Uzené maso se zelím
Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami....
Pečená kachna se zelím
Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. ...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Maso pečené v zelí recept
Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku. Lehce osolíme a okmínujeme. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání do zezlátnutí cibule i masa.
Podobné recepty jako Maso pečené v zelí
Kysané zelí zapékané s vepřovým masem recept
Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka. Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a dusíme asi 15 minut s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty. Měkké zelí smícháme s dušeným masem, dáme do vymaštěného pekáče a asi půl hodiny zapečeme.
Podobné recepty jako Kysané zelí zapékané s vepřovým masem
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v hlubší pánvi. Přidáme špetku cukru a když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Vepřové maso dušené v zelí
Nakrájenou cibuli necháme zpěnit, přidáme na kousky nakrájené maso, osolíme a dusíme. Mezitím nakrájíme zelí, přidáme k masu a dusíme.
Podobné recepty jako Vepřové maso dušené v zelí
Uzené maso v kysaném zelí
Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou uzeného masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem a v troubě zvolna dusíme doměkka. Podáváme s brambory nebo knedlíkem.
Podobné recepty jako Uzené maso v kysaném zelí
Kotlety pečené na kysaném zelí
Opečené maso pak naskládejte na směs kysaného zelí a klobásy (václavské, paprikové, liptovské… – celkem asi 250 g) a trochu této směsi dejte i navrch na kotlety. 4 Pekáček nebo pánev vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou roztopte na 180 stupňů) a maso pečte asi 20 minut.
Podobné recepty jako Kotlety pečené na kysaném zelí
Dušené vepřové maso s kedlubnou
K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem.
Podobné recepty jako Dušené vepřové maso s kedlubnou
Mleté maso na zelí recept
Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně naskládáme brambory. Osolíme a zalijeme smetanou. Pekáč zakryjeme poklopem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut do změknutí brambor. Potom sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.
Podobné recepty jako Mleté maso na zelí
Brambory s masem a zelí recept
Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně pokládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou. Pekáč s brambory, masem a zelí zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí brambor asi 30 minut. Pak sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.
Podobné recepty jako Brambory s masem a zelí
Dušené zelí
Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené vepřové v zelí
Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme.
Podobné recepty jako Dušené vepřové v zelí
Dušené zelí mojí babičky
Takové zelí dělala moje maminka, dělám ho i já.Chutnalo nám dříve od maminky, teď chutná i to moje /Vaše/ všem, je to prý nejlepší zelí, které kdy moji strávníci jedli. Já dávám té brambory tolik, aby se tím zelí zahustilo.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Mleté maso s kysaným zelím
Na oleji osmažíme cibulku a přidáme mleté maso. Vysmažíme za stálého míchání a potom přidáme na proužky nakrájenou papriku, okořeníme mletou paprikou, kmínem, solí, pepřem a přidáme kysané zelí a maličko podlijeme vodou.
Podobné recepty jako Mleté maso s kysaným zelím
Koložvárské zelí
Dělám jednoduše,mleté maso do mísy,přidám syrovou rýži,okořením i kari,dělám větší šišky,osmahnu cibuli,přidám zelí i s nálevem,narovnám šišky a zaliji krabičkou rajčatové pyré a dusím,podlévám,obracím šišky a rýži ochutnávám jak je měkká,je to rychlé a výborné.
Podobné recepty jako Koložvárské zelí
Gnocchi, zelí a uzené 3v1 recept
Bramboráčky,zelí a uzené maso . Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem . Gnocchi s listovým špenátem a houbovou omáčkou . Papriky plněné buřtíky a kysaným zelím . Domácí špecle s pikantním rajčatovým zelím . Placky se zelím, prejtem a jelítkem .
Podobné recepty jako Gnocchi, zelí a uzené 3v1
Mleté, zelí, brambor
Na to mleté maso, kysané zelí, anglickou slaninu a zase vrstva brambor. Můžeme opakovat, záleží, kolik všeho je. A dáme péct.
Podobné recepty jako Mleté, zelí, brambor
Vepřové maso v zelí s rajčaty
Vepřové maso nakrájíme na větší kousky, osolíme a na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme. Potom přidáme oloupaná rajčata (spařená), nakrájená na čtvrtky, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme téměř do měkka.
Podobné recepty jako Vepřové maso v zelí s rajčaty
Rýže se zelím a mletým masem
Mleté maso ochutíme kořením a solí, přidáme vejce a dobře promícháme. Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu mleté směsi, na kterou nasypeme jeden sáček uvařené rýže.
Podobné recepty jako Rýže se zelím a mletým masem
Dušené jemné zelíčko
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.
Podobné recepty jako Dušené jemné zelíčko
Vepřové maso v zelí a mrkvi recept
Maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku, přidáme papriku, sůl, kmín, nakrájený česnek a cibuli na plátky. Pořádně promícháme, podlijeme a dáme...
Podobné recepty jako Vepřové maso v zelí a mrkvi
Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, okmínujeme a dáme ho do zapékací mísy k pokrájené cibuli a nasekanému česneku. Promícháme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 40 minut. Pak odklopíme, dle potřeby promícháme, podlijeme a dopečeme dozlatova.
