Domácí pektin z nezralých jablek recept
Poznámka. Vzpomněla jsem si, že jsem kdysi domácí pektin vyráběla. Moudrá kniha, z které jsem čerpala, uvádí, že pektin lze podobně vyrobit i z rybízu, nezralého angreštu, kdoulí nebo kdoulovce japonského (plody kdoule a kdoulovce musí být vybarvené dožluta) nebo směsi.
Podobné recepty jako Domácí pektin z nezralých jablek
Kdoulový džem
Kdoule oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostky. Povařte cukr asi v 300 ml vody, zvlášť povařte kdoule s vymačkaným citrónem. Poté vyjměte kdoule a přidejte je společně s nastrouhanou kůrou z citronu k vodě s cukrem.
Podobné recepty jako Kdoulový džem
Kdoulový sýr ze slupek
Kdoule omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na
Podobné recepty jako Kdoulový sýr ze slupek
Kdoulový sýr ze slupek recept
Kdoule dobře omyjeme, nejlépe pomocí kartáčku. Kdoule nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot. Slupky použijeme na výrobu sýra. ... Recept na plněné pečené brambory krok za krokem. Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenč
Podobné recepty jako Kdoulový sýr ze slupek
Kdoulový rosol recept
Kdoule omyjeme, otřeme do sucha, přičemž odstraníme vrchní slupku. Plody zbavíme stopek, pokrájíme na kousky a dáme do odšťavňovače. Vzniklou šťávu necháme asi 1 hodinu odstát, dokud se neusadí kal.
Podobné recepty jako Kdoulový rosol
Závin s kdoulemi, jablky a aronií recept
Postup přípravy. Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince, nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu.
Podobné recepty jako Závin s kdoulemi, jablky a aronií
Husa se švestkami recept
Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenční! Pečené plněné brambory podáváme přelité…
Podobné recepty jako Husa se švestkami