Anglický pudink s kandovaným ovocem
Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to,...
Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů
Nejdříve marinujeme maso, zbavené šlach, loje a rozkrájíme na kostky (já marinoval v celku, na kousky nakrájel až po marinování) v směsi z převařené vody, octa, česneku, na kolečka nakrájené cibule, tymiánu, bobkového listu, mletého pepře a soli. Maso v ní necháme 48 hodin. V litinovém kastrolu rozp
Podobné recepty jako Hovězí na smetaně dle starých hanáckýchů
Hovězí na česneku a víně recept
Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli do sklovata a orestujeme opepřené maso. Přidáme namačkaný česnek, posolíme a podlijeme vývarem a vínem asi do poloviny masa. Dusíme dokud není masíčko měkounké. Doba je různá podle toho jak b
Podobné recepty jako Hovězí na česneku a víně
Skopový guláš
Skopový guláš - recept: Skopové nekrájíme na kostičky dáme do hrnce a přehoupneme ho ve 3 vodách jako držďky, tím se zbavíme zbytků loje, co nešel vykrájet a maso není tolik
Podobné recepty jako Skopový guláš
Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci) recept
Srnčí maso zbavíme případného loje, opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. V papiňáku na sádle necháme do růžova osmahnout na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme až na mletou papriku všechno koření a lehce zarestujeme. Přimícháme pokrájené maso, promícháme a dusíme ve vlast
Podobné recepty jako Srnčí guláš v papiňáku(tlakovém hrnci)
Vemínko s vinným sosem recept
Očistím od blan a loje. Strčím do kastrolu se studenou vodou a nechám ležet v ledničce do druhého dne. Ještě jednou to prohlídnu, dočistím, znovu opláchnu. Nechám zavařit osolenou vodu s pepřem, novým kořením a vavřínovým listem. Pokrájené maso vhodím do hrnce, občas promíchám, vemínko se rádo přich
Podobné recepty jako Vemínko s vinným sosem
Hovězí srdce na slanině a žampiónech recept
Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. V tlakovém hrnci rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme a přidáme na céčka nakrájenou cibuli. Mírně osolíme, okořeníme a zalijeme horkou vodou. Přidáme uzené žebírko (pro lepší chuť
Podobné recepty jako Hovězí srdce na slanině a žampiónech
Rostbíf recept
Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby na 220-250°C, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 25-35 minut (vpíchn
Podobné recepty jako Rostbíf
Selský salám
Selský salám - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Selský salám
Anglický roastbeef
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme. Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 35 minut.
Podobné recepty jako Anglický roastbeef
Hovězí Stroganoff recept
Vyškvařte tuk z hovězího loje a maso na něm rychle opečte, ne déle než 8 minut. Přidejte sůl, pepř, papriku, houby a jogurt. Vše dobře promíchejte a společně prohřejte. Maso se nesmí dusit ani vařit, protože by ztuhlo.
Podobné recepty jako Hovězí Stroganoff
Boerewors Búrský buřt recept
2 kg hovězí zadní může být i přední ale musí se dobře odblanit a zbavit loje 3/4 kg prorostlého bůčku bez kosti 1/4 kg špeku (ne slaniny) 1 polévková lžíce na pánvi opraženého a vzápětí v hmoždíři drceného koriandru 2 polévková lžíce soli 1 čajová lžička čerstvě mletého černého pepře 1/3 čajové lžič
Podobné recepty jako Boerewors Búrský buřt
Kynuté sádlové koláčky recept
Naše babičky do koláčků dávaly vždycky kus sádla, nebo loje a pravda je, že tyhle koláče byly bezvadné. . Jak šla doba, začalo se sádlo nahrazovat olejem, nebo herou a už nikdy to nebylo stejné . Odpovědět
Podobné recepty jako Kynuté sádlové koláčky
Srdcové řízky v sýrovém kabátku recept
Srdce bez loje a zbytků velkých cév dáme do vody se solí a pepřem a uvaříme doměkka. (Podle toho, jak velké srdce se podaří koupit. Měli jsme doma tříkilové, takže vařit šla jen poměrná část.) Vychladlé nakrájíme na plátky, ty omočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance se sýrem a usmažíme. P
Podobné recepty jako Srdcové řízky v sýrovém kabátku
Strakonické štrúdle recept
Až nasyslím trochu loje, tak to zkusím i s ním Je to takřka nepravděpodobné, ale čistě theoreticky by to těsto mělo být ještě lepččí . Odpovědět. Veronika.Hrozna. 28. 10. 2019 23:33:56. casino: opecte strouhanku s maslem a trochu i mlete orechy Urcite brumlat nebudou. Odpovědět. casino. 28. 10. 2019
Podobné recepty jako Strakonické štrúdle
Troubovatá dršťkovka recept
Z loje a mouky (cca 2 polévkové vrchovaté lžíce mouky) uděláme tmavou jíšku. Pokud jsme dali tuku málo a z mouky se nám udělala hrouda, tak přidáme tuk, aby se jíška dobře promíchávala a po té pokračujeme. Kdo zvládá uhlídat tmavou jíšku a při tom nakrájet střední (klidně i trochu větší) cibuli a na
Podobné recepty jako Troubovatá dršťkovka
Anglický pudink s kandovaným ovocem
200 g hovězího loje nebo másla 1,5 lžičky skořice citronová kůra z jednoho citronu; Způsob přípravy. Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to, že si ho můžeme připravit s předstihem, v chladnu totiž vydrží klidně měsíc.
