Kysané zelí ze sudu recept
Pak začneme směs pěchovat do sudu - vždy asi 3-4 hrsti, pak pěstí pořádně upěchujeme, až začne pouštět šťávu - tu postupně odebíráme naběračkou do hrnku - nevyléváme (doporučuji používat latexové či gumové rukavice - sůl je hodně agresivní a ruce pak pálí). Když napěchujeme všechno zelí, ještě pořád
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Kvašené pikantní zelí . Kysané zelí IV. Kysané zelí ze sudu . Zobrazit další alternativy. Ohodnoťte recept: Nakládané zelí do klasického sudu. Karel Drlík (neregistrovaný) 27. 9. 2016 09:57:21. Paja: Protože hnije. Musí být pod vodou a taky je potřebné zelí používat a rovněž jak píše autorka receptu
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Domácí kysané zelí
Zelí vkládáme do nádob nebo sudů a dobře upěchujeme dřevěnou palicí. Přebytečnou šťávu odléváme. V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během fermentace nevylévala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna, na ně položíme vydrhnuté a spařené prkénko nebo talířek a zatížíme nedr
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kvašené pikantní zelí recept
Zelí dáme do dostatečně velké nádoby, ve které vše budeme míchat. Mrkev nastrouháme na hrubo, křen na jemno a papriku na slabé proužky. Vše, včetně koření, jablek, kopru a cibule přidáme k zelí a dobře promícháme. Nakonec postupně plníme do vhodné velké nádoby ( soudku apod. ) a řádně mačkáme, aby z
Podobné recepty jako Kvašené pikantní zelí
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Nastrouhané zelí pak smícháme ve větší nádobě se solí a kmínem (na sůl buďte "lakomí", když je soli více, zelí moc špatně kvasí). Promíchané zelí pak vtlačujeme po částech do čtyřlitrové láhve. Vrstvy zelí mačkáme a postupně pěchujeme rukou ke dnu láhve. Zelí pouští šťávu, kterou musíme odebírat - v
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Kysané zelí do sklenic recept
Nakrouháme, popř. koupíme krouhané zelí, nasypeme je do vaničky, posolíme (na kilo zelí 3 dkg soli), posypeme kmínem a celým pepřem, necháme aspoň 3-4 hodiny pustit šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na p
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Zelí recept
Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme. Necháme v chladu stát do druhého dne a opět pěkně promícháme, opět necháme stát do dalšího dne. Celkem by to takto mělo být 48 hodin. Zelí dobře napěchujeme do sklenic a zavíčkujeme a je hotovo.
Podobné recepty jako Zelí
Kysané zelí IV. recept
Pepinko,zelí normálně zavař aby chytly víčka .Zelí je krásně tvrdé nemusíš se bát.Já jsem přešla na recept kysané zelí do sklenic,je stejně dobré bych řekla i lepší a je to nejlevnější varianta zavařování zelí ikdyž se tohle vlastně nezavařuje.Uvidíš vyzkoušej každopádně tento recept je vyzkoušený ,
Podobné recepty jako Kysané zelí IV.
Křenové zelí recept
Nakládané zelí do klasického sudu . Červené zelí s křenem i na zimu . Tématické fráze: zelí s křenem nakládané zelí s křenem zelí s křenem recept zelí recepty kysané zelí s křenem nakládání zelí s krenem zelí s křenem recepty recept na zelí s křenem červené zelí s křenem recept na kysané zelí s křen
Podobné recepty jako Křenové zelí
Zelí s červenou řepou recept
Kysané zelí ze sudu . Cuketové zelí sterilované . Čalamáda ze zelí a paprik . Červená řepa nakládaná a extra voňavá . Papriky plněné zelím . Kysané zelí do sklenic . Buši červená řepa . Červená řepa s křenem . Zavařená červená řepa . Moje červená řepa . Červená řepa II. Kysané červené zelí mistra ku
Podobné recepty jako Zelí s červenou řepou
Rychlokvašky
Rychlokvašky - recept: Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec
Podobné recepty jako Rychlokvašky