Zavařené maso recept
Postup přípravy receptu. Syrové maso nakrájíme na libovolné kusy, promícháme s Pragandou. Vložíme do sklenic,přidáme 2-3 lžíce vody na sklenici, zavíčkujeme víčky s červenou gumičkou. První den sterilujeme 1,5 hodiny při 95st., druhý den hodinu.
Podobné recepty jako Zavařené maso
Domácí uzené na polský způsob recept
Maso vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou asi 1,5 cm nad maso. Maso vyndáme a zbylou vodu asi 5 minut vaříme s kořením. Vypneme, vložíme česnek a necháme vychladnout. Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Domácí vepřová šunka
2. A teď jak na to: 3. Přípravná fáze: cca 10 minut (dle šikovnosti) 4. V nádobě přiměřeného objemu rozpustíme 20-25g pragandy ve 100 ml vody. Maso očistíme a injekční stříkačkou do něj vpravíme roztok (vpichy umisťuji cca 3 cm od sebe, ale nechám to na každem).
Podobné recepty jako Domácí vepřová šunka
Uzené maso
Při nakládání masa do pragandy neboli dusitanové směsi stačí 14 dní.Tuto směs ale nedoporučuji je karciogení.Používám dusičnan sodný nebo draselný se solí a cukrem to nemá chybu.Tři dny v chladu naložený na sucho vtéto směsi a potom zalít lákem taktéž z této směsi a nechat tři týdny odležet vchladu.
Podobné recepty jako Uzené maso
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech recept
Uzené maso: kusy masa se nasolí směsí praganda 20-30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způs
Podobné recepty jako Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Maso nasolené rychlosolí- na 1kg masa je nejlepší20g Pragandy, tj. 1 malý štamprlík soli-5 cl.Nechat 1-2 dny v lednici.
Podobné recepty jako Vepřové maso ve vlastní šťávě
Řeznická sekaná
1. Smícháme všechny suroviny mimo vody a promícháme. Poté masovou hmotu hněteme asi 10-15 minut. Vodu přidáváme postupně dle potřeby. Směs po dokončení hnětení nesmí být příliš suchá (rozpadá se). Když má moc vody, nedrží tvar.
Podobné recepty jako Řeznická sekaná
Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana ...
20 g dusitanové soli (pragandy) 1 lžička cukru 1 lžička rozmarýnu lžička pepře kousek nastrouhaného muškátového oříšku 2)Kořenící směs: bobkový list pepř nové koření
Podobné recepty jako Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana ...
Pečené uzené koleno recept
Kolínko vaříme 50 minut. Uvařené koleno vyndáme a kůži na povrchu asi 0.5 cm hluboko nařízneme na mřížku. Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a vtlačíme na několika místech do kolene. Pomažeme marinádou asi dávkou 1/3, podlijeme třemi lžícemi vývaru z kolena a dáme do trouby. Pečeme v troubě asi 30
Podobné recepty jako Pečené uzené koleno
Hovězí pupek na česneku recept
Výpek se špekem a cibulí rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a lehce zahustíme troškou hladké mouky rozmíchané ve vodě a zlehka 10 – 15 minut provaříme. Výbornou přílohou je houskový knedlík.
Podobné recepty jako Hovězí pupek na česneku