Kulajda recept
Houby namočíme do teplé vody. Brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme 4 hrnky vody, přidáme scezené nakrájené houby, sůl, kmín a vaříme. Do zakysané smetany přidáme 4 lžíce hladké mouky a 1 hrnek studené vody. Asi po 15-ti minutách polévku odstavíme, přes sítko přilijeme zahuštěnou smetanu a pe
Podobné recepty jako Kulajda
Babiččina rychlá kulajda recept
Sytá smetanová polévka kulajda je známou a klasickou polévkou se sušenými houbami a vajíčkem. Voní nejen houbami, ale i koprem, který do ní…
Podobné recepty jako Babiččina rychlá kulajda
Výroba droždí doma
Způsob přípravy. V misce smíchejte všechny ingredience, misku zakryjte a uložte do temna. Směs nechte přibližně 10 hodin pracovat (nejlepší je to přes noc) a je hotovo. Vyrobené množství odpovídá přibližně jedné kostičce kupovaného droždí o váze 40 g. Kuchař: Alena B.
Podobné recepty jako Výroba droždí doma
Krkonošské kyselo
200 g chlebového kvásku 10 g sušených nebo 100 g čerstvých hub 100 ml smetany ke šlehání 500 g brambor 50 g másla 1 cibule, oloupaná a jemně pokrájená 4 vejce sůl kmín
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Podkrkonošské kyselo recept
KVÁSEK Z CHLEBOVÉHO TĚSTA S KOUSKEM DROŽDÍ Rozpis: 200 g pšeničné nebo žitné mouky celozrnné nebo jejich směs, voda, 50 g droždí Postup: Z mouky a vody uhněteme těsto podobné chlebovému. Utvoříme bochníček, na povrchu ho posypeme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme den, dva při pokojové teplotě. Je-
Podobné recepty jako Podkrkonošské kyselo
Kyselo recept
Postup přípravy receptu. Kvásek necháme přes noc ve vlažné vodě nabobtnat, zároveň s ním v jiném kastrolku (misce) namočíme i houby. Druhý den uvaříme zvlášť houby s kmínem, přidáme ke konci i brambory nakrájené na kostičky. Přidáme nabobtnalý kvásek a podle hustoty, jakou máme rádi, přidáme vodu.
Podobné recepty jako Kyselo
Krkonošské kyselo
Kvásek vlijte do hrnce, přidejte houby i s vodou, v níž se máčely, a doplňte tekutinu na objem asi 1,3 l. Ochuťte kmínem a solí, přiveďte k varu a 10 minut povařte. 3. Na pánvi na lžíci másla osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a umíchejte vejce.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Brokolicové kyselo recept
Během vaření přidáme kuřecí vývar, pepř, sůl a ke konci vaření nastrouháme uvařené brambory (ty syrové nastrouháme dřív) a zakysanou smetanu rozmícháme s moukou, lžící citronové šťávy (nebo octa), koprem, vajíčkem, malinko naředíme vodou, aby nám to šlo hezky rozmíchat a vlijeme do polévky a necháme
Podobné recepty jako Brokolicové kyselo
FRIKO z jižních Čech recept
friko, kulajda, kyselka, kyselo - prostě je to dobrý taky jsem jihočeška a názvů máme jedna radost včetně té cmundy (to se asi fakt říká jen v jižních Čechách) každopádně tuhle dobrůtku doporučuji, je to ňaminka
Podobné recepty jako FRIKO z jižních Čech
Krkonošské kyselo recept
Postup přípravy receptu. Kvásek namočíme asi na 2 hodiny do 1 l vody, poté rozmícháme a přecedíme přes sítko, aby nezůstaly hrudky. Houby uvaříme zvlášť.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Bramborová polévka s houbami nakyselo recept
Určitě je dobrá,ale pro mě je to nedodělaná kulajda.Ještě pár ztracených vajec a je to! Odpovědět
Podobné recepty jako Bramborová polévka s houbami nakyselo
Houbové kyselo
Postup přípravy receptu. 1. Houby povařím asi 45 minut ve vodě (vody takové množství, aby byly ponořené, ovšem aby se nedusily), přidám špetku drceného kmínu. Po uplynutí doby přídám směs ze 2 vajec, mléka a smetany na vaření.
Podobné recepty jako Houbové kyselo