Voňavý česnekový bůček
Bůček vyndáme z vody (vznikne z ní základ ovarové polévky), necháme chvíli oschnout a ještě teplý důkladně obalíme v připravené směsi. Zabalíme do alobalu a necháme vychladnout. Poté uložíme na šest dní do chladničky. Za tu dobu se bůček důkladně proleží a všechny chutě i vůně jím dokonale prolnou.
Podobné recepty jako Voňavý česnekový bůček
Vepřový guláš
Z bravča sa v Maďarsku a na juhu Slovenska robí dačo podobné ako uvedené, ale gulášom to nazve len neznalec a ignorant. Je to perkelt a keď pridáte smotanu, tak sa to volá paprikáš, aj keď je v ňom paradoxne menej papriky, ako v perkelte.
Podobné recepty jako Vepřový guláš
Vařená vepřová žebírka
Úzký pás z boku opereme a rozdělíme na dvě poloviny, zalijeme vařící vodou a uvaříme.Před dovařením přidáme do vývaru očištěnou kořenovou zeleninu, sůl, koření a maso dovaříme. Ovar podáváme s hořčicí, křenem, červenou řepou a různě upravenými zeleninovými saláty a krajíčkem chleba.
Podobné recepty jako Vařená vepřová žebírka
Domácí klobásy podle Hynka recept
Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti. Recept je z 10 kg masa, ale po vyuzení budete mít 7,5 - 8 kg klobás. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka