Doma uzená makrela recept
Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svých rybích kuchařkách a my už to tak děláme roky. Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát. ("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Přitom vetřeme do masa sůl, která mohla na některých porcích zůstat na povrchu ryb. Po 12 až 24 hodinách ryby uvážeme na motouzy. Je to sice pracnější než napichování na háčky, ale jistější. Nic nenaštve tak, jako lákavá pochoutka, která po určité době uzení skončí na dně udírny.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem.
Podobné recepty jako Uzené maso
Svíčková od babičky recept
Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější. Cibuli oloupeme a na oleji osmažíme do slabého zrůžovění.
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Sele na rožni recept
Koncentrace soli v láku je stejná jako při nakládání masa na uzení. Tj. 2 dkg na 1kg masa. Břišní dutinu a celé sele potřeme směsí česneku a soli. Potom ho zabalíme do čistého ubrusu a uložíme do nádoby nebo vaničky. Takto připravené sele zalejeme zbytkem láku a převařenou vodou.
Podobné recepty jako Sele na rožni
Nakládaný bůček Pantůček recept
Tématické fráze: nakladani masa na uzeni nakládání bůčku na uzení vařený bůček nakládání bůčku bůček nakládání masa na gril uzení bůčku recept recepty bůček bůček v alobalu buček vařený jak udit bůček udíme bůček recept na uzení bůčku uzení masa nakládání postup nakládání masa při uzení uzení ...
Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček
Domácí klobásy recept
Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama. Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným k
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Segedín z naloženého bůčku
Pane Petře,nechtěl jsem a ani bych si nedovolil kritizovat váš recept.Opravdu mi šlo jen o to,zjistit důvod nakládání bůčku.Maso na uzení si nakládám také(mimochodem já ho nakládám nasucho a dávám 3 dkg soli na 1 kg masa),takže příště si z jednoho kousku určitě udělám segedín.
Podobné recepty jako Segedín z naloženého bůčku
Domácí klobásy podle Hynka recept
Navíc ti 1kg takových klobás výjde kolem 240 korun a to nepočítám práci. Ale stojí to za to. Co se týká soli, už toho tu bylo řečeno až, až. Snad jen tolik: pokud sečteš kuchyňskou sůl a pragandu, dostaneš 20g soli na 1kg masa. To je horní hranice zdravé výživy. To je u klobásek až k smíchu.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Tématické fráze: uzeni bučku gril lokomotiva diskuze uzený bůček doba uzení bůčku recept na domácí uzený bůček uzení masa v domácích udírnách domaci uzeny bucek jak naložit bůček na uzení domácí udírny a uzení uzený bůček recept naložení bůčku na uzení uzeni v lokomotyve udíme buček bucek na uzeni l
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Sušené maso
Lidi mějte rozum, maso obalte směsí kterou ochutnáte, nevalte tam soli ,jako když nakládáte maso na uzení. Já si namíchám směs do misky fantazii se meze nekladou, poté ochutnám, doladím a jde se obalovat.
Podobné recepty jako Sušené maso
Bůčková roláda vařená
Majko,řezníci této soli říkají ,,Praganda'. Rychlosoli říkají ,,sanitr'.Ten se používá při nakládání masa na uzení. Dává se ho na špičku nože na 10 kg masa.Máte pravdu v tom, že Váš řezník Vám ,,Pragandu rád obstará.
Podobné recepty jako Bůčková roláda vařená
Vynikající marináda nejen na gril
Skvělá marináda, vystačí cca na 3/4 kg masa (řízků nebo nudliček). Maso už jsem nesolila, protože v gril. koření je soli až až ;-) zdeninka92 |
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí recept ...
Proces prípravy kapusty na kvasenie obsahuje vysoké mnozstvo soli (napr. na 10 kg kapusty je to 200 g soli, co je mnozstvo, ktoré pri správnom stravovaní nepouzije jedna 4-clenná rodina za 1 rok!).
Podobné recepty jako Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí ...
Domácí klobásy podle Hynka recept
Nakrájíme na plátky vepřové maso zvlášť, hovězí maso zvlášť. Nasolíme a necháme 3 dny uležet při teplotě 5 - 7 °C. Za 3 dny pomeleme na jemné desce (prát) 2 kg hovězího masa a 1 kg vepřového bůčku. Zbytek masa pomeleme na hrubé na desce (16 mm). Zamícháme koření (podle chuti) s vodou a vmícháme do p
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Hovězí pupek na česneku recept
Odhaleno : používám občas k naložení směs soli a špetky Pragandy (rychlosoli).Je to zbytek z nakládání masa na uzení, tak to používám. Dal jsem jí tam velmi málo proto ta nedobarvenost. Odpovědět
Podobné recepty jako Hovězí pupek na česneku
Sele na rožni recept
Recept náročný na prvotní přípravu, čas, ale na druhou stranu budete hvězdou večera. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Sele na rožni
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Já používám na nakládání většinou jen sůl, udím jen 6 hodin, pak ještě 6 h horkovzduch a holt mrazím. Znalci tvrdí, že je to zločin, ale zatím si ještě žádný z nich ničeho nevšiml, ani u dál tepelně zpracovaných výrobků- párky, špekáčky, uzené, pancetty, slanina, ani u klobás, podávaných " zasyrova"
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász
Jerky sušené maso
Zvěřinu dělám i úplně čistou bez nakládání - prostě klasicky tenké plátky, hodím na pečící papír, posolím a popepřím, to je všechno. Část pak dělám i "klasicky" se sojovou omáčkou, pepřem, česnekem (ale čerstvým utřeným) a solí (nechávám jen 2 hoďky naložené). Opět na pečícím papíru.
Podobné recepty jako Jerky sušené maso
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Jaternice – Rozpis na 10kg recept
Pokud by jste měla zájem i o jiné uzenářské recepty jako ,jelítka,paštiky,taliány,různé klobásy,šunky,párky a salámy i nakládání a uzení masa mohu napsat a vložit recepty i poradit přes email.Hodně úspěchů u plotny a dobrou chuť.
Podobné recepty jako Jaternice – Rozpis na 10kg
Klasické lečo recept
Cibuli nasekáme najemno. Papriky nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme sádlo, vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme papriku a restujeme, až paprika změkne. Pak přidáme rajčata, sůl a společně dusíme doměkka. Zatím si nakrájíme salá
Podobné recepty jako Klasické lečo
Kachní prsíčka na strouhaných bramborech recept
Eli, naši dědové a otcové při nakládání masa používali klasický chlorid sodný (NaCl), v běžném životě známý jako kuchyňská sůl. Při použití kuchyňské soli zraní masa trvalo několik týdnů.
Podobné recepty jako Kachní prsíčka na strouhaných bramborech
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem recept
Nejdříve si přichystáme sladkokyselý nálev: smícháme 2 litry studené vody s 12 zarovnanými PL cukru, 5 ČL soli a 4 PL octa. Důkladně promícháme. Elektrický sporák si nastavíme na č. 6. V hrnci (papíňáku) na oleji osmahneme kořenovou zeleninu s kořením (bobkový list, pepř, jalovec, nové koření a tymi
Podobné recepty jako Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem