Pekařský předkrm recept
Postup přípravy receptu. Máslo utřeme se sardelovou pastou do pěny, osolíme, opepříme, přidáme na kostičky pokrájené maso, okurky a vejce.
Podobné recepty jako Pekařský předkrm
Svíčková recept
Postup přípravy receptu. V hrnci rozehřejeme špek, nakrájený na kostičky, přidáme nakrájenou zeleninu, restujeme a přidáme prošpikované 3 dny naložené maso.
Podobné recepty jako Svíčková
Rybí karbanátky
Rybí karbanátky podávejte třeba s bramborovou kaší. Nebo s hranolky upečenými nasucho v troubě a s tatarskou omáčkou.
Podobné recepty jako Rybí karbanátky
Zeleninový nákyp
Zeleninový nákyp je skvělé zeleninové jídlo. Nejlepší bude, když použijeme čerstvou sezónní zeleninu.
Podobné recepty jako Zeleninový nákyp
paštika z divočiny
K vyšlehaným játrům přidáme jemně umleté maso ze zvěřiny a hrubě umletý bůček. Dobře promícháme s kostičkami slaniny a podle potřeby dosolíme. Dobře promícháme s kostičkami slaniny a podle potřeby dosolíme.
Podobné recepty jako paštika z divočiny
Zvěřina na červeném víně
Podzim a zima rozehrávají celou škálu možností toho nejlepšího masa z přírody, zvěřiny. Jeho průmyslovým chovem nezatížená, výrazná, jemně nasládlá chuť, minimum tuku a spousta cenných látek z něj činí ideální, zdravou a chutnou volbu.
Podobné recepty jako Zvěřina na červeném víně
Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem
Právě teď je maso ze zvěřiny v nejlepší formě! Zkuste si připravit delikátní pomalu dušené ragú s kořenovou zeleninou, žampiony a červeným vínem. Nevšední chuť dodají povidla, brusinky a kořeněný nastrouhaný perník použitý k zahuštění.
Podobné recepty jako Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem
Jelení kýta s góji a portským vínem
Maso ze zvěřiny má vysoký podíl bílkovin a malý podíl tuku, přičemž tuk je s vysokým podílem nenasycených mastných kyselin. Tedy zvěřina je dietní a zdravá.
Podobné recepty jako Jelení kýta s góji a portským vínem
Recept: Nakládání zvěřiny do mléka
Mylný je však dojem, že se naložením do mléka ze zvěřiny ztratí říjný pach. Je dokázáno, že se tento pach na maso i orgány přenese z povrchu zvířete při jeho stahování a porcování.
Podobné recepty jako Recept: Nakládání zvěřiny do mléka
Vepřový perkelt s nokedli
Tradiční maďarský perkelt můžete připravit vlastně z každého druhu masa: kuřecího, vepřového, skopového, hovězího a třeba i ze zvěřiny.
Podobné recepty jako Vepřový perkelt s nokedli
Jerky sušené maso
Maso pečlivě odblaňte a přelijte ho ze všech stran horkou vodou tak, aby zbělalo. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí.
Podobné recepty jako Jerky sušené maso
Panenka z divočáka s hruškovým pyré
Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Podobné recepty jako Panenka z divočáka s hruškovým pyré
Kančí po myslivecku
Zvěřina je trochu náročnější na přípravu, ale pokud jí věnujete čas, odměnou vám bude úžasná lahůdka. Zdeněk Pohlreich vám v další epizodě pořadu Teď vaří šéf ukáže, jak na kančí maso – tentokrát po myslivecku.
Podobné recepty jako Kančí po myslivecku
Tagliatelle s ragú z divočáka
Ze začátku bude maso pouštět trochu vody, ta se po chvilce odpaří. K masu přidáme rozmixovanou zeleninu a lžíci protlaku. Zalijeme sklenkou červeného vína a necháme dusit alespoň hodinu a půl.
Podobné recepty jako Tagliatelle s ragú z divočáka
Jemná daňčí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami
Maso opečte důkladně ze všech stran a pak podlijte vínem. Přidejte hořčici, dolijte vodu nebo vývar, aby bylo maso ponořené tak ze tří čtvrtin, a nechte na mírném stupni dusit do změknutí, zhruba 2 hodiny.
Podobné recepty jako Jemná daňčí svíčková a hrnkové knedlíky s brusinkami
Bavorská vepřová pečeně
Připravte si více než 300 mezinárodních pokrmů z vepřového, hovězího, jehněčího či ze zvěřiny, například pomalu pečené vepřové ramínko, jehněčí kýtu na víně a thajské červené kari s kachním masem.
Podobné recepty jako Bavorská vepřová pečeně
Kančí na víně se švestkami
Do litinového hrnce, ve kterém budete pokrm později péct, dejte restovat na kostičky nakrájenou slaninu, když začne pouštět tuk, přidejte kostky osoleného masa a to restujte ze všech stran, aby se zatáhlo.
Podobné recepty jako Kančí na víně se švestkami
Sekaná ze zajíce
Pečte ze začátku na 140 stupňů, na závěr můžete teplotu trochu zvýšit, aby se vytvořila kůrka. Během pečení obložte pekáček nakrájenou cibulí. Po 45 minutách sekanou vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky, polijte vypečenou šťávou a ozdobte směsí rajčátek, nasekané petrželky a pečené cibule. Podáve
Podobné recepty jako Sekaná ze zajíce
Srnčí medailonky Vídeňský les
Nakonec lehce ochuťte koňakem (není nutný) a odstavte ze sporáku. Medailonky podávejte se skrojkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněné střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi.
Podobné recepty jako Srnčí medailonky Vídeňský les
Sardské rizoto
Nejprve udělejte ragú – já ho dělám vždy den dopředu, aby se pěkně rozleželo. Na oleji opečte dorůžova cibuli, pak přidejte maso a zprudka ho opékejte – vařečkou ho drťte, aby se rozpadalo na co nejmenší části a ty se ze všech stran opekly dohněda.
Podobné recepty jako Sardské rizoto
Nakládání zvěřiny do červeného vína
Nakládání zvěřiny do červeného vína? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Nakládání zvěřiny do červeného vína
Vepřový pörkölt s nokedli
Tradiční maďarský pörkölt můžete připravit vlastně z každého druhu masa: kuřecího, vepřového, skopového, hovězího a třeba i ze zvěřiny.
Podobné recepty jako Vepřový pörkölt s nokedli
Kančí se šípkovou omáčkou
V této fázi vložte osolené maso a na základu ho ze všech stran opečte. Podlijte vínem, z poloviny ho odpařte a přilijte cca 200 ml silného vývaru. Vložte všechno koření včetně tymiánu, přiklopte a duste na mírném ohni doměkka.
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou omáčkou