Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Kuře v komíně recept
Tématické fráze: jak udit kure jak vyudit kuře uzení kuřete uzení kuřat udime kure kure do udirny kuře z udírny jak udit kurata jak doma vyudit kuře kuře v udírně jak se udí kuře udírny plechové udit kuře recepty do udírny lák na uzení kuřete nálev na uzené kuře recept na uzení kuřat priprava kurete
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso
Podobné recepty jako Uzené maso
Svíčková od babičky recept
Maso na svíčkovou nenakládám, ale celé připravuji den nebo dva předem. Do základu ze zeleniny, koření a slaniny dám opéce prošpikované maso, dusím do poloměka, přidám karamel a citronovou šťávu. Na maso nanesu vrstvu zeleninové směsi a nechám do druhého dne v lednici. Tím získá navinulou chuť jako n
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Doma uzená makrela recept
Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky. Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát. ("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Sele na rožni recept
Koncentrace soli v láku je stejná jako při nakládání masa na uzení. Tj. 2 dkg na 1kg masa. Břišní dutinu a celé sele potřeme směsí česneku a soli. Potom ho zabalíme do čistého ubrusu a uložíme do nádoby nebo vaničky. Takto připravené sele zalejeme zbytkem láku a převařenou vodou. Nádobu umístíme asi
Podobné recepty jako Sele na rožni
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Přitom vetřeme do masa sůl, která mohla na některých porcích zůstat na povrchu ryb. Po 12 až 24 hodinách ryby uvážeme na motouzy. Je to sice pracnější než napichování na háčky, ale jistější. Nic nenaštve tak, jako lákavá pochoutka, která po určité době uzení skončí na dně udírny.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Nakládaný bůček Pantůček recept
Tématické fráze: nakladani masa na uzeni nakládání bůčku na uzení vařený bůček nakládání bůčku bůček nakládání masa na gril uzení bůčku recept recepty bůček bůček v alobalu buček vařený jak udit bůček udíme bůček nalozeny bucek recept na uzení bůčku uzení masa nakládání uzení bůčku postup ...
Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček
Domácí klobásky recept
Bůček pomelu na hrubé šajbě a vsypu sůl (2 dkg soli na 1 kg masa), dobře promíchám, uložím (bez vzduchových bublin) do vhodné nádoby a dám do ledničky na 3-4 dny. Po této době dám maso do velké nádoby, přidám česnek a ostatní koření podle chuti s tím, že papriky dávám minimálně. Vše důkladně promísí
Podobné recepty jako Domácí klobásky
Mé domácí uzené recept
250 g rychlosoli 70 g česneku Dále: čisté plátno ... domácí uzené recept na domácí uzené domaci uzene recept nakládání masa na uzení pragandou recept na domácí uzené maso domácí výroba uzenin výroba uzeného masa vyroba domaciho uzeného masa domáciuzene recepty na domaci uzene nakládání uzeného masa
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Postup přípravy receptu. Do udírny se vejde 5kg masa, nakrájíme ho na cca 0,5kg kusy. Nasolíme docela dost, nebát se toho! Do vytopené udírny, kde topíme tvrdým dřevem (hruška, švestka atd ), pokládáme maso, můžeme i na sebe.
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Čína - nakladané mäso /Ivka Javorská/ - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Maso se prohřeje a dobře prouzuje. Dám do udírny vyhřáté asi na 70 stupňů postupně teplotu zvýším na 90 aby se maso prohřálo a poté teplotu snížím na 70. Udím asi 8-10 hod.Maso kontrolujeme zda neodkapává tuk když se tak stane teplotu snížíme.Po vyuzení dám maso do horké vody asi 80 stupňů na 2 hod.
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Domácí klobásy podle Hynka recept
Tak 1kg pomelete do prátu. Sůl na nasolení masa je už uvedena v rozpisu. Všeobecně platí, že na 1kg masa by mělo přijít 20g soli jak na klobásy, tak i na nakládání masa na uzení, Ale tím vás nebudu plést. Koření rozmíchám ve vodě, potom s prátem a nakonec postupně přidávám ostatní maso. Toto je nejs
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C. Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku. Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do p
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Marináda na maso na gril,nebo pánev recept
Všechny uvedené suroviny ve větší uzavíratelné míse, která vejde uskladnit do lednice, důkladně promícháme, naložíme připravené očištěné plátky masa a necháme nejlépe 24 hodin marinovat. Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20+20 minut z každé strany.
