Utopenci dle mé prababičky recept
Špekáčky oloupu, rozříznu, cibuli nakrájím na kolečka, vyplním plátkem špekáček, položím do okurkáče a zaplním cibulí, vrstvím. Nakonec si připravím lák, ten svařím a nechám vystydnout, pak zaliji a do lednice je dám odležet.
Podobné recepty jako Utopenci dle mé prababičky
Kysané zelí ze sudu recept
Sud zavřeme, do žlábku nalijeme převařenou vodu. První týden nechávám v místnosti s 15-20°C, pak přendám do sklepa, kde si krásně kvasí až do jara (jedlé je asi po měsíci). Průběžně kontrolujeme, zda je ve žlábku voda a zda není horní zelí suché, v případě potřeby do obou doléváme převařenou vystydl
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem.
Podobné recepty jako Uzené maso
Svíčková od babičky recept
Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna odležet na 1 - 7 dnů. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější. Cibuli oloupeme a na oleji osmažíme do slabého zrůžovění.
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Houby ve sladkokyselém nálevu recept
Vychladlé houby vkládáme do sklenic s obsahem 750 ml, kde na dno každé dáme kolečko cibule a kolečko mrkve. Nahoru dáme koření a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 30 minut na 95 °C. K liškám a ryzcům dáme poloviční množství koření. reklama. Poznámka k receptu.
Podobné recepty jako Houby ve sladkokyselém nálevu
Nakládané pečené vepřové koleno
Druhý den kolena z láku vyjmeme, nařízneme kůžičku na kostičky, dáme na hluboký plech, pekáč, podlijeme lákem, zakryjeme zpočátku alobalem či přikryjeme poklopem, pečeme při 200 °C do měkka.
Podobné recepty jako Nakládané pečené vepřové koleno
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Do skleniček od dětské výživy (nebo skleniček podobné velikosti) nalijeme trochu oleje a vložíme obrané maso z ryb. První dáváme do skleniček olej, aby se omezil vznik vzduchových bublinek. Maso mírně přitlačíme, přidáme kousek bobkového listu, 1-2 kuličky pepře a 1 kuličku nového koření.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Cukety zavařené v láku jako okurky recept
Postup přípravy receptu. Dáme si vařit vodu se všemi ingrediencemi do láku do čistých vysterilizovaných sklenic, na dno dáme polovinu mrkve na kolečka, pepř, nové koření, kolečko cibule a naskládáme cuketu, kterou nakrájíme na špalíky, nebo jak kdo chce.
Podobné recepty jako Cukety zavařené v láku jako okurky
Nejchutnější houby v octě recept
Postup přípravy receptu. Příprava hub: očistěné houby opláchneme pod tekoucí vodou. Ve velkém hrnci, kde houby budou do poloviny výšky a zbytek nálev č.1 houby vaříme podle velikosti a tvrdosti 10-20 minut(čirůvku, žampión a bedlu jsem vařil 15minut, václavky 25 minut).
Podobné recepty jako Nejchutnější houby v octě
Nakládané feferonky recept
Já nakládám feferonky už dlouhá léta,jen trošku jinak.Vhodím do vařící vody, nechám minutku přejít var a rychle schladím studenou vodou. Feferonky jsou poddajné a víc se jich vejde do sklenice.Potom zaleju znojemským lákem jako okurky a steriluju.
Podobné recepty jako Nakládané feferonky
Milotické okurky bez vařeného nálevu recept
Vše naskládáme do sklenice, zalijeme studenou vodou asi 1 cm pod víčko. Sterilizujeme v zavařovacím hrnci 20 minut při teplotě 85°C. Nebo uzavřeme šroubovacím víčkem a vlníme v mikrovlnce podle počtu sklenic.
Podobné recepty jako Milotické okurky bez vařeného nálevu
Nakládaný řízek recept
Vložíme do keramické nebo skleněné nadoby. Do mláka přidáme koření a dobře promýcháme. Mléčný nálev nalejeme do nádoby na maso. Zakápneme olejem. Takto naložené maso necháme minimálně 3 dny odležet v ledničce. Na pánvi rozpálíme olej a odleželé maso po obou stranách prudce opečeme. Asi 90 vteřin z k
Podobné recepty jako Nakládaný řízek
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Vložit do kuchařky. 1. Očištěnou papriku nakrájíme podélně na velké kusy (půlky, čtvrtky), naskládáme do sklenic a zalijeme uvařeným nálevem. Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 85 °C. 2. Recept mám od mé mámy a zavařuji tak i beranní rohy s cibulí, papriku s rajčaty a cibulí, atd. ...
Podobné recepty jako Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Zavařené okurky bez vaření nálevu recept
Postup přípravy receptu. Na dno dáme asi pět koleček mrkve, dvě kolečka křenu, trochu cibule, narovnáme okurky do poloviny sklenice, opět dáme cibuli, mrkev, křen, bobkový list, snítku kopru a okurky dorovnáme do plné sklenice.
Podobné recepty jako Zavařené okurky bez vaření nálevu
Sterilované kápie II. recept
Vodu, ocet, cukr a sůl povaříme. Papriky zbavíme jádřinců a podélně rozkrojíme. Dáme do hrnce s vodou a necháme přejít varem. Dáme odkapat a narovnáme do sklenic a zalijeme nálevem. Uzavřeme víčky a sterilujeme.
Podobné recepty jako Sterilované kápie II.
Zavařená kukuřička-jako okurky recept
Postup přípravy receptu. Kukuřičky očistíme, omyjeme, vysušíme a naskládáme do absolutně čistých sklenic. Ze soli, cukru, octa a vody si uvaříme nálev, který necháme zchladnout na 60°C a kukuřičky zalijeme, aby byly celé potopené v láku a tak 1 cm pod úrovní víčka.
Podobné recepty jako Zavařená kukuřička-jako okurky
Nakládaná svíčková na smetaně recept
Povařenou omáčku přecedíme a vyjmeme koření. Zeleninu prolisujeme do omáčky nebo rozmixujeme, aby byla omáčka obzvláště jemná. Svíčkovou omáčku ještě ochutíme solí, pepřem, kysanou smetanou a popřípadě můžeme omáčku přisladit nebo okyselit. Do omáčky vložíme prohřát maso a máme hotovo.
Podobné recepty jako Nakládaná svíčková na smetaně
Kozí (beraní) rohy sterilované
Pokud chceme mít rohy jemnější, dáme do každé sklenice dvě lžičky oleje. Nálev postačí na 8-10 klasických okurkových sklenic, záleží na tom, jak je naplníme. Cukr můžeme zkombinovat nebo nahradit sladidlem.
Podobné recepty jako Kozí (beraní) rohy sterilované
Nakládaný česnek sterilovaný
Vložit do kuchařky. 1. Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v době, kdy se zavařují okurky, houby, fazolky... a nálev používám stejný.
Podobné recepty jako Nakládaný česnek sterilovaný
Lák na okurky recept
Já to mám takto 3,8 l vody, a 1 litr octa , 160 g soli a 300g cukru, a z této dávky já udělám 20 velkých skleniček, ale často mě i zbyde a v chladnu vydrží zase pro další zavařování do tohoto nálevu zavařuji i papriky a loni i cukety. Odpovědět
Podobné recepty jako Lák na okurky
Svíčková na smetaně II. odzkoušeno
Do pekáče dám klasicky zeleniny(i mraženou),maso,osolím,opepřim,nové koření,bobkový list,máslo a podliji trochu vodou a dám péci do trouby. Zeleninu pak rozmixuji a když je dost zeleniny, nemusím ani zahušťovat, jen přidám šlehačku a dochutím citronem a cukrem.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně II. odzkoušeno
Papriky ve sladkokyselém nálevu recept
Poté papriky naskládáme těsně vedle sebe do čistých zavařovacích sklenic, zalijeme nálevem a sterilujeme při 85 °C 20 - 30 minut. Papriky ve sladkokyselém nálevu podáváme podle chuti jako přílohu.
Podobné recepty jako Papriky ve sladkokyselém nálevu
Svíčková na smetaně
Nevim jak vy, ale to se pozna az na taliri. A pochopitelne, nesolit predem pri nakladani. ... přidám pár lžic vody a nechám vychladnout. Do této směsi naložím maso na 2 dny, jednou otočím. ... zprudka osmazim, pecu asi hodinu v dusaku a pak pridam zeleninu. Asi polovinu te z laku a polovinu cerstve.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Nakládané masové koule
Vložit do kuchařky. 1. Nejprve uvaříme nálev - koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo - to přidávat opatrně, raději nejdříve jen asi 5 tabletek a pak přidávat podle chuti. Všechno chvilku povařit, nechat vychladnout.
Podobné recepty jako Nakládané masové koule
Sele na rožni recept
Potom ho zabalíme do čistého ubrusu a uložíme do nádoby nebo vaničky. Takto připravené sele zalejeme zbytkem láku a převařenou vodou. Nádobu umístíme asi na 5 dnů do chladné místnosti nebo přímo do chladírny. Pokud tuto možnost nemáme, vystačíme i s místností o teplotě do 20 °C.
Podobné recepty jako Sele na rožni
Nakladaná ačokča s cibuľkami recept
Do každej fľaše uložíme ačokču ( množstvo, koľko ich vojde ), pričom ich prekladáme cibuľkami. Pridáme všetky vyššie uvedené ingrediencie, fľašu dolejeme prevarenou vodou. Uzavrieme, sterilizujeme 8 min od začiatku varu. Po sterilizácii fľaše ihneď vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.
Podobné recepty jako Nakladaná ačokča s cibuľkami
Nakládaná vepřová krkovice recept
Postup přípravy receptu. Krkovici nakrájíme na silnější plátky které mírně naklepeme a osolíme z obou stran. Marináda: do misky dáme trošku olivového oleje, utřený česnek,na špičku nože pálivou papriku, sladkou papriku a sůl.
Podobné recepty jako Nakládaná vepřová krkovice
Rybí zavináče
Kyselý lák připravíme zředěním nejlépe ochuceného 8% kvasného octa. Na jeden litr octa přidáme 0,3-0,4 l pitné vody. Opět nalákované rybky uložíme do chladna a dle velikosti necháme až 5 dnů táhnout.
Podobné recepty jako Rybí zavináče
Segedín z naloženého bůčku
Paní Ivčo bůček se nakládá jak maso. Ja dávám taky 2,5dkg soli na kilo masa.Převařím vodu a zaleji maso vychladnutou vodou.Do takového laku davám 2 až 3 hlavičky česneku které prolisuji. Maso zatěžím a zalejí vodou asi 5cm nad maso.
Podobné recepty jako Segedín z naloženého bůčku
Zavařené vepřové maso recept
Postup přípravy receptu. Maso nakrájíme na větší kostky, narovnáme do umytých zavařovacích sklenic, přidáme sůl a vodu. Sklenice dobře očistíme, zavíčkujeme a sterilizujeme na 100 stupních dvě a půl hodiny.
Podobné recepty jako Zavařené vepřové maso
Nakládané feferonky recept
Chilli papričky vložíme do zavařovacích sklenic, zalijeme horkým kyselým nálevem a krátce sterilujeme. Množství nálevu si určíme podle množství sklenic. Nálev vyrábím z litru vody na 15 dkg cukru, 2 dl octu (8%) a 3 - 5 g soli. Nálev krátce povaříme (asi 3 minuty) a ještě horkým nálevem chilli papri
Podobné recepty jako Nakládané feferonky
Znojemský nálev na okurky recept
Do hrnce dám všechny ingredience a nechám krátce přejít varem asi 2-3 minuty a dám nálev vychladit.Na dno do sklenice vložím 1-2 kolečka ... nalév na okurky znojemský lák na okurky rychlokvašky v sladkokyselém nálevu nakladani okurek lák na znojemské okurky nalev na okurky s dekem nakládání okurek d
Podobné recepty jako Znojemský nálev na okurky
Rychlokvašky
Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec povážeme a necháme v teple.
Podobné recepty jako Rychlokvašky
Červená řepa recept
Moje červená řepa je daleko jednodušší. Řepu za syrova oškrábu, nastrouhám nebo nakrájím a vařím v láku do změknutí. Horké plním do sklenic, ihned zavíčkuji a po vychladnutí jsou připraveny k uložení, konzumaci.
Podobné recepty jako Červená řepa
Nakládané pečené koleno recept
Recept na pečené vepřové koleno, předem naložené v nálevu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Nakládané pečené koleno