Celozrnný kváskový chléb recept
Postup přípravy. Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do lednice (proběhne autolýza, mouka bobtná a zároveň v chladu lednice nekvasí).
Podobné recepty jako Celozrnný kváskový chléb
Žitný celozrnný kváskový chléb recept
Žitný celozrnný kváskový chléb 4,8 (14×) Anri. 12 názorů (5+5+5=kvásek)+10 těsto + 5 hnětení +5 vyndat z tr 5. 10. 2010 22:04 Anri. Přidat fotku Suroviny Porce: 3 osoby na 2 dny :-) 500 g žitný kvásek 500 g žitné mouky jemně mleté 1 PL kmínu 1 PL soli 40-50 g ovesných vloček s klíčky 20 g lněného se
Podobné recepty jako Žitný celozrnný kváskový chléb
Celozrnný kvasový chléb recept
Suroviny: , voda, mouka celozrnná žitná, voda, mouka celozrnna pšeničná, sůl, kmín drcený. K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a uhněteme těsto, které vyškrábneme do naolejované mísy. Těsto hned přeložíme a necháme asi 35-45….
Podobné recepty jako Celozrnný kvasový chléb
Celožitný kváskový chléb recept
Smícháme suroviny na kvásek/rozkvas a necháme přibližně 9-12 hodin prokvasit přikryté fólií při pokojové teplotě. Večer uděláme, ráno pečeme. Nebo ráno uděláme a pečeme večer a pak chleba necháme chladnout přes noc. Do mísy s žitným rozkvasem přidáme ostatní suroviny. Kdo má rád, přidá semínka do tě
Podobné recepty jako Celožitný kváskový chléb
Olivový kváskový chléb recept
Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Chléb je výrazně olivový, samozřejmě lze použít oliv i méně. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 14 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná)
Podobné recepty jako Olivový kváskový chléb
Slunečnicový kváskový chléb recept
2. 2010 09:45 Marie Klara Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 350 ml vody 250 g pšeničné celozrnné mouky nebo špaldové mouky 300 g hladké mouky 2 lžíce oleje 1/2 lžíce soli 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) špetka anýzu 1/2 hrnku sluneč
Podobné recepty jako Slunečnicový kváskový chléb
Kváskový chléb s bramborovou moukou recept
Bramborové mouky stačí málo, aby dodala chlebu specifickou chuť, konzistenci i vůni. A kůrka je naprosto bezkonkurenční. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeni
Podobné recepty jako Kváskový chléb s bramborovou moukou
Grahamový kváskový chléb recept
Postup přípravy. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme vločky a semínka. Pečeme na celozrnný program.
Podobné recepty jako Grahamový kváskový chléb
Kváskový hrnkový chléb recept
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Uvařeno Přidat do oblíbených (17×)
Podobné recepty jako Kváskový hrnkový chléb
Kořenový kváskový chléb recept
Chléb sice nemá klasický kořenový tvar, ale chutí a kůrkou se nezapře. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Podobné recepty jako Kořenový kváskový chléb
Světlý kváskový slunečnicový chléb s pohankou recept ...
Chléb je lehký, měkký, s velkými oky. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Podobné recepty jako Světlý kváskový slunečnicový chléb s pohankou ...
Špaldový kváskový chléb recept
Suroviny: kvas žitný, podmáslí, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, kvasnice, olej, kmín celý, otruby, sůl, vločky ovesné, semínka slunečnicová. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí….
Podobné recepty jako Špaldový kváskový chléb
Jogurtový kváskový chléb se semínky recept
200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 70 g bílého jogurtu. 150 ml vody. 80 g žitné chlebové mouky. 380 g hladké mouky. 2 lžíce oleje. 2 lžičky soli. 1 lžička kmínu. 3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
Podobné recepty jako Jogurtový kváskový chléb se semínky
Obyčejný kváskový chléb recept
5. 2010 09:03 Marie Klara Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 380 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) 200 ml vody 120 g žitné chlebové mouky 120 g hladké mouky 120 g polohrubé mouky 120 g hrubé mouky 2 lžíce oleje 2 lžičky soli 2 lžičky kmínu 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku)
Podobné recepty jako Obyčejný kváskový chléb
Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem recept
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 14 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Jedním kusem sýra je míněna kostka či obdélníček z hranatých krabiček. Trojúhelníčků by bylo potřeba několik. Uvaře
Podobné recepty jako Kváskový semínkový chléb s taveným sýrem
Kváskový žitný chléb recept
Necháme vždy tak 15 minut „vyvětrat“ a opět uložíme např. k topení. Čtvrtý den už kvásek kysele voní, šestý den tvoří velké bubliny - ideální k pečení. Z připraveného kvásku jsem odvážíme 200 g, přimícháme k němu 200 g žitné mouky a opět přiměřené množství vody. Dále přidáme všechny ostatní ...
Podobné recepty jako Kváskový žitný chléb
Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba recept
Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba 4,8 (17×) cathleen 20 názorů 28. 1. 2010 17:45 +2 další fotky Přidat fotku Suroviny 250 ml kefíru 150 ml vody lžíce olivového oleje 1,5 lžíce dýňového jadýrka sezamová semínka lněná semínka slunečnicová semínka 1,5 lžičky soli lžička cukru 120 g žitné chlebové mouk
Podobné recepty jako Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba
Vícezrnný kváskový chléb se sádlem recept
Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Uvařeno Přidat do oblíbených (17×) Přidat poznámku
Podobné recepty jako Vícezrnný kváskový chléb se sádlem
Kváskový pšenično žitný chleba recept
Suroviny: kvas žitný, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, brambory, kmín drcený, sůl. K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat….
Podobné recepty jako Kváskový pšenično žitný chleba
Bezlepkový sedmizrnný kváskový chléb recept
Kvásek, 2/3 množství mouky Schaer B, ovesné a kukuřičné mouky a celé množství jáhlové mouky a psyllium smícháme s vlažnou vodou do řidšího hladkého těsta a necháme na teplém místě 8-10 hodin kvasit (ráno zadělám a po příchodu z práce pokračuji).
Podobné recepty jako Bezlepkový sedmizrnný kváskový chléb
Vícezrnný kváskový semínkový chléb recept
Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Zatím chuťově nejlepší chlebík, co jsem upekla (nejen z kváskových). Totéž tvrdí i manžel (a to si potrpí na bílé p
Podobné recepty jako Vícezrnný kváskový semínkový chléb
Grahamový špaldový kváskový chléb recept
Díky kombinaci kvásku a kvasnic a přítomnosti solamylu kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 14 až 16 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Uvařeno.
Podobné recepty jako Grahamový špaldový kváskový chléb
Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb recept
Poznámka autorky receptu. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 13 až 16 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná). Uvařeno. Přidat do oblíbených
Podobné recepty jako Pšenično-žitný kváskový bramborový chléb