Nakládání masa na uzení pomer soli recept


Nakládání masa na uzení pomer soli recepty, které budete milovat. Vyberte si ze stovek receptů na Nakládání masa na uzení pomer soli, které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření Nakládání masa na uzení pomer soli. Užijte si objevování nových porkrmů a jídel z nejlepších Nakládání masa na uzení pomer soli receptů z čech i ze světa. Dobrou chuť!

Doma uzená makrela recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Doma uzená makrela recept

Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky. Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát. ("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)

Podobné recepty jako Doma uzená makrela

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...

Přitom vetřeme do masa sůl, která mohla na některých porcích zůstat na povrchu ryb. Po 12 až 24 hodinách ryby uvážeme na motouzy. Je to sice pracnější než napichování na háčky, ale jistější. Nic nenaštve tak, jako lákavá pochoutka, která po určité době uzení skončí na dně udírny.

Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...

recept internet
recept internet

Uzené maso

Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem.

Podobné recepty jako Uzené maso

Svíčková od babičky recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Svíčková od babičky recept

Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější. Cibuli oloupeme a na oleji osmažíme do slabého zrůžovění.

Podobné recepty jako Svíčková od babičky

Sele na rožni recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Sele na rožni recept

Koncentrace soli v láku je stejná jako při nakládání masa na uzení. Tj. 2 dkg na 1kg masa. Břišní dutinu a celé sele potřeme směsí česneku a soli. Potom ho zabalíme do čistého ubrusu a uložíme do nádoby nebo vaničky. Takto připravené sele zalejeme zbytkem láku a převařenou vodou.

Podobné recepty jako Sele na rožni

Nakládaný bůček  Pantůček recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Nakládaný bůček Pantůček recept

Tématické fráze: nakladani masa na uzeni nakládání bůčku na uzení vařený bůček nakládání bůčku bůček nakládání masa na gril uzení bůčku recept recepty bůček bůček v alobalu buček vařený jak udit bůček udíme bůček recept na uzení bůčku uzení masa nakládání postup nakládání masa při uzení uzení ...

Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček

Domácí klobásy recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí klobásy recept

Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama. Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným k

Podobné recepty jako Domácí klobásy

Domácí uzené na polský způsob recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí uzené na polský způsob recept

Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.

Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob

recept internet
recept internet

Segedín z naloženého bůčku

Pane Petře,nechtěl jsem a ani bych si nedovolil kritizovat váš recept.Opravdu mi šlo jen o to,zjistit důvod nakládání bůčku.Maso na uzení si nakládám také(mimochodem já ho nakládám nasucho a dávám 3 dkg soli na 1 kg masa),takže příště si z jednoho kousku určitě udělám segedín.

Podobné recepty jako Segedín z naloženého bůčku

recept internet
recept internet

Domácí klobásy podle Hynka recept

Navíc ti 1kg takových klobás výjde kolem 240 korun a to nepočítám práci. Ale stojí to za to. Co se týká soli, už toho tu bylo řečeno až, až. Snad jen tolik: pokud sečteš kuchyňskou sůl a pragandu, dostaneš 20g soli na 1kg masa. To je horní hranice zdravé výživy. To je u klobásek až k smíchu.

Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka

Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept

Tématické fráze: uzeni bučku gril lokomotiva diskuze uzený bůček doba uzení bůčku recept na domácí uzený bůček uzení masa v domácích udírnách domaci uzeny bucek jak naložit bůček na uzení domácí udírny a uzení uzený bůček recept naložení bůčku na uzení uzeni v lokomotyve udíme buček bucek na uzeni l

Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA

Sušené maso
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Sušené maso

Lidi mějte rozum, maso obalte směsí kterou ochutnáte, nevalte tam soli ,jako když nakládáte maso na uzení. Já si namíchám směs do misky fantazii se meze nekladou, poté ochutnám, doladím a jde se obalovat.

Podobné recepty jako Sušené maso

recept internet
recept internet

Bůčková roláda vařená

Majko,řezníci této soli říkají ,,Praganda'. Rychlosoli říkají ,,sanitr'.Ten se používá při nakládání masa na uzení. Dává se ho na špičku nože na 10 kg masa.Máte pravdu v tom, že Váš řezník Vám ,,Pragandu rád obstará.

Podobné recepty jako Bůčková roláda vařená

Vynikající marináda  nejen na gril
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vynikající marináda nejen na gril

Skvělá marináda, vystačí cca na 3/4 kg masa (řízků nebo nudliček). Maso už jsem nesolila, protože v gril. koření je soli až až ;-) zdeninka92 |

Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril

Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí recept ...
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí recept ...

Proces prípravy kapusty na kvasenie obsahuje vysoké mnozstvo soli (napr. na 10 kg kapusty je to 200 g soli, co je mnozstvo, ktoré pri správnom stravovaní nepouzije jedna 4-clenná rodina za 1 rok!).

Podobné recepty jako Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí ...

Domácí klobásy podle Hynka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí klobásy podle Hynka recept

Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C. Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku. Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do p

Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka

Hovězí pupek na česneku recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Hovězí pupek na česneku recept

Odhaleno : používám občas k naložení směs soli a špetky Pragandy (rychlosoli).Je to zbytek z nakládání masa na uzení, tak to používám. Dal jsem jí tam velmi málo proto ta nedobarvenost. Odpovědět

Podobné recepty jako Hovězí pupek na česneku

Sele na rožni recept

Recept náročný na prvotní přípravu, čas, ale na druhou stranu budete hvězdou večera. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Sele na rožni

Čabajská klobása  Csabai kolbász recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Čabajská klobása Csabai kolbász recept

Já používám na nakládání většinou jen sůl, udím jen 6 hodin, pak ještě 6 h horkovzduch a holt mrazím. Znalci tvrdí, že je to zločin, ale zatím si ještě žádný z nich ničeho nevšiml, ani u dál tepelně zpracovaných výrobků- párky, špekáčky, uzené, pancetty, slanina, ani u klobás, podávaných " zasyrova"

Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász

Jerky  sušené maso
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jerky sušené maso

Zvěřinu dělám i úplně čistou bez nakládání - prostě klasicky tenké plátky, hodím na pečící papír, posolím a popepřím, to je všechno. Část pak dělám i "klasicky" se sojovou omáčkou, pepřem, česnekem (ale čerstvým utřeným) a solí (nechávám jen 2 hoďky naložené). Opět na pečícím papíru.

Podobné recepty jako Jerky sušené maso

Domácí klobásy podle Hynka recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Domácí klobásy podle Hynka recept

Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.

Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka

Jaternice – Rozpis na 10kg recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Jaternice – Rozpis na 10kg recept

Pokud by jste měla zájem i o jiné uzenářské recepty jako ,jelítka,paštiky,taliány,různé klobásy,šunky,párky a salámy i nakládání a uzení masa mohu napsat a vložit recepty i poradit přes email.Hodně úspěchů u plotny a dobrou chuť.

Podobné recepty jako Jaternice – Rozpis na 10kg

Klasické lečo recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Klasické lečo recept

Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, až paprika změkne. Pak přidáme rajčata, sůl a společně dusíme doměkka. Zatím si nakrájíme salá

Podobné recepty jako Klasické lečo

Kachní prsíčka na strouhaných bramborech recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Kachní prsíčka na strouhaných bramborech recept

Eli, naši dědové a otcové při nakládání masa používali klasický chlorid sodný (NaCl), v běžném životě známý jako kuchyňská sůl. Při použití kuchyňské soli zraní masa trvalo několik týdnů.

Podobné recepty jako Kachní prsíčka na strouhaných bramborech

Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem recept
Uložit recept!
recept internet
recept internet

Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem recept

Nejdříve si přichystáme sladkokyselý nálev: smícháme 2 litry studené vody s 12 zarovnanými PL cukru, 5 ČL soli a 4 PL octa. Důkladně promícháme. Elektrický sporák si nastavíme na č. 6. V hrnci (papíňáku) na oleji osmahneme kořenovou zeleninu s kořením (bobkový list, pepř, jalovec, nové koření a tymi

Podobné recepty jako Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem

Kde najít informace



×