Zbytky pečeného masa
Zbytky pečeného masa určitě nevyhodíme. Existuje mnoho způsobů, jak s tímto masem připravit vynikající jídlo. Tento recep...
Chlebová nádivka
Chlebová nádivka se hodí jako příloha ke všem pečeným masům. Má skvělou chuť bylinek a pečeného chleba, je křupavá i vláč...
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě
Vepřová pečeně bez kosti, plátky pečené v troubě, připravíme velmi jednoduše. Jsou pikantní a jako příloha se hodí knedlí...
Silný vývar z opečených vepřových kostí recept
Přivedeme k varu, okamžitě stáhneme teplotu na minimum a necháme mírně táhnout 4-5 hodin. Poté scedíme a necháme vychladnout. Vychladlý vývar získá rosolovitou konzistenci. Rozdělíme na porce, část třeba zamrazíme a používáme buď k přípravě polévky, nebo jinde v teplé kuchyni.
Podobné recepty jako Silný vývar z opečených vepřových kostí
Pečené morkové kosti na česnekové topince recept
Ohodnoťte recept: Pečené morkové kosti na česnekové topince. Pajaska. 9. 2. 2012 15:46:14 . No tak za tohle by mi manža políbil ruce.I na nich odnesl..od stolu a vrhnul se na morek. Má je moc rád .Upíct morkové kosti,to je nápad tedy. Jakože se pečou kosti na vývar,než se dají vařit ,je známé,ale mo
Podobné recepty jako Pečené morkové kosti na česnekové topince
Biftek pečený v alobalu
Troubu předehřejeme na 190 stupňů. Maso rozkrojíme na čtyři silnější plátky. Plátky zlehka naklepeme, osolíme a okořeníme. Připravíme si čtyři kusy alobalu. Každý alobal potřeme olivovým olejem, na olej položíme plátek masa, na maso sýr a na sýr plátek šunky. Každý biftek pevně a neprodyšně zabalíme
Podobné recepty jako Biftek pečený v alobalu
Vývar z králíka
Uvařeného králíka vyndáme z hrnce a obereme maso od kosti. Maso dáme zpět do hrnce. Množství masa v polévce záleží na vás. Zeleninu si na prkénku rozkrájíme a vrátíme do polévky. Vyklepneme vajíčka, promícháme a chviličku povaříme. Petrželku si omyjeme, nakrájíme a vhodíme do polévky. Hustý vývar z
Podobné recepty jako Vývar z králíka
Pečený kuřecí vývar
Výpek na plechu shrňte do hrnce taky, můžete i vypláchnout vodou a přelít do hrnce. „Táhněte“ při nízké teplotě klidně i 6 hodin. Čím déle, tím lépe. Pak slijte vývar, zeleninu vyhoďte a maso oberte. Vývar můžete použít hned nebo ho dát do studený do uzavíratelné skleničky a nechat v ledničce 2 dny.
Podobné recepty jako Pečený kuřecí vývar
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi jako ...
Kosti (harfy, žebra) dejte do trouby a pečte při 180 °C cca 25 minut. Po upečení kosti dejte do kastrolu se studenou vodou, osolte a přidejte zeleninu. Zavařte a stahujte pěnu. Po stažení pěny přidejte koření. Stáhněte teplotu, aby se vývar vařil jen pozvolna. Vařte dalších 5–6 hodin.
Podobné recepty jako Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi jako ...
