Kimchi z červené řepy
...je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s ... Tím největším je bezesporu vznik bakterií mléčného kvašení, které při pravidelném konzumování...
Pickles ze zelí a červené řepy recept
Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte. Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitamíny C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy. Umožňuje odstranit únavu, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje od
Podobné recepty jako Pickles ze zelí a červené řepy
Houby mléčně kvašené recept
Kromě tradičního sušení, sterilování a moderního mražení existuje méně známý, zato prastarý způsob konzervace hub - tzv. mléčné kvašení. Nejprve potřebujeme kameninový soudek, v jakém se nakládá zelí. Stejně dobře se hodí i jakákoli větší kameninová nádoba nebo v případě nouze také velká zavařovací
Podobné recepty jako Houby mléčně kvašené
Mléčně kvašená červená řepa recept
Výborná pochoutka a vitamínová bomba! Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Mléčně kvašená červená řepa
Kvašené houby východoslovenský recept od Juraje Horáka ...
Zatížíme, nálev musí být alespoň na prst nad houbami. Dáme do chladna a za tři, čtyři týdny je mléčné kvašení ukončené. Můžeme sterilizovat pro delší uchování. Samozřejmě, tak, jako když kvasíte zelí, doporučuju zásadně nepoužívat sůl s jodem. Ztrácí to barvu a rychle měkne.
Podobné recepty jako Kvašené houby východoslovenský od Juraje Horáka ...
Oxymel sladkokyselý sirup na posílení imunity
Abychom zrychlili proces kvašení, první 3 dny nechte sklenici venku, poté ji dejte do lednice. V lednici by nemělo být méně než 8 °C. Poté přeceďte a smíchejte s medem. Opět dejte do uzavíratelné nádoby a uchovávejte v lednici. Tam můžete mít sirup až půl roku. Oxymel si dávejte ideálně před jídlem,
Podobné recepty jako Oxymel sladkokyselý sirup na posílení imunity
Kvašené okurky
Přeji všem dobrou chuť a připomínám - při kvašení nehýbat nádobou! :-) <3 Milan | 6. 8. 2012 17:16. To máte dle teploty při které je necháte kvasit. V pokojové teplotě je to rychlejší než v chladnu. Teď v těch vedrech jsem je měl při kuchyňské teplotě za sedm dní akorát. jana sevcikova | 4. 8. 2012
Podobné recepty jako Kvašené okurky
Salát zdravíčko
Pak je vložíme do větší mísy a asi 10 minut hněteme, až zelenina vypustí šťávu. Pak ji mírně prosolíme. Zelenina by měla pustit šťávu. Celou směs zeleniny zatížíme tak, aby obsah mísy mohl kvasit (mléčné kvasení) na teplé místo.
Podobné recepty jako Salát zdravíčko
Pickles ze zelí a mrkve recept
Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte. Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy. Umožňuje odstranit únavu, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje od
Podobné recepty jako Pickles ze zelí a mrkve
Ruské okurky rychlokvašky na slano
Mléčné kvašení vzniká až časem , takže nic nezabijete. Vladimíra | 25. 8. 2016 17:07. Všechny zdravim. Tyto okurky jsou na zimu, nazývají se kyselé nebo slané, proto se dává DEKO nebo něco podobné. Nemáme soudek, tak dáváme do velké sklenice a zakryjeme celofánem a gumičkou. Myslím, že výraz rychlok
Podobné recepty jako Ruské okurky rychlokvašky na slano
Celoroční kvašáky recept
Je to normální - voda při kvašení uniká z láhví. Proto láhve po uzavření ukládám na pečící plech. Vodu z plechu vylévám podle potřeby, aby nepřetekla, cca 1x až 2x za týden. Po 2 týdnech uniká voda už málo, tak dám na plech noviny a na ně láhve. Noviny pomáhají odpaření vody z plechu a zabraňují vzn
Podobné recepty jako Celoroční kvašáky
Pickles ze zelí a brokolice recept
Poznámka. Pickles musí být stále ponořen ve šťávě. Nikdy nesmí vyschnout. Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte. Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy.
Podobné recepty jako Pickles ze zelí a brokolice