Podobné recepty jako Anglický pudink s kandovaným ovocem
Hovězí guláš recept
Kližku zbavíme loje, odblaníme, rozebereme na jednotlivé svalky a nakrájíme na kostky (asi 3 cm). Do kastrolu dáme rozehřát sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a restujeme do růžovohněda. Tady nám začíná barva guláše. Přidáme nasekaný česnek, necháme rozvonět, vložíme maso a prudce restujem
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Skvělé buchtičky jako od babičky recept
a vrátily do trouby.Takto čerstvé pokud se nesnědly tak vydržely 3-4 dny.bez igelitové tašky a mikroténu.K tomu jim stačilo trocha hovězího loje nebo 2 lžíce vepřového sádla které přidávaly do těsta, to bylo celé tajemství.
Podobné recepty jako Skvělé buchtičky jako od babičky
Bramborové koblihy a Karásky
Bramborové karásky 1/4kg mouky, 125g vař. brambor, 3dkg loje, 2dkg sádla 2 dkg cukru, 3dkg droždí, sůl, citron. kůra Všechny suroviny zaděláme s mlékem na tužší těsto a necháme vykynout. Pak se udělají malé karásky asi jako housky, nechají se na mastném plechu zkynout, potřou se mlékem a v hodně tep
Podobné recepty jako Bramborové koblihy a Karásky
Svíčková s jehněčí kýtou recept
Rajská, koprovka, řízky, sekaná, čevapčiči, pečeně s nádivkou..... no prostě mi z našich masných bílých jehňat vaříme úplně všechno, stejně jako to dělají ve Španělsku !Jen před vařením dobře odblanit zbavit vrchního tuku=loje a soslsit až baonec,aby maso zbytečně neztvrdlo. !!! Jen zkuste, uvidíte.
Podobné recepty jako Svíčková s jehněčí kýtou
Hovězí kostky s pikantní omáčkou recept
Hovězí maso zbavíme blan a loje a nakrájíme na větší kostky. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a po všech stranách je opečeme. Dusíme tak dlouho, až se vlastní šťáva odpaří. Potom maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, vmícháme rozdrcené nové koření, lžíci plnotučn
Podobné recepty jako Hovězí kostky s pikantní omáčkou
Srnčí ragú na víně s kořenovou zeleninou a žampiony
Srnčí maso odblaníme, zbavíme loje a nakrájíme na větší kostky. Cibuli pokrájíme na plátky, stejně tak, jako všechnu kořenovou zeleninu. Vše dáme do nádoby na rozehřátý olej společně s cukrem, divokým kořením a jalovcem a necháme zprudka orestovat dozlatova. Přidáme srnčí maso, pokrájené na kostky,
Podobné recepty jako Srnčí ragú na víně s kořenovou zeleninou a žampiony
Králík na bílém víně od Vilemíny
Králíka omyjeme a osušíme, zbavíme všeho viditelného loje i šlach a naporcujeme. Osolíme a opepříme. Porce poskládáme na pekáč s trochou oleje, zasypeme cibulí a česnekem a posypeme vydatně provensálským kořením. Zalijeme vínem skoro na 2 cm vysoko, aby se králík nevysušil a vytvořilo se dost šťávy.
