Nakládaný bůček Pantůček recept
Tématické fráze: nakladani masa na uzeni nakládání bůčku na uzení vařený bůček nakládání bůčku bůček nakládání masa na gril uzení bůčku recept recepty bůček bůček v alobalu buček vařený jak udit bůček udíme bůček recept na uzení bůčku uzení masa nakládání uzení bůčku nalozeny bucek postup nakládání
Podobné recepty jako Nakládaný bůček Pantůček
Uzené maso recept
Postup přípravy receptu. Hotové uzené maso vyjmeme z obalu a nakrájíme asi na 0,5 cm silné plátky. Maso opékáme na oleji z obou stran.
Podobné recepty jako Uzené maso
Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem. Maso
Podobné recepty jako Uzené maso
Svíčková od babičky recept
Maso na svíčkovou nenakládám, ale celé připravuji den nebo dva předem. Do základu ze zeleniny, koření a slaniny dám opéce prošpikované maso, dusím do poloměka, přidám karamel a citronovou šťávu. Na maso nanesu vrstvu zeleninové směsi a nechám do druhého dne v lednici. Tím získá navinulou chuť jako n
Podobné recepty jako Svíčková od babičky
Nakládaná svíčková na smetaně recept
Celý hrnec potom dáme na plotnu a maso i se zeleninou osmahneme. Podlijeme vývarem nebo vodou a pod pokličku dusíme. Když nám svíčková změkne, vyndáme ji a naporcujeme na plátky. Šťávu z masa a zeleniny zalijeme mlékem nebo smetanou s rozkvedlanou moukou a chvíli povaříme. Povařenou omáčku přecedíme
Podobné recepty jako Nakládaná svíčková na smetaně
Domácí klobásy recept
Do umletého masa přidáme utřený česnek a vše asi 20 minut dobře vymícháme rukama. Směs na domácí klobásy plníme do vepřových střev a děláme krátké, asi 20 cm, klobásky. Udíme je bukovým dřevem a bukovými pilinami, studeným kouřem.
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Domácí slanina recept
Na samotne uzeni zabalim spalicky do peciciho papiru a omotam motouzem. Bali se to do rulicky jak ,,rohlik na svacinu" jen se neuzaviraji konce. Ty nechate otevrene. Kdyz se.mi to podari dodam foto. A teplotu na uzeni 55 az 75 stupnu, doba 5 az 7 hodin.
Podobné recepty jako Domácí slanina
Základní nálev na hovězí maso recept
Suroviny Množství je na 1 kg hovězího masa: 5 dkg cibule 5 dkg celeru 3 dkg mrkve 2 dkg petržele 2 dkg cukru 4 dkg oleje 10 zrnek nového koření
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Připravíme si ingredience do misky a přidáme maso, ať už kuřecí nebo vepřové, na naložení.
Podobné recepty jako Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Vynikající marináda nejen na gril
marta | 30. 6. 2016 22:54. Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přid
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Postup přípravy receptu. Do udírny se vejde 5kg masa, nakrájíme ho na cca 0,5kg kusy. Nasolíme docela dost, nebát se toho! Do vytopené udírny, kde topíme tvrdým dřevem (hruška, švestka atd ), pokládáme maso, můžeme i na sebe.
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Doma uzená makrela recept
Pokud makrel vyudíme více, jde z jejich masa udělat fantastický svačinový salát. ("To bílé", co je na některých fotkách k zahlédnutí v udírně, je fileta pangase, kterou chtěl manžel ochutnat uzenou.)
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Sele na rožni recept
Tj. 2 dkg na 1kg masa. Břišní dutinu a celé sele potřeme směsí česneku a soli. Potom ho zabalíme do čistého ubrusu a uložíme do nádoby nebo vaničky.
Podobné recepty jako Sele na rožni
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Přitom vetřeme do masa sůl, která mohla na některých porcích zůstat na povrchu ryb. Po 12 až 24 hodinách ryby uvážeme na motouzy. Je to sice pracnější než napichování na háčky, ale jistější.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Kuře v komíně recept
uzeni: musela jsem s dotazem k manželovi - zpočátku udí dost teplým kouřem, pak chladnějším. Ale naše "udírnička" je vlastně v komíně doma postaveného většího zahradního krbu, takže teplota v ní bývá spíš vyšší.
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Kuře podle uzenáře recept
Tématické fráze: nakládání kuřat na uzení nakládání kuřete na uzení jak udit kuře uzení kuřat recepty na uzení kuřat uzení kuřete nakladaní kuřat recepty pro uzenáře udíme kuře nakládání kuřecího masa na uzení nakládání kuřete nakládání kuře na uzení nakládání a uzení kuřat jak nakladat kure na uzen
Podobné recepty jako Kuře podle uzenáře
Naložené vepřové maso recept
Do marinády vložíme plátky masa, zakryjeme a necháme rozležet alespoň den v lednici. Maso můžeme nechat naložené klidně i 3 dny, čím déle, tím je maso křehčí. Naložené vepřové maso smažíme na pánvi nebo grilujeme.
