Sdílet:

Kvašení recept


Kvašení recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Kvašení, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Kvašení. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Kvašení receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Kimchi z červené řepy
Uložit recept!
recepty
recepty

Kimchi z červené řepy

...největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování potravin...

Svařené víno
Uložit recept!
recepty
recepty

Svařené víno

...pomocí vinných kvasinek, které způsobují proces kvašení. Existuje mnoho odrůd kvalitního červeného...

Kvašáky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašáky recept

Po vykvašení nálev sliju a převařím s chilli papričkama!Naleju chladný zpět.Nemám pak bílý povlak,ale kvašení se zastavi!!!!Mám je pak v ledničce a opravdu do Silvestra vydrží!!!! Odpovědět

Podobné recepty jako Kvašáky

Kysané zelí ze sudu recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kysané zelí ze sudu recept

Dobrý den,potřebovala bych poradit.I my děláme zelí už hodně let a v poslední době se nám při kvašení tvoří zelená plíseň,po sundání je ale zelí dobré,jen při okrajích měkké.Kadečku před použitím vymývám a vypřuji horkou vodou,taktéž kámen i prkénka.Poradí mi někdo,co s tím,děláme to léta a pořád ..

Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu

Domácí kysané zelí
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí kysané zelí

Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání.

Podobné recepty jako Domácí kysané zelí

Kyselé zelí do skla
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kyselé zelí do skla

Během několika dní se rozběhne mléčně kvašení a víčka se vydují. Když začnou víčka zase klesat, je čas přenést sklenice na chladné a tmavé místo a nechat ještě 2-3 týdny dokvasit.

Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla

recept internet
recept internet

Kysané zelí

Během kvašení se může na okrajích objevit bílá pěna - povrchová plíseň. Je nutné ji okamžitě sebrat, stěnu sudu otřít a dbát na odstranění příčiny - tedy dbát na to, aby zelí nebylo "nasucho" a byl vždy dostatek šťávy na zelí.

Podobné recepty jako Kysané zelí

Kvašené pikantní zelí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašené pikantní zelí recept

Poznámka. Toto zelí je vynikající jako salát, zdravé, plné vitamínu C. Ještě mimo to nakládám zvlášť klasicky 20 kg zelí - pouze kmín, cibule, sůl a koprové semínko - , které pak používám k vaření.

Podobné recepty jako Kvašené pikantní zelí

recept internet
recept internet

Kysané zelí ve sklenici recept

Specielně kmín umí při kvašení pěkně zhořknout a do každého jídla se zelím se nehodí nové koření. Ale cibuli do některé sklenice zkusím. 19.10.2011 10:53:37. Odpovědět. Nalezeno receptů: 5. Přidat příspěvek k receptu Kysané zelí ve sklenici. Jméno * E-mail.

Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenici

Kvašené zelí do sklenic recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašené zelí do sklenic recept

Sklenice denně kontrolujeme zrakem, protože při kvašení zelí začne vytékat něco šťávy na podnos s typickým odérem, který nám však nyní bude připadat příjemný. Vyteklou šťávu z podnosu vylijeme, podnos utřeme do sucha a stejně i sklenice. Víčka se nám sice vydují, ale časem se vcucnou a narovnají.

Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic

Mléčně kvašená červená řepa recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Mléčně kvašená červená řepa recept

Postup přípravy. Nejprve oškrábeme červenou řepu škrabkou na brambory - syrovou! Potom ji nastrouháme na struhadle na nudličky. Nakrájíme na nudličky cibuli, nejlépe taky červenou.

Podobné recepty jako Mléčně kvašená červená řepa

Domácí víno z višní recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí víno z višní recept

Višně zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat.

Podobné recepty jako Domácí víno z višní

recept internet
recept internet

Kvašené okurky

Doba kdy jsou už jedlé je různá, dle teploty v místě kvašení, cca 7 - 11 dní, jak kdy. Při správném zakvašení již lák (ochutnávám brčkem) nesmí být vůbec slaný, ze všeho nejvíc připomíná chutí citronovou šťávu.

Podobné recepty jako Kvašené okurky

Celoroční kvašáky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Celoroční kvašáky recept

Je to normální - voda při kvašení uniká z láhví. Proto láhve po uzavření ukládám na pečící plech. Vodu z plechu vylévám podle potřeby, aby nepřetekla, cca 1x až 2x za týden. Po 2 týdnech uniká voda už málo, tak dám na plech noviny a na ně láhve. Noviny pomáhají odpaření vody z plechu a zabraňují vzn

Podobné recepty jako Celoroční kvašáky

recept internet
recept internet

Burčák recept

Kvašení nastane spontánně. Nejlepší je brát si při kontrole teploty soudku do sklípku svíčku. Kysličník uhličitý vznikající při kvašení je těžší než vzduch. Když je ho moc, svíčka zhasne. Podle teplotních podmínek a kvality vína trvá kvašení obvykle 6 - 7 dní. Při doteku je sud teplejší než vaše ruk

Podobné recepty jako Burčák

Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer) recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer) recept

Proces kvašení trvá podle teploty okolí 6-10 dní a limonáda se při něm zakalí. Když ustane bublání, limonádu přecedíme (ideálně přes plátno nebo čistý kapesník), nalijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici.

Podobné recepty jako Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)

recept internet
recept internet

Balkánská sarma

Naskládám do džbánu, zaliju převařenou vodou slanou jako hodně přesolené polévka a naliju trochu nálevu z kysaného zelí, nebo trochu kyšky, aby rychle začalo mléčné kvašení. Listy jsou dostatečně vykvašené za 6-8 dnů.

Podobné recepty jako Balkánská sarma

Kvašáky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašáky recept

Je to pro rychlejší kvašení, ale není to nutné. Okurky propícháme vidličkou a klademe do hrnce. Prokládáme koprem, vinným listem a křenovým listem. Po naplnění zalijeme nálevem, může být i teplý. Hrnec zatížíme, aby okurky byly potopené v nálevu. Asi po 10 dnech můžeme kvašáky koštovat.

Podobné recepty jako Kvašáky

recept internet
recept internet

Rychlokvašky recept

Chlebová střídka líp nastartuje proces mléčného kvašení (kvasinky jsou díky kvásku obsaženy v chlebu). Po třech dnech se chleba odstraňuje prač, neměly by zůstat žádné drobečky. Proto ho Vaše babička zabalila do plátýnka - to je dobrý nápad. Já střídku dávala na vrch a drobky jsem lovila během kvaše

Podobné recepty jako Rychlokvašky

recept internet
recept internet

Kvašáky

Hotové kvašáky přemístěte do temna a chladna, aby se proces kvašení zastavil. Zařazení: Slovník pojm ů. Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept ...

Podobné recepty jako Kvašáky

Domácí rybízové víno recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí rybízové víno recept

Rybíz zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat.

Podobné recepty jako Domácí rybízové víno

Kysané zelí do sklenic recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kysané zelí do sklenic recept

Dávala jsem zelí bílé na kvašení do sklenic o,7 se šroub.uzávěrem a někdo mě poradil,že to mám dát dnem vzhůru.Mám pocit,že z toho je vytečeno příliš vody ! Mám to znovu obrátit a tu vytečenou vodu tam dodat a nechat to víčkem vzhůru ? Děkuji za radu Alča. Odpovědět. 1974andrea.

Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic

Omládek recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Omládek recept

Tímto vedením se rozvíjí alkoholové kvašení a dosáhneme tvorby určitého množství kyselin, které je nutné k řádnému zbobtnání mouky. Sladěnku, sladovit prodávají téměř v každé Zdravé výživě a po otevření je třeba ji uchovávat v chladu. Na 0,5 kg mouky (v těstě) je jí třeba asi kávová lžička.

Podobné recepty jako Omládek

Pickles ala čalamáda recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pickles ala čalamáda recept

Kvašená zelenina, rychlé kvašení, spousta enzymů. Vyzkoušejte úžasný recept. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Pickles ala čalamáda

recept internet
recept internet

Zavařování hub

Naplněné a uzavřené je naskládáme do hrnce (na dno kousek látky, nebo kapesník) a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni cca 1 hodinu.

Podobné recepty jako Zavařování hub

recept internet
recept internet

Celoroční kvašáky recept

Dobrý den, u kvašení je hodně důležitá hygiena, stačí nějaká bakterie a kvašení se zkazí , vše důkladně omýt , samozřejmě si i umýt ruce, vyvařit sklenice a mělo by být vše v pořádku :)

Podobné recepty jako Celoroční kvašáky

Kváskový chléb
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kváskový chléb

Předně, v momentě, kdy do kváskového chleba dáte kvasnice, tak už to není kváskový chleba, poněvadž i při sebemenším množství kvasnic, tyto zlikvidují nakyslou kváskovou chuť a taky je ten kvásek zbytečný z důvodu kvašení.

Podobné recepty jako Kváskový chléb

recept internet
recept internet

Domácí griotka recept

Až začne kvašení (u povrchu se tvoří bublinky) tak podle toho, jestli chci ještě bowle, postupuji dvěma způsoby: a) zaliju to rumem, čímž se kvašení zastaví a ponechám ještě týden v chladu ve sklenici b) sliju šťávu a vymačkám višně přes plátno.

Podobné recepty jako Domácí griotka

recept internet
recept internet

Domácí rybízové víno recept

Pod celofánem nedojde ke správnému kvašení(nemůže unikat vzduch a hned v začátcích kvašení vám ovoce ze sklenice uteče)... ale přesto se dá víno v pětilitrových sklenicích připravit.

Podobné recepty jako Domácí rybízové víno

recept internet
recept internet

Rychlokvašky recept

Kvašáky velmi prospívají trávcímu ústrojí. Mléčné kvašení je absolutně to nejlepší pro chuť. Pozor žádný ocet.

Podobné recepty jako Rychlokvašky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Jakmile proběhne proces kvašení (tekutina se vyčistí - vyčeří), nasazovacími umělohmotnými víčky sklenice uzavřeme (nezavírat napevno kovovými víčky uzavírací hlavou!!!) a nechají ve sklepě (nebo spíži s konstantní teplotou - nesmí tam mrznout nebo být teplo!) asi 2 týdny dozrát. Pak je možné zeleni

Podobné recepty jako Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

recept internet
recept internet

Jablečný ocet

Pokud se objeví na povrchu bílá blána, neodstraňujeme ji, pod ní probíhá kvašení. Po 10 dnech obsah přecedíme přes gázu, láhev umyjeme a tekutinu vrátíme zpět.

Podobné recepty jako Jablečný ocet

Kadlíkovy kysané houby recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kadlíkovy kysané houby recept

Tenhle rcp neznám, mám v kuchařce rcp na kvašení v soudku na zelí, kde se přidává mimo soli, cukr a kysané mléko (cibule ne). Zatím soudek nemám(chystám se koupit) ale nevím jestli najdu odvahu.

Podobné recepty jako Kadlíkovy kysané houby

Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška recept

To je kvašení. Ocet tam nemá co dělat, kvašení zastavuje. Odpovědět. Koubkova. 15. 9. 2015 06:03:24. Letos jsem nakládala , na mně jsou moc slané , můj přítel polák si je velice chválil, ORIGINÁL POLSKÉ OKURKY, příští rok je musim udělat znovu ,já osobně dávám přednost kyselým okurkám . Odpovědět.

Podobné recepty jako Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Většina druhů kvašení je aerobní proces - tedy zpracovává se kyslík (wikipedie) - tedy bych to opravdu pořádně upěchovala, aby tam ty bublinky vzduchu nebyly. Taky když se to třeba špatně zasterelizuje, tak tam vniká vzduch, který to může kazit.

Podobné recepty jako Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu

Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace recept

Borkén bráni klíčení, zabraňuje nežádoucímu kvašení a hnilobě. Zelenina nemění barvu a zůstane krásně křupavá. Borkén lze koupit v různých obchodech, ve vinařských a zahradnických potřebách.

Podobné recepty jako Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace

Kvásek (z droždí  do buchet, rohlíků aj.) recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept

Před odložením těsta posypte směs na kvašení moukou, kvásek je pak pevnější a výce nadýchannný . Odpovědět. 1 2 3 Dal ...

Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)

Kde najít informace



×