Podobné recepty jako Marináda na maso na gril,nebo pánev
Základní nálev na hovězí maso recept
Tématické fráze: nalozeni masa na svickovou jak naložit svíčkovou nakládání hovězího masa naložení hovězího masa na svíčkovou jak nalozit maso na svickovou naložení hovězího masa nálev k naložení svíčkové jak nalozit maso recepty z hovězího masa zavařování hovězího masa jak naložit utopence jak nalo
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Domácí šunka z vepřového plecka recept
Obsah pragandy je 98% kuchyňská jedlá sůl, obsah dusitanu sodného max 0,3%, dextroza a škrobový sirup. Někde jsem četl článek o tom, že když se nakládá maso na uzení, tak při naložení do normální soli na cca 6 - 8 týdnů vznikne v mase daleko víc svinstva než když je to naložené 10 - 14 dní v pragand
Podobné recepty jako Domácí šunka z vepřového plecka
Domácí klobásy recept
Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama. Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným k
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Zavařené vepřové maso recept
Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Grilovaná vepřová kýta recept
Do 200 ml vody rozpustíme potřebné množství soli (na 9 kg masa asi 2 polévkové lžíce soli). Připraveným roztokem napícháme pomocí injekční stříkačky a jehly celou kýtu na různých místech. Kůži můžeme nařezat na mřížky, pak ji celou posolíme a vložíme do nálevu, který by měl být na chuť slaný a řádně
Podobné recepty jako Grilovaná vepřová kýta
Kuře podle uzenáře recept
Tématické fráze: nakládání kuřat na uzení nakládání kuřete na uzení jak udit kuře uzení kuřat recepty na uzení kuřat uzení kuřete nakládání kuřete nakladaní kuřat recepty pro uzenáře jak se udí kuře udíme kuře nakládání kuřecího masa na uzení nakládání kuře na uzení nakládání a uzení kuřat jak ...
Podobné recepty jako Kuře podle uzenáře
Vynikající marináda nejen na gril
marta | 30. 6. 2016 22:54. Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přid
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana ...
Ale už budu dělat ponejvíce tuto slaninku, je o něco méně slaná a má i jinou chuť, to koření tomu dodá šmrnc. Příště chci zkusit ubrat 2 g rychlosoli (pragandy) a 2 g mořské soli, uvidím, jestli to bude stačit na ochranu masa před zkažením a bude-li potom slaninka o něco méně slaná.
Podobné recepty jako Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana ...
Bůček na čínsky způsob recept
Tématické fráze: nakládání masa na uzení nakládání a uzení masa nakládání masa na gril nakládání masa na čínu bůček čína z bůčku recepty na cholesterol nakládání uzeného masa nakládání bůčku bůček na asijský způsob nakládání vepřového masa na uzení jak upravit buček bezcholesterolové recepty recept
Podobné recepty jako Bůček na čínsky způsob
Domácí klobásy podle Hynka recept
Dobrý den, Tak to vezmu popořadě. 6kg vepřový bok bez kostí a kůže je pořád bůček. Tak 1kg pomelete do prátu. Sůl na nasolení masa je už uvedena v rozpisu. Všeobecně platí, že na 1kg masa by mělo přijít 20g soli jak na klobásy, tak i na nakládání masa na uzení, Ale tím vás nebudu plést.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Bůčková roláda vařená
Rychlosoli říkají ,,sanitr'.Ten se používá při nakládání masa na uzení. Dává se ho na špičku nože na 10 kg masa.Máte pravdu v tom, že Váš řezník Vám ,,Pragandu rád obstará. Milda 40 Majka Rončáková | 24. 11. 2008 12:23 . Je to rychlosůl a koupíte ji i v některém řeznictví. ...
Podobné recepty jako Bůčková roláda vařená
Klobásky cigárového typu recept
Vložíme do vhodné nádoby a přidáme koření a rychlosůl a velice dobře propracujeme, až ze zhotovené koule míchaného masa se lepí na dlaň. Na narážečku dám nástavec o průměru 12 mm a nasunu střeva. Pomalým tlačením plním střeva tak, aby byly klobásky pevné, ale šly lehce tvarovat do potřebné délky. Po
Podobné recepty jako Klobásky cigárového typu
Přírodní vepřová kýta recept
Jani máš pravdu praganda se používá při uzení, ale i při nakládání masa na různé typy klobás, salámů a podobně, já jí používám jen pokud maso nakládám na delší dobu, třeba právě plátky, pokud dělám marinované koleno, tak jej napíchám, ale to si dělám roztok, ve středu jsem dělala svíčkovou z králika
Podobné recepty jako Přírodní vepřová kýta
Segedín z naloženého bůčku
Pane Petře,nechtěl jsem a ani bych si nedovolil kritizovat váš recept.Opravdu mi šlo jen o to,zjistit důvod nakládání bůčku.Maso na uzení si nakládám také(mimochodem já ho nakládám nasucho a dávám 3 dkg soli na 1 kg masa),takže příště si z jednoho kousku určitě udělám segedín.
Podobné recepty jako Segedín z naloženého bůčku