Kysané zelí ze sudu recept
Sud zavřeme, do žlábku nalijeme převařenou vodu. První týden nechávám v místnosti s 15-20°C, pak přendám do sklepa, kde si krásně kvasí až do jara (jedlé je asi po měsíci). Průběžně kontrolujeme, zda je ve žlábku voda a zda není horní zelí suché, v případě potřeby do obou doléváme převařenou vystydl
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Kvašáky recept
Postup přípravy receptu. Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, kopr a kořen křenu. Okurky propícháme, skládáme je do velikých sklenic (nebo kameninové nádoby – viz foto) a prokládáme koprem, vinnými listy a kolečkama křenu.
Podobné recepty jako Kvašáky
Nakládaný zelný salát
Zelí očistíme, rozkrojíme, odstraníme košťál a nakrájíme ho na tenké nudličky. Stejně tak očistíme a nakrájíme i okurku, mrkev a papriku. Všechnu zeleninu nasypeme do velké skleněné nebo keramické nádoby a promícháme. Všechny přísady na nálev nalijeme do misky a promícháme je. Mícháme tak dlouho, až
Podobné recepty jako Nakládaný zelný salát
Domácí kysané zelí
My to doma delame tak ze zeli nemichame se soli, kminem a krenem, ale davame cca 5cm vrstvu zeli a na to posypeme supl, kmn a rozlozime kren. Uplne na dno kameninove nadoby davam svazek cerstveho kopru. Nahoru davame plinku, na do drevene desky a na tu zulovou kostku. Podotykam ze jsme to delali dlo
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kvašené zelí do sklenic recept
Ne každý má možnost kvasit doma zelí v sudech, anebo zelí koupit na trhu. Toto zelí se dá podle receptu připravit i v panelákovém bytě do zavařovacích sklenic a odložit do spíže. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Dušené kysané zelí recept
Dlouhodobě a velice úspěšně nakládám zelí tak, že nakrouhané nechám cca 6hodin smíchané se solí ve sprchovacím koutě a poté láduji spolu s kmínem do kameninové nádoby. Ono to hned při pěchování pouští šťávu adobřr se s tím pracuje. Na dno se případně dávají vinné listy. Průběžně odebírám přebytečnou
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Kvašené pikantní zelí recept
Zelí dáme do dostatečně velké nádoby, ve které vše budeme míchat. Mrkev nastrouháme na hrubo, křen na jemno a papriku na slabé proužky. Vše, včetně koření, jablek, kopru a cibule přidáme k zelí a dobře promícháme. Nakonec postupně plníme do vhodné velké nádoby ( soudku apod. ) a řádně mačkáme, aby z
Podobné recepty jako Kvašené pikantní zelí
Nakládaný česnek v oleji recept
Postup přípravy. Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice nebo kameninové nádoby, posypeme pepřem, solí a tymiánem. Zalijeme olejem tak, aby byly stroužky česneku překryty o 1 - 2 cm. Dobře promícháme a nádobu s naloženým česnekem přikryjeme několikrát přeloženou tkaninou.
Podobné recepty jako Nakládaný česnek v oleji
Kysané zelí IV. recept
Postup přípravy receptu. Nakrouháme zelí přidáme ostatní ingredience pořádně propracujeme až zelí změkne. Dáme do nádoby na zelí a necháme kysat 6 týdnů, pak dáme do sklenic a zavaříme 25-35 minut jak chytnou víčka.
Podobné recepty jako Kysané zelí IV.
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Promíchané zelí pak vtlačujeme po částech do čtyřlitrové láhve. Vrstvy zelí mačkáme a postupně pěchujeme rukou ke dnu láhve. Zelí pouští šťávu, kterou musíme odebírat - vléváme si jí do jiné čisté nádoby nádoby. Pozor, odebíranou šťávu nevyléváme, budeme ji možná ještě potřebovat.
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Nakládaný Jablečník recept
Pozor, ať se nám do jablečníku nedostanou jadérka. Poté nastrouhaná jablka promícháme s cukrem a tlučeným hřebíčkem a přendáme je do kameninové nebo porcelánové nádoby, kde je necháme v chladnu do druhého dne uležet (24 hodin). Druhý den jablka přendáme do hrnce a pomalu vaříme tak dlouho, až nám ja
Podobné recepty jako Nakládaný Jablečník
Nakládané zelí recept
Do nakrouhaného zelí nalijeme nálev a necháme 24 hodin odležet, občas promícháme, plníme do sklenic bez sterilizace, uskladnit v temnu a chladu.
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Kysané bílé zelí recept
Recept na domácí přípravu kysaného zelí - jemně kořeněné, lahodné chuti a vhodné k přímé konzumaci, do různých jídel nebo po tepelné úpravě jako příloha k masitým pokrmům. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kysané bílé zelí
Kysané zelí ze sáčku
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Do větší nádoby vrstvíme zelí, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme a vrstvy opakujeme. Přidáme pepř, kmín, bobkový list, cukr a neoloupané jablko nakrájené na měsíčky. Přilejeme 100 ml převařené studené vody a vše dobře promícháme.
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sáčku
Zeleninový hrnec recept
Tématické fráze: jak udělat kvašené zelí v hrnci kameninové hrnce na nakládání zelí hrnec na kvašení kameninové hrnce na zelí hrnce na kvašené zelí kameninový hrnec keramické hrnce na zelí keramický hrnec na kvašení kameninové hrnce nakládání patizonů kameninový hrnec na nakládání masa hrnce na kvas
Podobné recepty jako Zeleninový hrnec
Domácí kysané zelí salátové recept
Dbáme na to, aby bylo zelí důkladně ve sklenicích natlačené a nebyly tam vzduchové mezery. Používám dřevěné pěchovadlo - tlouk. Nadbytečnou šťávu odlijeme, ale zelí musí být ponořeno. Velmi lehce zašroubujeme, sklenice vložíme do nějaké nádoby, aby se zachytila vytékající šťáva při kvašení.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí salátové
Dušené kysané zelí recept
S touto přílohou chutná masíčko líp. Recept na klasické dušené zelí. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Nakladany kvetak s mrkvi (bez zavarovani) recept
Syrovou zeleninu (i s korenim) naskladame do pripravene nadoby, pridame feferonku, kterou lehce narizneme a zalijeme nalevem, ktery jsme ziskali smichanim vsech surovin na nalev. Nalev do sklenice nalevame az po okraj, abychom vytesnili co nejvice vzduchu, sklenici zasroubujeme uzaverem, vlozime do
Podobné recepty jako Nakladany kvetak s mrkvi (bez zavarovani)
Hovězí na červeném víně
Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do kameninové nádoby. Přidáme víno, bobkový list, česnek a několik zrnek pepře. Maso opláchneme, osušíme, ponoříme do této marinády a necháme 4 hodiny odležet. Poté maso vyjmeme, osušíme a poprášíme moukou.
Podobné recepty jako Hovězí na červeném víně
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Ryby uložíme na 12 až 24 hodin do kameninové, skleněné či umělohmotné nádoby a dáme do chladničky. Po několika hodinách ryby přeložíme. Porce shora dáme dospodu, zespodu nahoru. Přitom vetřeme do masa sůl, která mohla na některých porcích zůstat na povrchu ryb. Po 12 až 24 hodinách ryby uvážeme na m
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Kakaová zmrzlina 1 recept
Základ na kakaovou zmrzlinu stáhneme z ohně a přecedíme přes nekovové sítko nejlépe do kameninové nádoby. Takto připravenou kakaovou hmotu necháme za občasného promíchání vychladnout. Vychladlou směs na kakaovou zmrzlinu dáme zmrazit.
Podobné recepty jako Kakaová zmrzlina 1
Bolavá kolena
Kolena lehce osolíme (nepřehánět, bujón je slaný), opepříme, namažeme hořčicí smíchanou s medem. Do kameninové nádoby (nemusí být, ale je v ní chutnější) rozložíme polovinu mrkve a houby nakrájené na čtvrtky, položíme na to kolena, zasypeme další polovinou mrkve a hub.
Podobné recepty jako Bolavá kolena
Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce recept ...
Kližku ponecháme vcelku, opláchneme ji, osušíme a vetřeme do ní sůl a pepř. Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem nebo dvojitě složenou nití. Cuketu zbavenou slupky a semínek nakrájíme na kostičky a dáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.
Podobné recepty jako Hovězí kližka na cuketě a okurkách z pomalého hrnce ...
Rybí pepřenky
Filety nakrájíme na libovolné kousky a ty vložíme zpět do mísy, posypeme mletým pepřem a necháme hodinu uležet. Podle chuti nakrájíme cibuli a čínské zelí na kolečka nebo měsíčky a promícháme s rybami.
Podobné recepty jako Rybí pepřenky
Kančí na celeru a víně z pomalého hrnce recept
Celer nastrouháme na hrubém struhadle, dáme ho do jiného hrnce na rozehřáté máslo, osolíme, opepříme, promícháme a slabým varem dusíme doměkka. Poté celer rozmixujeme ponorným mixérem na pyré. Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme maso, přidáme celerové pyré, česnek, víno a vývar. Vše promícháme,
Podobné recepty jako Kančí na celeru a víně z pomalého hrnce
Chrousti
Vejce s cukrem šleháme do pěny (nejlépe ve šlehači), přidáme mleté ořechy a promícháme. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí lžičky malé hromádky, do kterých vmáčkneme 1/4 ořechového jádra a pečeme v mírné troubě dozlatova. Necháme několik dní proležet a podáváme.
Podobné recepty jako Chrousti
Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci recept
Z mrazáku vytažené a mírně povolené hříbky dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat. Poté hříbky dáme na dno kameninové nádoby pomalého hrnce, zlehka opeříme, osolíme a promícháme. Maso opláchneme, osušíme, odkrojíme přebytečný tuk a blanky.
Podobné recepty jako Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci
Domácí rýžová zmrzlina
Stáhneme z ohně a přecedíme přes nekovové sítko nejlépe do kameninové nádoby, zde necháme hmotu za občasného promíchání vychladnout. Potom mrazíme - nejlépe ve zmrzlinovém strojku. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Domácí čokoládová zmrzlina ...
Podobné recepty jako Domácí rýžová zmrzlina
nakladany hermelin VII.
Hermelín rozkrojíme podélně, vnitřní plochy potřeme česnekovou smesí. Půlky k sobě opět přitiskneme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Hermelíny naskládáme do zavařovací sklenice nebo kameninové nádoby, proložíme cibulí, několika kousky feferonky, novým kořením, celým pepřem, kousky bobkového listu a mle
Podobné recepty jako nakladany hermelin VII.
Nakládaná vepřová krkovice recept
Plátky krkovičky mírně naklepneme a obalíme v připraveném těstíčku, poté dát do nádoby kterou můžeme zakrýt, jestliže zbyde, těstíčko nalijeme navrch. Necháme přes noc v lednici odležet. Druhý den osmažíme na tuku nebo oleji, jak kdo je zvyklý. Příloha : Vařené brambory.
Podobné recepty jako Nakládaná vepřová krkovice
Nejlepší nakládaný hermelín recept
Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu
Podobné recepty jako Nejlepší nakládaný hermelín
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku. Klobásy údime 3 dni studeným dymom do dosiahnuti
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász
Domácí kakaová zmrzlina
mám jiný recept - dobře ušleháme 3 celá vejce se 3 lžícemi cukru moučka. Přidáme 3 velké lžíce kakaa (nebo rozmačkané ovoce, nebo nepřidáme nic). Zvlášť ušleháme jednu šlehačku, opatrně ji zamícháme do ušlehané směsi a dáme v misce zmrazit do mrazničky.Je vynikající a obyčejně ji dělám ze dvou dávek
Podobné recepty jako Domácí kakaová zmrzlina