Rady a tipy

Sdílejte obsah s přáteli

Rady a tipy pro lepší zážitek z jídla. Tipy jak si ulehčit vaření a které suroviny vybrat.

Top 10 jídel z vepřového masa
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 jídel z vepřového masa

Vepřové maso je křehčí, než maso hovězí, obsahuje více tuku a má tedy i vyšší energetickou hodnotu. Jeho výhodou je větši...

Jak na domácí těstoviny
Uložit recept!
článek
článek

Jak na domácí těstoviny

Mnoho zkušených kuchařů a kuchařek si čas od času připraví domácí těstoviny, jelikož mají svou nezaměnitelnou chuť. Pokud...

Top 10 pomazánky
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 pomazánky

Asi všichni máme své rodinné recepty na pomazánky, které používáme často. Směsi různých ingrediencí mají v naší kuchyni o...

Top 10 svátečních obědů
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 svátečních obědů

O svátečním obědě má každý svou představu. Někdo zarputile lpí na jídlech klasické české kuchyně, jiní si zase raději poc...

Top 10 večeře
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 večeře

Ať už denně vaříme večeři pro celou rodinu nebo jen tak pro sebe, asi její přípravou nechceme strávit celý večer a nechce...

Jak na vývar?
Uložit recept!
článek
článek

Jak na vývar?

Zeleninový, masový, rybí vývar je základ naší české kuchyně. Připravit výtečný vývar není nic složitého, jen to chce mít ...

Top 10 dresinky
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 dresinky

Dresink je tekutý doplněk, který používáme v kuchyni především při přípravě salátů. Někdy ale může sloužit i  jako dochuc...

Top 10 lehkých jídel
Uložit recept!
článek
článek

Top 10 lehkých jídel

Nutriční poradci a ti, co se zabývají zdravým stravováním vůbec, by nám možná řekli, že neexistují nezdravá jídla. Nezdra...

Jak smažíme maso
Uložit recept!
článek
článek

Jak smažíme maso

Asi si řeknete, že na smažení masa vůbec nic není, ale je dobré dodržovat několik pravidel, která vám zaručí nejchutnější...

Jak na domácí aspik
Uložit recept!
článek
článek

Jak na domácí aspik

Rosol nebo-li aspik se dá jednoduše připravit se želatinou, ale nikdy to nebude úplně ono. Pokud chcete vyzkoušet poctivo...

Jak na domácí ochucené máslo
Uložit recept!
článek
článek

Jak na domácí ochucené máslo

Ochucené máslo je velice lahodné a má mnoho variací. Je skvělé k večeři s celozrnným pečivem nebo opečenými toasty. Hodí ...

Nové zimní menu v Jam and Co. od středy 11.10.2017
Uložit recept!
článek
článek

Nové zimní menu v Jam and Co. od středy 11.10.2017

Výjímečná pražšká restaurace Jam&Co přináší změny menu. Nové pokrmy budou určitě úžasné a naše redakce je přijde brzo och...

Kouzlíme s jablky v kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Kouzlíme s jablky v kuchyni

S pomalu nastupujícím podzimem se také přibližuje čas, kdy budeme ze stromů sbírat naši úrodu - jablka. Ještě je nemáme v...

Jak si doma vyrobit máslo
Uložit recept!
článek
článek

Jak si doma vyrobit máslo

Nechceme se přece v obchodech přetlačovat s davem a nakupovat předražené máslo do zásoby, protože co kdyby náhodou nebylo...

Bešamelová omáčka
Uložit recept!
článek
článek

Bešamelová omáčka

To je prostě základ Pokud se naučíte bešamelovou omáčku, máte zmáknuto hned několik tradičních českých omáček. Je jednodu...

Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte
Uložit recept!
článek
článek

Skořice: 7 zajímavostí, které o ní možná nevíte

Skořice provoní naše příbytky v čase Vánoc. Bez skořice si nedokážeme představit svařené víno nebo štrůdl. Každé koření m...

Těsto na pizzu
Uložit recept!
článek
článek

Těsto na pizzu

Pojďte si společně s námi připravit těsto na pizzu! Sice to asi nebude tak dobré a kvalitní, jako byste se na pizzu vydal...

Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?
Uložit recept!
článek
článek

Už jste vyzkoušeli domácí majonézu?

Majonézu seženeme v každém obchodě a hned několik druhů. Některé jsou chutnější, jiné až nepoživatelné. Zkuste svou vlast...

Jak na kynuté těsto?
Uložit recept!
článek
článek

Jak na kynuté těsto?

Mnoho začínajících kuchařek a kuchařů se obává pečení z kynutého těsta, jelikož se všeobecně traduje, že příprava je náro...

Paleo strava, už jste o ní slyšeli?
Uložit recept!
článek
článek

Paleo strava, už jste o ní slyšeli?

Paleolitická strava neboli dieta či paleo strava, je způsob stravování a životní styl. Někdy bývá také označována jako di...

Vitariánství a raw strava
Uložit recept!
článek
článek

Vitariánství a raw strava

Vitariánství Vitariánství je životní styl, způsob stravovaní i myšlení člověka. Vitariáni se stravují jinak a pro většinu...

Jak nakládat houby a zeleninu
Uložit recept!
článek
článek

Jak nakládat houby a zeleninu

Houbařská a okurková sezóna v plném proudu a vy už nevíte co s tím? Nakládání je velice dobrý způsob uchování h, jelikož ...

Indická kuchyně je prostě jedinečná
Uložit recept!
článek
článek

Indická kuchyně je prostě jedinečná

Indické pokrmy jsou čím dál tím oblíbenější a v dnešní době není problém si zajít na dobrý oběd nebo večeři do indické re...

Akční letáky
Zažeňte nemoci vhodným jídlem
Uložit recept!
článek
článek

Zažeňte nemoci vhodným jídlem

Na podzim a v zimním období se nejvíce daří různým virům a bakteriím. Někteří lidé mají dobrou imunitu a vůbec neonemocní...

Méně používané druhy ovoce
Uložit recept!
článek
článek

Méně používané druhy ovoce

Karambola nebo Kumquaty V tradiční české kuchyni se používají druhy ovoce, které pocházejí z České republiky. Jedná se o ...

Kupujete chlazené maso?
Uložit recept!
článek
článek

Kupujete chlazené maso?

Také patříte k těm, kdo vyčkávají na slevové akce a pak nakoupí balíčkované chlazené maso do zásoby do mrazničky? Možná n...

Druhy skopového a jehněčího masa
Uložit recept!
článek
článek

Druhy skopového a jehněčího masa

Připravujete doma skopové či jehněčí? Skopové a jehněčí maso není v České republice příliš oblíbené. V posledních letech ...

Jak na zvěřinu?
Uložit recept!
článek
článek

Jak na zvěřinu?

Není maso jako maso Připravit kuřecí a vepřové maso není složité, hovězí a skopové už je pro některé tak trochu výzva. Al...

Bylinky
Uložit recept!
článek
článek

Bylinky

Zelené koření Dříve měla každá správná hospodyně na zahrádce bylinky, bez kterých by se ve své kuchyni neobešla. Bylinky ...

Vegetariánství jako způsob života
Uložit recept!
článek
článek

Vegetariánství jako způsob života

Každý člověk si může zvolit svůj způsob stravování a styl života. U vegetariánů v jídelníčku nenajdeme maso. Trocha hist...

Goji v našem jídelníčku
Uložit recept!
článek
článek

Goji v našem jídelníčku

Goji přispívá k naší psychické pohodě. V dnešní době je hodně žádané a kupované. Co to je? Godži nebo goji jsou plody ro...

Sušíme doma
Uložit recept!
článek
článek

Sušíme doma

Sušení ingrediencí na přípravu pokrmů je běžné od nepaměti. Dříve to mělo mnohem větší význam než dnes. Lidé si na zimu n...

Jak na dušenou zeleninu
Uložit recept!
článek
článek

Jak na dušenou zeleninu

Pro spousta kuchařek a kuchařů je dušení zeleniny samozřejmost a hračka. Tento článek je určen začátečníkům v kuchyni a t...

Recept na výrobu domácího pracího gelu
Uložit recept!
článek
článek

Recept na výrobu domácího pracího gelu

V současné době trh nabízí nepřeberné množství pracích gelů, prášků nebo kapslí na praní. O jejich složení, účinku nebo c...

Vše o víně, co by jste měli znát
Uložit recept!
článek
článek

Vše o víně, co by jste měli znát

Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objedná...

Palmový olej, co o něm vlastně víte?
Uložit recept!
článek
článek

Palmový olej, co o něm vlastně víte?

Palmový olej, je rostlinný olej, který se dnes běžně přidává do potravin. Vlastně se stal nejběžnějším olejem na trhu. Zí...

Pomeranč - oranžová síla v našem jídelníčku
Uložit recept!
článek
článek

Pomeranč - oranžová síla v našem jídelníčku

Pomeranč bývá oblíbenou ovocnou svačinou nejen dětí, ale i nás, dospělých. Doby, kdy se na toto ovoce musely stát fronty,...

Jak na ryby?
Uložit recept!
článek
článek

Jak na ryby?

Kapr nejen na Vánoce Obecně je známo, že se v Čechách jí málo ryb. Přitom by ryba na našem jídelníčku měla být aspoň jedn...

Podzim v našem jídelníčku
Uložit recept!
článek
článek

Podzim v našem jídelníčku

Podzim je pro některé lidi oblíbené roční období, pro jiné přímo nenáviděné. Přibývá deštivých dní, ochlazuje se a už se ...

Zamrazování surovin
Uložit recept!
článek
článek

Zamrazování surovin

Zamrazování je jeden ze způsobů konzervace potravin. Dnes je to již běžná praxe. V létě si zamrazíte ovoce, bylinky, houb...

Podzimní detox
Uložit recept!
článek
článek

Podzimní detox

Většina lidí považuje jako vhodné roční období na detox jaro. Nejspíš je to proto, že po zimě chceme doslova pocítit tu e...

Jak na masové závitky
Uložit recept!
článek
článek

Jak na masové závitky

Masové závitky a rolády jsou velice oblíbené, jelikož si můžeme s masem vychutnat i náplň, která bývá různorodá. Variant ...

Příprava kompotů
Uložit recept!
článek
článek

Příprava kompotů

Jak na ovocné kompoty? Chutnají vám nebo vašim dětem ovocné kompoty? Chystáte se na ně poprvé? Určitě se toho nebojte a v...

Jak oloupat rajčata a papriky
Uložit recept!
článek
článek

Jak oloupat rajčata a papriky

Loupaná rajčata a papriky mají mnoho způsobů použití. Jejich chuť je po oloupání jemnější a jsou lépe stravitelné. Pokud ...

Řasy zpestří jídelníček a zlepší zdraví
Uložit recept!
článek
článek

Řasy zpestří jídelníček a zlepší zdraví

V dnešní době jsou řasy již běžnější a jsou častěji využívané v naší kuchyni. Nejenom, že zpestří jídelníček, ale mají i ...

Opomíjené druhy zeleniny
Uložit recept!
článek
článek

Opomíjené druhy zeleniny

Tradiční či netradiční? Tradiční české recepty vycházely z toho, co se u nás vypěstovalo. Od nepaměti v kuchyni připravuj...

Pomáháme večeří s Lenkou Klicperovou
Uložit recept!
článek
článek

Pomáháme večeří s Lenkou Klicperovou

Máte rádi gurmánské zážitky s přesahem. Akce Pomáháme večeří je přesně pro vás! Po prázdninové pauze bychom vás opět vel...

Vláknina nesmí chybět v našem jídelníčku
Uložit recept!
článek
článek

Vláknina nesmí chybět v našem jídelníčku

Vláknina nám udržuje trávicí systém a střeva v dobrém stavu. Co to vlastně je? Vláknina jako taková nemá pro nás žádnou ...

Cuketa v naší kuchyni
Uložit recept!
článek
článek

Cuketa v naší kuchyni

Cuketa se velice často pěstuje na zahradách, jelikož je nenáročná, dorůstá velkých rozměrů a její využití je různorodé. T...

Jak na salát?
Uložit recept!
článek
článek

Jak na salát?

Tento článek je určen pro začátečníky v kuchyni, kteří se chystají na přípravu salátu a neví jak na to. Možná si řeknete,...

Naši partneři