Žitný kvásek z podmáslí recept
Neaktivní produkční kvásek tj.hladový (déle, než 3 dny od posledního rozkvašení): Kvásek zaktivujete tj. nakrmíte, rozkvasíte Na aktivaci (krmení) kvásku potřebujete: 400 400 g odleželého neaktivního kvásku z lednice 600 ml 600 ml vlažné vody 100 100 g neaktivního kvásku z lednice 200 200 g žitné mo
Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí
Chleba normální a jednoduchý recept
Postup přípravy. 1/4 kg žitné promícháme s 5 dc vlažné vody a droždím na kvásek a dáme do trouby na 50 stupnů pořádně vykynout - přes 1hodinu. Do kvásku nasypeme zbytek mouky a 1 rovnou lžičku soli a kmín (nejlépe drcený, ale můžete i vynechat a dát jen na povrch bochníku celý).
Podobné recepty jako Chleba normální a jednoduchý