Rady a tipy

Sdílejte obsah s přáteli

Rady a tipy pro lepší zážitek z jídla. Tipy jak si ulehčit vaření a které suroviny vybrat.

Top 10 českých polévek
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 českých polévek

Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou teplý pokrm se obvykle vaří v jednom hrnci a na ce...

Top 10 saláty
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 saláty

Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekaných, druhů potravin, okořeněné čerstvým nebo sušeným koře...

Top 10 těstovinových jídel
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 těstovinových jídel

Už římský císař Tiberius, o němž jedni historici dnes tvrdí, že byl zvrácený despota, a druzí zase, že byl uvážlivý polit...

Top 10 vánoční cukroví
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 vánoční cukroví

Když mámy začnou hledat v sešitech ty letité recepty na vánoční cukroví, podle kterých pekla už jejich babička, je to zna...

Top 10 nej omáček
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 nej omáček

Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dovednostem. Máte-li dobrý recept, není to ale vůbec ž...

Top 10 vánočních jídel
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 vánočních jídel

Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, procházek zimním zářivým městem. Čas na setkáván...

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení
Uložit recept!
článek
článek

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící ...

Top 10 jedlých hub
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 jedlých hub

Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní ko...

Top 10 letních nápojů
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 letních nápojů

Že je dodržování pitného režimu důležitá součást zdravého života, víme všichni asi dobře. Zvlášť v horkém létě je pravide...

Med – vzácný dar přírody
Uložit recept!
článek
článek

Med – vzácný dar přírody

O „zemi oplývající mlékem a strdím“ jsme si přečetli už v Jiráskových Starých pověstech českých, pro které byla inspirací...

Dýně, cukety a patizony
Uložit recept!
článek
článek

Dýně, cukety a patizony

Podzim s vůní horké husté dýňové polévky ( a trochu o cuketách a patizonech) Věděli jste, že dochovaná semena tykve ...

Česnek
Uložit recept!
článek
článek

Česnek

Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové a Římané připisovali česneku významnou roli nejen v kuc...

Nejlepší těstoviny
Uložit recept!
článek
článek

Nejlepší těstoviny

Milujeme je asi všichni, ale může se zdát, že když chceme zhubnout nebo začít jíst zdravě, těstoviny nejsou tou nejvhodně...

Sushi a Suši - Japonsko na talíři
Uložit recept!
článek
článek

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií a tradicí. V současnosti slaví po celém světě velk...

Nejzdravější nápoj na světě
Uložit recept!
článek
článek

Nejzdravější nápoj na světě

Nejzdravější nápoj na světě Když se řekne voda, co si představíte? Někdo z vás širé moře, někdo obyčejnou čirou kapalinu...

Jak zpracovat rajčata
Uložit recept!
článek
článek

Jak zpracovat rajčata

Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něja...

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit
Uložit recept!
článek
článek

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozřej...

Cibule královna kuchyně
Uložit recept!
článek
článek

Cibule královna kuchyně

Cibule – navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina Pravděpodobně pochází ze střední nebo západní Asi...

Kapr – česká klasika
Uložit recept!
článek
článek

Kapr – česká klasika

Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Štědrý večer je to, co většinu z nás především napad...

Hmyz jako jídlo
Uložit recept!
článek
článek

Hmyz jako jídlo

Možná to bude znít trochu zvláštně, ale jen díky tomu, že žijeme na bohatém světadíle, si můžeme dovolit hmyz nejíst. Pro...

Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?
Uložit recept!
článek
článek

Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?

Sladkosti vábily většinu z nás, již když jsme byli malými dětmi – barevná roksová lízátka, smetanové karamelky, na jazyku...

Koření a jeho použití v kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Koření a jeho použití v kuchyni

Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k příprav...

Letní úvahy nad zavařováním
Uložit recept!
článek
článek

Letní úvahy nad zavařováním

aneb ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, rozkvetlé zahradě nebo ...

Kouzelné bylinky
Uložit recept!
článek
článek

Kouzelné bylinky

Asi každý má svůj oblíbený bylinkový čaj, který si vaří při nachlazení, když nemůže usnout nebo pro uklidnění. Ale málokd...

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl
Uložit recept!
článek
článek

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obvykle používáme i pro samotné lístky z keře ...

Zázrak přírody – chia semínka
Uložit recept!
článek
článek

Zázrak přírody – chia semínka

Také se ve vašem okolí diskutuje o zázračných semínkách, které si dnes každý kupuje na kila? Chia semínka se stala fenomé...

Bylinky a jejich využití v kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Bylinky a jejich využití v kuchyni

Bylinky byly a vždy budou tradičním kořením naší kuchyně. Skoro každá hospodyňka na zahrádce pěstuje petrželku, pažitku -...

Naši partneři