Rady a tipy o vaření

Rady a tipy pro lepší zážitek z jídla. Tipy jak si ulehčit vaření a které suroviny vybrat.

Top 10 českých polévek

Top 10 českých polévek

Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou ...

Top 10 kuřecích jídel

Top 10 kuřecích jídel

Mládě kura domácího, hovorově slepice, všichni známe. Kuře můžeme péci, smažit...

Top 10 dětských jídel

Top 10 dětských jídel

Že nás děti někdy nečekaně překvapí, to asi všichni známe. Když se to ale týká...

Top 10 saláty

Top 10 saláty

Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekan...

Top 10 těstovinových jídel

Top 10 těstovinových jídel

Těstoviny jsou v kuchyni velmi oblíbenou surovinou pro svou variabilitu, snadnost a rychlost přípravy....

Top 10 vánoční cukroví

Top 10 vánoční cukroví

Když mámy začnou hledat v sešitech ty letité recepty na vánoční cukroví, podle...

Top 10 nej omáček

Top 10 nej omáček

Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dove...

Top 10 vánočních jídel

Top 10 vánočních jídel

Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, proch...

Top 10 smoothie

Top 10 smoothie

Od prvních slunečních paprsků na jaře, až do konce horkého léta, nám nápoje......

Top 10 předkrmů

Top 10 předkrmů

Někdy připravujeme slavnostní oběd či večeři pro svou rodinu, oslavu pro své přátele a hosty. Souč&...

Top 10 zeleninových jídel

Top 10 zeleninových jídel

Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Ze...

Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení

Velikonoční recepty - kuchařka ke stažení

Připravili jsme pro vás nový velikonoční ebook, s trochou receptů, návodů, rad a postřehů....

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící...

Top 10 příloh

Top 10 příloh

Většinou si nikdo z nás nedovede představit klasický oběd bez přílohy. Všechny ty peč...

Jak vařit špagety

Jak vařit špagety

Špagety patří v naší kuchyni k nejoblíbenějším těstovinám. Zřejm...

Top 10 jedlých hub

Top 10 jedlých hub

Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní k...

Top 10 snídaně

Top 10 snídaně

Asi každý z nás někdy slyšel, že snídaně je nejdůležitější jídlo dne....

Top 10 letních nápojů

Top 10 letních nápojů

Že je dodržování pitného režimu důležitá součást zdravého života, víme všichni asi dobře. Přinášíme TOP10 nápojů na léto....

Jak uvařit kroupy

Jak uvařit kroupy

V poslední době se při vaření více a více vracíme k základním surovin&a...

Heřmánek léčí nejen děti

Heřmánek léčí nejen děti

Heřmánek pravý se podává především dětem v podobě čaje na nadýmá...

Jak vařit rýži

Jak vařit rýži

Rýže a pokrmy z ní jsou každému notoricky známé a tak zabývat se teď tí...

Fazolky mungo, zdravé mlsání

Fazolky mungo, zdravé mlsání

Hojně se pěstuje i v Číně nebo Thajsku, ale lze ji vypěstovat i v České republice. Tato lu&scar...

Jak vařit při cukrovce

Jak vařit při cukrovce

Cukrovka, neboli diabetes, je nemoc, při které náš organizmus nedokáže udržet správno...

Jak uvařit italské risotto

Jak uvařit italské risotto

Nebude v žádném případě řeč o vařené rýži, do které jsme přidali pytlík...

Jak uvařit ledvinky

Jak uvařit ledvinky

  Leckdo z nás nad vnitřnostmi ohrnuje nos, ale v kuchyni některých zemí, například ve...

Smoothie všeho druhu

Smoothie všeho druhu

Co je to vlastně smoothie? Jedná se o míchaný nápoj složený buď ze zeleniny, nebo ovo...

Jak uvařit brambory

Jak uvařit brambory

Zní to sice jednoduše, ale opak je pravdou. Asi bych začal tím, že ty brambory vůbec koupíme...

