Mléčné kvašení e zelí recept

Sdílejte obsah s přáteli

Mléčné kvašení e zelí recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Mléčné kvašení e zelí, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Mléčné kvašení e zelí. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Mléčné kvašení e zelí receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Pickles ze zelí a mrkve recept

Poznámka. Pickles musí být stále ponořen ve šťávě. Nikdy nesmí vyschnout. Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte. Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitaminy C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy.

Podobné recepty jako Pickles ze zelí a mrkve

Kadlíkovy kysané houby recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kadlíkovy kysané houby recept

Tématické fráze: kysane houby kvasene houby houby v rusku kvašené houby recept mléčné kvašení hub recept na nakládání hub naložené ryzce jak se nakladaji houby ryzec peprný naložený recept kvašené houby ryzce s kysaným kadlíkovy recepty kvašené houby recepty nakládání hub mléčné kvašení hub recept k

Podobné recepty jako Kadlíkovy kysané houby

Akční letáky
Mléčně kvašená červená řepa recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Mléčně kvašená červená řepa recept

Kdo nemá rád ostré, nemusí dávat. Můžeme přidat kopr. Jemně prosypáváme solí. Stačí asi 60 - 70 g na 3 kila řepy. Po naplnění dolijeme vodou, zatížíme, sklenici přikryjeme látkou a necháme kvasit při pokojové teplotě asi 4 - 6 týdnů, stejně jako zelí. Potom přesuneme do chladnější místnosti nebo lze

Podobné recepty jako Mléčně kvašená červená řepa

Pickles ze zelí a červené řepy recept

Pokud chcete kyselejší verzi, proces kvašení prodlužte. Kvašená zelenina obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek - bakterie kyseliny mléčné, vitaminy skupiny B, vitamíny C a K, dále pak draslík, hořčík, fluor a enzymy. Umožňuje odstranit únavu, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje od

Podobné recepty jako Pickles ze zelí a červené řepy

recept internet
recept internet

Zelí naložené jako kvašáky recept

Zelí nakrouháme na nudličky. Suroviny na nálev svaříme. Do skleněných láhví dáme na dno kousek křenu a kopru. Sklenice doplníme zelím a dobře upěchujeme. Nakonec vše zalijeme horkým nálevem. Sklenice se zelím zavíčkujeme, ale nesterilizujeme a počkáme, až proběhne mléčné kvašení.

Podobné recepty jako Zelí naložené jako kvašáky

Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí recept ...

Tématické fráze: pečená žebra na zelí vepřové na kysaném zelí vepřové na kysaném zelí pečená žebra se zelím žebra na zelí veprova zebra na zeli pečená žebra na kysaném zelí pečená vepřová žebra vysoká vepřová žebra žebírka na zelí recept veprovych žeber z zeli pečená žebírka na kysanem zeli nakladan

Podobné recepty jako Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí ...

Zelí do sklenic bez zavařování recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Zelí do sklenic bez zavařování recept

Mnozí z Vás mají pravdu.Proč ještě zatěžovat při nakládání zelí organismus chemií.Je jí o kolo nás v naší stravě až moc.Již naši předkové věděli,že nejlepší a nejzdravější způsob je mléčné kvašení.Proto na zelí jedině sůl,kmín a cibuli.Buď dát vakvasit do soudku a nebo jak mnozí píšete do sklenic ..

Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování

Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept

Praktické pokyny: Čím pevněji je zelí napěchováno do láhve, tím déle vydrží. Kvašení zelí se projevuje vystupováním pěny na povrch. Na pěně se někdy začne tvořit plíseň. Není-li zelí po vykvašení dost vlhké, zalijeme jej převařenou vodou, mírně osolenou a vychladlou!!! Jinak by se zelí snadno kazilo

Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve

recept internet
recept internet

Balkánská sarma

Naskládám do džbánu, zaliju převařenou vodou slanou jako hodně přesolené polévka a naliju trochu nálevu z kysaného zelí, nebo trochu kyšky, aby rychle začalo mléčné kvašení. Listy jsou dostatečně vykvašené za 6-8 dnů.

Podobné recepty jako Balkánská sarma

Houby mléčně kvašené recept

Kromě tradičního sušení, sterilování a moderního mražení existuje méně známý, zato prastarý způsob konzervace hub - tzv. mléčné kvašení. Nejprve potřebujeme kameninový soudek, v jakém se nakládá zelí. Stejně dobře se hodí i jakákoli větší kameninová nádoba nebo v případě nouze také velká zavařovací

Podobné recepty jako Houby mléčně kvašené

Rychlokvašky recept

Zdravím všechny kuchaře i kuchařky! Dám také trochu rozumu,není ho nikdy nazbyt.Moje babička dávala do rychlokvašek kůrku chleba zabalenou do plátýnka.Jinak postup podobný, okurky,kopr i s květem,višňové listí a na 4 litrovou flašku jen 4 vinné listy (10 je moc) beru to podle velikosti,ty naše jsou

Podobné recepty jako Rychlokvašky

Kvašené houby východoslovenský recept od Juraje Horáka ...

Zatížíme, nálev musí být alespoň na prst nad houbami. Dáme do chladna a za tři, čtyři týdny je mléčné kvašení ukončené. Můžeme sterilizovat pro delší uchování. Samozřejmě, tak, jako když kvasíte zelí, doporučuju zásadně nepoužívat sůl s jodem. Ztrácí to barvu a rychle měkne.

Podobné recepty jako Kvašené houby východoslovenský od Juraje Horáka ...

Bramborový rýpl recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Bramborový rýpl recept

Tématické fráze: rýpl rýpl recept šumavský šmorn rýpl z brambor chodské jídlo rýpl chodský toč recept na rýpl chodsky toč recept jak se dělá šmorn chodský rýpl šmorn bramborový šmorn jídlo rypl rypl recepty co je to rypl chodska jidla ripl s čím jist kysané zelí recepty bramborový jak se dělá rýpl

Podobné recepty jako Bramborový rýpl

Recept: Zkvašování hub

Houby musí být celé ponořené pod hladinou nálevu, proto je zatížíte. Mléčné kvašení probíhá po dobu 3-5 týdnů, je závislé na teplotě místnosti. Zkvašené houby se používají jako příloha k jiným pokrmům.

Podobné recepty jako Recept: Zkvašování hub

recept internet
recept internet

Salát zdravíčko

Mrkev, celer a zelí nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemné proužky (nelépe je ji nastrouhat na struhadle). Pak je vložíme do větší mísy a asi 10 minut hněteme, až zelenina vypustí šťávu. Pak ji mírně prosolíme. Zelenina by měla pustit šťávu. Celou směs zeleniny zatížíme tak, aby obsah mísy mohl k

Podobné recepty jako Salát zdravíčko

recept internet
recept internet

Celoroční kvašáky recept

Je to normální - voda při kvašení uniká z láhví. Proto láhve po uzavření ukládám na pečící plech. Vodu z plechu vylévám podle potřeby, aby nepřetekla, cca 1x až 2x za týden. Po 2 týdnech uniká voda už málo, tak dám na plech noviny a na ně láhve. Noviny pomáhají odpaření vody z plechu a zabraňují vzn

Podobné recepty jako Celoroční kvašáky

Kyselo od Šlahunků recept

Dále asi tak 9x zopakujete následují proceduru: k danému množství existujícího kvásku přidejte stejné množství vlažné vody a žitné mouky, zamíchejte a nechte 6-8 hodin pracovat při teplotě 30 stupňů. Po těchto celkem 11 opakováních (stupních) kvašení byste už měly mít slušný kvásek. V každém stupni

Podobné recepty jako Kyselo od Šlahunků

Naši partneři