pečený králík na česneku ... Přidejte najemno nakrájenou cibuli, zbylý česnek, kmín a všechno maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Podlijte částí vývaru, přidejte tymián a zakryté pečte v troubě předehřáté na 160 °C. Často přelévejte vypečenou šťávou, případně dolévejte vývar. Pečte asi 45 minut
Podobné recepty jako Pečený králík na česneku
Minutková krkovička s pivem a hořčicí
Plátkům masa na několika místech nařízněte okraje, aby se nekroutily. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Smíchejte si marinádu z oleje, hořčice, prolisovaného česneku, zázvoru, posekaných lístků bylinek a pepře a vmíchejte do ní kolečka cibule (je lepší ji nechat takto ve větších kusech, aby se pak da
Podobné recepty jako Minutková krkovička s pivem a hořčicí
Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden ...
Autor: Rok s Garden & Kitchen Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen . Recepty. Maso. Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden & Kitchen . Hodnoceno: 3x. Nedělní klasika na českém i francouzském stole. V tomto případě dostává králík řecký nádech díky olivám,
Podobné recepty jako Pečený králík na česneku s černými olivami podle Garden ...
Buřty na černém pivu se zkaramelizovanou cibulí
Restujte na vyšším plamenu, nejdříve z jedné strany dozlatova, poté je otočte a dopečte také do zlatohnědé barvy. Není třeba je otáčet stále dokola, to potom jen zpomalujete celý proces (což platí i u restování masa, zeleniny atd.). Troubu rozehřejte na 180 °C. Cibuli oloupejte a rozkrojte přes bubá
Podobné recepty jako Buřty na černém pivu se zkaramelizovanou cibulí
Králičí ragú polévka
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě! Všechny recepty z 7. dílu s tématem KRÁLÍK najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Podobné recepty jako Králičí ragú polévka
Telecí játra po benátsku s restovanou cibulí
Vsypte cibuli a za častého promíchávání ji zvolna smažte, až úplně zvláční, ale neměla by se moc zbarvit. Je-li třeba, zastříkněte ji trochou vody nebo vína. Až bude cibule vláčná, sesuňte ji ke straně pánve, přidejte případně trochu oleje a na vyšším stupni osmažte játra. Promíchejte je s cibulí a
Podobné recepty jako Telecí játra po benátsku s restovanou cibulí
Těstoviny s králičím ragú
Jakmile začne chytat barvu a měknout, přidejte také najemno nakrájenou pancettu a cibuli, když zesklovatí, přidejte plátky česneku, bobkový list a už jen krátce prohřejte. Králíka vraťte do pánve, přidejte bylinky, přilijte víno a počkejte, až se odpaří alkohol. Poté přilijte vývar, jídlo dle potřeb
Podobné recepty jako Těstoviny s králičím ragú
Pečená králičí stehna s bramborovými knedlíky a špenátem ...
Z těsta vytvořte kulaté knedlíky o velikosti pingpongového míčku. Vložte do vroucí vody. Po vyplavání vařte asi 5 minut. Jeden knedlík vytáhněte na zkoušku a rozkrojte. Knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou na talíř. Cibuli nakrájejte na slabá půlkolečka. V pánvi rozpalte sádlo a cibuli opečte dokřu
Podobné recepty jako Pečená králičí stehna s bramborovými knedlíky a špenátem ...
Králík na víně s kapary a olivami
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rozmarýn a tymián opláchněte a vytřepte dosucha, rozmarýn potom rozdělte na malé snítky. V pekáči rozehřejte 3 lžíce olivového oleje. Přidejte králičí maso a opečte je na středně silném ohni tak, aby pouze lehce zhnědlo, potom je vyjměte. Do pekáče
Podobné recepty jako Králík na víně s kapary a olivami
Kuře pečené na jablkách
Kuřata z pánve vyjměte, na dno naskládejte nadrobno nakrájený špek, cibuli a plátky jablek. Vše podlijte smetanou (asi do výšky 1 cm) a navrch naskládejte kuřata. Přidejte 50 ml vody a na stehna poklaďte kousky másla. Pečte na 180 °C asi 30 minut nebo dokud stehna nebudou hotová.
