Koprová polévka s bramborem
Tahle koprová polévka s bramborem je jako od maminky. Voní létem, je velmi jednoduché ji uvařit a příprava nezabere ani m...
Omeleta s klobásou Chorizo
Omeleta s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně ...
Vaječná tlačenka
Tahle klasika studené kuchyně výborně chutná a zároveň řeší problém, co s vejci, která zbyla po Velikonocích. Tlačenka je...
Krabí pomazánka
Krabí pomazánku si připravíme na různé oslavy, silvestra apod. U nás patří mezi nejoblíbenější. ...
Jablečný pohár se smetanou
Jablečný pohár se smetanou je moučník jemný a lahodný. A jablka jsou přece velmi zdravá....
Sušenky z podmáslí
Sušenky z podmáslí jsou moc dobré a oblíbené sušenky. Mohou být skvělou svačinou pro děti, třeba se sklenicí mléka nebo k...
Cuketa
Tato zelenina je na pěstování velmi nenáročná, ale to neznamená, že je nudná. Cuketa má v kuchyni pestré využití a ocení ...
Kimchi z červené řepy
Kimchi je kvašená zelenina. Jedná se o prastarý způsob uchovávání zeleniny s obrovských zdravotním přínosem. Tím největší...
Bramborové karbanátky
Bramborové karbanátky se sýrem a slaninou jsou jednoduché a rychle připravené jídlo. Můžete k nim přidat salát z čerstvé ...
Holandská omáčka
Holandská omáčka patří k pilířům francouzské kuchyně a hodí se zejména k rybám a mořským plodům, někdy také k zelenině....
Ruské čajové koláče
Ruské čajové koláče jsou jednoduché a velmi dobré. Nejen k čaji ale i s kávou budou chutnat nám i našim hostům. Troubu...
Vepřové plátky v jemné omáčce
Vepřové plátky v jemné omáčce podávejte nejlépe s vařenými brambory. Ale třeba bramborové noky jsou také dobrá volba....
Bramborová polévka s vařeným vejcem
Asi nejtradičnější recept na bramborovou polévku je ten s houbami. Polévku z brambor však lze připravit v mnoha variacích...
Omeleta se šunkou a s brokolicí
Omeleta se šunkou a s brokolicí je jedno z rychlých jídel. Když bojujete s časem, je tu recept na dobrý oběd....
Brokolicová polévka s parmezánem
Brokolicová polévka s parmezánem je zdravá a velmi chutná polévka. Zasytí vás a zahřeje nejen v chladných sychravých dnec...
Cuketový nákyp s uzeným masem
Cuketový nákyp s uzeným masem je jídlo pro milovníky zeleniny i masa. V sezóně cuket je to jeden z výborných receptů jak ...
Pečené vepřové koleno
Vepřové koleno je kalorická bomba, a proto se hodí zejména k chladnějšímu počasí. Když je udělané na pivě, odolá této čes...
Mořidlo s balsamikovým octem
Divočina má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude šťavnaté, chutné a balsa...
Rychlý vajíčkový salát
Rychlý vajíčkový salát doplňte čerstvým pečivem nebo topinkou a může to být výborná večeře nebo sytá svačinka. Rychlé, c...
Sýrové koule
Sýrové koule mohou být předkrmem, nebo je doplňte čerstvým zeleninovým salátem či vařenými brambory a tatarskou omáčkou a...
Kuře Vindaloo
Indické kuře vindaloo je vynikající, avšak je určené pouze pro otrlé. Je to jedno z nejpálivěštích jídel, které zvládne j...
Jarní salát s jedlými květy
Přivítejte jaro na talíři s tímto barevným salátem s jedlými květy. Ukážeme vám jak kreativně připravit tento lahodný sal...
Česneková pomazánka
Česneková pomazánka na topinky je pikantní a zdravá právě díky čerstvému česneku. Sýr použijte podle vlastní chuti, může ...
Vařené brambory s křenovou omáčkou
Vařené brambory s křenovou omáčkou jsou jednoduchým a lehkým jídlem. A opravdu si pochutnáte....
Kopřivová polévka
Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobr...