Čočka netradičně
Brambory pokrájíme na malé kostičky a na oleji orestujeme dokřupava, trochu osolíme, přidáme k čočce společně s drobně pokrájenými zelenými nebo černými olivami, zamícháme a podáváme ozdobené petrželkou.
Podobné recepty jako Čočka netradičně
Smažený pangasius trochu netradičně
Filé necháme rozmrazit, poté je osolíme a pokapeme citrónem, aby se maso zpevnilo. Před smažením plátky masa osušíme, obalíme v mouce smíchané se strouhankou (žádné vajíčko) a spíše opečeme než usmažíme na troše másla, do kterého přidáme olej, aby se nepřepalovalo.
Podobné recepty jako Smažený pangasius trochu netradičně
Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Švestky vypeckujeme a namočíme na 4 hodiny do rumu. Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut do chladničky uležet.
Podobné recepty jako Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč
Francouzské brambory netradičně
Smícháme hranolky, na kostičky nakrájený salám, na půlkolečka nakrájenou cibuli, hrášek, sůl a pepř. Takto připravenou směs nasypeme do zapékací misky nebo na plech (dle množství) a zalejeme šlehačkou, ve které jsme rozkvedlali vejce.
Podobné recepty jako Francouzské brambory netradičně
Kuřecí roláda IV.
Plát kuřete potřeme sardelovou pastou, posypeme solí a kari. Pokryjeme plátky bůčku a klobásou, vajíčky, sbalíme roládu, zpevníme nití a pečeme za stálého podlévání.
Podobné recepty jako Kuřecí roláda IV.
Tradiční belgické vafle
V míse smícháme suché přísady. Oddělíme bílky od žloutků a bílky ušleháme do tuha. K suchým přísadám přidáme olej, mléko a žloutky a šleháme dokud není těsto na vafle hladké.
Podobné recepty jako Tradiční belgické vafle