Extrémní letní teploty - kolik a co pít, aby náš organizmus netrpěl
Život bez vody není možný. Je to základní stavební kámen všech živých organizmů a pro člověka to platí obzvlášť. Voda tvo...
Všechny vůně kari
Indie na talířiAsijská a indická kuchyně je v Čechách velice oblíbená. Odpovídá tomu i počet nově vzniklých restaurací a ...
Víte, jak pít správně víno?
Pijete rádi víno? Máte se tedy na co těšit! S koncem léta a začátkem podzimu, totiž přichází žně vinařů - vinobraní. Poku...
Dopřejte si listovou zeleninu
Listová zelenina je v letním období snadno dostupná a mnoho lidí si jí pěstuje na zahrádce, což je jedině dobře. Na podzi...
Bulgur jako příloha, ale i do salátů
Není pšenice jako pšeniceBulgur je další variantou přílohy, kterou můžete nahradit rýži, brambory nebo knedlíky. Vaše jíd...
Proč jíst vodní melouny?
Meloun. Sladká osvěžující zelenina, která obsahuje velmi malé množství kalorií, ale zároveň velké množství vitaminů a lát...
Jak vybrat ledničku, která udrží potraviny co nejdéle čerstvé
Kdybychom chtěli najít domácnost, jejíž kuchyni nedominuje lednice, asi by to bylo stejné jako hledat jehlu v kupce sena....
Vyplatí se domácí příprava perlivých nápojů?
Ochucené limonády nebo prosté sodovky, perlivé nápoje jsou prostě v kurzu. Nejen, že zaženou žízeň, ale také osvěží v hor...
Proč se někteří Češi vyhýbají koupalištím napříč tropickým teplotám?
Nejen venkovní koupaliště se v důsledku tropických teplot plní, přesto však jsou mezi námi tací, kteří jejich návštěvu ra...
Byty k pronájmu v Praze očima investorů. Jaké byty se nejvíce vyplatí? Je lepší krátkodobý nebo dlouhodobý pronájem?
Plánujete investici a byty k pronájmu v Praze se vám jeví jako dobrý nápad? Poradíme, o jaké typy bytů je největší zájem ...
Nejneoblíbenější jídla aneb nad čím vším ohrnujeme nos
Žijeme v době, která přeje mlsným jazýčkům. Hlady v naší zemi trpí jen málokdo, a tak si můžeme dovolit být trochu vybíra...
Sláva větrákům aneb chládek za pár korun
Teplo nejen venku, ale letní vedra už dorazila i k vám domů a vy nutně potřebujete pořádné ochlazení? Pomocníka, který vá...
Horké léto a vaše dítě málo pije? Zkuste ledové čaje!
Sluníčko začíná připalovat a vedro je některé dny neúnosné. Musíme hodně pít, aby se tělo nepřehřívalo. Pozor ale! Přehna...
4 tipy, jak v létě nepřibrat ani deko
Léto je časem zábavy, cestování a nejrůznějších zahradních večírků. Při žádné z těchto činností obvykle nechybí dobré jíd...
Je libo kvalitní ořechovku?
Tradičním likérem, který připravovaly již naše praprababičky, byla ořechovka. Tmavě hnědý nápoj, který výtečně chutná i d...
Nejen při letních sportech hrozí úžeh a dehydratace
Pravidelný pitný režim je důležitý. A to zejména v létě, když se chceme provětrat a jít si zajezdit na kole nebo si zaběh...
Grilujeme zeleninu
Grilovanou zeleninu budeme používat většinou jako přílohu k masu. Ale každý zkušený kuchař, který často pracuje s grilem,...
Co si dopřát v létě zdravého?
Je tady léto a s ním i horké slunečné počasí. Čas výletů, koupání a dovolených. V tomto období dost často začínáme měnit ...
Grilování na roštu, na rožni nebo v alobalu
Vybrat správný způsob grilování masa, zeleniny, ovoce a vůbec všech dalších vhodných potravin, je také jedním z důležitýc...
Top 5 destinací pro dovolenou v Čechách
Léto za dveřmi a nejvyšší čas si rozmyslet, kterou část Čech bychom letos chtěli vidět. I když spousta Čechů vyráží za ra...
Marinády, grilovací omáčky a přelivy
Základním pilířem grilování jsou samozřejmě marinády. Marinování je nakládání masa do nálevu před grilováním, a to nejmén...
Jak uchovat vejce, mléčné výrobky, ovoce, zeleninu a pečivo v horkém létě
Začlo léto a s ním i dny horka. Netrvanlivé potraviny nám v teple nevydrží. Připravili jsme pro vás pár tipů, jak uchovat...
Jak a podle čeho si vybrat ten správný gril
Máte rádi práci s ohněm? Budete pořádat velké grilovačky se spoustou hostů nebo budete grilovat jen se svou rodinou, ale ...
Proč právě rozmarýn?
Seznamte se!Rozmarýn lékařský nebo také rozmarýna je stálezelená, aromatická, léčivá bylinka, která se latinky nazývá Ros...
Himalájská sůl, je opravdu tak zdravá?
