Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já recept
Druhý den aspoň hodinu před uzením vyndáme z lednice. Zavěsíme do roztopené udírny a snažíme se udržovat teplotu max. na 60-65 C°, pomalu udíme tak 6 hodin. Jakmile se klobásy začínají krabatit, máme hotovo. Poznámka od kuchařky. Jsem jen amatér a nějaký řezník by možná s něčím nesouhlasil, ale nám
Podobné recepty jako Domácí klobásy sýrové, jak je dělám já
Klobásky cigárového typu recept
Před uzením je otřu dosucha a vložím do předem vyhřáté udírny na 60 °C a udím ( bukem )cca 8-9 hodin při této teplotě. V polovině uzením přehodím tyče a po době sedmi hodin uzení ochutnám a rozhodnu se, jak ještě dlouho pokračovat. Já udil těch 9 hodin, ale už jsem přesvědčen, že těch 8 bohatě stačí
Podobné recepty jako Klobásky cigárového typu