Dančí medailonky
...z daňka je velmi chutné a oproti jelenímu je jemnější, ... U jelenovité zvěře všeobecně platí, že nejlepší maso mají kusy do tří let věku. U starší zvěře je maso ... Zvěřinu je dobré připravit si den předem a maso naložit, například do oleje. Přidat lze i koření,...
Dančí maso na kořenové zelenině recept
Sháněla jsem nějaký recept na daňka, ale nenašla jsem nic, na co jsem měla suroviny a tak jsem smíchala několik receptů dohromady. Pokud už tu takový recept někde je, omlouvám se, ale nenašla jsem ho. Bohužel foto nepřiložím, protože než jsem stačila vyfotit, nic nezbylo. Pokud někdo nějaké foto vlo
Podobné recepty jako Dančí maso na kořenové zelenině
Daněk na špeku recept
Tématické fráze: daněk recepty recepty z daňka zvěřina recepty danek recepty daněk danek recept recepty na maso z daňka recept daněk daněk recept z danka recept na dańka pečený daněk maso z daňka recept na maso z daňka recepty na daňka recepty z masa dańka pečený daněk recept daněk na špeku recepty
Podobné recepty jako Daněk na špeku
Dančí guláš
Maso nasekáme na kousky, opláchneme ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně nakrájíme, osmahneme dorůžova na sádle, přidáme papriky, zpěníme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme maso, osolíme, okořeníme pepřem a utřeným česnekem, vmícháme rajčatový protlak a dusíme pod pokličkou.
Podobné recepty jako Dančí guláš
Pečená dančí kýta v omáčce s bazalkou recept
K omáčce z bazalky můžeme přidat i trochu rybízové marmelády pro dochucení. Omáčku podáváme v zahřáté misce, pečené dančí maso podáváme vcelku, teprve u stolu je nakrájíme na potřebné kousky. Pokud chceme maso zmrazit, pečeme je o 10 - 15 minut déle. Omáčku s bazalkou můžeme zmrazit také, ale bez šl
Podobné recepty jako Pečená dančí kýta v omáčce s bazalkou
Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou
Maso "z lesa" se často před samotnou kuchyňskou úpravou takzvaně moří (nakládá). Jednoduše se zbaví blan, osolí se, prošpekuje a obloží pokrájenou kořenovou zeleninou s divokým kořením. Na závěr jej zalijeme rozpuštěným máslem a necháme den odležet na chladném místě.
Podobné recepty jako Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou
Daňčí ragú recept
Maso vyjměte, přidejte mouku a zlehka opražte. Přidejte koření (já používám čajové sítko, které z hotového pokrmu snadno vyjmu), rajčatový protlak a podlijte vínem. Vložte opět maso a vše jen velmi zvolna duste. Vývar nebo vodu přilévejte dle potřeby. Přibližně v polovině dušení přidejte brusinkový
Podobné recepty jako Daňčí ragú
Daňčí kýta s dýňovou omáčkou a špeclemi
Maso odblaňte, celý povrch potřete olejem a rozpalte pánev, dokud se z ní nebude kouřit. Nechte maso ze všech stran opéct dohněda, vložte je do pekáčku a pečte asi 25 minut v předehřáté troubě. Pak bude střed masa růžový. Dál můžete propékat ještě 10–15 minut, pak už maso zbytečně trápíte.
Podobné recepty jako Daňčí kýta s dýňovou omáčkou a špeclemi
Dančí steak se zeleninou recept
Na steak použijeme svíčkovou z daňka nebo jiné zvěřiny. Svíčkovou odblaníme, trochu nasolíme a zprudka opečeme vcelku na olivovém oleji ze všech stran. Takto připravené maso dáme pod gril asi na 10 minut. Záleží na tom, jak máme steak rádi. Syrovější 5 minut, medium 10 minut, zcela propečený 15 minu
Podobné recepty jako Dančí steak se zeleninou
Roláda z daňčí plece recept
Maso když jsem ráno na to koukla bylo tak nádherné ,opravdu kus kýty jako namalovaný.Takový kousek z daňka mám tak jednou za dva roky. Neměla jsem svědomí z toho udělat plát - dopižlat to! Udělala jsem řízky naklepala pomazala a dala slaninu a uzené.Každý zvlášť jsem umotala ,svázala a už se dusí.
Podobné recepty jako Roláda z daňčí plece
Jemná daňčí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami
Měkké maso vyjměte a z omáčky vyberte koření. Rozmixujte ji nebo propasírujte, záleží na vaší chuti a zvyklostech. Dochuťte, pokud máte rádi svíčkovou kyselejší, dokyselte ji troškou citronové šťávy. Pokud je omáčka po mixování málo hustá, ještě ji trochu povařte a zredukujte.
Podobné recepty jako Jemná daňčí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami
Fantastické trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Máte-li tekutý kouř, maso jím polijte, pokud ne, tak vůbec nevadí. Maso pečlivě zavřete do alobalu, dejte do trouby a pečte při této teplotě asi 7 hodin. Jeho vnitřní teplota by měla být 89–90 stupňů. Po uplynutí této doby maso z trouby vyndejte, rozbalte, slijte veškeré vypečené šťávy a ty uschovej
Podobné recepty jako Fantastické trhané vepřové v domácí BBQ omáčce
Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami ...
Maso kontrolujte teploměrem. Aby šla vlákna krásně oddělovat, mělo by mít uvnitř teplotu cca 95 stupňů. Nelekejte se. Marináda téměř zčerná, ale uvidíte, že nakonec bude maso chutnat perfektně a nebude ani krapet spálené. Jakmile se maso dopeče, vyndejte ho z grilu a nechte asi 15 minut odležet.
Podobné recepty jako Trhané vepřové s domácí bbq omáčkou a nakládanými okurkami ...
Dušené hovězí s hráškem
Maso pustí šťávu a tu nechte zcela vyvařit. Základ posypejte moukou (hraškou) minutu míchejte, přidejte sladkou papriku a opět minutu míchejte. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a pak pod poklicí na mírném plameni duste asi 2,5 hodiny, dokud není maso měkké. Pokud použijete tlakový hrnec, stačí dusit
Podobné recepty jako Dušené hovězí s hráškem
Trhané vepřové maso
Maso nakrájejte na velké kousky, obalte je v koření a vložte do velkého žáruvzdorného hrnce. Přilijte jablečný mošt a ocet, přiklopte a pečte v troubě zhruba 4 hodiny, dokud maso nezměkne. Upečené maso natrhejte pomocí dvou vidliček na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 15 minut prohř
Podobné recepty jako Trhané vepřové maso
Dančí hřbet s kapustovo-bramborovou kaší
Okořeněné maso dejte na pánev a opečte ze všech stran, aby dostalo pěknou barvu. Jakmile ucítíte, že se bylinky nebo česnek začínají připalovat, vyndejte je z pánve ven. Maso následně dejte na pečicí papír a vložte do vyhřáté trouby na cca 4 minuty, aby uprostřed zůstalo pěkně růžové.
Podobné recepty jako Dančí hřbet s kapustovo-bramborovou kaší
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kostky a 1/3 hrnku kukuřičného škrobu dejte do sáčku, zatáhněte a protřepejte, aby se maso krásně obalilo. Velkou pánev zakápněte olejem, přidejte kuře a orestujte dohněda a maso propečte. ... Svíčková z daňka s brusinovými knedlíky. Sdílet (0) Diskuze (0) Zavřít diskusi.
Podobné recepty jako Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hovězí na víně po burgundsku
Když je maso ze všech stran opečené, vraťte k němu osmaženou cibuli, slaninu a koření z nálevu a zalijte vínem z marinády, osolte a přiveďte k varu. Zakryté nechte na velmi mírném plameni jemně probublávat nejméně dvě a půl hodiny, až maso úplně změkne. Před koncem dušení osmahněte na másle půlky ža
Podobné recepty jako Hovězí na víně po burgundsku
Svíčková s karamelem recept
Vodu z halali nevyléváme!! Halali restujeme cca 5 minutek. Poté jím zasypeme maso v pekáči, přilijeme scezenou vodu z halali a dolijeme vodou tak, aby bylo maso pěkně potopené a dáme na 24 hodin odležet do lednice. Druhý den odebereme z pekáče 2/3 vody, které si dáme vedle do nějakého kastrolu. Maso
Podobné recepty jako Svíčková s karamelem
Jehněčí na rozmarýnu a pečené brambory
Přelijte ho marinádou i shora (což ještě v průběhu marinování několikrát zopakujte nebo maso po čase otočte), mísu přikryjte fólií na potraviny a dejte na 24 hodin do chladničky. Druhý den maso vyndejte, nechte z něj okapat marinádu, osolte ho a opepřete. Položte ho do pekáčku a potřete zbytkem oliv
Podobné recepty jako Jehněčí na rozmarýnu a pečené brambory
Dančí s těstovinami
Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a středních Čechách. Naši dodavatelé se pohybují mezi myslivci, proto víme, že chuť masa daňka ovlivňuje druh krmiva, věk, způsob zastřelení i uchování před samotnou spotřebou (uskladnění v kůži nebo bez kůže, délka odležení
Podobné recepty jako Dančí s těstovinami
Pomalu dušená hovězí kližka
Zbylou omáčku z plechovky vypláchněte do hrnce douškem vody. Rajčata můžete vařečkou přepůlit. Před uložením hrnce do hrouby maso ještě dochuťte špetkou soli a pepře, pak hrnec přiklopte a pomalu maso duste v troubě 3 hodiny. Hotové maso poznáte tak, že jde rozkrojit lžící.
Podobné recepty jako Pomalu dušená hovězí kližka
Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami | Prima ...
Maso osolte a opepřete, obalte v olivovém oleji. Každý kousek masa obalte v plátku slaniny a převažte provázkem. Do rozpálené pánve nalijte 1–2 lžíce oleje a maso zprudka opečte z všech stran. Bude to trvat asi 5 minut. Poté přendejte na plech anebo spolu s pánví dejte dopéct do trouby na 10–15 minu
Podobné recepty jako Medailonky z vepřové panenky se šťouchanými bramborami | Prima ...
Klasické dušené hovězí se zeleninou
Zatímco u nás zdomácněl guláš pouze z masa a cibule, na Západě si pochutnávají na jídle s názvem Old-fashioned beef stew, což je vlastně guláš, který se podlévá vínem a maso se dusí společně s bramborami a kořenovou zeleninou.
Podobné recepty jako Klasické dušené hovězí se zeleninou
Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré
Braising označuje kuchařskou techniku, při které se maso nejprve zprudka opeče, aby se uvnitř uchovala šťáva a na povrchu se vytvořila křupavá krusta, pak zarestuje s vínem, které mu předá chuť a jehož kyselost maso uvolní a nakonec dusí v tekutině pod pokličkou doměkka, až se úplně rozpadá.
Podobné recepty jako Brazírovaná hovězí líčka s batátovým pyré
Sušené maso
Maso pečlivě odblaňte, a přelijte ze všech stran horkou vodou, až lehce zbělá. Znovu očistěte pracovní desku, umyjte si ruce i nástroje a nakrájejte maso asi na 2-3 mm silné proužky, asi palec široké. Veškeré suché koření a sůl promíchejte a kořeňte jednotlivé plátky z obou stran.
Podobné recepty jako Sušené maso
Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně
Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně, foto: Kitchen and the City . Představujeme Kitchen and the City! Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.. Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou
Podobné recepty jako Pomalu pečená hovězí kýta na červeném víně
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) recept
Když je maso pěkně uleželé, vyndáme jej z pekáče a slijeme vodu ze zeleniny (nevylíváme, necháme si na podlévání). Do hrnce si dáme asi čtvrt kostky másla a zeleninu orestujeme i s kořením a višněmi. Zelenina by měla mít lehce nahnědlou barvu. K zelenině přidáme maso a orestujeme ho ze všech stran.
Podobné recepty jako Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti ...
Rozetřete ho obrácenou stranou a opečte z obou stran dokřupava. Mezitím rozehřejte v jiné pánvi olej. Medailonky osolte a zprudka opékejte 5 minut z jedné strany. Česnek rozmáčkněte plochou stranou nože. Maso obraťte, přidejte do pánve ghí a česnek a opečte zhruba 5 minut i z druhé strany.
Podobné recepty jako Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti ...
Tradiční guláš z hovězí kližky
Přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Zasypte sladkou a pálivou paprikou a nechte ji za stálého míchání rozvonět. Přidejte rajský protlak a hrnek vody a promíchejte. Přimíchejte lisovaný česnek a kmín. ... Svíčková z daňka s brusinovými knedlíky. Sdílet (0) Diskuze (0) Zavřít diskusi.
Podobné recepty jako Tradiční guláš z hovězí kližky
Králík braillon se šťouchanými bramborami
Upečené maso vyjměte z pekáče na talíř a vraťte ho do teplé trouby (nezahřívejte ji už). Do pekáče vlijte smetanu a za stálého míchání povařte do zhoustnutí. Do omáčky vmíchejte všechny připečené části, které jí dodají plnou chuť. Na talíře rozdělte stehna a šťouchané brambory.
Podobné recepty jako Králík braillon se šťouchanými bramborami
Sardské rizoto
Nejprve udělejte ragú – já ho dělám vždy den dopředu, aby se pěkně rozleželo. Na oleji opečte dorůžova cibuli, pak přidejte maso a zprudka ho opékejte – vařečkou ho drťte, aby se rozpadalo na co nejmenší části a ty se ze všech stran opekly dohněda. Maso se musí opékat, ne dusit.
Podobné recepty jako Sardské rizoto
Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi
Česnek nakrájejte na plátky, mrkev, cibuli, řapík na kostičky. Maso vyjměte z pánve a na výpeku krátce orestujte cibuli s česnekem. Poté přidejte nakrájenou mrkev s řapíkatým celerem, tymián, rozmarýn, povidla a zalijte červeným vínem. Přidejte již opečené maso, podlijte 200 ml vody a přiklopte pokl
Podobné recepty jako Pečený hovězí krk na víně s domácími gnocchi
Hovězí carpaccio krok za krokem
Směs přelijte přes maso a nechte 30 minut marinovat. Rozpalte trochu olivového oleje v pánvi. Maso osolte, opepřete a prudce osmahněte ze všech stran, trvá to asi 1 minutu. Vyndejte z pánve a nechte vychladnout. Maso pevně zabalte do potravinové fólie a na 2 hodiny dejte do mrazáku. Vyndejte maso z
Podobné recepty jako Hovězí carpaccio krok za krokem
Šťavnatá sekaná z krůtího masa
Vděčná večeře z jednoho pekáče, která chutná skvěle teplá i studená, hned po upečení i druhý den, a tak se vlastně vyplatí připravit ji rovnou z dvojité dávky. Krůtí maso doplňuje jemná fáš z opečené krůtí šunky s tymiánem a vločky, takže sekaná není suchá, ale naopak šťavnatá a lahodná.
Podobné recepty jako Šťavnatá sekaná z krůtího masa
Poctivá bůčková roláda
Plát masa upravte tak, že ho podélně rozříznete po vláknech, aby šel otevřít jako kniha. Kousek od kraje nedoříznete, aby držel pohromadě. Maso můžete mírně naklepat. Osolte, opepřete z obou stran. Na nádivku namočte do mléka rohlíky, které nakrájejte na slabé plátky nebo kostičky.
Podobné recepty jako Poctivá bůčková roláda