Med – vzácný dar přírody

Med – vzácný dar přírody

O „zemi oplývající mlékem a strdím“ jsme si přečetli už v Jiráskových Starých pověstech českých, pro které byla inspirac...

Káva

Káva

„Dáte si kávu?“ To je věta, kterou můžete dnes slyšet kdekoliv. Slovem káva ozn...

Grilování stylově

Grilování stylově

S létem začíná i grilovací sezóna. Letní grilování je jedn&...

Česnek

Česnek

Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové...

Dýně, cukety a patizony

Dýně, cukety a patizony

Podzim s vůní horké husté dýňové polévky ( a trochu o cuketách a patizonech) Věděli jste, že dochovaná semena tykve...

Nejlepší těstoviny

Nejlepší těstoviny

Milujeme je asi všichni, ale může se zdát, že když chceme zhubnout nebo začít jíst zdravě, těstoviny nejsou tou nejvhodn...

Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)

Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)

Restaurace Jam and co. v Praze v Krymské ulici připravila nové zimní menu. Milovníci Asijských jídel zajásají....

Jak uvařit hlávkové zelí

Jak uvařit hlávkové zelí

Zelí je listová zelenina a známe tři jeho základní druhy: hlávkové, pek...

Velikonoční tvoření

Velikonoční tvoření

Přicházející jaro v nás evokuje nové začátky a pro tohle všechno máme velikonoce rádi....

Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo

Kopřiva dvoudomá, hnojivo pro naše tělo

Kopřiva dvoudomá roste všude kolem nás. Většinou kolem ní procházíme be...

Jak zpracovat rajčata

Jak zpracovat rajčata

Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něj...

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií ...

Kapr – česká klasika

Kapr – česká klasika

Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Št...

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozře...

Cibule královna kuchyně

Cibule královna kuchyně

Cibule – navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina....

Dovážka jídla

Dovážka jídla

Každý z nás by si měl uvědomit, co je pro něj v životě důležité, a užít si každou minutu kte...

Nejzdravější nápoj na světě

Nejzdravější nápoj na světě

Nejzdravější nápoj na světě Když se řekne voda, co si představíte? Někdo z vás širé moře, někdo obyčejnou čirou kapalin...

Hmyz jako jídlo

Hmyz jako jídlo

Možná to bude znít trochu zvláštně, ale jen díky tomu, že žijeme na bohatém sv...

Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?

Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?

Sladkosti vábily většinu z nás, již když jsme byli malými dětmi – barevná roksová lízátka, smetanové karamelky, na jazyk...

Obilniny bez lepku

Obilniny bez lepku

V dnešní době je čím dál víc lidí, kteří se rozhodli odstranit lep...

Koření a jeho použití v kuchyni

Koření a jeho použití v kuchyni

Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k přípra...

Top 10 domácích zmrzlin

Top 10 domácích zmrzlin

Na doma připravené zmrzlině je skvělé to, že vždy přesně víme, co v ní je, na rozdíl ...

Letní úvahy nad zavařováním

Letní úvahy nad zavařováním

Ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, dáme si zavařenou vzpomínku....

Proč vařit doma?

Proč vařit doma?

Žijeme v době, která tlačí na výkon. Na vaření je stále méně času....

Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti

Jak jsme zapojili děti do úklidu domácnosti

Dítě, které se samo s chutí a bez domlouvání zapojuje do úklidu domácno...

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Máte rádi francouzské brambory a hledáte recept na jejich přípravu? Potom jste na spr...

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obv...

Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem

Degustační charitativní večeře v Café AdAstra s Filipem Sajlerem

Chtěli bychom se s vámi podělit o zajímavý gurmánský zážitek ze začátku...

Zázrak přírody – chia semínka

Zázrak přírody – chia semínka

Také se ve vašem okolí diskutuje o zázračných semínkách, které si dnes každý kupuje na kila? Chia semínka se stala fenom...

Bylinky a jejich využití v kuchyni

Bylinky a jejich využití v kuchyni

Bylinky byly a vždy budou tradičním kořením naší kuchyně. Skoro každá hospodyňka na zahrádce pěstuje petrželku, pažitku ...

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů