Slaný nálev na zeleninu základní recept
Nakládaná zelenina ve slaném nálevu je pochoutka, kterou můžeme servírovat jako doplněk z masu, hodí se také do omáček, p...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Nálev na okurky recept
Do hrnce dáme vodu, ocet, cukr, sůl a koření. Přivedeme k varu. Když se směs začíná vařit přidáme deko a povaříme dalších 5 minut.
Podobné recepty jako Nálev na okurky
Pečenáče recept
Suroviny 0,5 kg hejka (nebo jiných ryb) strouhanka vajíčko hladká mouka sůl Nálev: 2 pepře 2 kuličky nové koření 2 lžičky cukru 2 sachariny
Podobné recepty jako Pečenáče
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso
Podobné recepty jako Uzené maso
Nálev na Znojemské okurky
Tip:Tento nálev s přidání fenyklu a přecezený používám také ke konzervaci červené řepy s křenem. Také k přípravě zeleniny do bramborového salátu - 1 díl mrkve, 1 díl celeru - nahrubo nastrouhat, 2 díly cibule pokrájené na nudličky - pouze nálev na okurky přecezený.
Podobné recepty jako Nálev na Znojemské okurky
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje).
Podobné recepty jako Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev na znojemské okurky recept
Postup přípravy. Vodu, konzervační přípravek Deko, sůl a cukr svaříme, přidáme ocet. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, stejně tak oloupanou cibuli.
Podobné recepty jako Nálev na znojemské okurky
Utopenci IV.
Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychla
Podobné recepty jako Utopenci IV.
Roláda s vajíčkovým salátem
Žloutky a sůl vyšleháme do tuhé světlé pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a paprikou. V další míse ušleháme bílky se solí do tuhého sněhu. Třetinu sněhu přidáme k žloutku s moukou a důkladně zašleháme . Přidáme zbylý sníh a ten vmícháme zlehka ruční metlou.
Podobné recepty jako Roláda s vajíčkovým salátem
Tlačenkový salát
Tlačenku nakrájíme na kostky, salám na plátky, cibuli na tenká kolečka. Na nálev všechny přísady promícháme, přidáme do něho salám, tlačenku a cibuli, necháme uležet a pak podáváme s chlebem.
Podobné recepty jako Tlačenkový salát
Nálev na okurky
Nálev promícháme a povaříme. Křen, cibuli a mrkev opláchneme, zbavíme slupky a rozkrájíme na malé kousky. Vezme si kousek kopru a vložíme ho do spodní části sklenice, s ostatní rozkrájenou zeleninou. Přidáme okurky. Pěkně si s nimi pohrajeme a hezky je srovnáme.
Podobné recepty jako Nálev na okurky
Houby ve sladkokyselém nálevu recept
Smícháme vodu s octem, přidáme cukr, sůl a uvedeme do varu. Odstavíme. Odstavíme. Vychladlé houby vkládáme do sklenic s obsahem 750 ml, kde na dno každé dáme kolečko cibule a kolečko mrkve. Nahoru dáme koření a zalijeme horkým nálevem.
Podobné recepty jako Houby ve sladkokyselém nálevu
Výborný nálev na okurky recept
Vodu, veškeré koření, sacharin, ocet, cukr a sůl dáme do hrnce a necháme vařit 20 minut. Tímto výborným nálevem zaléváme okurky, čalamády, cibulky, papriky a vše, co nás napadne. Lze použít horký i studený nálev.
Podobné recepty jako Výborný nálev na okurky
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pika
Podobné recepty jako Nálev na utopence
Hlávkový salát s nálevem recept
Poté co je nálev vychlazený, tak ho nalijeme na salát. Nakonec nakrájíme špek na kostičky a osmahneme. Nakonec nakrájíme špek na kostičky a osmahneme. Přidáme horký do salátu, někdo dává i omastek co se uvolní, někdo ne. Záleží co kdo má rád.
Podobné recepty jako Hlávkový salát s nálevem
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Pak 1 ½ l vody, 2 ½ dcl octa, 3 bobk. listy, 10 kuliček nového koření, ½ kg cibule, ½ kg paprika (zelená nebo červená), 3 dkg soli a 13 dkg cukru dát na 20 minut vařit, a pak nechat v hrnci do druhého dne.
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Utopenci speciál
Nálev: smícháme worchestrovou omáčku, ocet, olej, hořčici a kečup s vodou, povaříme a přidáme 1/2 lžičky chilli, sůl, pepř, papriku.
Podobné recepty jako Utopenci speciál
Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška recept
Taky mám naložený v keramickým soudečku, ale dáváme jen vodu-převařenou, sůl, kope, viný list, /někdy višňový/ kousek chleba. Ale tvůj nálev mne dostal a příště jistě vyzkouším a jsem zvědavej na chuť. (Podobný jako Jirka 66)Zatím +bodík 4
Podobné recepty jako Kvašáky alá Sparta dle Jožky Valáška
Kvašené okurky
Já dělám "kvašáky" následovně: okurky,kopr,višňový list,vinný list,křen,sůl - tu rozpustím ve vodě a vznikne tak slaný nálev, kterým okurky ve sklenici zaleju.Jsou výborné a lepší jsem ještě neochutnala.Křen jim dodá ten správný říz!
Podobné recepty jako Kvašené okurky
Základní rybí salát recept
sůl ocet 2 větší cibule 1dl oleje Nálev: 20 kuliček pepře 10 kuliček nového koření 3 bobkové listy troška rybího koření 1,5-2 dcl vody. Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Ryby vykucháme, zbavíme šupin, odřízneme hlavy. Větší ryby naporcujeme. Rybí maso se
Podobné recepty jako Základní rybí salát
Nálevy pro okurky a houby recept
Nálev 2: 1 l voda, 1/4 l ocet, 1 lžíce cukr, 1 lžíce Deko, bobkový list, 5 kuliček pepř, 3 kuličky nové koření, 4 kuličky jalovec Nálev 3: 2 čajové hrnky vody, 3/4 hrnku octa, 3 lžíce cukr, 7 kuliček pepř, sůl, 3 kuličky nové koření, bobkový list
Podobné recepty jako Nálevy pro okurky a houby
Papriky plněné zelím
Vodu, ocet a přisady na nálev 2 minuty povaříme, vlijeme do sklenic a uzavřeme. Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a při teplotě 95-100 °C sterilujeme 35 minut. Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a při teplotě 95-100 °C sterilujeme 35 minut.
Podobné recepty jako Papriky plněné zelím
Kořeněný nálev na okurky recept
Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme cukr, sůl, deko a koření. Vše 5 minut povaříme a ještě horkým nálevem zaléváme očištěné okurky proložené cibulí, mrkví a koprem. Vše 5 minut povaříme a ještě horkým nálevem zaléváme očištěné okurky proložené cibulí, mrkví a koprem.
Podobné recepty jako Kořeněný nálev na okurky
Nálev na okurky
Umyjeme si sklenici.(nálev 0,7 l) Omytou a rozkrájenou (cibuli, kopr, mrkev) zeleninu vložíme do sklenice. Přidáme koření, sůl a další ingredience. Přidáme koření, sůl a další ingredience.
Podobné recepty jako Nálev na okurky
Avokádový salát
V hrnku si připravíme nálev z citronové šťávy, sůl, mleté koření a balsamikového octa (podle chuti). 3 Všecko promícháme a dochutíme. Dobré je přidat na jemno nakrájené chilli.
Podobné recepty jako Avokádový salát
Domácí utopenci
Všechny přísady na nálev 5 minut povaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme kečup. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací sklenice, můžeme přidat feferonku a nakonec zalijeme nálevem. Dobře upěchujeme a necháme 2-3 dny odležet v lednici.
Podobné recepty jako Domácí utopenci
Utopenci
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a olej. Necháme vařit a to asi 3 minuty. Poté sundáme z plotny a necháváme stranou vychladnout. Oloupané špekáčky rozřízneme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na koleč
Podobné recepty jako Utopenci
Kančí guláš staročeský
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme a necháme alespoň přes noc, ale nejlépe 24 hodin odležet v chladnu.
Podobné recepty jako Kančí guláš staročeský
Bramborový salát s olejem
Nálev z moravanky scedíme a zeleninu přidáme k bramborám. Nálev si připravíme smícháním nálevu z okurek, hořčice, oleje, soli a pepře. Spojíme se zeleninou a necháme v chladu odležet. Velmi vhodný k štědrovečernímu menu.
Podobné recepty jako Bramborový salát s olejem
Utopenci recept
Nálev: Dáme vařit vodu s octem, ve varu přidáme sůl, cukr,olej, bobkový list a chilli a povaříme 2 minuty. Necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme, nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Do sklenice prokládáme vrstvu špekáčků s vrstvami cibule až je lahev plná.
Podobné recepty jako Utopenci
Nakládané sýry směs
Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s víčkem a uložíme cca na 3 dny do lednice.
Podobné recepty jako Nakládané sýry směs
Zálivka na hlávkový salát
lžička sůl 1 špetka pepř mletý Podobné recepty. Dresing na hlávkový salát. Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým… Placičky z hlávkového zelí s… Vyberte, co chcete vytisknout. Ingredience a postup ...
Podobné recepty jako Zálivka na hlávkový salát
Salát se švýcarským dresinkem
Podle hustoty přidáme okurkový nálev. Osolíme, opepříme přidáme česnek a podle chuti okořeníme. Dáme odležet do chladničky. Osolíme, opepříme přidáme česnek a podle chuti okořeníme. Dáme odležet do chladničky.
Podobné recepty jako Salát se švýcarským dresinkem
Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku recept ...
Postup přípravy receptu. Připravíme napřed slaný nálev, solanku. Smícháme vodu, sůl, cukr a ocet. Solankou zalijeme kuřecí maso. Umístíme nejlépe do uzavíratelného umělohmotného boxu a dáme vychladit.
Podobné recepty jako Pomalé kuře pečené nasucho v kořeněném kabátku ...
Zelný salát III.
Přísady na nálev přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Zelí nakrájíme na tenké pásky a potom příčně, abychom dostali malé kostičky (nestrouháme!).
Podobné recepty jako Zelný salát III.