Kysané zelí ze sudu recept
Zelí pod plínkou zůstává křupavé. Hlavně se díky radě maminky šetří spousta nechutné práce s odebíráním měkkého znehodnoceného zelí. Mimochodem nám vydrželo až do září.
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Lečo bez zavařování recept
Zelí do sklenic bez zavařování . ... Okurky horký nálev dvojitý celofán namočený ve studení vodě gumička, horká zelenina (lečo) celofán gumička , houby, povidla ,atd a vše vydrželo dokud se to nesnědlo. ... moc nám chutnalo hlavně do guláše a různě pod maso. Ani nedošlo na lečo ,protože už nebylo z
Podobné recepty jako Lečo bez zavařování
Kyselé zelí do skla
Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch. Sklenice uzavřeme Omnia víčky, naskládáme na tác s vyšším okrajem, přikryjeme utěrkou a uložíme na teplém místě.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Kvašené zelí do sklenic recept
Odstáté zelí naplníme do sklenic, každou vrstvu pořádně natlačíme do sklenic a téměř po okraj dolijeme puštěnou šťávou. Pokud by bylo šťávy málo, doplníme ve sklenicích vychladlou převařenou vodou, aby tekutina byla aspoň 0,5 cm pod okraj sklenic.
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Nakládané zelí do sklenic
Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou pustí a uzavřeme.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do sklenic
Křupavé okurky bez zavařování recept
Poté je naskládáme do čistě vymytých a vysušených sklenic, na jejichž dno jsme dali několik koleček mrkve a cibule a snítku kopru. Stavíme je na nějakou silnější podložku např. korkovou nebo na froté ručník.
Podobné recepty jako Křupavé okurky bez zavařování
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Takto připravené zelí řádně napěchujeme do čistých, suchých sklenic asi dva a půl až tři centimetry pod okraj, případně přilijeme šťávu, kterou jsme během dusání odebrali.
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenicích + salát
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Musí být pod vodou a taky je potřebné zelí používat a rovněž jak píše autorka receptu vodu dolévat poté co se lak odebral pro potřeby vaření zelňačky.Používat tedy naložené zelí i nálev.Na povrchu by neměly plavat zbytky zelí a vše nechat bez povšimnutí dlouhé týdny.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Domácí kysané zelí
Jirko můžeš zkusit zelí koupit až později kdy je chladno tj.koncem října.Nesmi být měkké letní zelí.Do hlávky u zeliho na krouhání neprotlačíš prst Pokud máš zelový hrnec a doplníš vodu aby bylo zelí stále pod vodou je to hračka přeji pěkný den.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace recept
Po této době směs pořádně natlačíme do suchých vysterilizovaných sklenic téměř až pod okraj a dolijeme až po uzávěr šťávou, která zůstala ze zpracované zeleniny ve velké nádobě.
Podobné recepty jako Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace
Kysané červené zelí mistra kuchaře recept
Já osobně mám raději kysané červené zelí než bílé k určitým pokrmům. Ale pro autorku: nezlob se, někdo, kdo je začátečník, nebude vědět např.: nechat sklenice odkryté či zavíčkovat, uskladnit kam, kolik sklenic je z tohoto množství alespoň přibližně, je nutné hlídat, aby zelí bylo stále pod hladinou
Podobné recepty jako Kysané červené zelí mistra kuchaře
Domácí kysané zelí salátové recept
Ze začátku při kvašení nám bude několik dnů ze sklenic vytékat z pod víčka šťáva, ale později bude probíhat kvašení klidněji. Po bouřlivém kvašení, pokud je třeba, dolijeme sklenice mírně osolenou, převařenou, vychladlou vodou až po okraj a víčka znovu jen lehce zašroubujeme. ... Kysané zelí do skle
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí salátové
Nakládaný česnek sterilovaný
Během skládání stroužků česneku do skleniček přidáme i celý pepř, jednu až dvě kuličky pepře a bobkový list. Pro pikantnost přidáme dle chuti nasekanou nebo celou feferonku a pro zjemnění chuti naopak lžičku oleje (rostlinný nebo olivový).
Podobné recepty jako Nakládaný česnek sterilovaný
Nakládaná zelenina recept
Postup přípravy receptu. Zeleninu pomeleme, cibuli pokrájíme a na tuku podusíme asi 5 minut. Přidáme sůl, odstavíme a trochu zchladlé natlačíme do sklenic a uzavřeme.
Podobné recepty jako Nakládaná zelenina
Hruškový kompot
Poté je plníme do sklenic, zalijeme teplým nálevem nebo posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85 °C. ... Ostatní Zavařování a nakládání ... knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké
Podobné recepty jako Hruškový kompot
Zavařené vepřové maso recept
Postup přípravy receptu. Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilizujeme na 100 stupních dvě a půl hodiny.
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Dušené kysané zelí recept
Postup přípravy. Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Nakládané řízky
Podobně funguje třeba naložení do jogurtu nebo kyselého mléka a pod. - viz zdejší recepty typu "kuře KFC". Nejdřív vyzkoušejte a pak kritizujte. A mimochodem, ti vaši odborníci odborníci, co dělají řízky z prsíček půl centimetru tenké, vaří kde? ... Nakládané zelí do sklenic Nakládané zelí s křenem
Podobné recepty jako Nakládané řízky
Okurkový salát na uskladnění
Do salátu můžeme přimíchat i na drobné nudličky pokrájenou červenou papriku (2 - 3 kusy = odebrat na váze okurky) a tím budeme mít salát pestřejší a s jinou chutí. 8 Žádný lák nebo nálev není třeba vařit a naplněné sklenice (cca centimetr pod víčko) ani nezavařujeme.
Podobné recepty jako Okurkový salát na uskladnění
Květák nakládaný, sterilovaný
Květák rozebereme na růžičky a dáme krátce (stačí 1-2 minuty) povařit do osolené vroucí vody s citronovou šťávou. Pak scedíme a květákem naplníme čisté sklenice. Velké růžičky květáku můžeme pokrájet a pro chuť můžeme do sklenic přidat bobkový list, celý pepř a nové koření.
Podobné recepty jako Květák nakládaný, sterilovaný
Nakládané ryby na kyselo
Nakládané zelí Nakládané zelí do sklenic Nakládané zelí s křenem podle Frekvence 1 Nakládané žampiony se sýrem Nakládaný balkánský sýr Recepty.cz Nakládané ryby na kyselo
Podobné recepty jako Nakládané ryby na kyselo
Sterilovaná paprika s olejem recept
Postup přípravy receptu. Papriku umyjeme, očistíme, pokrájame na menšie kusy, štvrťky, príp. plátky. Ukladáme do pohárov, pridáme niekoľko kolečiek cibule.
Podobné recepty jako Sterilovaná paprika s olejem
Kozí (beraní) rohy sterilované
Kozí rohy omyjeme, stopky neodkrajujeme, pouze zkrátíme. Rohy naskládáme do čistých sklenic, nejlépe širších, protože se do nich lépe zkroucené papričky skládají.
Podobné recepty jako Kozí (beraní) rohy sterilované
Nedozrálá rajčata v čalamádě recept
Zeleninu očistíme, oloupeme a do větší mísy krájíme cibuli a rajčata na plátky, papriku na hranolky a zelí na jemné proužky. Vše společně v míse promícháme, plníme do sklenic, zalijeme teplým a přecezeným nálevem (já necedím, koření se většinou usadí na dně), zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 9
Podobné recepty jako Nedozrálá rajčata v čalamádě
Dušené kysané zelí recept
S touto přílohou chutná masíčko líp. Recept na klasické dušené zelí. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Sterilované sladkokyselé okurky recept
Na dno sklenic vložíme složky náplně kromě okurek (cibule, mrkev, křen, koriandr, bobkový list, nové koření, celý pepř, hořčičné semínko, snítku kopru nebo estragonu) a potom naplníme okurkami, které vkládáme nastojato, nejprve větší a potom menší, aby se do sklenice vešlo co nejvíce plodů.
Podobné recepty jako Sterilované sladkokyselé okurky
Zelenina v soli recept
Plníme do umytých suchých sklenic téměř pod víčko, upěchujeme a povrch zasypeme solí. Nemusíme, ale děláme to, že ještě zavíčkujeme a je hotovo. ... No ty natě mám zase jinde,ale nestrouháme růčo,máme takového robota a ten strouhá za nás a taky krouhá zelí a podobné vymoženosti.Je silnější než naše
Podobné recepty jako Zelenina v soli
Domácí lečo s česnekem
Hotové lečo naplníme do sklenic, které dobře uzavřeme a sterilujeme 15 minut při 90 - ti stupních. Zařazení: Zdravě i chutně Ostatní Zelenina Zavařování a nakládání Vaření Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Podobné recepty jako Domácí lečo s česnekem
Kadlíkovy kysané houby recept
Ještě mám dvě sklínky od loňska, kdy jsem dělal do sklenic i kysané zelí. Nebude dlouho trvat, a dojde na ně. ... prý to mléko.Já to mám od rodilého Rusa,ale u nich to prý rostlo na metráky a pro houby si tam chodili i v zimě,pod sníh,jinak si ... tento rcp neznám ale v kuchařce mám nakládání do sou
Podobné recepty jako Kadlíkovy kysané houby
Hruškový kompot po našem
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které naskládáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice.
Podobné recepty jako Hruškový kompot po našem
Nejchutnější houby v octě recept
Pak se okapané nandají do sklenic, zalijí nálevem, lžičkou promíchají (proto se nedávají skleničky úplně plné, sednou na sebe a musí se nálev dostat mezi ně). Je jedno, zda je nálev připravený podle návodu na sáčku a doslazený asi 25 cukeriny, teplý nebo studený.
Podobné recepty jako Nejchutnější houby v octě
Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Nálev nechte povařit a pak nalejte do sklenic, kde máte okurky prokládané nakrájenou cibulí, mrkev a kopr. Do paprik nedávejte cibuli, mrkev a kopr, ale olej: do 0,3 l - 1/2 lžíce a do 0,7 l - 1 lžíci oleje).
Podobné recepty jako Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky
Zavařené jídlo na dovolenou
Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále neměkne (nerozvaří se) a zůstane stejné.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Nakládané pečené kapie recept
Horké upečené kapie dáme do igelitové tašky a necháme zapařit, čímž se uvolní opečená slupka a lusk jde dobře sloupnout. Opečené a zapařené kapie natrhneme u špičky a šťávu uvnitř lusku zachytíme do misky, použijeme ji později do nálevu.
Podobné recepty jako Nakládané pečené kapie