Kimchi z červené řepy
...největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování potravin...
Svařené víno
...pomocí vinných kvasinek, které způsobují proces kvašení. Existuje mnoho odrůd kvalitního červeného...
Kvašáky recept
Po vykvašení nálev sliju a převařím s chilli papričkama!Naleju chladný zpět.Nemám pak bílý povlak,ale kvašení se zastavi!!!!Mám je pak v ledničce a opravdu do Silvestra vydrží!!!! Odpovědět
Podobné recepty jako Kvašáky
Kysané zelí ze sudu recept
Dobrý den,potřebovala bych poradit.I my děláme zelí už hodně let a v poslední době se nám při kvašení tvoří zelená plíseň,po sundání je ale zelí dobré,jen při okrajích měkké.Kadečku před použitím vymývám a vypřuji horkou vodou,taktéž kámen i prkénka.Poradí mi někdo,co s tím,děláme to léta a pořád ..
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Domácí kysané zelí
Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kyselé zelí do skla
Během několika dní se rozběhne mléčně kvašení a víčka se vydují. Když začnou víčka zase klesat, je čas přenést sklenice na chladné a tmavé místo a nechat ještě 2-3 týdny dokvasit.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Kysané zelí
Během kvašení se může na okrajích objevit bílá pěna - povrchová plíseň. Je nutné ji okamžitě sebrat, stěnu sudu otřít a dbát na odstranění příčiny - tedy dbát na to, aby zelí nebylo "nasucho" a byl vždy dostatek šťávy na zelí.
Podobné recepty jako Kysané zelí
Kvašené pikantní zelí recept
Poznámka. Toto zelí je vynikající jako salát, zdravé, plné vitamínu C. Ještě mimo to nakládám zvlášť klasicky 20 kg zelí - pouze kmín, cibule, sůl a koprové semínko - , které pak používám k vaření.
Podobné recepty jako Kvašené pikantní zelí
Kysané zelí ve sklenici recept
Specielně kmín umí při kvašení pěkně zhořknout a do každého jídla se zelím se nehodí nové koření. Ale cibuli do některé sklenice zkusím. 19.10.2011 10:53:37. Odpovědět. Nalezeno receptů: 5. Přidat příspěvek k receptu Kysané zelí ve sklenici. Jméno * E-mail.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenici
Kvašené zelí do sklenic recept
Sklenice denně kontrolujeme zrakem, protože při kvašení zelí začne vytékat něco šťávy na podnos s typickým odérem, který nám však nyní bude připadat příjemný. Vyteklou šťávu z podnosu vylijeme, podnos utřeme do sucha a stejně i sklenice. Víčka se nám sice vydují, ale časem se vcucnou a narovnají.
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Mléčně kvašená červená řepa recept
Postup přípravy. Nejprve oškrábeme červenou řepu škrabkou na brambory - syrovou! Potom ji nastrouháme na struhadle na nudličky. Nakrájíme na nudličky cibuli, nejlépe taky červenou.
Podobné recepty jako Mléčně kvašená červená řepa
Domácí víno z višní recept
Višně zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat.
Podobné recepty jako Domácí víno z višní
Kvašené okurky
Doba kdy jsou už jedlé je různá, dle teploty v místě kvašení, cca 7 - 11 dní, jak kdy. Při správném zakvašení již lák (ochutnávám brčkem) nesmí být vůbec slaný, ze všeho nejvíc připomíná chutí citronovou šťávu.
Podobné recepty jako Kvašené okurky
Celoroční kvašáky recept
Je to normální - voda při kvašení uniká z láhví. Proto láhve po uzavření ukládám na pečící plech. Vodu z plechu vylévám podle potřeby, aby nepřetekla, cca 1x až 2x za týden. Po 2 týdnech uniká voda už málo, tak dám na plech noviny a na ně láhve. Noviny pomáhají odpaření vody z plechu a zabraňují vzn
Podobné recepty jako Celoroční kvašáky
Burčák recept
Kvašení nastane spontánně. Nejlepší je brát si při kontrole teploty soudku do sklípku svíčku. Kysličník uhličitý vznikající při kvašení je těžší než vzduch. Když je ho moc, svíčka zhasne. Podle teplotních podmínek a kvality vína trvá kvašení obvykle 6 - 7 dní. Při doteku je sud teplejší než vaše ruk
Podobné recepty jako Burčák
Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer) recept
Proces kvašení trvá podle teploty okolí 6-10 dní a limonáda se při něm zakalí. Když ustane bublání, limonádu přecedíme (ideálně přes plátno nebo čistý kapesník), nalijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici.
Podobné recepty jako Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Balkánská sarma
Naskládám do džbánu, zaliju převařenou vodou slanou jako hodně přesolené polévka a naliju trochu nálevu z kysaného zelí, nebo trochu kyšky, aby rychle začalo mléčné kvašení. Listy jsou dostatečně vykvašené za 6-8 dnů.
Podobné recepty jako Balkánská sarma
Kvašáky recept
Je to pro rychlejší kvašení, ale není to nutné. Okurky propícháme vidličkou a klademe do hrnce. Prokládáme koprem, vinným listem a křenovým listem. Po naplnění zalijeme nálevem, může být i teplý. Hrnec zatížíme, aby okurky byly potopené v nálevu. Asi po 10 dnech můžeme kvašáky koštovat.
Podobné recepty jako Kvašáky
Rychlokvašky recept
Chlebová střídka líp nastartuje proces mléčného kvašení (kvasinky jsou díky kvásku obsaženy v chlebu). Po třech dnech se chleba odstraňuje prač, neměly by zůstat žádné drobečky. Proto ho Vaše babička zabalila do plátýnka - to je dobrý nápad. Já střídku dávala na vrch a drobky jsem lovila během kvaše
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Domácí rybízové víno recept
Rybíz zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat.
Podobné recepty jako Domácí rybízové víno
Kysané zelí do sklenic recept
Dávala jsem zelí bílé na kvašení do sklenic o,7 se šroub.uzávěrem a někdo mě poradil,že to mám dát dnem vzhůru.Mám pocit,že z toho je vytečeno příliš vody ! Mám to znovu obrátit a tu vytečenou vodu tam dodat a nechat to víčkem vzhůru ? Děkuji za radu Alča. Odpovědět. 1974andrea.
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Omládek recept
Tímto vedením se rozvíjí alkoholové kvašení a dosáhneme tvorby určitého množství kyselin, které je nutné k řádnému zbobtnání mouky. Sladěnku, sladovit prodávají téměř v každé Zdravé výživě a po otevření je třeba ji uchovávat v chladu. Na 0,5 kg mouky (v těstě) je jí třeba asi kávová lžička.
Podobné recepty jako Omládek
Pickles ala čalamáda recept
Kvašená zelenina, rychlé kvašení, spousta enzymů. Vyzkoušejte úžasný recept. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Pickles ala čalamáda
Zavařování hub
Naplněné a uzavřené je naskládáme do hrnce (na dno kousek látky, nebo kapesník) a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu.
Podobné recepty jako Zavařování hub
Celoroční kvašáky recept
Dobrý den, u kvašení je hodně důležitá hygiena, stačí nějaká bakterie a kvašení se zkazí , vše důkladně omýt , samozřejmě si i umýt ruce, vyvařit sklenice a mělo by být vše v pořádku :)
Podobné recepty jako Celoroční kvašáky
Kváskový chléb
Předně, v momentě, kdy do kváskového chleba dáte kvasnice, tak už to není kváskový chleba, poněvadž i při sebemenším množství kvasnic, tyto zlikvidují nakyslou kváskovou chuť a taky je ten kvásek zbytečný z důvodu kvašení.
Podobné recepty jako Kváskový chléb
Domácí griotka recept
Až začne kvašení (u povrchu se tvoří bublinky) tak podle toho, jestli chci ještě bowle, postupuji dvěma způsoby: a) zaliju to rumem, čímž se kvašení zastaví a ponechám ještě týden v chladu ve sklenici b) sliju šťávu a vymačkám višně přes plátno.
Podobné recepty jako Domácí griotka
Domácí rybízové víno recept
Pod celofánem nedojde ke správnému kvašení(nemůže unikat vzduch a hned v začátcích kvašení vám ovoce ze sklenice uteče)... ale přesto se dá víno v pětilitrových sklenicích připravit.
Podobné recepty jako Domácí rybízové víno
Rychlokvašky recept
Kvašáky velmi prospívají trávcímu ústrojí. Mléčné kvašení je absolutně to nejlepší pro chuť. Pozor žádný ocet.
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Jakmile proběhne proces kvašení (tekutina se vyčistí - vyčeří), nasazovacími umělohmotnými víčky sklenice uzavřeme (nezavírat napevno kovovými víčky uzavírací hlavou!!!) a nechají ve sklepě (nebo spíži s konstantní teplotou - nesmí tam mrznout nebo být teplo!) asi 2 týdny dozrát. Pak je možné zeleni
Podobné recepty jako Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Jablečný ocet
Pokud se objeví na povrchu bílá blána, neodstraňujeme ji, pod ní probíhá kvašení. Po 10 dnech obsah přecedíme přes gázu, láhev umyjeme a tekutinu vrátíme zpět.
Podobné recepty jako Jablečný ocet
Kadlíkovy kysané houby recept
Tenhle rcp neznám, mám v kuchařce rcp na kvašení v soudku na zelí, kde se přidává mimo soli, cukr a kysané mléko (cibule ne). Zatím soudek nemám(chystám se koupit) ale nevím jestli najdu odvahu.
Podobné recepty jako Kadlíkovy kysané houby
Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška recept
To je kvašení. Ocet tam nemá co dělat, kvašení zastavuje. Odpovědět. Koubkova. 15. 9. 2015 06:03:24. Letos jsem nakládala , na mně jsou moc slané , můj přítel polák si je velice chválil, ORIGINÁL POLSKÉ OKURKY, příští rok je musim udělat znovu ,já osobně dávám přednost kyselým okurkám . Odpovědět.
Podobné recepty jako Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Většina druhů kvašení je aerobní proces - tedy zpracovává se kyslík (wikipedie) - tedy bych to opravdu pořádně upěchovala, aby tam ty bublinky vzduchu nebyly. Taky když se to třeba špatně zasterelizuje, tak tam vniká vzduch, který to může kazit.
Podobné recepty jako Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace recept
Borkén bráni klíčení, zabraňuje nežádoucímu kvašení a hnilobě. Zelenina nemění barvu a zůstane krásně křupavá. Borkén lze koupit v různých obchodech, ve vinařských a zahradnických potřebách.
Podobné recepty jako Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Před odložením těsta posypte směs na kvašení moukou, kvásek je pak pevnější a výce nadýchannný . Odpovědět. 1 2 3 Dal ...
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)