Pálení žáhy: tipy co si dopřát a čeho se vzdát
Příliš stresu, tučného jídla, alkoholu... a objevit se mohou symptomy, které provázejí pálení žáhy. Mezi ty nejběžnější p...
Pár tipů na zdravé vánoční cukroví...
Vůně cukroví dokáže v interiéru vykouzlit tu pravou podzimní atmosféru. Začínáme s přípravami na Vánoce a tak se u nás in...
Kuchyně na míru – trendy v moderním designu
Kuchyně slouží a vždycky sloužily jako tepající srdce mnoha domácností. Není divu, obejme vás tam teplo, vůně a bezpečí. ...
Skvělý pomocník do kuchyně je sušička potravin…
Sušička potravin je rozhodně jednou z nejlepších investic do domácích spotřebičů, protože sušení potravin je nejefektivně...
Čas na domácí pečení je možná právě teď
V současné situaci, kdy většina z nás tráví mnohem více času doma než jsme byli zvyklí, můžeme si vyzkoušet, jak snadné j...
Proč ryby rozhodně patří na náš stůl?
Dvakrát týdně bychom měli mít rybu ve svém jídelníčku. Tak to alespoň doporučuje většina výživových poradců. V České repu...
Originální šperky od Michaely Gorcové jako skvělý dárek
Každou ženu potěší krásný šperk, který zvýrazní její půvab. Hledáte šperky vytvořené v Česku? Objevte svět šperků Micha...
Naučte se meditovat a navoďte si tak stav naprostého uvolnění...
Pravidelná meditace, může zásadně zlepšit kvalitu vašeho života. Jednoduše z pohodlí domova dokážete kultivovat svou mysl...
Po Vánocích zpátky do kalhot aneb skoncujte s kily navíc...
Vše se po Vánocích vrací do původních kolejí, ale nám nejdou dopnout oblíbené jeansy. Cesta za krásnou figurou není chvil...
Nakládané ryby + recept na dokonalou švédskou pochoutku gravadlax
Způsob, jak konzervovat ryby, byl pro naše předky v souboji s přírodními silami, jimiž byli vystaveni o mnoho víc než my,...
Proč ještě nebyl vynalezen lék na kocovinu?!
Silvestrovské oslavy se kvapem blíží, a tak ti zodpovědnější z nás začínají tušit. Nový rok nebude nic příjemného, pokud ...
Víme jak a kdy solit v kuchyni?
Jídlo je nezbytností a pro většinu z nás i potěšením. Je důležité co jíme, jak kvalitní suroviny při přípravě jídla použí...
Dušičky - oslavte svátek zesnulých u dobrého jídla…
Svátky kdy vzpomínáme na své zesnulé nepatří v Evropě mezi bujaré oslavy, přesto jsou hluboce zakořeněné do naši historie...
Tipy na zdravé trávení a zažívání přirozenou cestou…
Trápí vás po jídle žaludeční nevolnost, nadýmání plynatost, pálení žáhy, zácpa nebo průjem? Nechte se inspirovat našimi t...
Těstoviny – jejich dělení a nejznámější druhy, jako jsou špagety, fusilli a lasagne
Těstovin po celém světě existuje celá řada. Mohou se rozdělit na několik set druhů. Ty úplně nejběžnější se dělí na dlouh...
Jak se jedlo za první republiky
Naše republika bude mít tento rok 28. října přesně 102 let a my se podrobněji podíváme na to, jak se stravovali naši před...
Vyznejte se v různých druzích octa a v kuchyni je používejte odvážně
Víte, že ocet je jedna z nejstarších dochucovacích přísad? Ocet se vyrábí kvašeným octovým procesem, při kterém se mění a...
S parní troubou bude letošní pečení hračka…
Technologie jde stále dopředu, díky parní troubě ušetříte mnoho času a přitom v ní připravíte jídlo jako ze špičkové rest...
Čtyři kuchařské knihy, které by vás neměly minout
Roman Vaněk: Poklady české klasické kuchyně aneb jak to ta babička tenkrát vařila Předmluvu kuchařské knihy Romana Vaňka...
Nahlédněte s námi do historie vánočního cukroví…
Štědrovečerní tabule se nemůže obejít bez vánočního cukroví. Přemýšleli jste však někdy odkud se k nám dostala tato sladk...
Tipy na dokonalou štědrovečerní večeři…
Nejslavnostnější večeře v roce se velmi rychle blíží. Přinášíme tipy jak co nejlépe připravit vrchol Štědrého dne. Užijte...
Ekologická domácnost na dosah ruky – žijte chytře
Planeta Země je jediné, co máme všichni společné, základní podmínka života. Visí v nekonečném nehostinném prostoru, který...
Tipy na dárky: Nakupte se slevou, třeba dárkový poukaz
V tomto období máme nejvyšší čas začít přemýšlet nad tím, jak potěšit své nejbližší a současně u toho příliš nezdecimovat...
Připraveným štěstí přeje čili smažení je radost
Smažený kapr exceluje i strádá v hlavní roli našich štědrovečerních večeří už mnoho let. Rozpor je to ale jen zdánlivý. K...
Vývoj tradičního vánočního menu v průběhu času...
Pojďme se společně podívat na to, jak se postupem času vyvíjelo české vánoční menu. Vánoce máme pevně s jídlem spojené, ž...