Podobné recepty jako Naložené vepřové maso
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka
Bůček na čínsky způsob recept
Bôčik nakrájame na kocky (asi 2x2x2 cm). Do kastrólika dáme sójovú omáčku, víno, vodu, cukor, soľ a chilli (ak máme papričku, nakrájame ju na drobno). Do zmesi vložíme mäso a na miernom ohni varíme 15 minút. Potom pridáme vajcia, plameň znížime na minimum a za občasného otočenia vajec varíme pomaly
Podobné recepty jako Bůček na čínsky způsob
Přírodní vepřová kýta recept
Jani máš pravdu praganda se používá při uzení, ale i při nakládání masa na různé typy klobás, salámů a podobně, já jí používám jen pokud maso nakládám na delší dobu, třeba právě plátky, pokud dělám marinované koleno, tak jej napíchám, ale to si dělám roztok, ve středu jsem dělala svíčkovou z králika
Podobné recepty jako Přírodní vepřová kýta
Sušené maso
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa, které je podle mého mínění nejchutnější.
Podobné recepty jako Sušené maso
Nakládaný bůček
Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se solí, lžičkou pepře, pálivou paprikou, kari kořením, grilovacím kořením a několika kapkami worchestrové omáčky.
Podobné recepty jako Nakládaný bůček
Hovězí kořeněné kostky na špeku recept
Maso z krku nakrájíme na větší kostky a obalíme ve směsi koření na roštěnou. Dáme do mísy a zalijeme vyškvařeným špekem s opeřenou cibulí. Promícháme, necháme vychladnout a vložíme do lednice nejlépe do druhého dne. Následující den v rozpálené pánvi opečeme naložené kostky masa a přendáme do hrnce.
Podobné recepty jako Hovězí kořeněné kostky na špeku
Řeznická sekaná
Pokud chcete, aby sekaná na řezu byla červená, přidáme sanitr nebo pragandu (používá se při nakládání masa na uzení). Nakonec vypracujeme šišku, uhladíme rukou namočenou ve vodě a dáme péct do zlatova.
Podobné recepty jako Řeznická sekaná
Domácí klobásy recept
Podle spotřeby,na chuť 30min 90stupňů+3h na 60,jinak čím chladnější dým tím dýl,2 dny na 60 vydrží 1-2 měsíce,ale týden až dva uzení na max 20 stupňů vydrží v suchém špajzu i rok :þ))) asi ne že?A nebo 2 dny v hustém,ale studeném dýmu a pak zavařit,nejlepší jsem jedl z kozla při večerní procházce Lo
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Segedín z naloženého bůčku
Pane Petře,nechtěl jsem a ani bych si nedovolil kritizovat váš recept.Opravdu mi šlo jen o to,zjistit důvod nakládání bůčku.Maso na uzení si nakládám také(mimochodem já ho nakládám nasucho a dávám 3 dkg soli na 1 kg masa),takže příště si z jednoho kousku určitě udělám segedín.
Podobné recepty jako Segedín z naloženého bůčku
Mé domácí uzené recept
Touto směsí každý kousek masa dobře se všech stran potřeme (snažíme se vmasírovat směs do masa) a naskládáme natěsno do nádoby. Čisté plátno namočíme, vyždímáme a maso přikryjeme. Nahoru položíme větší talíř, nebo prkénko, zatížíme závažím, uzavřeme poklicí, dáme do chladna a cca 14-20 dní si toho .
Podobné recepty jako Mé domácí uzené
Sele na rožni recept
Pro opravdové labužníky doporučuji vodu nahradit vývarem z kořenové zeleniny. Studený lák plníme do velké injekční stříkačky, opatřené silnou jehlou a napícháme svalovinu. Platí, že čím vyšší sval, tím větší počet vpichů. Koncentrace soli v láku je stejná jako při nakládání masa na uzení. Tj. 2 dkg
Podobné recepty jako Sele na rožni
Domácí klobásy recept
Vynikající varianta klobásky. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy
Svíčková na smetaně
Svíčkovou osolíme, protkneme 2/3 slaniny nakrájené na klínky a na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso za chvíli vyjmeme, přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, očištěnou na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a osmahneme do světlehněda.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně
Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Maso se prohřeje a dobře prouzuje. Dám do udírny vyhřáté asi na 70 stupňů postupně teplotu zvýším na 90 aby se maso prohřálo a poté teplotu snížím na 70. Udím asi 8-10 hod.Maso kontrolujeme zda neodkapává tuk když se tak stane teplotu snížíme.Po vyuzení dám maso do horké vody asi 80 stupňů na 2 hod.
Podobné recepty jako Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta
Bůčková roláda vařená
Bůček rozkrojíme na knihu a rozklepeme paličkou na plát (do tenka). Posolíme, poprášíme pražskou šunkovou solí, potřeme česnekem, pevně svineme a svážeme tenkým motouzem. Necháme 24 hodin v ledničce zaležet. Vaříme ve vodě, až je maso měkké (asi hodinu). Ještě horkou roládu vyválíme ve sladké papric
Podobné recepty jako Bůčková roláda vařená
Čabajská klobása Csabai kolbász recept
Mäso zomelieme na kotúči s veľkými otvormi do vhodnej nádoby - koryta. Pommleté koreniny, prelisovaný cesnak, soľ, sanitru, práškový cukor pridáme k mäsu a riadne spracujeme. Klobásovú hmotu na tesno naplníme do čriev a párujeme na nami zvolenú dlžku. Klobásy údime 3 dni studeným dymom do dosiahnuti
Podobné recepty jako Čabajská klobása Csabai kolbász