Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
K naložení husy jsem použila 9 litrový papiňák,husička se tam hezky vešla.Pokud takový velký hrnec v domácnosti není,tak také není problém naložit již předem naporcovanou husu do menšího.Ale doba pečení pak bude o něco kratší.
Podobné recepty jako Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném ...
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) recept
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tři bobkové listy, asi deset kuliček jalovce a zhruba dvacet višní. Pokapeme šťávou z půlky citrónu, zalijeme vodou a vložíme do ledničky. Když je maso pěkně uleželé, vyndáme jej z pekáče a sl
Podobné recepty jako Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Vinné mořidlo s jalovcem
Do hrnce dáme vodu, víno, koření a přidáme cibuli nakrájenou na osminky, zeleninu na kostičky. Přivedeme k varu a krátce na mírném ohni povaříme. Odstavíme z plotny a přídáme kůru z poloviny citronu. Necháme vychladnout. Maso si očistíme nasolíme a vložíme do nádoby na naložení. Zalijeme vychladlých
Podobné recepty jako Vinné mořidlo s jalovcem
Perfektně naložení utopenci z Lokálu
Naložit si doma utopence není žádná věda, ovšem nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák. Perfektně naložení utopenci z Lokálu | Recepty na Prima Fresh
Podobné recepty jako Perfektně naložení utopenci z Lokálu
Nakládané pečené vepřové koleno
Lák necháme vychladnout. Očištěná vepřová kolena zalijeme lákem a necháme přes noc v ledničce. Kolena by měla být ponořena v láku. 2. Druhý den kolena z láku vyjmeme, nařízneme kůžičku na kostičky, dáme na hluboký plech, pekáč, podlijeme lákem, zakryjeme zpočátku alobalem či přikryjeme poklopem, peč
Podobné recepty jako Nakládané pečené vepřové koleno
Uzené maso
Uzené maso - recept: Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli.
Podobné recepty jako Uzené maso
Kančí guláš staročeský
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme a necháme alespoň přes noc, ale nejlépe 24 hodin odležet v chladnu. Během odležení maso občas otočíme. 2. Po odležení maso vyndáme, pokrájíme na kost
Podobné recepty jako Kančí guláš staročeský
Reuben sendvič
Délka naložení masa je přímo úměrná jeho výšce. Tzn. pokud je maso vysoké 6 cm, musíme ho ponechat v láku minimálně 6 dní. Každý den maso v láku otočíme, například s pomocí kuchařské pinzety. Naloženého masa ani láku se nedotýkáme prsty. Po celou dobu naložení masa musí zůstat lák čirý.
Podobné recepty jako Reuben sendvič
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Na začátku udíme teplejším kouřem o teplotě asi 70-80°C asi 1 až 2 hodiny. Co 20 minut kontrolujeme, co dělají zavěšené ryby. Kůže musí obeschnout, musí být na povrchu suchá. Po jedné až dvou hodinách snížíme teplotu na 60°C. Celý průběh uzení můžeme shrnout následovně. Ze začátku udíme teplejším ko
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Naložený králík na medové hořčici a na smetaně recept ...
Dál pak už králičí maso podléváme vývarem, aby maso nevyschlo. Pečeme cca 2 hodiny na 180 stupňů do doby, než maso jde samo pěkně od kosti. Měkkého králíka vyndáme. Zeleninku bez koření si pak rozmixujeme a přivedeme do varu. Nakonec zašleháme smetanu, dobře promícháme a dochutíme cukrem nebo solí.
Podobné recepty jako Naložený králík na medové hořčici a na smetaně ...
