Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci recept
Vložíme do pomalého hrnce. Okořeníme, přidáme celé oloupané cibule a zalijeme 1 l vody. Pomalíme 7 hodin na I. stupni. Mezitím si uděláme francouzské máslo, rozetřeme změklé máslo do pěny a smícháme s moukou. Lze podle chuti i přidat nějaké koření (oregano, paprika, rozmarýn). V alobalu dáme ztuhnou
Podobné recepty jako Hovězí pajšl na divoko v pomalém hrnci
Plíčky na smetaně (pajšl) recept
Postup přípravy Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše dobře propereme ve vlažné vodě, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okořeníme, přidáme část oloupané cibu
Podobné recepty jako Plíčky na smetaně (pajšl)
Pečené kuře s nádivkou z těstovin
Listopad - zaměřte na péči o své plíce… Ingredience receptu. 1 celé kuře 100 ml smetany 100 g játrové paštiky 250 g širokých nudlí 5 lžic strouhaného parmezánu olivový olej mořská sůl mletý černý pepř Způsob přípravy. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Široké nudle uvaříme ve slané vodě do měkka. Pa
Podobné recepty jako Pečené kuře s nádivkou z těstovin
Grilovaný marinovaný steak
Způsob přípravy. Grilovaný marinovaný steak je jednoduché ale skvělé jídlo. A chuť dobře naloženého a grilovaného hovězího masa je pro mnohé z nás velmi lákavá. Všechny přísady do marinády ušleháme ve velké míse. Maso do mísy vložíme a dbáme na to, abychom potřeli marinádou celý kus. Necháme steak l
Podobné recepty jako Grilovaný marinovaný steak
Jehněčí plíčky v hořčicové omáčce recept
Na troche oleja opražíme múku, zalejeme mliekom a vývarom z pľúcok a dobre rozmiešame. Pridáme na hranolčeky narezanú mrkvu, omáčku nariedime do potrebnej hustoty a povaríme, kým je mrkva mäkká. Osolíme, pridáme horčicu, vsypeme pľúcka a necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme cukrom a octom.
Podobné recepty jako Jehněčí plíčky v hořčicové omáčce
Plíčky na rozmarýnu a hořčici recept
Až jsou plíce měkké, vše scedíme, plíčky necháme vychladnout, odstraníme trubice a maso nakrájíme na větší kousky. Odlijeme si množství vývaru dle toho, kolik přibližně budeme chtít omáčky. Přidáme uvařenou zeleninu a ponorným mixérem rozmixujeme. Uvedeme k varu, volžíme nakrájené plíčky, přidáme mo
Podobné recepty jako Plíčky na rozmarýnu a hořčici
Vepřové plíčky na smetaně recept
Postup přípravy. Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabudou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v 9 l papiňáku v 1 a 1/4 litru vody 30 minut). Po změknutí
Podobné recepty jako Vepřové plíčky na smetaně
Jehněčí plíce s ledvinkami recept
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s bobkovým listom. Pridáme papriku, premiešame. Vložíme nakrájané pľúcka a ľadvinky. Premiešame, podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a majoránku a dusíme cca 20-30 minút, podľa veľkosti kúskov mäsa. Počas dusenia, ak treba, podlejeme e
Podobné recepty jako Jehněčí plíce s ledvinkami
Polévka z plic
Pracovní postup: Kousek telecích nebo vepřových plic, nebo kozlečí kořínek uvaříme do měkká se zeleninou ve slané vodě. Uvařené plíce nakrájíme na nudle, polévku z nich zahustíme světle žlutou jíškou, přidáme do ní rozkrájené plíce, trochu kmínu, tluč. pepře a před podáváním smetanu se žloutkem. Pol
Podobné recepty jako Polévka z plic
PAJŠL-plíčky na smetaně recept
Plíčky na smetaně, alias pajšl, jsou přesně ten typ jídla, které cílí na co nejefektivnější zpracování všech jedlých částí zvířete. Výhodou je fakt, že vnitřnosti jsou daleko levnější než maso, takže tuto omáčku připravíte za pár korun. 5,0 (70×) Jenda1. 87 názorů.
Podobné recepty jako PAJŠL-plíčky na smetaně
Domácí prejt recept
Domácí prejt. Dříve byl prejt výhradně zabíjačkovou záležitostí, dnes jsou ale všechny potřebné přísady běžně dostupné, takže si ho můžete připravit kdykoli na něj dostanete chuť. Není nutné ho plnit do střívek, stačí dozlatava upéct rozprostřený na plechu a všichni si pochutnají. 4,7 (10×) Vaclav F
Podobné recepty jako Domácí prejt
Pečený králík- jednoduše a chutně
Postup přípravy receptu. 1. Králíka rozporcujeme, osolíme, prošpikujeme a dáme do pekáče. RADA: Podívejte se na VIDEO, jak naporcovat králíka. 2. Přidáme nakrájenou cibuli,česnek a pokmínujeme. Můžeme přidat trochu másla a podlijeme. RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa. 3.
Podobné recepty jako Pečený králík- jednoduše a chutně
Domácí jitrnice
Postup přípravy receptu 1 Připravte si 2 velké hrnce. Vepřový bok a lalok uvařte doměkka, zvlášť uvařte doměkka i plíce, asi 1 hodinu. Žemle nakrájejte na drobné kostičky, nasypte je do mísy a zalijte polovinou horkého vývaru. RADA: Recept na domácí tlačenku! 2
Podobné recepty jako Domácí jitrnice
Pajšl plíčky na smetaně
Postup přípravy receptu 1 Nejdříve povařím asi 5 minut všechny vnitřnosti a pak vodu sliji a vnitřnosti properu. Dám do druhé vody, přidám veškeré koření, cibuli, česnek, lžičku octa a zeleninu, kterou vyndám po jejím změknutí. Ostatní vařím do změknutí. Jazyk rychle schladím a olupu, ostatní po sch
Podobné recepty jako Pajšl plíčky na smetaně
Jitrnicový prejt
Postup přípravy receptu. 1. Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného ...
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Pečená vepřová žebírka
Postup přípravy receptu. 1. Cibuli, česnek, kečup, hořčici, pivo, sůl, pepř smícháme v hustou marinádu, do které vložíme žebírka a necháme přes noc marinovat. Pak žebírka přeložíme na plech s pečícím papírem a ve vyhřáté troubě na 170° pečeme 30 - 40 minut. Podáváme s čerstvým chlebem nebo kynutou c
Podobné recepty jako Pečená vepřová žebírka
Černá omáčka s plíčky
Černá omáčka s plíčky Zdroj: Regionální kuchařka. 2x. Mezi slezskými omáčkami prý bývala nejoblíbenější černá s klobásami, připravovaná ze „smažených sliv“ čili povidel. Ve svátek se dělávala z vývaru a třeba i s vínem, ve všední dny často jen z vody. Ačkoliv je nejčastější s klobásami, populární ..
Podobné recepty jako Černá omáčka s plíčky
Kroupová jelita
Uvařte a nechte vychladnout plíce. Poté bok vykostíte a zbavte chrupavek, maso pak společně s lalokem nakrájejte nadrobno. Plíce umelte. Vše přidejte ke kroupám i se škvarky. 3 Rozehřejte sádlo a osmažte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte k masové směsi, přimíchejte sůl, koření i česnek a vše dobře
Podobné recepty jako Kroupová jelita
Králičí polévka vývar
Postup přípravy receptu. 1. Králičí polévku (vývar) si můžeme připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 gramů + lžíce oleje), které po osmažení teprve zaléváme vodou. 2. nebo: očištěnou zeleninu, koření a králičí odřezky, kosti ...
Podobné recepty jako Králičí polévka vývar