Podobné recepty jako Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s kedlubnou Dušené vepřové na provensálském koření Dušené vepřové v zelí Dušené zelí Dušené zelí - zadělávané Dušené zelí česko-italské hospodyně Dušené zelí jako příloha Dušené zelí mojí babičky Dušené zelí s paprikami Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Podobné recepty jako Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené zelí s paprikami
Zelí nakrájíme na proužky široké asi 2 cm. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme stejně jako zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme kostičky cibule, přidáme zelí, papriku a nadrobno nasekaný česnek, dochutíme solí a pepřem a za stálého míchání 5 minut dusíme. Vývar ochutíme vinným octerm, cukrem, kari a
Podobné recepty jako Dušené zelí s paprikami
Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem recept
Když máme maso měkké, tak ho zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme. Necháme krátce orestovat, aby se nám na mase udělala křupavá kůrčička. Poté přidáme cibuli nakrájenou na drobno, zelí a dosolíme. Přilijeme 2 dcl vody, promícháme a přikryjeme poklicí. Dusíme dokud není zelí měkké.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí s vepřovým masem
Vepřové maso v zelí recept
Až se vydusí šťáva, kterou pustí maso, podlijeme vodou a 10 až 15 minut dusíme pod pokličkou. Zelí překrájíme a přidáme do masové směsi. Podle potřeby podlijeme vodou a trochu přisladíme. Dusíme opět 10 -15 minut, než se odpaří tekutina. Vepřové maso v zelí podáváme s chlebem nebo bramborovým knedlí
Podobné recepty jako Vepřové maso v zelí
Dušené zelí zadělávané
Zadělávané zelí můžeme také ochutit majoránkou nebo tymiánem. Místo klobásy můžeme osmažit kvalitní špekáčky nebo párky ve střívku, případně uzené maso. Pokud chceme zadělávané zelí připravit bezmasé, vynecháme uzeninu a podávat můžeme například s vejcem.
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Uzené maso v kyselém zelí recept
Uzené maso nakrájíme na plátky. Do pekáčku vymazaného tukem poskládáme střídavě pokrájené zelí, vrstvu uzeného masa, celý pepř a opakujeme. Končíme vrstvou zelí. Vše přelijeme kečupem rozmíchaným s vodou a zvolna dusíme v troubě doměkka. Uzené maso v kyselém zelí servírujeme s vařenými brambory.
Podobné recepty jako Uzené maso v kyselém zelí
Kuřecí maso na kysaném zelí recept
Na sádlem vymazaný pekáč rozložíme propláchnuté kysané zelí, na zelí rozložíme připravené osolené kuřecí maso. Zasypeme oreganem a zalijeme smetanou ke šlehání. Maso se zelím dáme péct do trouby. Během pečení se nám udělají cuclíčky, ale ty nejsou na závadu.
Podobné recepty jako Kuřecí maso na kysaném zelí
Dobré dušené maso
Takto připravené hovězí maso skvěle chutná např. k dušené kapustě, dušenému zelí nebo ke kedlubnám na smetaně. Stejným způsobem je možno připravit i drůbeží játra.
Podobné recepty jako Dobré dušené maso
Dušené maso s dýní
Pod pokličkou dusíme vepřové maso téměř doměkka za občasného promíchání a podlití, pak přidáme kostky pokrájenou dýni a dodusíme. Drůbeží maso je měkké dříve, a tak můžeme maso osmažit na cibuli společně s dýní a dusit společně.
Podobné recepty jako Dušené maso s dýní
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme provonět protlak s česnekem. Do masové směsi vmícháme okapané zelí, které opepříme a dle kyselosti směsi můžeme dosladit lžičkou cukru.
Podobné recepty jako Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Kuřecí prsíčka se zelím
Opereme a osušíme tymián. Snítku necháme na ozdobení, zbylý nasekáme. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme doměkka. Červené zelí vložíme do 100 ml vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, poté přidáme brusinky. Maso posypeme tymiánem, vyjmeme a udržujeme v teple.
Podobné recepty jako Kuřecí prsíčka se zelím
Mleté maso na zelí recept
Na pánvi potřené sádlem, nebo olejem orestujeme mleté, okořeněné maso, posypeme sáčkem "šikovné recepty" selská sekaná a zalijeme 1 dcl vody. Na pekáček si naložíme okapané zelí, na ně navrstvíme mleté maso a na maso kolečka brambor, které osolíme, opepříme a posypeme kmínem a následně zalejeme šleh
Podobné recepty jako Mleté maso na zelí
Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
Pečené maso: 1/2 kg bůčku 1/2 kg kotlety 1 velká cibule 2 stroužky česneku kmín grilovací koření 1/2 kostky masoxu 1/2 kostky zeleninového bujónu Červené zelí: 1 červené kysané zelí v sáčku kousek bílé části jarní cibulky kousek pórku olej 1 lžíce hladké mouky sůl cukr
Podobné recepty jako Pečené maso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Na oleji mírně osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a asi 10 minut restujeme, osolíme, opepříme. Necháme trochu zchladnout a přidáme vařenou rýži a vejce.
Podobné recepty jako Mleté maso s rýží a zelím v římském hrnci
Uherské zelí
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme.
Podobné recepty jako Uherské zelí