Podobné recepty jako Kuře pečené na jablkách
Balzamikové kuře zapečené s cibulí
Do zapékací mísy přidejte cibuli a česnek a na střední teplotě duste 20–30 minut, dokud se vše nezačne zabarvovat. Slijte přebývající olej. Kuře vložte zpět do zapékací mísy, přidejte bílé víno, ocet a tymián, dejte do trouby a pečte 15–20 minut, dokud maso nebude hotové. Vyndejte z trouby a posypte
Podobné recepty jako Balzamikové kuře zapečené s cibulí
Králičí roláda
Na prkýnko položte potravinovou fólii, na kterou rozložte plátky slaniny. Doprostřed položte králičí pupek, navrch rozetřete masovou fáš a roládu do fólie celou zabalte, utáhněte kraje, pro jistotu zabalte ještě do alobalu a vložte do pekáče. Kolem nasypte nakrájenou zeleninu – mrkev, cibuli, pórek,
Podobné recepty jako Králičí roláda
Kančí na víně se švestkami
Pak slaninu i maso z hrnce vyndejte a na vypečeném tuku orestujte cibuli, kostičky mrkve a petržele. Společně vše smažte dozlatova. Nyní do hrnce k zelenině vraťte maso a slaninu, přidejte všechno koření, trochu čerstvě namletého pepře a zalijte červeným vínem. Dále do hrnce přilijte trochu vroucí v
Podobné recepty jako Kančí na víně se švestkami
Rizoto z trouby s pikantní cibulí
Na tu nakrájejte oloupanou cibuli na tenké kroužky. Dejte vařit asi půl litru vody. Do vysterilizované sklenice dejte cukr, sůl a ocet, případně koření. Promíchejte, až se cukr a sůl rozpustí. Cibuli dejte do cedníku a pomalu ji prolijte vroucí vodou z konvice. Nechte dobře okapat, pak dejte do skle
Podobné recepty jako Rizoto z trouby s pikantní cibulí
Ukrajinská zelňačka
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Osmažte na něm slaninu dohněda, pak ji vyjměte a nechte stranou. Do oleje přidejte celer a cibuli a smažte je asi 5 minut, až cibule začne zlátnout. Přidejte mrkev, brambory, vývar a vodu. Uveďte do varu, snižte příkon a mírným varem vařte 15 minut. Přidejte zelí, po
Podobné recepty jako Ukrajinská zelňačka
Fazolová pánev s klobásou
Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek. Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny . Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) – i jídla, která můžete uvaři
Podobné recepty jako Fazolová pánev s klobásou
Rajská omáčka s paprikovým luskem
Rajská omáčka: V hrnci na másle lehce osmahněte cibuli a nastrouhanou mrkev. Mrkev dodá omáčce nasládlejší chuť a pomůže ji zahustit. Teď máte 2 varianty – jednodušší s rajčatovým protlakem, který do hrnce přilijete, nebo složitější, ale jen malinko, s rajčaty. Ve druhém případě do hrnce přidejte na
Podobné recepty jako Rajská omáčka s paprikovým luskem
Hamburger s kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou | Prima ...
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky. V pánvi nebo hrnci rozpalte olej, přihoďte cibuli a naplno smažte asi 4 minuty. Poté přisypte cukr, teplotu snižte téměř na minimum a cibuli za občasného míchání duste asi 30 minut nebo dokud nebude mít barvu jako karamel a nezbaví se přebytečné vod
Podobné recepty jako Hamburger s kozím sýrem a karamelizovanou cibulkou | Prima ...
Švédské masové koule
NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje a třetinu másla na střední teplotu. Cibuli nakrájejte nadrobno a opečte doměkka, trvá to zhruba 5 minut. Vyjměte a nechte zchladnout. Z chleba odkrojte okraje a natrhejte na menší kousky. Zalijte mlékem, promíchejte a nechte chvíli odležet, až chl
Podobné recepty jako Švédské masové koule
Bakoňské kotlety
Kotlety zlehka nařízněte po krajích, potřete olejem a zprudka je v hrnci opečte z obou stran, aby se maso zatáhlo. Osolte a vyjměte. Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky, vsypte je do prázdného hrnce a orestujte doměkka. Žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky. Přidejte do hrnce, o
Podobné recepty jako Bakoňské kotlety