Jednoduše poznejte kvalitní suroviny a upečte 100 let staré recepty
Zní to jako největší klišé na světě, ale právě na Vánoce vybírejte z kvalitních a poctivých surovin, nejlépe z domácí pro...
Leden měsíc polévek. Která vás postaví na nohy?
Polévka je grunt! Tak znělo heslo z dob našich babiček a pravdou je, že hlavně v zimním období umí horká polévka organism...
Rafinovaný nebo lisovaný za studena? Víte který olej kdy použít?
Také máte v kuchyni jednu jedinou láhev oleje který používáte pokaždé? Když tento olej vypotřebujete, nahradíte ho jin...
Špaldová mouka se vrací do naší kuchyně
A je to víc než dobře. Že existuje pšenice špalda možná mnozí z nás ani neví. Je mnohem odolnější proti všem škůdcům a ne...
Soumrak firemních vánočních večírků ?
V současné situaci, kdy existuje značné riziko nákazy spojené s covid-19 a s tím souvisejícími vládními opatřeními, je pr...
Máslo a tuky, nejrozšířenější druhy a způsoby použití při přípravě jídel
Na výběr je těchto surovin celá řada. Používají se na vaření i na mazání například na chleba. I když dnešní trend ke zdra...
Reklamace zboží – užitečné informace
U reklamace si nejdříve položte některé otázky, které vám mohou pomoci k vyřešení problému s vadným nebo nedodaným zbožím...
Domácí horkovzdušná fritéza – nezdravé zdravě
Horkovzdušná fritéza je elegantním řešením v situaci, kdy si rádi pochutnáváte na smaženém jídle, ale zároveň nechcete ko...
Nepostradatelné kuchyňské nádobí – hrnce, pánve, kastroly
Základní stavební kámen každého vaření je kuchyňské nádobí. A kvalita kuchyňského nádobí stojí a padá s hrnci, pánvičkami...
Jablka – skladování, tepelná úprava a jejich druhy
Jablka jsou od pradávna vnímána jako mytické ovoce. Už od chvíle, kdy Adam okusil jablko ze zahrady poznání, se stala jab...
Několik tipů pro stylově prostřenou slavnostní tabuli…
Inspirujte se našimi tipy a proměňte fádní stolování na výjimečný nejen kulinářský zážitek. Připravte se na letošní sváte...
Zázvor není jenom zázvorový čaj a zázvorová limonáda
Kvízová otázka na začátek. Víte, co to je oddenek? Lapidárně řečeno podzemní stonek. Zásobárna živin, která je vlastně po...
Kdy začal čas? Juliánský a gregoriánský kalendář
Juliánský kalendář Zaznamenávání času v podobě, která je lidem jednadvacátého století srozumitelná, začalo ve starém Řím...
Nakládaná a sušená zelenina jako nevyčerpatelný zdroj vitaminů
Nakládání a sušení zeleniny je perfektní příležitostí, jak se zbavit přebytečných kousků a zároveň je využít pro další ko...
Nahraďte občas cukr medem a zdravě si oslaďte život
Nastává období, kdy častěji zatoužíme například po horkém zázvorovém čaji s citronem. A mnoha případech ji si jej rádi...
Až vyjde první hvězda nad tureckým Santou...
Vánoce. V každém věku vnímáme tyto svátky zcela jinak. V dětství jako nedostižně skvělou každoroční událost. V dospělosti...
Výroba domácího vanilkového cukru je snadná a ušetří finance
Aroma vanilky zahřeje u srdce, povznese na duchu a krásně ovoní sladké pečivo, pudinky, krémy, čokoládu i nápoje. Toto lu...
Co a jak jíst na podzim a v zimě
Právě nastává čas trochu omezit potraviny které nás v létě krásně ochlazovaly. Všechny ty ledové čaje a kávy, zmrzliny, t...
Zvyky českých Vánoc: Oživte tyto staré a krásné tradice…
Vánoce si bez vánočního stromečku, voňavého cukroví a štědrovečerní večeře už neumíme představit. Připomeňte si krásné vá...
Dovedete si představit život bez čokolády?
Teď ale nemáme na mysli ten stejnojmenný psychologický film plný romantiky, ve kterém nezapomenutelně excelují Julie B...
Co znamená vařit sous vide a jak na to?
Výraz sous vide pochází z francouzštiny a v doslovném překladu znamená ve vakuu. A stejně tak je i příprava pokrmů podle ...
Silný hovězí vývar je všelék
Heslo dne zní: Posilte imunitu! Způsobů jak toho dosáhnout existuje celá řada a i vy jistě máte také spoustu tipů na posi...
Jde to i bez odpadu: Vyzkoušejte obchody bez obalu...
Nejúčinnější způsob jak předcházet vzniku odpadu, je ho vůbec neprodukovat. Věděli jste že, celosvětově se ročně vyproduk...
Pravidelné setkávání seniorů a dětí s postižením pokračuje úspěšně i dnes
Mezigenerační integrační projekt seniorů z Nadačního fondu Agora 7 a dětí s postižením z organizace Smiling Crocodile pod...
Valentýn netradičně doma. Vyznejte lásku jídlem!
Letos budou oslavy dne všech zamilovaných v poněkud komornějším duchu než jak je běžně zvykem. Romantická večeře v restau...