Kančí kýta s hořčicí recept
60-100 g slaniny (dobré uzené prorostlé, fakt musí být voňavá) 4 pórky (menší nebo jeden velký obří pórek) 4 rajčata (středně veliká) 4 lžíce oleje. 2-3 lžíce plnotučné hořčice /na dohotovení/. masový vývar (nebo kostka hovězího bujonku) 4 lžíce petrželové natě (nadrobno) Marináda: 100 ml oleje.
Podobné recepty jako Kančí kýta s hořčicí
Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce recept
Ingredience jsou pro cca 1 kg zvěřiny (lze na jakoukoli): 1. den - necelý 1 l mléka (lze i podmáslí či kefír) - aby maso bylo ponořené. Vlastní marináda: 0,40 l vinného octa (lze nahradit jakýmkoli běžným) 10 kuliček pepře. 6 kuliček nového koření. 2 bobkové listy. lžičku tymiánu. 6 kuliček jalovce.
Podobné recepty jako Marináda nejen na zvěřinu dle myslivce
Znojemská omáčka
Pak k ní přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a trochu podlijeme vodou. Dusíme až je maso měkké. Potom do omáčky přidáme nakrájené okurky, nakrájená uvařená vejce a hořčici.
Podobné recepty jako Znojemská omáčka
Mufloní kýta
Postup přípravy receptu. 1. Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu necháme 4-5 dní marinovat. Denně maso otáčíme. Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme a prošpikujeme hranolky slaniny. Okořeníme, osolíme a ze všech stran prudce op
Podobné recepty jako Mufloní kýta
Dančí guláš
Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme maso, osolíme, okořeníme pepřem a utřeným česnekem, vmícháme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou. Při dušení maso občas zamícháme. 2.
Podobné recepty jako Dančí guláš
Zvěřina na červeném víně
Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a máslo a osmažte zeleninu dozlatova, trvá to asi 5 minut. Vsypte česnek a smažte ještě 1 minutu, pak dejte stranou. Zeleninu vyjměte děrovanou naběračkou a také nechte stranou.
Podobné recepty jako Zvěřina na červeném víně
Kančí kýta na brusinkách recept
Zaprášíme moukou, necháme trochu zasmahnout, podlijeme vařicí vodou, zbytkem marinády (bez bobkového listu), přidáme 3 lžíce brusinkového želé (či marmelády), lžíci sojové omáčky a dusíme za občasného podlévání horkou vodou doměkka. Kuchařka: isindy.
Podobné recepty jako Kančí kýta na brusinkách