Moje kuřecí čína
Moje kuřecí čína - recept: Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a naložíme do směsi, do které dáme 1 vejce, solamyl, kari, koření na čínu, sojovku, pepř a česnek. Dáme přes
Podobné recepty jako Moje kuřecí čína
Kozí (beraní) rohy sterilované
Nálev postačí na 8-10 klasických okurkových sklenic, záleží na tom, jak je naplníme. Cukr můžeme zkombinovat nebo nahradit sladidlem. 3. Sklenice pevně uzavřeme. Sterilujeme 10 minut při 90°C. Pokud zalijeme vroucím lákem a sklenice ihned uzavřeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru, sterilovat nemusím
Podobné recepty jako Kozí (beraní) rohy sterilované
Jelení guláš podle Jirky recept
Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou. Na sádle osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla. Přidáme naložené ma
Podobné recepty jako Jelení guláš podle Jirky
Utopenci nejlepší co známe recept
Na můj vkus trochu kyselejší, ale to je věc názoru a pro ty co se bojí, že to bude pálit, nebojte se, nálev je jemný. Vydržela jsem pouze 3 dny pak mé chuťové buňky neodolaly. Měla jsem 5 x 0,7l sklenic nakrájených na kolečka a rozpůlených a skladuji v lednici. Odpovědět
Podobné recepty jako Utopenci nejlepší co známe
Základní nálev na hovězí maso recept
Dobře očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, okořeníme. Cukr smícháme s olejem a vmícháme do zeleniny. Důkladně propracujeme rukama, aby… Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání. Zobrazit vyhledávání Vyhledávání Hledat Podle ingrediencí. Obsahuje v názvu + Přidat − Ode
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Nakládané feferonky recept
- popř. přidávám recept na nálev: 1 litr vody 1/2 litru octa 60 g soli 100 g cukru 10 kuliček Sacharinu 10 kuliček nového koření 10 kuliček pepře 1 lžíce hořčičných semínek 2 bobkové listy 2 hřebíčky dle chuti: cibule česnek. Postup přípravy receptu. Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořč
Podobné recepty jako Nakládané feferonky
Domácí slanina recept
na jeden kilogram sádla 10 dkg hrubozrnné soli bez jódu sušená paprika sladká sušená paprika pálivá převařená a vychlazená voda. Postup přípravy receptu. Upravené pásy sádla obalíme v soli a naskládáme do vhodné nádoby a uložíme v chladu (po 8 °C). Maximálně po 3-4 dnech sádlo přerovnáme a zalijeme
Podobné recepty jako Domácí slanina
Naložené grilované makrely recept
Na delší nasolení bych volila spíš slaný lák, rybí maso je dost háklivé. I tak - když udíme makrely, namáčíme je do láku přes noc, déle nikdy. Odpovědět. casino. 29. 7. 2015 22:08:32. Promiňte, ale nemůžu jinak To otáčení mi připomnělo scénu z jakési ČSSR inscenace: Maminka odjíždí a klade dceři (Z.
Podobné recepty jako Naložené grilované makrely
Skopové na víně s rozmarýnem recept
Skopové je výborné,jde také o zvyk.Pokud je dobře připravené, je to pochoutka.Škoda,že je drahé,jedlo by se v našich končinách daleko víc.Oproti jehněčímu má chuť silnější a vyzrálejší a proto komu nevadí, či ji vyhledává je toto super recept.Pokud se udělá s verzí na česneku,tak ten ji trochu potla
Podobné recepty jako Skopové na víně s rozmarýnem
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu recept
Urodily se mi fazolky a zbyl lák na okurky. Tak jsem to dal dohromady a zavařil. Uvidíme co to se mnou v zimě udělá. Odpovědět. Věrka R. (neregistrovaný) 11. 6. 2012 13:39:39. Fazolky před nakládáním taky chvilku povařím a vývar ve slané vodě a pak normálně zavařím jako okurky. Vývar můžeš použít tř
Podobné recepty jako Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
Utopenci klasika recept
Na dno láhve rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, 1/4 povařeného koření a vrstvu 4 ks naplněných špekáčků. Opakujeme až do naplnění sklenice (vychází cca 4 vrstvy), občas vložíme i feferonky. Poslední vrstvu pokryjeme zbytkem cibule, můžeme zajistit špejlí a zalijeme vychladlým nálevem až po okra
Podobné recepty jako Utopenci klasika
Kuře v komíně recept
Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme rozpůlená syrová kuřata. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí. …
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Vynikající marináda nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Pečený bůček naložený v solném láku recept
Do pekáčku dáme jednu nakrájenou cibuli a položíme připravené maso. Zasypeme druhou cibulí, podlijeme cca 150 ml vody, přikryjeme a dáme do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Po deseti minutách teplotu stáhneme na 120 st. a pečeme cca 3,5-4 hodiny. Maso musí být měkké. Poté pekáč odkryjeme a dopeč
Podobné recepty jako Pečený bůček naložený v solném láku
Nakládaný řízek recept
Tématické fráze: jak naložit maso na řízky nakládání masa na řízky řízky naložené v mléce naložení masa na řízky nakládaný řízek nakládání řízků řízky v mléce nakládané řízky naložené maso na řízky maso naložené v mléce dobré nakládané vepřové řízky lák na řízky řízky naložené v mléku ...
Podobné recepty jako Nakládaný řízek
Myslivecký guláš recept
Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidáme lžíci cukru a karamelizujeme. Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo, ale zatím nesolíme. Pak přidáme 4 lžíce kečupu a 2
Podobné recepty jako Myslivecký guláš
Svíčková nejen z koňského masa recept
Tématické fráze: svíčková naložená svíčková svičkova z koniny naložení masa na svíčkovou naložení svíčkové lák na svíčkovou vaříme svíčkovou konina recepty klokaní maso recepty konské recepty klokaní svíčkov á recepty klokaní maso klokaní maso recept konina vaříme z końskeho masa recepty-konské maso
Podobné recepty jako Svíčková nejen z koňského masa
Červená řepa sterilovaná
Ingredience na nálev dáme do většího hrnce a svaříme. Semínka fenyklu je dobré nechat v plátěném pytlíčku, aroma v nálevu zůstane a semínka pak nemusíme lovit. 3. Oloupanou řepu pokrájíme na hranolky nebo kostičky, které dáváme do čistých a suchých sklenic. Pokud máme řepu velkou jako pingpongové mí
Podobné recepty jako Červená řepa sterilovaná
Svíčková s karamelem recept
Scedíme halali a dáme orestovat také, na pánev, kde zůstal olej z masa. Vodu z halali nevyléváme!! Halali restujeme cca 5 minutek. Poté jím zasypeme maso v pekáči, přilijeme scezenou vodu z halali a dolijeme vodou tak, aby bylo maso pěkně potopené a dáme na 24 hodin odležet do lednice.
Podobné recepty jako Svíčková s karamelem
Staročeský guláš
Staročeský guláš - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Staročeský guláš
Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu recept
koření Divočina (na okořenění a naložení masa) sůl mletý pepř . Postup přípravy receptu. Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet (já mněla 2 dny). Slaninu si nakrájíme na drobnější
Podobné recepty jako Pikantní zvěřinová roláda ze srnčího hřbetu
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Kvalita udeného mäsa závisí od pácu (lák)v ktorom sa pripravuje mäso pred udením.www.toprecepty.cz. Odpovědět. Pavol (neregistrovaný) 18. 12. 2013 08:42:46. Vážení domáci udiari! Spôsob udenie mäsa sa rozdeľuje na krátkodobé konzervovanie a na dlhodobé konzervovanie. Správna metóde a kvalitná bez tl
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Nakládaný česnek sterilovaný
Nakládaný česnek - sterilovaný - recept: Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v
Podobné recepty jako Nakládaný česnek sterilovaný
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Sůl na slimáky je sice fajn, ale prosolíte si zahrádku a pak tam nic neporoste. Já je sbírám do sklenice s octem a pak dávám slepičkám a jak jim chutnají. Prosolené nežraly ani ty slepice, ale slimáci naložení v octu jim jedou. Jinak díky za recept, už jdu na ty okurečky a těším se zimu na bramborov
Podobné recepty jako Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Dušená šunka recept
Maso upravíme (odřežeme přebytečný tuk) a napícháme do svaloviny připravený lák. Kotletku vložíme do nádoby a zalijeme lákem, aby byla zcela ponořená. Dáme do lednice na 4 dny a každý den by se mělo otočit. Po naložení maso pevně zavineme do potravinářské fólie, vložíme do velkého tlačenkového obalu
Podobné recepty jako Dušená šunka
Sele na rožni recept
Naložení selete Základem láku je česnek a sůl rozmíchaná v převařené vodě. Pro opravdové labužníky doporučuji vodu nahradit vývarem z kořenové zeleniny. Studený lák plníme do velké injekční stříkačky, opatřené silnou jehlou a napícháme svalovinu. Platí, že čím vyšší sval, tím větší počet vpichů ...
Podobné recepty jako Sele na rožni