Jednoduchý lák na maso k uzení recept
Celkem 253 g řeznické soli na 6 litrů vody a na 5,10 kg masa. https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/12/13/jednod...
Podobné recepty jako Jednoduchý lák na maso k uzení
Uzené maso bez udírny recept
V den přípravy maso omyjeme, znovu potřeme tekutým kouřem a na 6-8 hodin (podle velikosti masa) dáme do pomalého hrnce na Low. Pod maso je vhodné dát mřížku, aby neleželo na dně, my to řešíme většími dřevěnými třískami, kterými kus masa podložíme.
Podobné recepty jako Uzené maso bez udírny
Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Očištěnou zvěřinu prošpikujeme, cibuli nakrájíme nadrobno a zeleninu na kostičky. Polovinu zeleniny nasypeme do nádoby na naložení, vložíme maso a to posypeme druhou polovinou zeleniny s cibulí. Nakonec zalijeme vychladlým mořidlem. Maso zatížíme a necháme 2-4 dny uležet. Obden obrátíme.
Podobné recepty jako Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Mořidlo s červeným vínem
Cibuli nakrájíme nadrobno a zeleninu na kostičky. Polovinu zeleniny s cibulí nasypeme do nádoby na naložení masa, přisypeme koření a vložíme maso. Druhou polovinu zeleniny s cibulí nasypeme navrch, zalijeme vínem, maso zatížíme a necháme 3-5 dní v chladu uležet.
Podobné recepty jako Mořidlo s červeným vínem
Uzené maso
Postup přípravy receptu. 1. Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný.
Podobné recepty jako Uzené maso
Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Čína - nakladané mäso /Ivka Javorská/. autor: Recepty. 0.0. moje hodnoceni. 4.3. hodnotilo: 4. doba přípravy: neuvedeno. počet kalorií: neuvedeno. Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept.
Podobné recepty jako Čína nakladané mäso /Ivka Javorská/
Naložené řízky
Postup přípravy receptu. 1. Smíchat suroviny a naložit maso aspoň na 24 hodin. Smažíme jako řízky na pánvi. Naložené maso vydrží v lednici několik dní. 2. Jako přílohu je vhodný bramborový salát, nebo kaše. Pokud děláte jako placičky z kousků masa, tak na chleba s hořčicí.
Podobné recepty jako Naložené řízky
Uzené maso jako lahůdka recept
Tématické fráze: uzeni masa a lak na maso lák na uzené maso lak na maso lak na uzene nejlepší rybí lak na uzen í lak na uzení masa lák na uzení lak na maso na uzení uzené maso recepty obalované uzené příprava uzeného masa příprava laku na maso recepty z uzeného masa obalované uzené maso priprava lak
Podobné recepty jako Uzené maso jako lahůdka
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Spôsob udenie mäsa sa rozdeľuje na krátkodobé konzervovanie a na dlhodobé konzervovanie. Správna metóde a kvalitná bez tlakového udenia je taká že mäso po dozretí 24-30 hod v miestnosti 0-5 stupňov sa nasolí takmer 1mm vrstvou soli a uloží do dreveného koryta alebo antikorovej nádoby. Po dvoch dňoch
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Vynikající marináda nejen na gril
Marináda je směs koření, oleje, bylinek a dalších přísad používaná k nakládání masa, případně zeleniny nebo sýrů. Aby tyto suroviny získaly z marinády tu správnou chuť, je dobré nechat je naložené několik hodin, ideálně přes noc.
Podobné recepty jako Vynikající marináda nejen na gril
Upečená naložená krkovička recept
Upečená naložená krkovička. Hodnocení receptu je 5. 5.0 29×. Ohodnoťte recept. Vykostěnou krkovičku v kusu osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem a uložíme do lednice, já ji tentokrát měla naloženou 3 dny…. ivulinka.
Podobné recepty jako Upečená naložená krkovička
Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat recept
Přidáme tak 3-4 pol. lžíce cukru. Do uzavíratelného sítka (vajíčko na čaj) dáme několik kuliček pepře a nového koření, přidáme rozlámaný bobkový list a špetku tymiánu. Zalijeme teplou převařenou vodou a promícháme. Vložíme maso, přikryjeme a uložíme do chladu. Je dobré tak 2-3 promíchnout během nalo
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
Kuře v komíně recept
Postup přípravy receptu. Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme rozpůlená syrová kuřata. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí. Kuřata vytáhneme z nálevu, necháme okapat a za nožky je pověsíme do vyhřáté udírny.
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Marcelky lahodný nakládaný bůček recept
Nakrájíme na větší kusy čí pláty a osolíme a opepříme. Vložíme do pekáče a pečeme cca 50 minut na 175°C. V době pečení si připravíme marinádu: med, hořčice Dijon, špetka chilli (nakrájíme česnek), je hustější konzistence . Slijeme větší množství vyškvařeného sádla, které použijeme na jiný recept. Ho
Podobné recepty jako Marcelky lahodný nakládaný bůček
Králík pečený s uzeným masem recept
Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou. Zbytek uzeného přidáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme rozkrojenou hlavičku česneku a pečeme doměkka. Je-li potřeba, podléváme během pečení vínem nebo vodou.
Podobné recepty jako Králík pečený s uzeným masem
Naložené maso recept
Suroviny. 1/2 kg vepřového masa nakrájet na nudličky. 1 polévková lžíce solamylu. 2 polévkové lžíce oleje. 2 lžíce maggi. 1 lžičku pepře. 1 lžičku soli. 2 kávové lžičky kari koření. 2 nakrájené cibule.
Podobné recepty jako Naložené maso
Moc dobré naložené kuřecí maso recept
na 1/2 kg kuřecích prsíček (může být i vepřové) 1/2 lžičky soli 1 lžička pepře 1 lžička mleté červené papriky sladké 1 lžička zázvoru 1 lžička kari 2 žloutky 3 lžičky solamylu 1 větší cibule 3 lžíce sójové omáčky
Podobné recepty jako Moc dobré naložené kuřecí maso
Domácí uzené na polský způsob recept
Na jeden kilogram masa dáme 4 dkg rychlosoli, zamícháme a zalijeme maso tak, aby bylo ponořené a necháme 4 až 5 dnů v chladu. Maso v den uzení se vytáhne z vody, nechá se okapat, osušit a vloží se do vyhřáté udírny a udí se dle potřeby. Poznámka od kuchařky. Doporučuji naložené maso před uzením vlož
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Skvělá marináda na maso
Do této marinády naložíme naklepané plátky masa (vepřové, drůbeží) a uložíme přes noc do ledničky.
Podobné recepty jako Skvělá marináda na maso
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Na 5 kg ryb použijeme 150 g soli a asi 4 menší hlavičky česneku. Oloupaný česnek rozetřeme se solí na pastu, kterou pečlivě potřeme ryby ze všech stran. Ryby uložíme na 12 až 24 hodin do kameninové, skleněné či umělohmotné nádoby a dáme do chladničky. Po několika hodinách ryby přeložíme.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Krkovičkové závitky recept
Postup přípravy receptu. Řízky mezi mikrotenem naklepeme, poklademe libečkem, plátky anglické a salámu. Přidáme 1/4 vajíčka, špalíček Nivy, uzeného sýru a Horal. Zavineme a fixujeme potravinářskou nití.
Podobné recepty jako Krkovičkové závitky
Hovězí kořeněné kostky na špeku recept
Jakmile začne pouštět tuk, tak přidáme nakrájené cibule a svazek čerstvé majoránky. Necháme cibuli zesklovatět a majoránkou provonět. Maso z krku nakrájíme na větší kostky a obalíme ve směsi koření na roštěnou. Dáme do mísy a zalijeme vyškvařeným špekem s opeřenou cibulí.
Podobné recepty jako Hovězí kořeněné kostky na špeku
Nakládaný bůček
Postup přípravy receptu. 1. Bůček uvaříme s bobkovým listem, pepřem a 12 stroužky česneku. Ještě teplý ho potřeme kašičkou, kterou jsme udělali ze zbylého česneku utřeného se solí, lžičkou pepře, pálivou paprikou, kari kořením, grilovacím kořením a několika kapkami worchestrové omáčky. 2.
Podobné recepty jako Nakládaný bůček
Domácí uzená makrela recept
Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hodiny (plus mínus) na 60°C.
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Marináda na maso na gril,nebo pánev recept
Suroviny marináda je na cca 2 kg masa 200 ml světlého piva (Zlatopramen 11°) 50 ml oleje 5 lžíce sladkého kečupu 4 lžíce chilli omáčky 2 lžíce grilovací koření Mexiko od Kotányi 1 lžička mletého pepře 1 lžíce sušeného tymiánu 1 lžíce nadrobno posekaného čerstvého tymiánu
Podobné recepty jako Marináda na maso na gril,nebo pánev
Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou recept
Papriku nakrájíme na proužky, česnek na tenké plátky a cibuli na hrubší kousky. Na olej dáme osmažit cibuli, přidáme česnek, papriku, na směs položíme stehna, podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Stehna jsou už uzením dost měkká. Pak zeleninu dochutíme solí, pepřem, worčestrem nebo opět jak
Podobné recepty jako Uzené kuřecí stehno s česnekem a paprikou
Moje kuřecí čína
Moje kuřecí čína - recept: Kuřecí maso nakrájíme na menší nudličky a naložíme do směsi, do které dáme 1 vejce, solamyl, kari, koření na čínu, sojovku, pepř a česnek. Dáme přes
Podobné recepty jako Moje kuřecí čína
Špízy s marinovaným masem recept
V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, maso vložíme do marinády a promícháme, aby se maso marinádou obalilo. Dáme do lednice uležet, i přes noc. Cibuli, papriku a klobásky nakrájíme a společně s masem napichujeme na špejle. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj naskládáme špízy a dáme péct
Podobné recepty jako Špízy s marinovaným masem
Základní nálev na hovězí maso recept
Množství je na 1 kg hovězího masa: 5 dkg cibule 5 dkg celeru 3 dkg mrkve 2 dkg petržele 2 dkg cukru 4 dkg oleje 10 zrnek nového koření 5 zrnek celého pepře trochu saturejky. Postup přípravy receptu. Dobře očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké plátky, okořeníme. Cukr smícháme s olejem a vmícháme do z
Podobné recepty jako Základní nálev na hovězí maso
Doma uzená makrela recept
Před uzením každou makrelu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme, pokud to půjde, z listnatých stromů a bez kůry. Za 3 - 4 hod jsou makrely vyuzeny do zlatohněda. Poznámka od kuchařky. Toto uzení ryb doporučuje pan M. Štěpnička ve svý
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Uzená kotletka rychle a chutně recept
Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky a na troše tuku ve větší pánvi do zrůžovění rozškvaříme. Přidáme cibuli, česnek a 5 minut restujeme- promícháváme. Pak vše shrneme stranou na kraj pánve (kdo má obavy, dá úplně bokem), vložíme maso a po 2 minutkách ho z každé strany osmažíme.
Podobné recepty jako Uzená kotletka rychle a chutně
Kančí guláš staročeský
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme a necháme alespoň přes noc, ale nejlépe 24 hodin odležet v chladnu. Během odležení maso občas otočíme. 2. Po odležení maso vyndáme, pokrájíme na kost
Podobné recepty jako Kančí guláš staročeský
Marinované špízy
Maso pokrájíme na kostičky (osolíme), klobásu a pórek na kolečka a papriku na kousky přibližně stejně velké, jako ostatní suroviny.V misce si smícháme všechny suroviny na marinádu, dobře promícháme a špízy s ní potřeme. Necháme marinovat alespoň 2 hodiny, nejlépe do druhého dne. Špízy pak smažíme na
Podobné recepty jako Marinované špízy
Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Ovšem s chlebem nebo rohlíkem přijatelné. Krájet je lepší velmi ostrým nožem na slabé plátky, jen na opékání krájíme silnější. Zkusila jsem i opéct na pánvi a to je skvělé (viz fotografie). Když jsem nakládala podruhé, udělala jsem si zase jen jeden kousek, druhý kousek masa jsem naložila na slaninu
Podobné recepty jako Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora ...
Smažený uzený bůček recept
Vzpoměli jsme si na tento recept, když jsme váhali mezi rizotem z uzeného masa. K tomu bramborovou kaši a jablečný kombot. Dávám plusový bodík a několik palečků nahoru. Odpovědět. pipre. 19. 8. 2009 23:39:36 . Jejda, to bych si tak dala s chutí..jenže to bych kila dávala týden dolů + Odpovědět. Jana
Podobné recepty jako Smažený uzený bůček
Pečený bůček naložený v solném láku recept
Omyté maso osušíme a kůži nařízneme na kostičky. Vetřeme česnek po celé části masa a dáme na 2 hodiny uležet. Ve vodě necháme rozpustit sůl, můžeme ji lehce zahřát pro lepší rozpuštění, ale musíme nechat vychladnout. Maso do solného roztoku ponoříme a přikryté necháme tři dny v lednici. Před pečením
Podobné recepty jako Pečený bůček naložený v solném láku