Zavařená rajčatovo bylinková omáčka recept
Zavařená rajčatovo bylinková omáčka Pokud si nedokážete představit těstoviny bez rajčatové omáčky, pak máme recept přímo pro vás. Pokud máte navíc v létě dobrou úrodu rajčat, zavařte si do sklenic tuhle skvělou letní omáčku. V zimě se Vám bude jistě hodit. 4,9 (34×) rimanka 27 názorů 80 min 25. 8. 2
Podobné recepty jako Zavařená rajčatovo bylinková omáčka
Žampionová omáčka smetanová recept
Jak na bešamel? Zalijeme vývarem a mlékem a rozšleháme. Za stálého míchání necháme zavařit, hustotu případně upravíme přidáním vývaru. Přidáme slité žampióny z konzervy, osolíme, pozvolna provaříme minimálně 20 minut. Ke konci přípravy omáčku zjemníme smetanou. Nakonec omáčku odstavíme a přidáme oce
Podobné recepty jako Žampionová omáčka smetanová
Rajská omáčka s hovězím masem recept
Suroviny: maso hovězí, cibule, mrkev, petržel, celer, bobkový list, koření nové koření, pepř, skořice celá, protlak rajčatový, olej, sůl, cukr, ocet, mouka hladká, máslo. Klasika české kuchyně - hovězí maso s rajskou omáčkou. Recept je popsán tak podrobně, aby ho zvládli i ti, kteří chtějí rajskou o
Podobné recepty jako Rajská omáčka s hovězím masem
Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho
Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho. Tento recept mě naučil můj přítel a učitel Gennaro Contaldo. Tato základní omáčka z rajčat se používá na pizzu, ale skvěle se hodí i na těstoviny nebo ji můžete servírovat k masu či rybě. Je rychlá, čerstvá, sladká a omamně voní.
Podobné recepty jako Nejrychlejší rajčatová omáčka podle Jamieho
Jednoduchá žampionová omáčka
1 Žampiony nakrájíme na kousky, rozpálíme kousek másla a dáme do něj žampiony osmahnout. Podlejeme vodou, posypeme majoránkou a kmínem a chvíli dusíme. Podušené žampiony zalejeme mlékem smíchaným s moukou (asi dvě lžíce) a přidáme jeden zeleninový bujón. Za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne
Podobné recepty jako Jednoduchá žampionová omáčka
Zavařené, velmi chutné cukety recept
1 dávka 3 skleničky po 300 ml 6 menších cuket (nebo 1 velká oloupaná) 4 větší cibule 2 čerstvé papriky 5 stroužků česneku 70 g rajčatového protlaku 130-200 ml kečupu 3 lžíce sójové omáčky 3 lžíce worcestrové omáčky 1 lžíce mletého zázvoru olej mletý pepř sůl Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hod
Podobné recepty jako Zavařené, velmi chutné cukety
Rajská omáčka z čerstvých rajčat
V kastrůlku na nízkém stupni a mírně osolené je vařte asi 15 minut, až se rozvaří. Do základu omáčky prolisujte přes cedník uvařená rajčata, dobře promíchejte a ještě asi 10 minut vařte, až bude omáčka správně hustá. Je-li třeba, osolte ji a oslaďte. Podávejte ji k masu nakrájenému přes vlákno na pl
Podobné recepty jako Rajská omáčka z čerstvých rajčat
Houbová omáčka dle Jitky recept
Recept na omáčku je vynikající, všichni jsme si moc pochutnali. Palec nahoru. Odpovědět BARVUR 25. 8. 2021 13:31 Přítel je velký kritik, co se jídla týče. Za tuhle omáčku jsem sklidila velkou chválu. Od teď už vařím "houbovku" jen podle tohoto receptu. Odpovědět VISALAE 16. 9. 2020 15:09 ...
Podobné recepty jako Houbová omáčka dle Jitky
Houbová omáčka s vepřovým masem recept
Tuto výbornou smetanovou houbovou omáčku připravíme z čerstvých, ale i sušených a zavařených hub. Má plnou houbovou chuť i vůni a s vepřovým masem se zavděčí i pořádným jedlíkům. Podáváme s houskovým knedlíkem. 4,7 (7×) yoghurtt 7 názorů 90 min 22. 9. 2010 19:22 yoghurtt Tady může být vaše fotka :)
Podobné recepty jako Houbová omáčka s vepřovým masem
Voňavá houbová omáčka se žampiony recept
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Přidáme sušené nenamočené houby a kmín. Chvíli restujeme aby se houby rozvoněly. Jak nakrájet cibuli? Přidáme omyté, nakrájené žampiony a pár minut opékáme. Zaprášíme moukou a zalijeme studeným vývarem. Po zhoustnutí případně omáčku zředíme
Podobné recepty jako Voňavá houbová omáčka se žampiony
Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem
Postup přípravy. Přípravy omáčky: Na másle zpěňte cibuli, přidejte koření a chvilku restujte, přilijte pyré a vývar, osolte, přidejte cukr a alespoň hodinu nechte lehce probublávat na mírném plameni. Omáčku propasírujte přes cedník, zahustěte strouhaným perníkem a nechte chvilku povařit. Podle chuti
Podobné recepty jako Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem
Žampiónová omáčka recept
Ve smetaně rozmícháme 2 lžíce hladké mouky, vlijeme k žampionům, důkladně promícháme a provaříme alespoň 15 minut. Pokud je třeba, můžeme přidat trochu mléka. Podáváme k vařenému masu a knedlíkům nebo jako samostatné jídlo s těstovinami. TIP Jak připravit domácí těstoviny Uvařeno (9×) Přidat do oblí
Podobné recepty jako Žampiónová omáčka
Smetanová žampionová omáčka
Postup přípravy receptu. 1. V hrnci si na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Žampiony umyjeme, nakrájíme na plátky a přidáme společně s kmínem do hrnce. Trochu posmažíme a zalijeme vodou - tak akorát, aby byly žampiony ponořené - posolíme a necháme probublat asi 10 minut. 2.
Podobné recepty jako Smetanová žampionová omáčka
Omáčka s hovězím masem recept
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle. Videonávod: Jak nakrájet cibuli Přidáme nakrájenou anglickou slaninu, mletou papriku, mrkev, celer a maso. Promícháme, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme. Dusíme asi 30 minut nebo i déle dom
Podobné recepty jako Omáčka s hovězím masem
Játrová omáčka recept
Omáčku zahustíme záklechtkou připravenou z vody a hladké mouky. Necháme za častého míchání pozvolna důkladně provařit zhruba 20 minut.
Podobné recepty jako Játrová omáčka
Dokonalá boloňská omáčka
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno, česnek podrťte. V jiném hrnci rozpusťte máslo. Vsypte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a česnek a opékejte je na středním stupni 3 minuty doměkka. Přilijte rajčatové pyré a vařte 3 minuty za stálého míchání. Přidejte k masu zbylé suroviny, vařte 5 min
Podobné recepty jako Dokonalá boloňská omáčka
Zavařené jídlo na dovolenou
Postup přípravy receptu. 1. Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné. 2.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Boloňská masová omáčka podle Marcelly Hazan
Boloňská masová omáčka podle Marcelly Hazan Zdroj: iStock. 62x. Proslulá kuchařka, která naučila Ameriku vařit italskou kuchyni, ve své nestárnoucí knize Klasická italská kuchyně nabízí autentický recept na oblíbenou boloňskou omáčku. 6 porcí.
Podobné recepty jako Boloňská masová omáčka podle Marcelly Hazan
100% rajská šťáva sterilovaná
1 Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama. 2 Rajčata omyjeme, rozkrojíme a dáme do hrnce. Pomalu zahříváme, občas promícháme a až se z rajčat začne oddělovat slupka můžeme je začít pasírovat za
Podobné recepty jako 100% rajská šťáva sterilovaná
Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Cibuli osmažíme na oleji nebo jemně pokrájeném špeku dorůžova, pak přidáme osmažit očištěná játra. Osmažená játra osolíme, opepříme, přidáme nasekaný česnek, majoránku, tymián. Za stálého míchání ještě krátce vše společně osmažíme, zalijeme vývarem a dusíme cca 15 minut.
Podobné recepty jako Játrová omáčka kořeněná a rychlá
Znojemská omáčka s hovězím
Znojemská omáčka s hovězím Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno 54x Máme pro vás recept na známou znojemskou omáčku, kterou jistě řada z vás už někdy ochutnala. 1 porce 60 minut česká Suroviny hovězí maso (např. loupaná plec nebo kus zadního) 750 g cibule 2 ks špek nakládané okurky 3 ks hořčice 1 lžíce ho
Podobné recepty jako Znojemská omáčka s hovězím
Játrová omáčka recept
Na oleji zpěníme cibuli, přisypeme mouku a uděláme zlatavou jíšku, kterou zalijeme vývarem z jater. Uvařená a vychladlá játra nastrouháme na jemné nudličky. Základní cibulovou omáčku přecedíme a přisypeme nastrouhaná játra. Přivedeme k varu, osolíme a prohřejeme.
Podobné recepty jako Játrová omáčka
Moravský knedlík s křenovou omáčkou a uzeným
Po této době do knedlíku vpíchněte špejli a když na ní neulpí vlhké těsto, je knedlík hotový. Na omáčku rozehřejte v kastrolu máslo a zaprašte ho moukou. Za stálého míchání smažte asi 2 minuty. Jíšku zalijte vývarem a zhruba polovinou smetany, osolte ji a prošlehejte metlou. Na mírném stupni ji vařt
Podobné recepty jako Moravský knedlík s křenovou omáčkou a uzeným