Nabídka
Přidej

Kysané zelí ze sudu celé hlávky recept

Sdílejte obsah s přáteli

Kysané zelí ze sudu celé hlávky recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Kysané zelí ze sudu celé hlávky, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Kysané zelí ze sudu celé hlávky. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Kysané zelí ze sudu celé hlávky receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Kysané zelí ze sudu recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kysané zelí ze sudu recept

Kysané zelí ze sudu. Hodnocení receptu je 5. 5.0 23×. Ohodnoťte recept. Ze zelí odstraníme vrchni špinavé či poškozené listy a hlávky raději ještě opláchneme. Nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme košťály. Pak nakrouháme …. sunny.sofi.

Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu

Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept

Promíchané zelí pak vtlačujeme po částech do čtyřlitrové láhve. Vrstvy zelí mačkáme a postupně pěchujeme rukou ke dnu láhve. Zelí pouští šťávu, kterou musíme odebírat - vléváme si jí do jiné čisté nádoby nádoby. Pozor, odebíranou šťávu nevyléváme, budeme ji možná ještě potřebovat.

Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve

Domácí kysané zelí
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí - recept: Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí Nakrouhané zelí

Podobné recepty jako Domácí kysané zelí

Holubce v bešamelu  plněné zelné listy
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Holubce v bešamelu plněné zelné listy

Nejlepší Holubce jsou přímo z hlávky kysaného zelí, které nakládáme na dno sudů s kysaným zelím, ale když hlávky dojdou, jde i takto.

Podobné recepty jako Holubce v bešamelu plněné zelné listy

recept internet
recept internet

Holubce

Po zaplnění celé nádoby, dáme na vrch scezené a překrájené kysané zelí. Pokmínujeme, na vrch přidáme trochu sádla, podlijeme vodou a můžeme přidat najemno nakrájenou slaninu. Zakryté pečeme při 150 °C asi 1/2 hodiny. Poté necháme lehce uzlátnout povrch. Během pečení holubce nijak neotáčíme, pokud má

Podobné recepty jako Holubce

recept internet
recept internet

Balkánská sarma

Jinak obyčejným jedincům stačí goole trochu času... listy z nakládaného kysaného zelí (celé hlávky) nebo velké listy vinné révy, 500 g mletého masa, 250 g rýže, 2-3 cibule, olej, mletá paprika, sůl, pepř, saturejka, do vinných listů patří ještě 2 rajčata pokrájená na drobno a petrželka

Podobné recepty jako Balkánská sarma

recept internet
recept internet

Žitomírské holubce

Tento recept určitě vyzkouším.Holubce dělávám z hlávky kysaného zelí.Dávám jí naspod,pod krouhané.Psaníčka smažím,potom teprve dávám do pekáče.Nikdy jsem ale nepoužila protlak,tak vyzkouším.

Podobné recepty jako Žitomírské holubce

recept internet
recept internet

Holubce zelné závitky

Já dělám něco podobného.Do pekáče kysané zelí,koule mletého masa s rýží,solí,pepřem,vegetou.Koule nedávám do zelných listů,protože mi je rodina stejně nejí a kvůli 5 listům nechci kupovat celou hlávku zelí.Na koule dám zase vrstvu kysan.zelí a zaliji rajčat.protlakem,který trochu zředím vodou.Peču v

Podobné recepty jako Holubce zelné závitky

Závin se zelím kysaným a masem uzeným recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Závin se zelím kysaným a masem uzeným recept

Ze zelí necháme vykapat lák a ještě poté vší silou vymačkáme, tak aby zelí zůstalo zcela bez šťávy. Zelí překrájíme, jelikož dlouhá vlákna nepotřebujeme. Uzené maso nasekáme na jemno a lehce opepříme. Chlazené listové těsto ve tvaru plátu rozmotáme a necháme na již obsahujícím pečícím papíru rozpros

Podobné recepty jako Závin se zelím kysaným a masem uzeným

Nové recepty

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... Nakrouhané zelí... více o Domácí kysané zelí

Podobné recepty jako Novéy

Poctivý domácí boršč
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Poctivý domácí boršč

celé nové kořen í 3 kuličky; Řepa ... celer a zelí, vše očištěné a nakrájené, a za občasného promíchání opékejte dozlatova. Zeleninu z pánve přidejte do polévky a s ní i sladkou papriku, protlak, ocet a cukr a společně vařte ještě zhruba půl hodiny, až jsou všechny suroviny měkké a jejich chutě se p

Podobné recepty jako Poctivý domácí boršč

Nové recepty

Podívejte se na nejnovější recepty, které uživatelé přidali a nechte se s chutí inspirovat.

Podobné recepty jako Novéy

Rychlokvašené zelí s rozinkami
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rychlokvašené zelí s rozinkami

syrové bílé zelí 1/2 hlávky; velká cibule 2 ks; čerstvý nebo sušený bobkový list 8 ks; rozinky 1 hrst; celé nové koření 1 hrstička; celý kmín 2 lžíce; jalovec 1 hrstička; barevný celý pepř 1 lžička; vlažná voda 200–300 ml; hrubozrnná sůl 5 lžic

Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí s rozinkami

recept internet
recept internet

Sarma recept

Toto je oblíbené národní srbské jídlo, vaří se také všude v bývalé Jugoslávii a má jednotný název SARMA. Je více variant a nejčastější (a pro mě i nejchutnější) je ta z kysaných hlávek zelí, které se v Srbsku připravuje v mnoha rodinách jako zavařenina na zimu (nakládají se celé hlávky zelí). Jsou i

Podobné recepty jako Sarma

Nové recepty

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... Nakrouhané zelí... více o Domácí kysané zelí

Podobné recepty jako Novéy

recept internet
recept internet

Holubce od Lvova recept

Na dno hrnce dejte vrstvu kysaného zelí, poklaďte holubci a vrstvy opakujte. Poslední by měla být vrstva kysaného zelí. Jestliže jste zvolili variantu pikantní, dejte na každou vrstvu holubců 1-2 čili papričky. Zalijte zelnou šťávou nebo vodou, ve které jste spařili hlávku, ochucenou octem (asi 4 lž

Podobné recepty jako Holubce od Lvova

Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“ recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“ recept

Sudové kysané zelí pokrájím na drobnější kousky a nasypu na cibuli, zaliji 2 dcl vody, osolím, okořením, přidám lžíci octa a dusím cca 30 min. Pak zelí zahustím vodou z brambor a dochutím příp, solí, cukrem a octem a občasného míchání dusím ještě 20 min. Podávám jako přílohu k pečeným masům. Kuchař:

Podobné recepty jako Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“

Nové recepty

Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... Nakrouhané zelí... více o Domácí kysané zelí

Podobné recepty jako Novéy

Nakládané zelí do klasického sudu recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Nakládané zelí do klasického sudu recept

Jsme zvyklí ještě zelí napřed přikrýt plachetkou a teprve pak prkénka a šutr. Při každém odebírání zelí vše dobře omyjeme a opláchneme. Máme ale hrnce s tzv. vodním víkem. Babička když tlačila zelí do klasického dřevěného sudu, tak se vždy vrchní cca 1 cm vrstva měkkého zelí odebrala a dala pryč. Šl

Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu

Rumunská sarma recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rumunská sarma recept

Kysané zelné listy nebo čerstvé listy ocet voda sůl Masová náplň: 1 velká cibule olej 800 g mletého masa (mix hovězí a vepřové) pepř sladká paprika sůl 150 g rýže snítka kopru 400 ml rajčatové šťávy (dala jsem plechovku loupaných rajčat a trochu feferonkové pasty) Na podávání: bílý chléb možno kysan

Podobné recepty jako Rumunská sarma

Pikantní zelný salát recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Pikantní zelný salát recept

zhruba 800 g bílého hlávkového zelí (1/2 hlávky) 1 mrkev 1 cibule zelená petrželka 2 lžičky francouzské hořčice sůl mletý pepř cukr citrónová šťáva ocet olivový olej

Podobné recepty jako Pikantní zelný salát

Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH recept

Na dno nádoby pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem, pokud je zelí víc suché - bez šťávy, tak přidáme zhruba 1 dl vody. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, na drobnější kostky nakrájenou slaninu, trochu opepříme a promícháme. Na zelí dáme kuřecí stehna, které jsme osolili a nahoře posypali kmínem.

Podobné recepty jako Kuřecí stehna na kysaném zelí v PH

Kanadské zelí recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kanadské zelí recept

2 hlávky červeného zelí 5 paprik čerstvých 3 feferonky 5 cibulí Nálev: 4 dl vody 6 dl octa 1 lžíce DEKO (nebo jiný nakladač) 1 lžička nového koření 2 dl oleje 3/4 hrnku krystalového cukru (1 hrnek = 2 dl)

Podobné recepty jako Kanadské zelí

Selská zelnice recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Selská zelnice recept

Postup přípravy receptu. Zelí na jemno nakrouháme a dáme vařit do osolené vody, která zakryje zelí a přidáme 1 x lžičku celého kmínu. Během vaření zelí osmažíme dorůžova cibulku, kterou asi v polovici vaření zelí k němu přidáme. Když je zelí vařené (ale nerozvařené), zahustíme omáčku moukou, rozkved

Podobné recepty jako Selská zelnice

Nové recepty

Domácí kysané zelí Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí...

Podobné recepty jako Novéy

Rumunská sarma recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Rumunská sarma recept

1 kg kysaného zelí celé listy 500 g míchaného mletého masa 1 cibule 80 g rýže 500 ml masový vývar 2-3 lžíce rajského protlaku sůl pepř olej bobkový list

Podobné recepty jako Rumunská sarma

Nové recepty

Máslo na bešamel rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme mouku. Umícháme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a za občasného míchání povaříme do... více o Bešamel. 15 minut. Jablkový salát s ořechy. Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citró

Podobné recepty jako Novéy

Vyzkoušené recepty ty, o kterých se diskutuje Recepty ...

Maso omyjeme, osušíme, opečeme ze všech stran na lžíci... více o Vepřová panenka v zelném závitku na víně. 120 minut. Domácí kysané zelí. Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí... více o Domácí ky

Podobné recepty jako Vyzkoušenéy ty, o kterých se diskutuje Recepty ...

Naši partneři