Peruánské ceviche
Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí...
Kuřecí játra na grilu
Kuřecí játra na grilu a k nim vařené nebo pečené nové brambory. Také čerstvé pečivo je dobrou volbou. A ještě třeba zelen...
Švestky smažené v těstíčku
Na přelomu července a srpna dozrávají na stromech švestky. Toto peckovité ovoce je v našich končinách velmi oblíbené a po...
Sušené maso recept
Marinujeme v lednici nejméně 24 hodin. Pokud není maso celé ponořené v alkoholu občas s ním zatřeseme nebo ho obrátíme, aby se marinovalo ze všech stran. Po ukončení marinování maso opět osušíme a okořeníme oblíbeným kořením nebo bylinkami.
Podobné recepty jako Sušené maso
Jelení guláš podle Jirky recept
Postup přípravy receptu. Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou.
Podobné recepty jako Jelení guláš podle Jirky
Pikantní grilovaná kuřecí prsa
Z této marinády si odlijeme stranou 1/3 hrnku.Do zbytku naložíme kuřecí maso a marinujeme ho nejméně hodinu na chladném místě.Nejlépe je ale nechat maso v marinádě do druhého dne. Nyní maso přendáme na folii, do které jsme udělali několik otvorů na odkapání marinády,vložíme do předehřátého grilu a g
Podobné recepty jako Pikantní grilovaná kuřecí prsa
Výborné špízy
Marinujeme v oleji s pepřem a bylinkovou solí nejméně jednu hodinu. 2. Mezitím si nakrájíme zeleninu a slaninu na podobně stejné kousky jako maso. Brambory omyjeme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky, které pokládáme přes sebe do vymazaného pekáče. ...
Podobné recepty jako Výborné špízy
Medová marináda
Med rozmícháme s citrónem, česnek utřeme se solí, všechno smícháme dohromady a marinujeme jakýkoliv druh masa - kuřecí, vepřové, žebírka...
Podobné recepty jako Medová marináda
Hovězí pivní pupek na grilu
V misce zakryté folií maso marinujeme v chladnu. Před grilováním maso vyndáme na talíř, osolíme a necháme v teple cca hodinu. Grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu dozlatova.
Podobné recepty jako Hovězí pivní pupek na grilu
Křupavý bůček
Marinujeme nejlépe do druhého dne. Pokud nemáme čas, stačí alespoň hodinku. 2. Následně můžeme maso grilovat na dřevěném uhlí, nebo řádně orestujeme na troše oleje na pánvičce do úplného změknutí. Nesmíme zapomenou maso řádně potírat zbylou marinádou.
Podobné recepty jako Křupavý bůček
Jehněčí kotletky v marinádě recept
Postup přípravy receptu. Smícháme ingredience na marinádu a vložíme do ní kotlety. Marinujeme 2-3 dny. Pak kotletky spolu s marinádou přikryté dusíme v troubě 30 minut.
Podobné recepty jako Jehněčí kotletky v marinádě
Lepkavé kuře se sezamovým semínkem
V misce vyrobíme marinádu (vše bez sezamu), do toho přidáme stehýnka a alespoň 15 min marinujeme. Kuře pak dáme do pekáče a pečeme 35 min při 220 stupních.
Podobné recepty jako Lepkavé kuře se sezamovým semínkem
Marinovaný kuřecí stehenní plátek recept
Smícháme marinádu a maso marinujeme nejlépe přes noc. Maso opékáme na rozehřáté pánvi asi 4 minuty z každé strany, podle velikosti masa.
Podobné recepty jako Marinovaný kuřecí stehenní plátek
Marinovaný steak s kaparovou omáčkou recept
Steaky marinujeme min. 2 hodiny v marinádě smíchané ze sójové omáčky, oleje, octa a posekaných bylinek. Na omáčku necháme povařit asi 5 minut na mírném ohni sladkou smetanu s posekanými kapary, citrónovou šťávou a špetkou soli.
Podobné recepty jako Marinovaný steak s kaparovou omáčkou
Salát z kuřete na způsob rybího salátu
Po uvaření (asi 30 min.) necháme kuře v nálevu vystydnout a ještě min. 8 hodin marinujeme (nejlépe do druhého dne). Pak maso nakrájíme na malé kousky, přidáme nakrájenou zeleninu z Moravanky, sklenici nakrájených okurek, malou plechovku hrášku a cibuli nakrájenou nadrobno.
Podobné recepty jako Salát z kuřete na způsob rybího salátu
Rychtářův telecí krk recept
Postup přípravy receptu. Telecí krk i s kostí marinujeme ve směsi koření, kterou si připravíme tak, že do hmoždíře dáme 8 kuliček jalovce, trochu sušeného rozmarýnu, tymiánu, kmínu, soli a oleje.
Podobné recepty jako Rychtářův telecí krk
Hovězí na tymiánu
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin.
Podobné recepty jako Hovězí na tymiánu
Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě vegan recept ...
Marinujeme zhruba jednu hodinku. Poté grilujeme nebo opékáme na nepřilnavé pánvi. SEITAN STEAK: Seitan můžete zakoupit ve zdravé výživě, já ho vyrábím doma, je to mnohem levnější. Mouku smícháme s vodou a trochou soli. Uděláme si husté těsto (aby nám neteklo) a dáme ho na hodinku do lednice.
Podobné recepty jako Sojové / seitan / ROBI steaky v hořčičné marinádě vegan ...
Marinovaná kuřecí křídla
Tatarku smícháme s kečupem dle své chuti, do toho vložíme koření lisovaný česnek, vložíme kuřecí křidélka a marinujeme nejlépe do druhého dne. Vložíme do olejem vymazaného pekáčku a pečeme.
Podobné recepty jako Marinovaná kuřecí křídla
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem recept
Marinujeme cca 3 hodinky nebo přes noc. Zprudka osmahneme na rozpálené pánvi. Podle toho, jak je chcete mít krvavé nebo propečené, cca 2-5 minut z každé strany. Z výpeku, co zbyl po smažení masa, můžeme udělat sos- slijeme olej a vrátíme pánev na oheň, podlijeme trochou vody a necháme zredukovat šťá
Podobné recepty jako Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
Kari z Tikka Masala recept
Maso s pastou a jogurtem marinujeme minimálně 10 minut. Rozpálíme olej v pánvi, přidáme cibuli a smažíme, dokud nezměkne. Přidáme marinované maso a smažíme 3 minuty. Přidáme vodu a přivedeme do varu. Vaříme 15 minut, občas zamícháme.
Podobné recepty jako Kari z Tikka Masala
Grilovaná vepřová plec v pivní marinádě recept
Marinujeme nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hod. Grilujeme na grilovací pánvi z každé strany 4 min. Na grilu 6 min z každé strany, podle toho, jak chcete mít propečeno. Hotové maso nechte 5-10 min odpočívat.
Podobné recepty jako Grilovaná vepřová plec v pivní marinádě
Vepřová svíčková marinovaná v hořčici recept
Postup přípravy receptu. V oleji rozmícháme hořčici, tymián, sojovou omáčku, česnek a sůl. Maso nakrájíme na plátky a v této směsi marinujeme.
Podobné recepty jako Vepřová svíčková marinovaná v hořčici
Žabí stehýnka kodok kaki goren recept
Postup přípravy receptu. Omytá a osušená stehýnka marinujeme 2 hodiny v marinádě z medu, rajského protlaku, sojové omáčky, strouhaného zázvoru a drceného česneku s malým střikem worcestru, (hustotu upravíme trochou teplé vody).
Podobné recepty jako Žabí stehýnka kodok kaki goren
Kuřecí prsa na grilu recept
Marinujeme 2-3 hodiny, grilujeme asi 15 minut. Příloha: prakticky cokoliv (snad jen knedlíky bych vynechala :))
Podobné recepty jako Kuřecí prsa na grilu
Králík po lesnicku recept
Postup přípravy receptu. Králíka rozporcujeme a přes noc marinujeme v nálevu, který přpravíme takto: přidáme lžičku octa, bílé víno, bobkový list, jalovec, celé pepřové kuličky, jemně pokrájenou mrkev (nestrouháme, jen pokrájíme najemno), a čtvrcené stroužky česneku, přidáme houby.
Podobné recepty jako Králík po lesnicku
Thajské pikantní kuřátko recept
Postup přípravy receptu. Maso lehce osolíme a naložíme do marinády, připravené rozšleháním všech ostatních surovin. Marinujeme nejméně 2 hodiny, nejdéle přes noc.
Podobné recepty jako Thajské pikantní kuřátko
Krůtí špízy
Maso nakrájíme na kostky a marinujeme 1-2 hodiny. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a na jehly napichujeme střídavě kostky masa, ananasu a slaniny. Pekáč potřeme olejem, položíme špízy a v troubě 15 min. pečeme. Potom špízy obrátíme a dopečeme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Podobné recepty jako Krůtí špízy
Ražniči na plechu vše v jednom recept
Marinujeme 24 hod. Klobásu nakrájíme na kolečka. Tenké párky na špalíčky a konce nařízneme do kříže, aby se při pečení krásně rozevřely. Cibuli nakrájíme na silnější měsíčky, papriky na čtverečky, stejně, stejně tak cuketu a anglickou slaninu. Česnek oloupeme a necháme stroužky vcelku.
Podobné recepty jako Ražniči na plechu vše v jednom
Hovězí na smetaně dle starých hanáckých receptů
Nejdříve marinujeme maso, zbavené šlach, loje a rozkrájíme na kostky (já marinoval v celku, na kousky nakrájel až po marinování) v směsi z převařené vody, octa, česneku, na kolečka nakrájené cibule, tymiánu, bobkového listu, mletého pepře a soli. Maso v ní necháme 48 hodin.
Podobné recepty jako Hovězí na smetaně dle starých hanáckýchů
Jogurtové Tandoori Masala řízky
Pokud nás čas tlačí, marinujeme alespoň na dvě hodiny. 2 Řízky pak buď v nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem smažíme z obou stran dozlatova, nebo před smažením obalíme ještě v čerstvě namleté strouhance a osmažíme také z obou stran dozlatova.
Podobné recepty jako Jogurtové Tandoori Masala řízky
Rybí salát GURMÁN
V nálevu marinujeme 4-5 dní dle velikosti ryb. Poté je vyndáme, stáhneme kůži a odstraníme páteř, ocas a ploutve. Jde to velmi snadno.
Podobné recepty jako Rybí salát GURMÁN
Kuřecí prsa na citronech
Kuřecí prsa očistíme a marinujeme ve směsi (olej, grilovací koření, bílý pepř, sůl). Mezitím si natrháme alobal na čtverečky, do kterých vložíme po jednom kusu maso.
Podobné recepty jako Kuřecí prsa na citronech
Pečené kuře po chalupářsku recept
Pokud můžeme, marinujeme minimálně přes noc. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj namarinované maso. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme zhruba 30 minut.
Podobné recepty jako Pečené kuře po chalupářsku
Polynéské filé
Filé marinujeme alespoň 2 hodiny ve směsi citronové šťávy, sojové omáčky a česneku. 2. Květák a brokolici pokrájíme na větší kusy a krátce povaříme v osolené vodě, scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme zeleninovou směs (vše dohromady), kterou dáme do misky a udržujeme v teple.
Podobné recepty jako Polynéské filé
Drůběží špíz s ořechovou omáčkou
Maso marinujeme. Ořechy opražíme na suché pánvi do světlehněda. Ušlehanou šlehačku smícháme s ořechy, hořčicí a petrželkou, ochutíme citr. šťávou, solí, cukrem, worcesterem. Kousky masa srolujeme, nabodneme na špízy a grilujeme. Často obracíme a pak osolíme.
Podobné recepty jako Drůběží špíz s ořechovou omáčkou
Kuře na ohni
Touto marinádou potřeme kuře a marinujeme přes noc v lednici. Rožníme nad ohněm, potíráme zbylou marinádou a pokapáváme olejem. Kuře má mít sladko kyselo pálivou chuť a kůrčička je zlatohnědá. Pro všechny, kteří rádi v létě grilují na zahradě.
Podobné recepty jako Kuře na ohni
Kuřecí stehýnka s hořčicí a rozmarýnem
Všechny ingredience smícháme, zakryjeme a marinujeme nejlépe přes noc (nejméně 3 hodiny).Pak vyjmeme jenom kuřecí kousky a pečeme na mřížce do měkka
Podobné recepty jako Kuřecí stehýnka s hořčicí a rozmarýnem
Marinovaný kuřecí plátek s bramboráčky recept
Smícháme marinádu a lehce naklepané plátky marinujeme 1 den. Smažíme na oleji krátce - z každé strany 3 minuty. Na bramboráčky smícháme vymačkané brambory se všemi přísadami.
Podobné recepty jako Marinovaný kuřecí plátek s bramboráčky