Neplýtvejte a uvařte si výborný vývar ze zbytků
Vývar osolte podle chuti až na závěr, dříve by se voda nasytila minerály a nepřijala by jich tolik ze zeleniny. Chuťově by se tak vývar ochudil. 4. Pokud nepotřebujete čistě zeleninový vývar, můžete přidat i kůrky z tvrdých sýrů, např. parmazánu, kůži ze slaniny, odřezky masa nebo třeba obrané kosti
Podobné recepty jako Neplýtvejte a uvařte si výborný vývar ze zbytků
Pečená kachní stehna recept
Z kostí jsme uvařili vývar s "obíračkou" . Vykostěné kusy plus stehna jsme den předem večer naložili do osolené vody, aby si hezky natáhly rovnoměrně sůl a uložili na studené místo. Díly jsme na druhý den vyndali z vody, pokmínovali, podlili vodou a v pekáči s pokličkou pekli na 170 stupňů v el. tro
Podobné recepty jako Pečená kachní stehna
Vývar s tortellini a trhaným masem
Na vývar použijte větší hrnec, dejte do něj opláchnuté kosti, uzené stehno, různé odkrojky a kousky zeleniny. Zalijte 2 litry studené vody, uveďte do varu, lehce osolte, případně přidejte koření a ze začátku odstraňujte pomocí děrované naběračky vznikající pěnu. Na středně mírném stupni vařte asi ho
Podobné recepty jako Vývar s tortellini a trhaným masem
Kuřecí vývar recept
Poté obereme maso ze stehen (pokud je používáme), kosti spolu s výpekem dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou (cca 2,5l) a necháme 3hod táhnout (tzn. v odkrytém hrnci necháváme mírně bublat na opravdu malém plameni, voda by měla téměř stát kromě občasných malých bublinek). Poté scedíme a čistý výv
Podobné recepty jako Kuřecí vývar
VIDEO: Vývar vývarů consommé podle Pohlreicha
To co zbyde na pekáči, ještě pomalu orestujte, až se víno odpaří a zelenina zkaramelizuje. Poté obsah pekáče přidejte do hrnce k masu a zalijte studenou vodou. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a nechte pomalu táhnout 4-7 hodin. Poté vyndejte oháňku, vývar přeceďte a nechte vychladnout. Nejlépe přes
Podobné recepty jako VIDEO: Vývar vývarů consommé podle Pohlreicha
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky recept ...
Na vývar: husí droby (srdce, žaludek, játra) křídla krk obíračka z pečené husy (skelet, kosti a kousky kůže) 2 l studené vody 1 cibule i se slupkou 2 mrkve 1 petržel 3 cm silný plátek celeru 10 kuliček pepře (měla jsem čtyřbarevný) 6 kuliček nového koření 2 bobkové listy 1 větvička rozmarýnu sůl Dál
Podobné recepty jako Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky ...
Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách recept
2 kg kotlet bez kosti (kosti použijeme na vývar, kterým v případě potřeby podléváme) 10 stroužků česneku Na marinádu: 5-6 polévkových lžic olivového oleje 1 kávová lžička fenyklových semínek citronová šťáva z 1 citronu cca 8 snítek oregána sůl pepř olivový olej sůl 400 g libovější slaniny 12 šalotek
Podobné recepty jako Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
Dušičky a kosti recept
Pečené morkové kosti na česnekové topince . Silný vývar z opečených vepřových kostí . Dušičky – kosti svatých . Polévka z kuřecích kostí . Jehněčí s kostí na víne . Jehněčí s kostí na pórku . Silný vývar z vepřových kostí se zeleninou a noky . Vepřové kotlety bez kosti na paprikách a rajčatech . Záv
Podobné recepty jako Dušičky a kosti
Vývar
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi jako z Babiččiny zahrady. Maso Recept na omáčku demi glace z řeznictví Naše maso. Polévky Řeřichová polévka. Polévky Krkonošské kyselo s houbami od šéfkuchaře Radka Davida. Polévky Rybí provensálská polévka se slávkami podle Radka Davida. Další č
Podobné recepty jako Vývar
Vyprošťovací hovězí vývar
Troubu rozehřejte na 200 °C. Kořenovou zeleninu a 1 cibuli očistěte, pouze celer nakrájejte na menší kousky. Zeleninu dejte na pečicím papírem vystlaný plech, přidejte k němu omyté a osušené maso. Plech dejte do trouby a pečte 20–30 minut. Předpečení před tím, než začnete vývar vařit, zajistí plnějš
Podobné recepty jako Vyprošťovací hovězí vývar
Poctivá kuřecí polévka
Čím déle se vývar vaří, tím je polévka silnější a tím příznivější, povzbudivé účinky bude mít pro své strávníky. Suroviny . 4 porce. 1 ks celer sůl 2 hrst petželka 1 ks mrkev 2 l voda 1 ks petržel 1 ks masox pokud vaříte vývar krátce. 6 ks bobkový list 1 hrst nové koření 1 hrst pepř celý 8 ks kuřecí
Podobné recepty jako Poctivá kuřecí polévka
Dušičky – kosti svatých recept
Pečené morkové kosti na česnekové topince . Polévka z vepřových kostí s rýží a houbami . Vepřový bok s kostí na černém pivu . Silný vývar z opečených vepřových kostí . Jehněčí s kostí na pórku . Polévka z kuřecích kostí . Jehněčí s kostí na víne . Kornoutky ze šunky od kosti s křenovým krémem . Vepř
Podobné recepty jako Dušičky – kosti svatých
Vietnamský hovězí vývar Pho bo tai
Oblanšírované maso, kosti i morkové kosti dejte znovu do řádně vymytého hrnce, zalijte je 10 litry vlažné vody, přiveďte k varu, přidejte sůl a „rock sugar“ a spolu s cibulí a zázvorem „táhněte“ přiklopené poklicí 6–10 hodin (ideálně 10–12 hod) a menším sítkem odstraňujte pěnu na hladině.
Podobné recepty jako Vietnamský hovězí vývar Pho bo tai
Asijský obložený vývar se supersilou
Do jednoho hrnce nalijte hovězí Konečně vývar, přidejte škrabkou nakrájenou mrkev na tenké plátky nebo nudličky, nakrájené rajče, pár plátků zázvoru a asi 3-5 minut povařte na plotně, aby zelenina změkla a uvolnila chuť. V jiném hrnci připravte vajíčko tak, jak ho máte rádi. Natvrdo, 6minutové nebo
Podobné recepty jako Asijský obložený vývar se supersilou
Krůtí nudlová polévka
Krůtí křídlo pečené na houbách. Uzená krůtí prsa na zelenině . Krůtí ragú se šafránovými nudlemi. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy. Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznám
Podobné recepty jako Krůtí nudlová polévka
Hovězí vývar s morkovou kostí recept
Hovězí žebro a morkové kosti dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme cibuli ve slupce (omytou), sůl, libeček, kousek celerové natě a očištěnou zeleninu, koření a česnek. Vše vaříme na mírném ohni, necháme jen probublávat bez pokličky a sbíráme pěnu. Vaříme pomalu, tzv. táhneme 4 hodiny.
Podobné recepty jako Hovězí vývar s morkovou kostí
Vepřové nožičky pečené na černém pivě a pikantní směsi ...
Vepřové nožičky pečené na černém pivě a pikantní směsi Kuchařka: Ivace64. Vepřové maso 3 názory prev next. Přidat fotografii; Suroviny 4 uvařené vepřové nožičky 300 ml černého piva na podlévání Na směs : 1 nadrcená chilli paprička 2 pokrájené cibule 1,5 PL hořčice uzená paprika vývar. Recept si zatí
Podobné recepty jako Vepřové nožičky pečené na černém pivě a pikantní směsi ...
Pečená kuřecí stehna na červeno recept
Kuracie stehna vykostime a stiahneme z koze, v ziadnom pripade kosti a kozu nevyhadzujte, zbierajte si ich v mraznicke na vyvar. Na dno pekaca dame rozstvrtene paradajky, ak budete pouzivat ceresnove, tak ich nechajte v celku. Cervenu papriku ocistime od semienok a nakrajame na pruzky. Cibulu zbavim
Podobné recepty jako Pečená kuřecí stehna na červeno
Pomalu pečená srnčí pochoutka recept
Na pánev vlijeme vývar/vodu, víno, bobkový list a tymián, provaříme s výpekem a vlijeme do pekáče. Vše promícháme a pomalu pečeme v předehřáté troubě na 200st.asi 1 hodinu. Poté přidáme marmeládu a povidla a pečeme ještě asi ½ hodiny. Podle toho, kolik chceme šťávy, podléváme. Na závěr dochutíme sol
Podobné recepty jako Pomalu pečená srnčí pochoutka
Uzená kuřecí stehnapečenáv papiňáku recept
Maso oddělíme od kosti a kůže (nevyhazujeme, použijeme na uzený vývar), cibuli nakrájíme nadrobno a slaninu na menší kostičky. Do rozehřátého papiňáku dáme mírně rozpustit slaninu, přidáme cibuli a chvilku orestujeme. Vložíme obrané maso, 2minutky necháme osmahnout, rozdrobíme bujón, podlijeme horko
Podobné recepty jako Uzená kuřecí stehnapečenáv papiňáku
Falešná hovězí polévka z morkových kostí recept
Osobně dělám vývar z morkových kostí a hovězího masa docela často a proto vím, že je to akce u mě na cca 8 hodin, kosti nejprve opeču, dám vařit, přidám zeleninu (na ochucení, ta se pak vycedí), přidám maso, koření atd....kosti opravdu v první hodině vaření pustí jen tuk a zakalí vývar (zvlášť když
Podobné recepty jako Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Polévka z vývaru recept
Já si zvykla teď kosti na vývar opékat a musím říci, že takový vývar nám chutná daleko víc, je silnější a má lepší barvu, je víc po chuti masovější. Nakonec i na demi glace se kosti nejprve opékají . Odpovědět. rebeka. 13. 7. 2013 19:29:27. Jana Remkova: ty jsi taky perla, ty .. perlorodko já tam ty
Podobné recepty jako Polévka z vývaru
Pečené vepřové koleno na černém pivu 1 recept
Po uvaření ho vykostíme a nakrájíme na větší kousky. Vývar necháme, budeme ho potřebovat na podlévání. Maso dáme do nádoby, ve které ho budeme péct. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, trochu sádla a zalijeme černým pivem. Osolíme a opepříme dle chuti. Dáme péct na cca 1 hod do změknutí masa na 170°-
Podobné recepty jako Pečené vepřové koleno na černém pivu 1
Kuřecí vývar s krupicovými noky
Hotový vývar sceďte skrz jemné síto, zeleninu nakrájejte na malé kostičky, uvařené kuřecí maso oberte z kostí a obojí vraťte zpět do polévky. Vývar spolu s uvařenými noky servírujte v nahřátých talířích nebo miskách a na úplný závěr do polévky nasekejte hladkolistou petrželku nebo zbytek pažitky.
Podobné recepty jako Kuřecí vývar s krupicovými noky
Vývar do zásoby recept
Vývar, respektive kosti,maso, ořez apod.v něm se má ,,táhnout´´( vařit pomalu - jen nechat lehce bublat) co nejdéle. To platí v případě hovězího,popř. vepřového - nejméně 4 hodiny, u ostatního druhu méně, rybí vývar stačí 1 hodina ! Před vložením do studené vody doporučuji prudce opéct v troubě(krom
Podobné recepty jako Vývar do zásoby
Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami
Žebra nakrájejte na menší kousky, dejte do hrnce, zalijte 2 litry vody a přiveďte do varu. Stáhněte plamen a maso vařte na zhruba hodinu. Mezitím uvařte podle návodu kroupy. Vývar přeceďte přes síto. Vychladlé maso oberte. Do čistého vývaru přidejte nakrájené brambory, mrkev a 2 celé stroužky česnek
Podobné recepty jako Jako od babičky: Uzená polévka s kroupami
Koleno vepřové, vařené a pečené recept
5 česneků + 2 cibule na pečení . Recept si zatím oblíbilo 60 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Koleno omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 1 hodinu, poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout. Vychladlé kolena nakrojíme na několika místech až ke
Podobné recepty jako Koleno vepřové, vařené a pečené
Polévka z morkových kostí s kroupami
V hrnci opečte maso ne oleji do hněda. Vyndejte maso a na stejném, oleji osmažte nasekanou cibuli, mrkev a celer, až bude vše lesklé. Vraťte maso a kosti do hrnce, přidejte zbylé ingredience kromě krup, uveďte do varu a na mírném ohni vařte 1 hodinu. Poté do polévky vmíchejte kroupy a vařte ještě pů
Podobné recepty jako Polévka z morkových kostí s kroupami
Kuře na paprice na způsob paprikáše recept
Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme, opepříme a než se uvaří vývar, dáme do ledničky. Zatím připravíme k ruce ostatní ingredience a pokrájíme uzenou slaninu a cibuli. Kdy
Podobné recepty jako Kuře na paprice na způsob paprikáše
Dobré pečené krkovičkové plátky recept
vývar sůl. Recept si zatím oblíbilo 13 kucha řů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Krčkovičku si vykostíme, nakrájíme na větší řízky, ty rozpůlíme na plátky, mírně je pomačkáme kloubama na ruce. Potom je osolíme, dáme do hrnce, nebo pekáče, posypeme rozmarýnem, tymiánem a kmínem, zalijeme
Podobné recepty jako Dobré pečené krkovičkové plátky