Zdravá výživaV dnešní době se klade veliký důraz na zdravou výživu. Snad v každém větším městě najdete obchůdek se „zdrav...
Deset základních pravidel pro správné grilování
Taky se tak těšíte na léto nejen kvůli sluníčku, opalování, lenošení, výletům ale hlavně kvůli grilování? Ta báječná letn...
Litina má tradici a patří do moderní kuchyně
To, co skuteční profesionálové vědí už dávno, se konečně vrátilo i do podvědomí amatérských kuchařů - litina si znovu dob...
Večeře v Jam and Co.
Do pražské restaurace Jam and Co. v Krymské ulici jsme vyrazili ochutnat jídla z nového menu, které už tradičně přináší t...
Čaj - přírodní nápoj štěstí
Čaj si spolu s kávou získal výsadní postavení mezi nápoji. Ale jak vůbec lidé přišli na jeho přípravu? A jakou cestu musí...
Černá ředkev v naší kuchyni
Zelenina, která detoxikujeČerná ředkev není příliš známá a oblíbená zelenina. Běžně jí v obchodě nedostanete, ale pokud s...
5 nejlepších semínek do vaší letní kuchyně
S příchodem léta a s rostoucími teplotami se jistě, stejně jako většina, uchylujete k rychlým a lehkým pokrmům, studené k...
Křen v naší kuchyni
Dobře chutná a také léčíKřen je v České republice velice oblíbený, nejčastěji se používá jako studená omáčka k masům a uz...
Tipy na dětské svačinky
Co dnes vymyslím k svačině?To je jedna z nejčastějších otázek všech maminek. Samozřejmě, že možností je mnoho, ale časem ...
Nové menu v Jam and Co.
Restaurace Jam and Co., kterou najdete v Krymské ulici v Praze Vršovicích, pro vás připravila nové menu. To jako obvykle ...
Angrešt plný vitamínů a minerálů
Poklad z naší zahrádkyVěděli jste, že celým jménem se jedná o srstku angrešt nebo také srstku obecnou či meruzalku srstku...
Kam na dovolenou? Ochutnejte originální thajskou kuchyni
Všechny kontinenty na planetě ukrývají různá exotická místa. Pokud zavítáte do Severní Ameriky, procestujte Spojené státy...
Okurka hadovka nejen na talíři
Dietní zeleninaOkurka hadovka patří mezi tu nejběžnější zeleninu. Koupíte jí prakticky všude a opravdu málokdy se stane, ...
Stojanový ventilátor Nexon: Zatočte s letním horkem efektivně a se zárukou!
Letošní zima skončila nečekaně a zdá se, že žezlo vlády nad počasím si vyměnila přímo s létem. Vysoké teploty střídají kr...
Kardamom - ájurvédská královna chuti
Domovinou kardamomu je Indie, kde se pro tuto rostlinu používá název elettari. Pojmenování kardamon, jak je často v češti...
Top 5 jahodových receptů
Sezóna jahod je tady!Jahody na záhonech už pomalu dozrávají a vy možná dumáte nad tím, co z nich vytvořit. Máme tady pro ...
Top 5 míst na koupání v ČR
Pokud se nechystáte k moři a spokojíte se s vodou sladkou, také v tuzemsku najdete dost krásných míst ke koupání. Která t...
Desatero, jak šetřit vodou
Voda je vzácná a často si její hodnotu neuvědomujeme. Není se co divit, máme to štěstí, že za kapkou vody nemusíme den co...
Černý bez - bezinka neboli zázračný lék
Černý bez neboli latinským názvem Sambucus nigra je jedním z nejznámějších a nejpoužívanějším přírodním léčivem u nás. Ta...
Tymián, tradiční antiseptikum
Tato rostlina je lidem známa už od starověku, kdy se jeho silice používala k balzamování mumií. Ve starém Řecku se tymián...
Okurky, jak pěstovat a co se z nich dá všechno připravit
Rozhodli jste se pěstovat okurky? V tom případě vás jistě potěší, že na jejich pěstování není nic moc složitého a i ama...
Top 5 nejlepších pláží v Evropě
Když letní dovolená, tak u moře. Řada lidí má o tom, jak stráví volné dny, dokonale jasno. Ale kam vyrazit? Přinášíme vám...
Dýně, jak pěstovat a co se z ní dá všechno připravit
Myslíte si, že téma dýně je veskrze podzimní? To je sice pravda, ale již nyní je ten nejlepší možný čas k tomu, abyste si...
Vyzkoušejte kosmatice! Už je čas!
Už jste je ochutnali?Málokdo ví, co to kosmatice jsou. Jedná se o pokrm našich babiček a prababiček. Je to staročeská ven...
Top 5 receptů na mořidla divočiny nebo svíčkové
Nakládání divočiny nebo svíčkové do mořidla není úplně běžné, ale jakmile to jednou vyzkoušíte, nebudete chtít jinak. Mas...
Slivovice – pochoutka z vypáleného ovoce svědčí zdraví!
Teď si všichni pijani řeknou, že došlo na jejich slova. Máme ovšem na mysli konzumování slivovice v malém množství. Desti...