Výborný domácí chléb z žitného kvásku
Výborný chléb s pěknou kůrčičkou. To je chléb z kvásku (žitného). Doba kynutí je sice delší, ale výsledek stojí za to....
Domácí chleba
Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu...
Dýňový chleba s cibulí
Dýňový chleba s cibulí bude výborný i úplně samotný. Ale jako příloha k masu nebo namazaný paštikou, to bude teprve poch...
Chlebový kvásek základ pro chleba recept
Chlebový kvásek - základ pro chleba. Hodnocení receptu je 4.7. 4.7 8×. Ohodnoťte recept. 1 DEN: 4 polévkové lžíce žitné chlebové mouky a zalijeme ji 100ml vlažné vody. Důkladně promícháme, aby nebyly hrudky, přikryjeme utěrkou a takto…. hoskovavl. Ostatní 4 názory. hoskovavl.
Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba
Kváskový žitný chléb recept
Necháme vždy tak 15 minut „vyvětrat“ a opět uložíme např. k topení. Čtvrtý den už kvásek kysele voní, šestý den tvoří velké bubliny - ideální k pečení. Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody.
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Domácí chleba
Voňavý domácí chleba právě vytažený z trouby je pochoutka. Stačí čerstvé máslo a sůl, nebo domácí marmeláda a opravdu si pochutnáte. Nejprve si připravíme kvásek. Do hrnku dáme droždí, pár lžic vlažné vody a cukr. Dobře rozmícháme a necháme vykynout na teplém místě. Ve velké míse pak smícháme mouku,
Podobné recepty jako Domácí chleba
Skvělý domácí kváskový chleba
RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek 2 Druhý den odvážíte hladkou mouku, přidáte 2 zarovnané lžičky soli, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření, zalijte vodou a přidejte rozkvas.
Podobné recepty jako Skvělý domácí kváskový chleba
Chlebový kvásek
Kvásek můžeme potom použít buď okamžitě na přípravu chleba, nebo ho přikryjeme víčkem a uložíme do chladničky, kde vydrží několik týdnů.
Podobné recepty jako Chlebový kvásek
Kváskový chleba základní
Postup přípravy receptu. 1. Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem doma). Typicky při prvním krmení použiju 65 g mouky a 65 ml vody, při dalších dvou krmeních 50 g mouky a 50 ml vody (tj. d
Podobné recepty jako Kváskový chleba základní
Kváskový chléb s bylinkovým máslem
Postup. Den předem založte kvásek – smíchejte sušený kvásek, žitnou mouku a 140 ml vody. Mísu pak důkladně překryjte potravinovou fólií a nechte na teplém místě odpočívat. Druhý den začněte nastartováním droždí – nasypte jej do hrníčku, přidejte cukr a trochu vody a nechte na teplém místě odpočívat
Podobné recepty jako Kváskový chléb s bylinkovým máslem
Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...
1 lžička čerstvě drceneho koriandru (není nutné) 2 lžičky soli. 1/2 lžičky sušeného droždí nebo lžicka kvásku (v případě použití kvásku doporučuji dát kvásek az úplně nakonec) To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme pak přidáme. 2 lžičky octa (jen pokud se peče s droždím v případě použit
Podobné recepty jako Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) ...
Těsto na domácí chleba
Těsto na domácí chleba - recept: Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme
Podobné recepty jako Těsto na domácí chleba
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky recept ...
Postup přípravy receptu. Z droždí, špetky cukru a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Všechny další suroviny smícháme, přidáme kvásek a uhněteme těsto, které necháme 3 hodiny kynout v ošatce v teple. Rozpálíme troubu na 220 stupňů a v ní i pekáček s poklicí.
Podobné recepty jako Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky ...
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Chlebový kvásek - základ pro chleba . Žitný kvásek . Kvásek z kefírové houbičky . Komentáře k receptu Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj .) cathleen (autorka receptu) 24. 1. 2016 09:13:29 . Pepa: iritovat by vás měly spíš ty houpavé teploty venku, ne recept Je jakoby pokračováním kteréhokoliv
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)
Základní kváskový chleba recept
Postup přípravy receptu. Nejprve je potřeba rozmnožit kvásek do těsta - večer, před ranním zaděláváním těsta, si tedy vyrobíme jakýsi rozkvásek: 30 g pravidelně živeného žitného kvásku dobře vymísíme se 120 g vody (z odvážených, nachystaných 320 g) a 120 g žitné chlebové mouky, zakryjeme proti osych
Podobné recepty jako Základní kváskový chleba
Domácí kmínový chleba recept
Předehřejeme troubu na 225°C, bochánek na povrchu třikrát nařízneme ostrým nožem, potřeme vodou (nebo rozšlehaným vejcem) a posypeme kmínem, dáme péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snížíme na 200°C a dopečeme asi 35 minut.
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Kváskový chléb recept
250 g chlebový kvásek (http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/) 500 g chlebová pšeničná mouka 10 g sůl 1 KL kmín celý 175 ml voda 60 g hladká mouka na 2. hnětení a posypání ošatky apod.
Podobné recepty jako Kváskový chléb
Žitný celozrnný kváskový chléb recept
Žitný celozrnný kváskový chléb. Hodnocení receptu je 4.8. 4.8 14×. Ohodnoťte recept. Do mísy připravíme veškeré suché ingredience a řádně promícháme. Pak odměříme kvásek (když bude trochu více, nevadí), nakonec přilejeme vodu.…. Anri. Slané pečivo Doba přípravy: (5+5+5=kvásek)+10 těsto + 5 hnětení +
Podobné recepty jako Žitný celozrnný kváskový chléb
Žitný kvásek recept
- chleba, vykynutý jen kváskem, potřebuje na kynutí mnohem delší dobu, než ten s droždím. Můžeme to řešit tím, že použijeme droždí, ale i 1-2 lžíce kvásku na ochucení chleba. Ten se pak i méně drobí, déle vydrží měkký a líp chutná.
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Dvoudenní kvásek recept
Druhý den je kvásek plný pěkných bublin. Vmícháme zbytek mouky a necháme do třetího dne - dne pečení. Pak přidáme potřebné množství vody (150-600 ml), přiměřeně tomu mouky a dalších surovin na chleba a můžeme péct. (Já tento kvásek zadělávám večer, 1,5 dne před pečením).
Podobné recepty jako Dvoudenní kvásek
Staročeský domácí chléb
Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 220 a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-7 minutách stáhnu na 150, ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní "dutě" je
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Domácí chleba
Postup přípravy receptu. 1. Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou, přikryju a nechám kynout 12 až 18 hodin při pokojové teplotě. Znovu promíchám, znovu zasypu a nechám 30 minut odpočinout.
Podobné recepty jako Domácí chleba
Český chleba v cizině
Dlouho se snažím upéci dobrý chleba a došla jsem k tomuto receptu na tmavý žitný chleba se slunečnicí, který váží asi 900g.2 hrnky 250 ml hladké mouky,1 hrnek žitné mouky,2 pol. lžíce oleje,2 pol. lžíce octu, 2 káv.lžičky soli, 2 káv. lžičky kmínu,2 krajíce chleba bez kůrek rozmočené v 11/2 hrnku vo
Podobné recepty jako Český chleba v cizině
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Během kynutí předehřejte troubu na 240 °C, vykynutý chléb vyklopte na plech a ihned vložte do horké trouby, na jejíž dno vlijte 100 ml vařící vody. Ihned uzavřete a snižte teplotu na 220 °C. Pečte asi 30 minut.
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Chléb z kvásku recept
Nakynutý chléb opatrně vyklopíme na pečící plech a dáme do trouby předem vyhřáté na 250°C a ještě než troubu s chlebem zavřeme, nalijeme do nádoby na dně trouby (nebo rovnou na dno trouby) cca 0,5 dl vody. Pečeme 15 minut při teplotě 250°C a poté teplotu snížíme na 200°C do kaštanové barvy. Hotový c
Podobné recepty jako Chléb z kvásku
Kvásek recept
Doplnění kvásku: ke zbylému kvásku přidáme 1 hrnek mouky a ½ hrnku vody, možno přidat až 1 hrnek vody, záleží na tom, jak hustý kvásek potřebujeme a opět ho necháme pár hodin (aspoň 12 hodin) v teple „lovit“ čerstvé kvasinky. Pak je opět připraven k akci nebo k odpočinku v ledničce.
Podobné recepty jako Kvásek
Chléb ze sušeného kvásku recept
Nám naopak vyhovuje, když je každý chleba trošku jiný. Ono stejně platí i tady, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš! Už jen proto, že kvásek je pokaždé trochu jiný, záleží na tom, jak často se peče. Myslím živý kvásek, který už 7 let pěstuju a jezdím s ním i na chalupu! Odpovědět
Podobné recepty jako Chléb ze sušeného kvásku
Chleba recept
Recept na tento chleba je starý 30 let a má jednu nevýhodu, nevydrží dlouho, protože se hned sní, pekla jsem ho když mým dětem bylo tehdy 4 a 2 roky a teď jsem si na něj vzpomněla. Uděláme kvásek a pak vše smícháme a necháme 3/4 hod odpočinout.
Podobné recepty jako Chleba
Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept
Pivní kvásek: 240 g chlebové žitné mouky 380 ml piva 3 lžičky sušeného droždí vše dobře promíchat a nechat přes noc kvasit do pekárny: 1 rozšlehané vejce 2 lžíce oleje pivní kvásek 200 g pšeničná chlebové mouky 160 g celozrnné pšeničné mouky 6 lžic hladké mouky 1,5 lžičky cukru 3 lžičky soli 3 lžičk
Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku
Bramborový kváskový chléb s vlašskými ořechy
Po přibližně 12 až 16 hodinách by měl být kvásek vzešlý, a tedy připravený na další krok. Dejte ho do velké mísy spolu se zbývajícími ingrediencemi kromě ořechů a těsto zpracujte. Po chvíli hnětení, přibližně 10 minutách, budete mít kompaktní, relativně hodně řídké lepivé těsto, co se ale už hezky o
Podobné recepty jako Bramborový kváskový chléb s vlašskými ořechy
Dalamánky ze staršího chleba recept
V míse smícháme suroviny na kvásek a v jiné míse chleba, nakrájený na kostičky, zalijeme horkou vodou. Necháme rozmočit, než kvásek nakyne. Rozmočený chleba můžeme rozmačkat vidličkou nebo rukou, já ho mixla ponorným mixérem – hezky rozmělnil i kousky kůrky. Přidáme kvásek a zbylé suroviny a necháme
Podobné recepty jako Dalamánky ze staršího chleba
Kváskový chléb
Předně, v momentě, kdy do kváskového chleba dáte kvasnice, tak už to není kváskový chleba, poněvadž i při sebemenším množství kvasnic, tyto zlikvidují nakyslou kváskovou chuť a taky je ten kvásek zbytečný z důvodu kvašení. Kvašení totiž přebírají kvasnice. Za další: aby těsto skutečně vykynulo, musí
Podobné recepty jako Kváskový chléb
Farmářský chléb recept
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme". Pak rozdělíme na 4 díly, utvoříme bochníčky, položíme na pomoučněný plech, necháme přikryté kynout. Poté potřeme vodou a posypeme kmínem. Vkládáme s kastrůlkem vody
Podobné recepty jako Farmářský chléb
Domácí chleba z žitné mouky
Po hodině si rozehřejeme troubu na nejvyšší stupeň. Než dáme chleba do trouby, potřeme ho vodou se solí. Pak ho necháme 10 minut péct na nejvyšší stupeň a po 10 minutách troubu snížíme na zhruba 180 stupňů a pečeme zhruba 50-60 minut, dokud se na chlebu neudělá kůrka. Dá to sice práci, ale máte záru
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Žitný chleba recept
Žitný chleba. Hodnocení receptu je 4.8. 4.8 17×. Ohodnoťte recept. K rozkvasu z předešlého dne přidáme zbylé suroviny a krátce, ale dobře promícháme. Necháme v teple místnosti 2-2,5 hodiny kynout, pak těsto…. cathleen.
Podobné recepty jako Žitný chleba
Chleba z maminčiny kuchařky recept
Troubu rozehřejeme na 200°- 220°C. Chléb potřeme vlažnou vodou, posypeme kmínem a necháme zapéct na 10 - 15 minut. Pak troubu zmírníme, asi na 170°-180°C, a pečeme 1 hodinu. Po upečení opět potřeme vlažnou vodou. Večer namočíme do 1/2 litru vlažné vody střídku z krajíce chleba.Ráno uděláme kvásek ze
Podobné recepty jako Chleba z maminčiny kuchařky
Žitný kvásek z podmáslí recept
I překyselený kvásek se dá zachránit tím, že na dne sklenice necháme jen lžíci kvásku a přidáme hodně vody a mouky a pak jej necháme v pokojové teplotě nakvasit, než jej opět uložíme do ledničky. Pokud se vám na něm objeví černá plíseň je zapotřebí kvásek vyhodit. Bílá plíseň je neškodná. Kvásek sta
Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí
Žitný kvásek tzv. ananasové řešení recept
Pokud nám kvásek reaguje takto (pravidelně, rychle a ochotně zvětšuje svůj objem), je možné přejít na krmení 2 x denně (aby se rozmnožila a ustálila mikroflora a kvásek se stal silným tak, že sám, bez použití droždí nakypří třeba těsto na chleba).
Podobné recepty jako Žitný kvásek tzv. ananasové řešení