Kysané zelí ze sudu recept
Kysané zelí ze sudu. Hodnocení receptu je 5. 5.0 23×. Ohodnoťte recept. Ze zelí odstraníme vrchni špinavé či poškozené listy a hlávky raději ještě opláchneme. Nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme košťály. Pak nakrouháme …. sunny.sofi.
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Promíchané zelí pak vtlačujeme po částech do čtyřlitrové láhve. Vrstvy zelí mačkáme a postupně pěchujeme rukou ke dnu láhve. Zelí pouští šťávu, kterou musíme odebírat - vléváme si jí do jiné čisté nádoby nádoby. Pozor, odebíranou šťávu nevyléváme, budeme ji možná ještě potřebovat.
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Domácí kysané zelí
Domácí kysané zelí - recept: Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí Nakrouhané zelí
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Holubce v bešamelu plněné zelné listy
Nejlepší Holubce jsou přímo z hlávky kysaného zelí, které nakládáme na dno sudů s kysaným zelím, ale když hlávky dojdou, jde i takto.
Podobné recepty jako Holubce v bešamelu plněné zelné listy
Holubce
Po zaplnění celé nádoby, dáme na vrch scezené a překrájené kysané zelí. Pokmínujeme, na vrch přidáme trochu sádla, podlijeme vodou a můžeme přidat najemno nakrájenou slaninu. Zakryté pečeme při 150 °C asi 1/2 hodiny. Poté necháme lehce uzlátnout povrch. Během pečení holubce nijak neotáčíme, pokud má
Podobné recepty jako Holubce
Balkánská sarma
Jinak obyčejným jedincům stačí goole trochu času... listy z nakládaného kysaného zelí (celé hlávky) nebo velké listy vinné révy, 500 g mletého masa, 250 g rýže, 2-3 cibule, olej, mletá paprika, sůl, pepř, saturejka, do vinných listů patří ještě 2 rajčata pokrájená na drobno a petrželka
Podobné recepty jako Balkánská sarma
Žitomírské holubce
Tento recept určitě vyzkouším.Holubce dělávám z hlávky kysaného zelí.Dávám jí naspod,pod krouhané.Psaníčka smažím,potom teprve dávám do pekáče.Nikdy jsem ale nepoužila protlak,tak vyzkouším.
Podobné recepty jako Žitomírské holubce
Holubce zelné závitky
Já dělám něco podobného.Do pekáče kysané zelí,koule mletého masa s rýží,solí,pepřem,vegetou.Koule nedávám do zelných listů,protože mi je rodina stejně nejí a kvůli 5 listům nechci kupovat celou hlávku zelí.Na koule dám zase vrstvu kysan.zelí a zaliji rajčat.protlakem,který trochu zředím vodou.Peču v
Podobné recepty jako Holubce zelné závitky
Závin se zelím kysaným a masem uzeným recept
Ze zelí necháme vykapat lák a ještě poté vší silou vymačkáme, tak aby zelí zůstalo zcela bez šťávy. Zelí překrájíme, jelikož dlouhá vlákna nepotřebujeme. Uzené maso nasekáme na jemno a lehce opepříme. Chlazené listové těsto ve tvaru plátu rozmotáme a necháme na již obsahujícím pečícím papíru rozpros
Podobné recepty jako Závin se zelím kysaným a masem uzeným
Nové recepty
Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... Nakrouhané zelí... více o Domácí kysané zelí
Podobné recepty jako Novéy
Poctivý domácí boršč
celé nové kořen í 3 kuličky; Řepa ... celer a zelí, vše očištěné a nakrájené, a za občasného promíchání opékejte dozlatova. Zeleninu z pánve přidejte do polévky a s ní i sladkou papriku, protlak, ocet a cukr a společně vařte ještě zhruba půl hodiny, až jsou všechny suroviny měkké a jejich chutě se p
Podobné recepty jako Poctivý domácí boršč
Nové recepty
Podívejte se na nejnovější recepty, které uživatelé přidali a nechte se s chutí inspirovat.
Podobné recepty jako Novéy
Rychlokvašené zelí s rozinkami
syrové bílé zelí 1/2 hlávky; velká cibule 2 ks; čerstvý nebo sušený bobkový list 8 ks; rozinky 1 hrst; celé nové koření 1 hrstička; celý kmín 2 lžíce; jalovec 1 hrstička; barevný celý pepř 1 lžička; vlažná voda 200–300 ml; hrubozrnná sůl 5 lžic
Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí s rozinkami
Sarma recept
Toto je oblíbené národní srbské jídlo, vaří se také všude v bývalé Jugoslávii a má jednotný název SARMA. Je více variant a nejčastější (a pro mě i nejchutnější) je ta z kysaných hlávek zelí, které se v Srbsku připravuje v mnoha rodinách jako zavařenina na zimu (nakládají se celé hlávky zelí). Jsou i
Podobné recepty jako Sarma
Nové recepty
Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... Nakrouhané zelí... více o Domácí kysané zelí
Podobné recepty jako Novéy
Holubce od Lvova recept
Na dno hrnce dejte vrstvu kysaného zelí, poklaďte holubci a vrstvy opakujte. Poslední by měla být vrstva kysaného zelí. Jestliže jste zvolili variantu pikantní, dejte na každou vrstvu holubců 1-2 čili papričky. Zalijte zelnou šťávou nebo vodou, ve které jste spařili hlávku, ochucenou octem (asi 4 lž
Podobné recepty jako Holubce od Lvova
Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“ recept
Sudové kysané zelí pokrájím na drobnější kousky a nasypu na cibuli, zaliji 2 dcl vody, osolím, okořením, přidám lžíci octa a dusím cca 30 min. Pak zelí zahustím vodou z brambor a dochutím příp, solí, cukrem a octem a občasného míchání dusím ještě 20 min. Podávám jako přílohu k pečeným masům. Kuchař:
Podobné recepty jako Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“
Nové recepty
Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... Nakrouhané zelí... více o Domácí kysané zelí
Podobné recepty jako Novéy
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Jsme zvyklí ještě zelí napřed přikrýt plachetkou a teprve pak prkénka a šutr. Při každém odebírání zelí vše dobře omyjeme a opláchneme. Máme ale hrnce s tzv. vodním víkem. Babička když tlačila zelí do klasického dřevěného sudu, tak se vždy vrchní cca 1 cm vrstva měkkého zelí odebrala a dala pryč. Šl
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Rumunská sarma recept
Kysané zelné listy nebo čerstvé listy ocet voda sůl Masová náplň: 1 velká cibule olej 800 g mletého masa (mix hovězí a vepřové) pepř sladká paprika sůl 150 g rýže snítka kopru 400 ml rajčatové šťávy (dala jsem plechovku loupaných rajčat a trochu feferonkové pasty) Na podávání: bílý chléb možno kysan
Podobné recepty jako Rumunská sarma
Pikantní zelný salát recept
zhruba 800 g bílého hlávkového zelí (1/2 hlávky) 1 mrkev 1 cibule zelená petrželka 2 lžičky francouzské hořčice sůl mletý pepř cukr citrónová šťáva ocet olivový olej
Podobné recepty jako Pikantní zelný salát
Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH recept
Na dno nádoby pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem, pokud je zelí víc suché - bez šťávy, tak přidáme zhruba 1 dl vody. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na drobnější kostky nakrájenou slaninu, trochu opepříme a promícháme. Na zelí dáme kuřecí stehna, které jsme osolili a nahoře posypali kmínem.
Podobné recepty jako Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH
Kanadské zelí recept
2 hlávky červeného zelí 5 paprik čerstvých 3 feferonky 5 cibulí Nálev: 4 dl vody 6 dl octa 1 lžíce DEKO (nebo jiný nakladač) 1 lžička nového koření 2 dl oleje 3/4 hrnku krystalového cukru (1 hrnek = 2 dl)
Podobné recepty jako Kanadské zelí
Selská zelnice recept
Postup přípravy receptu. Zelí na jemno nakrouháme a dáme vařit do osolené vody, která zakryje zelí a přidáme 1 x lžičku celého kmínu. Během vaření zelí osmažíme dorůžova cibulku, kterou asi v polovici vaření zelí k němu přidáme. Když je zelí vařené (ale nerozvařené), zahustíme omáčku moukou, rozkved
Podobné recepty jako Selská zelnice
Nové recepty
Domácí kysané zelí Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí...
Podobné recepty jako Novéy
Rumunská sarma recept
1 kg kysaného zelí celé listy 500 g míchaného mletého masa 1 cibule 80 g rýže 500 ml masový vývar 2-3 lžíce rajského protlaku sůl pepř olej bobkový list
Podobné recepty jako Rumunská sarma
Nové recepty
Máslo na bešamel rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do... více o Bešamel. 15 minut. Jablkový salát s ořechy. Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citró
Podobné recepty jako Novéy
Vyzkoušené recepty ty, o kterých se diskutuje Recepty ...
Maso omyjeme, osušíme, opečeme ze všech stran na lžíci... více o Vepřová panenka v zelném závitku na víně. 120 minut. Domácí kysané zelí. Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... více o Domácí ky
Podobné recepty jako Vyzkoušenéy ty, o kterých se diskutuje Recepty ...