Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bublinách.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem
Adrijská Ciabatta
Pavel | 8. 11. 2013 20:57. omládak má kynout 30 minut při teplotě 30-32 stupňů c a záleží jaká je teplá mouka a teplota ovzduší a nato je vzoreček na výpočet třeba v místnosti bude 25 stupňů teplota mouky 20 stupňů a chceme aby měl ten omládek 30 stupňů vzorec se počítá 30 krát 3-25-20 =45 stupňů a
Podobné recepty jako Adrijská Ciabatta