Rady a tipy o vaření

Rady a tipy pro lepší zážitek z jídla. Tipy jak si ulehčit vaření a které suroviny vybrat.

Top 10 českých polévek

Top 10 českých polévek

Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou ...

Top 10 kuřecích jídel

Top 10 kuřecích jídel

Mládě kura domácího, hovorově slepice, všichni známe. Kuře můžeme péci, smažit...

Top 10 dětských jídel

Top 10 dětských jídel

Že nás děti někdy nečekaně překvapí, to asi všichni známe. Když se to ale týká...

Top 10 saláty

Top 10 saláty

Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekan...

Top 10 těstovinových jídel

Top 10 těstovinových jídel

Těstoviny jsou v kuchyni velmi oblíbenou surovinou pro svou variabilitu, snadnost a rychlost přípravy....

Top 10 vánoční cukroví

Top 10 vánoční cukroví

Když mámy začnou hledat v sešitech ty letité recepty na vánoční cukroví, podle...

Top 10 nej omáček

Top 10 nej omáček

Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dove...

Top 10 jídel z vepřového masa

Top 10 jídel z vepřového masa

Vepřové maso je křehčí, než maso hovězí, obsahuje více tuku a má tedy i vyš&sc...

Top 10 vánočních jídel

Top 10 vánočních jídel

Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, proch...

Top 10 smoothie

Top 10 smoothie

Od prvních slunečních paprsků na jaře, až do konce horkého léta, nám nápoje......

Top 10 předkrmů

Top 10 předkrmů

Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Souč&...

Top 10 jídel z hovězího masa

Top 10 jídel z hovězího masa

Hovězí maso je spolu s vepřovým nejpoužívanějším masem v české kuchyni. Upravo...

Kuchařka Vánoční cukroví ke stažení

Kuchařka Vánoční cukroví ke stažení

Stáhnout kuchařku Vánoční cukroví zdarma! Když se začne přibližovat advent, každý k...

Top 10 zeleninových jídel

Top 10 zeleninových jídel

Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Ze...

Jak na domácí těstoviny

Jak na domácí těstoviny

Mnoho zkušených kuchařů a kuchařek si čas od času připraví domácí těstoviny, jelikož ...

Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení

Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení

Připravili jsme pro vás nový velikonoční ebook, s trochou receptů, návodů, rad a postřehů....

Top 10 pomazánky

Top 10 pomazánky

Asi všichni máme své rodinné recepty na pomazánky, které používá...

Top 10 domácích zmrzlin

Top 10 domácích zmrzlin

Na doma připravené zmrzlině je skvělé to, že vždy přesně víme, co v ní je, na rozdíl ...

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící...

Top 10 svátečních obědů

Top 10 svátečních obědů

O svátečním obědě má každý svou představu. Někdo zarputile lpí na jídlech klas...

Top 10 příloh

Top 10 příloh

Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty peč...

Top 10 rybích jídel

Top 10 rybích jídel

Rybí maso je chutné, zdravé a většinou i dietní. Právě proto bychom tedy měli ...

Top 10 večeře

Top 10 večeře

Ať už denně vaříme večeři pro celou rodinu nebo jen tak pro sebe, asi její přípravou nechceme strávit mnoho času...

Jak vařit špagety

Jak vařit špagety

Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejm...

Top 10 jedlých hub

Top 10 jedlých hub

Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní k...

Jak udělat správnou domácí majonézu?

Jak udělat správnou domácí majonézu?

Udělat správnou a lahodnou domácí majonézu není žádný velký kum&...

Jak na vývar?

Jak na vývar?

Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Při...

Top 10 snídaně

Top 10 snídaně

Asi každý z nás někdy slyšel, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne....

Top 10 letních nápojů

Top 10 letních nápojů

Že je dodržování pitného režimu důležitá součást zdravého života, víme všichni asi dobře. Přinášíme TOP10 nápojů na léto....

Top 10 dresinky

Top 10 dresinky

Dresink je tekutý doplněk, který používáme v kuchyni především při příp...

Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem

Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem

Chtěli bychom se s vámi podělit o zajímavý gurmánský zážitek ze začátku...

Top 10 lehkých jídel

Top 10 lehkých jídel

Nutriční poradci a ti, co se zabývají zdravým stravováním vůbec, by nám...

Jak uvařit kroupy

Jak uvařit kroupy

V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovin&a...

Jak smažíme maso

Jak smažíme maso

Asi si řeknete, že na smažení masa vůbec nic není, ale je dobré dodržovat několik pravidel, kter&aa...

Jak na domácí aspik

Jak na domácí aspik

Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud ch...

Heřmánek léčí nejen děti

Heřmánek léčí nejen děti

Heřmánek pravý se podává především dětem v podobě čaje na nadýmá...

Jak na domácí ochucené máslo

Jak na domácí ochucené máslo

Ochucené máslo je velice lahodné a má mnoho variací. Je skvělé k večeři s...

Jak vařit rýži

Jak vařit rýži

Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tí...

Fazolky mungo, zdravé mlsání

Fazolky mungo, zdravé mlsání

Hojně se pěstuje i v Číně nebo Thajsku, ale lze ji vypěstovat i v České republice. Tato lu&scar...

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na spr...

Nové zimní menu v Jam and Co. od středy 11.10.2017

Nové zimní menu v Jam and Co. od středy 11.10.2017

Výjímečná pražšká restaurace Jam&Co přináší změny menu. Nov&...

Jak vařit při cukrovce

Jak vařit při cukrovce

Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správno...

Avokádo je super ovoce!

Avokádo je super ovoce!

Patří avokádo na váš jídelníček? Pokud ne, tak je na čase jej zařadit. Je pln&...

Jak uvařit italské risotto

Jak uvařit italské risotto

Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík...

Jak uvařit ledvinky

Jak uvařit ledvinky

  Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve...

Smoothie všeho druhu

Smoothie všeho druhu

Co je to vlastně smoothie? Jedná se o míchaný nápoj složený buď ze zeleniny, nebo ovo...

Kouzlíme s jablky v kuchyni

Kouzlíme s jablky v kuchyni

S pomalu nastupujícím podzimem se také přibližuje čas, kdy budeme ze stromů sbírat na&scaron...

Top 5 jídel z cukety

Top 5 jídel z cukety

Zelenina tvarem připomínající okurku se v českých kuchyních objevila v 80. letech, a ...

Druhy hovězího masa

Druhy hovězího masa

Pro nezkušené kuchaře Zkušené kuchařky a kuchaři už dávno netápají, kd...

Jak si doma vyrobit máslo

Jak si doma vyrobit máslo

Nechceme se přece v obchodech přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože c...

Jak uvařit brambory

Jak uvařit brambory

Zní to sice jednoduše, ale opak je pravdou. Asi bych začal tím, že ty brambory vůbec koupíme...

Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka

To je prostě základ Pokud se naučíte bešamelovou omáčku, máte zmáknuto hned ně...

Top 5 jídel s vejci

Top 5 jídel s vejci

Vajíčka máme naštěstí v ledničce vždycky. Kolikrát to bývá naše ...

Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte

Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte

Skořice provoní naše příbytky v čase Vánoc. Bez skořice si nedokážeme představit svař...

Stévie, slazení bez kalorií

Stévie, slazení bez kalorií

Už jste někdy slyšeli o stévii sladké? Jedná se o malou tropickou rostlinku, která je...

Italská kuchyně

Italská kuchyně

Italská kuchyně je velice pestrá, chutná a je považována za jednu z nejlepších...

Těsto na pizzu

Těsto na pizzu

Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, j...

Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?

Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?

Majonézu seženeme v každém obchodě a hned několik druhů. Některé jsou chutnější,...

Jak na kynuté těsto?

Jak na kynuté těsto?

Mnoho začínajících kuchařek a kuchařů se obává pečení z kynutého t...

Paleo strava, už jste o ní slyšeli?

Paleo strava, už jste o ní slyšeli?

Paleolitická strava neboli dieta či paleo strava, je způsob stravování a životní styl. Někdy...

Med – vzácný dar přírody

Med – vzácný dar přírody

O „zemi oplývající mlékem a strdím“ jsme si přečetli už v Jiráskových Starých pověstech českých, pro které byla inspirac...

Top 5 jídel z kapra

Top 5 jídel z kapra

Kromě toho, že smažený kapr bývá nedílnou součástí štědrovečerní...

Vitariánství a raw strava

Vitariánství a raw strava

Vitariánství Vitariánství je životní styl, způsob stravovaní i myšlen&i...

Grilování stylově

Grilování stylově

S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedn&...

Káva

Káva

„Dáte si kávu?“ To je věta, kterou můžete dnes slyšet kdekoliv. Slovem káva ozn...

Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo

Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo

Kopřiva dvoudomá roste všude kolem nás. Většinou kolem ní procházíme be...

Jak nakládat houby a zeleninu

Jak nakládat houby a zeleninu

Houbařská a okurková sezóna v plném proudu a vy už nevíte co s tím? ...

Top 6 nejjedovatějších potravin

Top 6 nejjedovatějších potravin

Lidské zdraví je z více jak 40% ovlivněno tím, jak se každodenně stravujeme. To co jí...

Indická kuchyně je prostě jedinečná

Indická kuchyně je prostě jedinečná

Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešn&iacut...

Co se jí na Vánoce v jiných zemích?

Co se jí na Vánoce v jiných zemích?

Vánoce slaví každá země trochu jinak, má své tradice a své tradiční vánoční jídla...

Dýně, cukety a patizony

Dýně, cukety a patizony

Podzim s vůní horké husté dýňové polévky ( a trochu o cuketách a patizonech) Věděli jste, že dochovaná semena tykve...

Nejlepší těstoviny

Nejlepší těstoviny

Milujeme je asi všichni, ale může se zdát, že když chceme zhubnout nebo začít jíst zdravě, těstoviny nejsou tou nejvhodn...

Zažeňte nemoci vhodným jídlem

Zažeňte nemoci vhodným jídlem

Na podzim a v zimním období se nejvíce daří různým virům a bakteriím. Něk...

Méně používané druhy ovoce

Méně používané druhy ovoce

Karambola nebo Kumquaty V tradiční české kuchyni se používají druhy ovoce, které poch...

Česnek

Česnek

Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové...

Vegetariánství jako způsob života

Vegetariánství jako způsob života

Každý člověk si může zvolit svůj způsob stravování a styl života. U vegetariánů v j&iac...

Druhy skopového a jehněčího masa

Druhy skopového a jehněčího masa

Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České...

Co jíst na zlepšení nálady?

Co jíst na zlepšení nálady?

Každý má svůj zaručený recept na depku, někdo sáhne po sladkém, jiný po slan&e...

Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)

Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)

Restaurace Jam and co. v Praze v Krymské ulici připravila nové zimní menu. Milovníci Asijských jídel zajásají....

Jak na zvěřinu?

Jak na zvěřinu?

Není maso jako maso Připravit kuřecí a vepřové maso není složité, hovězí a sko...

Kupujete chlazené maso?

Kupujete chlazené maso?

Také patříte k těm, kdo vyčkávají na slevové akce a pak nakoupí balíčko...

Bylinky

Bylinky

Zelené koření Dříve měla každá správná hospodyně na zahrádce bylinky, b...

Sušíme doma

Sušíme doma

Sušení ingrediencí na přípravu pokrmů je běžné od nepaměti. Dříve to mělo mnoh...

Vánoce nemusí být kalorickou bombou!

Vánoce nemusí být kalorickou bombou!

Vánoce jsou pro většinu lidí to nejhezčí období v roce, období klidu a po...

Jak na dušenou zeleninu

Jak na dušenou zeleninu

Pro spousta kuchařek a kuchařů je dušení zeleniny samozřejmost a hračka. Tento článek je určen zač&...

Goji v našem jídelníčku

Goji v našem jídelníčku

Goji přispívá k naší psychické pohodě. V dnešní době je hodně...

Top 5 jídel bez lepku

Top 5 jídel bez lepku

Ať už máme v rodině někoho s celiakií nebo jen s obvykle přechodnou alergií na lepek, je změna jídla...

Pozor na výběr octa

Pozor na výběr octa

Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr....

Jak uvařit hlávkové zelí

Jak uvařit hlávkové zelí

Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pek...

Recept na výrobu domácího pracího gelu

Recept na výrobu domácího pracího gelu

Udělejte si domácí kvalitnější prací gel, který vypere veškerou špínu!...

Velikonoční tvoření

Velikonoční tvoření

Přicházející jaro v nás evokuje nové začátky a pro tohle všechno máme velikonoce rádi....

Vše o víně, co by jste měli znát

Vše o víně, co by jste měli znát

Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objednáte kvalitní víno a číšník najednou začne mluvit cizím jazykem a jednotlivá vína představovat pomocí pojmů, ve kterých se ztrácíte?...

Jak zpracovat rajčata

Jak zpracovat rajčata

Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něj...

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií ...

Palmový olej, co o něm vlastně víte?

Palmový olej, co o něm vlastně víte?

Palmový olej, je rostlinný olej, který se dnes běžně přidává do potravin. Vlastně se ...

Kapr – česká klasika

Kapr – česká klasika

Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Št...

Pomeranč - oranžová síla v našem jídelníčku

Pomeranč - oranžová síla v našem jídelníčku

Pomeranč bývá oblíbenou ovocnou svačinou nejen dětí, ale i nás, dospělých. Dob...

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozře...

Jak si udržet zdraví a kondici i přes léto

Jak si udržet zdraví a kondici i přes léto

Mnoho lidí v létě ztratí zdravé stravovací návyky, nesportuje, a tudíž přibírá na váze. Co s tím?...

Cibule královna kuchyně

Cibule královna kuchyně

Cibule – navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina....

Podzim v našem jídelníčku

Podzim v našem jídelníčku

Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nen&aa...

Kokosový olej pro vaše zdraví

Kokosový olej pro vaše zdraví

Kokosový olej se stává čím dál tím oblíbenějším v na...

Zdravá strava u dětí

Zdravá strava u dětí

Zdravá strava či výživa je mezi lidmi čím dál tím populárnější a...

Podzimní detox

Podzimní detox

Většina lidí považuje jako vhodné roční období na detox jaro. Nejspíš j...

Dovážka jídla

Dovážka jídla

Každý z nás by si měl uvědomit, co je pro něj v životě důležité, a užít si každou minutu kte...

Jak na ryby?

Jak na ryby?

Kapr nejen na Vánoce Obecně je známo, že se v Čechách jí málo ryb. Přitom by ryb...

Jak na masové závitky

Jak na masové závitky

Masové závitky a rolády jsou velice oblíbené, jelikož si můžeme s masem vychutna...

Zamrazování surovin

Zamrazování surovin

Zamrazování je jeden ze způsobů konzervace potravin. Dnes je to již běžná praxe. V létě...

Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?

Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?

Sladkosti vábily většinu z nás, již když jsme byli malými dětmi – barevná roksová lízátka, smetanové karamelky, na jazyk...

Příprava kompotů

Příprava kompotů

Jak na ovocné kompoty? Chutnají vám nebo vašim dětem ovocné kompoty? Chystáte ...

Jak oloupat rajčata a papriky

Jak oloupat rajčata a papriky

Loupaná rajčata a papriky mají mnoho způsobů použití. Jejich chuť je po oloupání jemn...

Obilniny bez lepku

Obilniny bez lepku

V dnešní době je čím dál víc lidí, kteří se rozhodli odstranit lep...

Řasy zpestří jídelníček a zlepší zdraví

Řasy zpestří jídelníček a zlepší zdraví

V dnešní době jsou řasy již běžnější a jsou častěji využívané v na&s...

Hmyz jako jídlo

Hmyz jako jídlo

Možná to bude znít trochu zvláštně, ale jen díky tomu, že žijeme na bohatém sv...

Pomáháme večeří s Lenkou Klicperovou

Pomáháme večeří s Lenkou Klicperovou

Máte rádi gurmánské zážitky s přesahem. Akce Pomáháme večeří je ...

Opomíjené druhy zeleniny

Opomíjené druhy zeleniny

Tradiční či netradiční? Tradiční české recepty vycházely z toho, co se u n&aacut...

Vláknina nesmí chybět v našem jídelníčku

Vláknina nesmí chybět v našem jídelníčku

Vláknina nám udržuje trávicí systém a střeva v dobrém stavu. Co to vlast...

Čokoláda nejen na podzimní depku!

Čokoláda nejen na podzimní depku!

Čokoláda je jednou z nejoblíbenějších pochoutek na světě a je také tou nejprodávanější...

Koření a jeho použití v kuchyni

Koření a jeho použití v kuchyni

Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k přípra...

Proč vařit doma?

Proč vařit doma?

Žijeme v době, která tlačí na výkon. Na vaření je stále méně času....

Top 5 jídel z rajčat

Top 5 jídel z rajčat

Rajčata najdeme v každém obchodě v oddělení zeleniny. Ale napadlo vás někdy o něm uvažovat jako o o...

Letní úvahy nad zavařováním

Letní úvahy nad zavařováním

Ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, dáme si zavařenou vzpomínku....

Jak používat kokosový olej

Jak používat kokosový olej

Kokosový olej dnes dokáže nahradit spoustu věcí nejen v kuchyni, ale také v koupelně. Jedna ...

Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti

Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti

Dítě, které se samo s chutí a bez domlouvání zapojuje do úklidu domácno...

Znáte topinambur?

Znáte topinambur?

Co to vlastně je? Topinambur se ve skutečnosti jmenuje slunečnice topinambur nebo také starším n&aa...

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obv...

Agávový sirup, zdravé sladidlo

Agávový sirup, zdravé sladidlo

Agávový sirup se v České republice stává čím dál tím popul&...

Bylinky a jejich využití v kuchyni

Bylinky a jejich využití v kuchyni

Bylinky byly a vždy budou tradičním kořením naší kuchyně. Skoro každá hospodyňka na zahrádce pěstuje petrželku, pažitku ...

Zázrak přírody – chia semínka

Zázrak přírody – chia semínka

Také se ve vašem okolí diskutuje o zázračných semínkách, které si dnes každý kupuje na kila? Chia semínka se stala fenom...

Svatomartinské víno 2017

Svatomartinské víno 2017

Svátek Sv. Martina, 11. listopad 2017, je pro všechny milovníky vína, a jídla. ...

Jak na salát?

Jak na salát?

Tento článek je určen pro začátečníky v kuchyni, kteří se chystají na pří...

Cuketa v naší kuchyni

Cuketa v naší kuchyni

Cuketa se velice často pěstuje na zahradách, jelikož je nenáročná, dorůstá velkých ro...

Top 10 domácích moučníků

Top 10 domácích moučníků

Všechny ty domácí buchty, koláče, dorty, nákypy, pudinky a poháry. Kdo by je n...

Nejzdravější nápoj na světě

Nejzdravější nápoj na světě

Nejzdravější nápoj na světě Když se řekne voda, co si představíte? Někdo z vás širé moře, někdo obyčejnou čirou kapalin...

Naši partneři

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů