Domácí slanina recept
Na samotne uzeni zabalim spalicky do peciciho papiru a omotam motouzem. Bali se to do rulicky jak ,,rohlik na svacinu" jen se neuzaviraji konce. Ty nechate otevrene. Kdyz se.mi to podari dodam foto. A teplotu na uzeni 55 az 75 stupnu, doba 5 az 7 hodin.
Podobné recepty jako Domácí slanina
Kapr po uzenářsku recept
Pečící papír potřeme sádlem, vložíme na plech a naskládáme na něj krajíčky chleba, na které rozložíme připravené filety a na každý filet přidáme plátek slaniny. Pečeme v troubě na 180°C přibližně 10 minut.
Podobné recepty jako Kapr po uzenářsku
Uzené maso
Já nakladam maso na uzeni jen v zimě kdy ne létají mouchy a mam to nálože ne 6-8 týdnů sůl s česnekem neodvazuju tzv.srutky masa obalím ve směsi a uložím do dubového skopku který potom zakreju a zatizim žádnou vodu nedávám a maso je pěkně po vyuzeni stavnate josf | 21. 11. 2014 21:41 . ppppppppppppp
Podobné recepty jako Uzené maso
Svíčková od babičky recept
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso v něm bylo na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa, koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Necháme volně vychladnout, přiklopíme a dáme do chladna
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Nakládaná svíčková na smetaně recept
Nevím jak tato svíčková chutná,ale chybí mě tam dobrý vyuzený špek,kterým se maso prošpikuje.Hodně zjednodušená verze maso nakrájet na plátky a zeleninu se špekem a cibulí osmahnout dohromady.Ale chce si to dát práci a udělat poctivou klasiku.
Podobné recepty jako Nakládaná svíčková na smetaně
Vynikající marináda nejen na gril
Na pečení v troubě to určitě použít můžete,já včera naložila kuřecí stehýnka a dneska jsme si moc pochutnali.Jen jsem nedala tolik česneku.Dala jsem jeden stroužek.Dávám za jedna,moc dobré.
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Uzené maso recept
Tématické fráze: uzené maso recepty uzené maso recept jak dlouho varit uzene maso recepty z uzeného masa uzené maso priprava uzeneho masa jak vařit uzené maso vaření uzeného masa jak uvařit uzené maso vařené uzené maso recepty co uvařit z uzeného masa recepty uzené maso jak dlouho varit uzene přípra
Podobné recepty jako Uzené maso
Nakládaný bůček Pantůček recept
Tématické fráze: nakladani masa na uzeni nakládání bůčku na uzení vařený bůček nakládání bůčku bůček nakládání masa na gril uzení bůčku recept recepty bůček bůček v alobalu buček vařený jak udit bůček udíme bůček recept na uzení bůčku uzení masa nakládání uzení bůčku nalozeny bucek postup ...
Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Přitom vetřeme do masa sůl, která mohla na některých porcích zůstat na povrchu ryb. Po 12 až 24 hodinách ryby uvážeme na motouzy. Je to sice pracnější než napichování na háčky, ale jistější. Nic nenaštve tak, jako lákavá pochoutka, která po určité době uzení skončí na dně udírny.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku. Klobásy údime 3 dni studeným dymom do dosiahnuti
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász
Doma uzená makrela recept
Tak jsem to zkoušel,makrely byly vinikající ale byly trochu slanější.Mně to nevadí mně to tak chutná ale pokud by jste chtěli udělat párty s uzením makrel tak bych soli trochu ubral protože každý tak nesolí tak bych dal 220g na 3litry vody a nechal bych 24 hodin koupat.Před vytažením z udírny se mi
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Domácí klobásy recept
Na odležené kostky přidáme koření a dobře promícháme. Maso umeleme na 8 mm. Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama. Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným k
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Tématické fráze: jak naložit bůček na uzení naložení bůčku na uzení uzeni bučku domaci uzeny bucek recept na domácí uzený bůček doba uzení bůčku gril lokomotiva diskuze uzený bůček uzení masa v domácích udírnách domácí udírny a uzení udíme buček uzený bůček recept bucek na uzeni uzeni v lokomotyve .
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Nakládaný bůček
Potom ještě teplé maso co nejvíc prošpikuji rozpůlenými stroužky česneku (zůstane v mase čerstvý a křupavý) a obalím v připravené směsi koření. Nechám asi 3 dny uležet v lednici a pak krájím na tenké plátky. Výborné s čerstvým chlebem a kyselou okurkou.
Podobné recepty jako Nakládaný bůček
Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Připravíme si ingredience do misky a přidáme maso, ať už kuřecí nebo vepřové, na naložení.
Podobné recepty jako Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Kuře v komíně recept
Tématické fráze: jak udit kure jak vyudit kuře uzení kuřete uzení kuřat udime kure kure do udirny kuře z udírny jak udit kurata jak doma vyudit kuře kuře v udírně udírny plechové udit kuře jak se udí kuře recepty do udírny lák na uzení kuřete nálev na uzené kuře recept na uzení kuřat priprava kurete
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Domácí uzený kapr recept
Vyjmeme koření, důkladně osušíme a upevníme na potravinový provázek. Udírnu roztopíme na 60 °C , vložíme vyvázané kapry a zvolna udíme přibližně 8 až 9 hodin. Teplotu udržujeme mezi 40 - 60 °C. Hotové kapry zbavíme provázků, přendáme je na tác a podáváme s pečivem a zeleninovými saláty.
Podobné recepty jako Domácí uzený kapr
Domácí uzené na polský způsob recept
Udíme podle tohoto receptu,jednoduché a moc dobré.Ty svázané kusy jsou šrůtky v udící punčoše, je to bezva věc, dávali jsme do ní jak kusy kýty, tak kuřata.Dá se koupit na netu, stejně jako salámové střívko na domácí uzení sýrů.Výborné jsou též rybky,kupujem tolstolobiky cca 4-5 kg,udíme před Vánoce
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Sele na rožni recept
Příprava na rožnění V den rožnění vykopeme ohniště, usadíme rožeň a rozděláme oheň. Než dáme sele rožnit, je potřeba mít spoustu žhavého popela. Sele opláchneme a necháme okapat. Na rožeň ho upevníme bodci a střed těla připevníme čistým drátem tak, že drát protáhneme kolem páteře a tu připevníme k .
Podobné recepty jako Sele na rožni
Mé domácí uzené recept
Merlo: Já udím bukem , ale myslím, že jakékoliv tvrdé, nebo ovocné dřevo je vhodné. Agát je také velmi dobrý. A co se týká kyselosti nemám zkušenost. Nikdy se mi to nestalo, ale problém bych viděla spíš v tom láku, než v způsobu uzení. Já lák nepoužívám, nakládám vždy na sucho. Nějak se mi nelíbí ma
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Výborná svíčková recept
Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2 - 3 bobkové listy a 4 - 5 kuliček nového koření. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa (hovězí, vepřové nebo klidně i kuřecí). Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka. Podle toho, ko
Podobné recepty jako Výborná svíčková
Bůček na čínsky způsob recept
Bôčik nakrájame na kocky (asi 2x2x2 cm). Do kastrólika dáme sójovú omáčku, víno, vodu, cukor, soľ a chilli (ak máme papričku, nakrájame ju na drobno). Do zmesi vložíme mäso a na miernom ohni varíme 15 minút. Potom pridáme vajcia, plameň znížime na minimum a za občasného otočenia vajec varíme pomaly
Podobné recepty jako Bůček na čínsky způsob
Rybí závitky na kyselo recept
File umyjeme, osusime a nakrajime na silnejsi pruhy. Cibuli nakrajime na pulkolecka, mrkev a porek na nudlicky. Na pruhy file rozlozime kysane zeli, na nej cibuli, mrkev, porek. Pak file zavineme a pevne spichneme paratkem. K varu privedeme asi 1 litr vody, pridame bobkovy list, sul, cukr, ocet, kul
Podobné recepty jako Rybí závitky na kyselo
Svíčková na smetaně
Po dvou dnech jsem na sádle maso prudce opekla, na výpeku osmahla i zeleninu a celé to za mírného podlití hovězím vývarem pekla v troubě asi 1,5 hod při cca 175 st. Po vyndání koření (bylo pracné, příště to chce to kovové vajíčko) jsem zeleninu rozmixovala a pouze dochutila jedním kelímkem zakysané
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny) recept
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno a dáme k masu. Přidáme pět kuliček nového koření, tři bobkové listy, asi deset kuliček jalovce a zhruba dvacet višní. Pokapeme šťávou z půlky citrónu, zalijeme vodou a vložíme do ledničky.
Podobné recepty jako Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Sušené maso
Nenakládala jsem na noc ale jen na 3 hodiny do ledničky. V troubě jsem nejdřív sušila 40 minut na 75°, pak ztlumila na 40° troubu lehce pootevřela a šla spát - ráno na mě v troubě čekala mňamka :-) (sušilo se to cca 8 hodin) Maso je pěkně nasáklé marinádou a kořením takže 3 hoďky marinování očividně
Podobné recepty jako Sušené maso
Základní nálev na hovězí maso recept
Dobře očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, okořeníme. Cukr smícháme s olejem a vmícháme do zeleniny. Důkladně propracujeme rukama, aby zelenina pustila šťávu. Připravené maso pečlivě potřeme směsí a obložíme po celé ploše. Uložíme do ledničky nejméně na 1 den. Poté dále zpracováváme.
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Zavařování v myčce recept
Postup přípravy receptu. Ovoce či zeleninu zalejeme nálevem dle vlastní chutě či receptu, zavíčkujeme a vložíme do myčky. Spustíme nejdelší program - většinou je na 70 °C a necháme ho proběhnout celý včetně oplachů.
Podobné recepty jako Zavařování v myčce
Kuře podle uzenáře recept
Řízky okořeníme a zprudka opečeme na rozehřátém sádle. Podlijeme vínem, okmínujeme a dáme péci do trouby. Když je maso téměř hotové, přidáme nařezané špekáčky a dopečeme. Je-li třeba, podléváme během pečení vodou.
Podobné recepty jako Kuře podle uzenáře
Matesy v oleji recept
Dobrý den, dovolím si reagovat na některé příspěvky: 1) co se týká tvrdosti masa, tak záleží i na velikosti ryby, když je to malá čudla a necháte jí 3 dny nasolenou, tak se tzv. spálí a maso už nikdy nezměkne, takže když máte malé sledě cca 15cm stačí max. 12 - 24 hodin.
Podobné recepty jako Matesy v oleji
Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní recept
Již na připravené porce žeber naneseme vzniklou „úchvatnou aviváž“ a necháme v lednici za občasného obracení „avivážovat“ minimálně dva dny. V den „D“ provedeme uložení do pekáče společně s jednou velkou na hrubé kusy pokrájenou cibuli a pečeme zakryté na střední teplotě cca 3 hodiny. Následně na ..
Podobné recepty jako Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Uzená žebra prostě jen uvařená recept
Žebra opláchneme, nařežeme podél kostí na menší kousky, vložíme do papiňáku, zalijeme do poloviny vodou, přidáme koření a dáme na cca 20-30min....
Podobné recepty jako Uzená žebra prostě jen uvařená