Podobné recepty jako Králík na bílém víně od Vilemíny
Nové recepty
Maso zbavíme loje a odblaníme. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách prudčeji opečeme.... více o Anglický roastbeef. 40 minut. Pórková polévka. Očištěný, omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na polovině dávky másla, zalijeme vodou, při
Podobné recepty jako Novéy
Vánočka mojí babičky recept
Z tohoto těsta dělala moje babička buď vánočku nebo bochánek a je opravdu výborná. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Vánočka mojí babičky
Skopové na zelenině a houbách recept
Pokud je potřeba, maso odblaníme a zbavíme loje. Poté jej osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Solí a česnekem nešetříme. Můžeme zakápnout i olejem a necháme do druhého dne v chladu odležet. Houby zalijeme vodou a necháme odstát asi 30 minut. Zeleninu očistíme. Celer nakrájíme na větší k
Podobné recepty jako Skopové na zelenině a houbách
Svíčková po rusku recept
Mezitím dobře odleželou svíčkovou zbavíme loje a blan. Hovězí maso rozkrájíme na větší kostky. V hlubší pánvi rozpustíme ghí (přepuštěné máslo), maso na ně vložíme a rychle ze všech stran na prudkém ohni opečeme. Nesmíme solit, maso by pustilo příliš hodně šťávy!
Podobné recepty jako Svíčková po rusku
Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s ...
Přichystáme si vepřové sádlo a hovězí sádlo z vyškvařeného loje. Sádlo přivedeme na teplotu asi 95 °C a přidáme do něho česnek, šalotku, rozmarýn a tymián. Nakonec přidáme jehněčí kolínka a necháme je táhnout při 85 °C zhruba 6 hodin, až do úplného změknutí. Ragú z bílého chřestu si připravíme ...
Podobné recepty jako Jehněčí konfit z kolínka s ragú z bílého chřestu a hráškovým pyré s ...
Uzbecký plov se smrži
75 g skopového loje; 200 g rýže; asi 200 g smržů ; 100 g mrkve; 1 cibule; 1 paprika (paprikový lusk) Pracovní postup: Smrže pořádně operte a nakrájejte na plátky. Skopový lůj vyškvařte a škvarky odstraňte. Na loji osmažte cibuli nakrájenou nadrobno a přidejte houby, upravuje až houby zmenší objem na
Podobné recepty jako Uzbecký plov se smrži
Srnčí ragú
Srnčí maso zbavíme loje, opláchneme vlažnou vodou a nasekáme na malé kousky. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a dáme na tuk do kastrolu s cukrem a divokým kořením osmahnout dozlatova. Základ zalijeme vodou, vmícháme srnčí maso a dusíme pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vy
Podobné recepty jako Srnčí ragú
Pikantní vepřová jatýrka
Však se to nedá jest - slaný pudingy z loje a podobně.:-) Di - | 30. 12. 2008 08:24 "Chemickou" bombou jsou už sama játra, to pane Krybusi nevíte? Ale přesto si je občas ráda dám. Kromě toho nikdo čtenáře nenavádí, aby ochucovadla předávkovávali (množství není uvedeno), to přece závisí na každém jed
Podobné recepty jako Pikantní vepřová jatýrka
Vánočka mojí babičky recept
Víte naše babičky a musím mluvit už v minulém čase je mi 55 ,pečení vánočky braly jako obřad.Byli dva druhy těsta,obyčejné a jemnější na to jemnější přišlo 25 až 30 dkg másla a dvě lžíce hovězího loje na 1 kg mouky a mělo to i svůj pracovní postup,nejprve se třelo rozpuštěné máslo s cukrem krupice (
Podobné recepty jako Vánočka mojí babičky
Skopové nadivoko recept
Maso zbavíme loje a kostí, vetřeme do něj sůl a rozdrcený jalovec. Naskládáme do kameninové nádoby, posypeme kolečky cibule, maso zatížíme a necháme v lednici tři dny uležet. Potom skopové omyjeme, odblaníme a protkneme slaninou. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Na tuku osmahneme k
Podobné recepty jako Skopové nadivoko
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka