Kuřecí játra na majoránce
kuřecí játra 500 g. suché bílé vino 100 ml. smetana ke šlěhání 200 ml. cibule nakrájená najemno 1 ks. menší jablko nakrájené na kostičky 1 ks. lístky čerstvé majoránky 6 snítek. česnek, nasekaný najemno 1 stroužek. kousek másla. extra panenský olivový olej.
Podobné recepty jako Kuřecí játra na majoránce
VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa. Save. Uvařte si tradiční českou polévku v luxusním provedení podle Zdeňka Pohlreicha. Nevařte z vody, ale začněte světlou jíškou a silným kuřecím vývarem. A nepřeslechněte jednu dobrou radu: Od přípravy této polévky nikam neodcházejte, nebo vám uteče!
Podobné recepty jako VIDEO: Kulajda se ztraceným vejcem podle šéfa
Pečené kuře s nádivkou
Hotové kuře dejte odležet na talíř a přikryjte alobalem. Vypečenou šťávu sceďte a nechte svařit na pánvi. Přidejte trochu hladké mouky a promíchejte. Pak zalijte studeným vývarem a nechte 20 minut povařit. Podle potřeby dosolte a potom přeceďte. Kuře naporcujte a nandejte na talíř spolu s nádivkou.
Podobné recepty jako Pečené kuře s nádivkou
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
Postup. Maso zalijte dostatečným množstvím studené vody (asi 2,5 l), přidejte nové koření, pepř a bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Přiklopte, stáhněte teplotu na minimum a nechte pobublávat asi 2 hodiny. Průběžně sbírejte pěnu, která se utvoří na hladině. Po 1,5 hodině vaření masa oloupejte c
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Na závěr přidejte do omáčky okapané těstoviny. Osolte, opepřete a promíchejte. Troubu předehřejte na 200 °C. Těstoviny vsypte do zapékací mísy, uhlaďte povrch a posypte je strouhankou a strouhaným parmazánem. Zapečte v troubě dozlatova asi 15–20 minut. Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohl
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem podle Pohlreicha ...
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka. Save. Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce. Vyzkoušejte prověřený recept na tradiční pochoutku, která umí vykouzlit úsměv na tvá
Podobné recepty jako Nejlepší na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Klasický hospodský guláš (vídeňský) recept
Klasický hospodský guláš (vídeňský) Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku. 5,0 (388×) přihlašte. Eliza.
Podobné recepty jako Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Nejlepší boršč
Nejlepší boršč s hovězím masem. Kuchař Martin Polačko tvrdí, že ať ruský, polský nebo ukrajinský boršč, každý tam dává něco jiného, podle vlastního rodinného receptu. Co ale nesmí chybět v žádném boršči, je červená řepa, která mu dodá nezaměnitelnou barvu a chuť.
Podobné recepty jako Nejlepší boršč
Kotlet pražského uzenáře recept
Postup přípravy. Kotlety osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a prudce opečeme na troše olivového oleje. Maso vyjmeme a dáme do zapékací mísy a poklademe hoblinami másla, přikryjeme poklicí a dáme asi na 15 minut zapéct, aby bylo maso krásně měkké. K výpeku přidáme kousek másla, na nudličky nakr
Podobné recepty jako Kotlet pražského uzenáře
Vaňkova česnečka recept
1. 1. 2022 13:53. Dělám na sádle, z té jedné lžíce nepřibereme a posypat zelenou petrželkou. Když je čas, tak ztracené vejce. A kdyby nebyl opečený chleba, můj by se moc divil. Alespoň se spotřebuje starší chleba. Česnečka patří mezi mých Top 1o polévek. 2.
Podobné recepty jako Vaňkova česnečka
Koprová omáčka recept
Postup přípravy. Opraný kopr najemno pokrájíme. V kastrolu rozpustíme tuk, přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Připravte jíšku správně! Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme mléko, rozmícháme a necháme asi 20 minut vařit. Pak přidáme smetanu a kopr, osolíme, osladíme, okyselíme
Podobné recepty jako Koprová omáčka
Babicovy dobroty krkovička recept
No tak podle Babicy bych neuvařil ani chleba se sádlem, to se na mě nezlobte, tenhle gastronomický prznitel, alkoholik a prodavač lyží v jednom nemá o vaření ani páru a jestli podle něj někdo vaří, tak to je velice smutné.. Odpovědět JanaDorazinova 21. 3. 2013 20:41 PavlinaK.: Moc děkuji a mám rados
Podobné recepty jako Babicovy dobroty krkovička
Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha recept ...
Postup přípravy. Pstruhy umyjeme, osolíme a opepříme jak zevnitř, tak z venku. Dáme do pekáčku, nakrájíme citrón na kolečka a do každého pstruha dáme 2 kolečka citrónu, přidáme tymián a kousek másla. Pstruhy posypeme i svrchu tymiánem, dáme kolečko citrónu a do pekáčku nalijeme trošku vody. Přiklopí
Podobné recepty jako Pstruh na tymiánu + brambory Zdeňka Polreicha ...
Fazole podle Smolíčka
Postup přípravy. Cibulku nakrájíme nahrubo a orestujeme na olivovém oleji v hluboké pánvi. Přidáme lžíci rajčatového protlaku a ještě chvíli restujeme. Dále přidáme rozmačkaný česnek, fazole a kukuřici. Necháme chvíli povařit. Dochutíme solí, pepřem a chilli. Podáváme s čerstvým chlebem či bagetkou.
Podobné recepty jako Fazole podle Smolíčka
Nejlepší bábovka, co znám! recept
pekarpecehousky: Dobrý večer,pekla jsem bábovku podle vašeho receptu a nejsem si jistá jestli bude dobrá.Bojím se,že bude suchá.Mám raději víc vláčné.Pekla jsem v silikonové formě na 160’ stupňů asi 80 minut.Zkoušela jsem špejlí a pořád se lepila.Proto jsem pekla tak dlouho.
Podobné recepty jako Nejlepší bábovka, co znám!
Francouzská cibulačka
Postup. V kastrůlku nechte rozehřát máslo a orestujte na něm nakrájenou cibuli. Osolte a opepřete. Když cibule krásně zhnědne a zkaramelizuje a začne přichytávat na dno hrnce, dejte ho stranou, přikryjte pokličkou a nechte chvíli odstát. Pak vraťte zpátky na sporák, přidejte čerstvý tymián a zalijte
Podobné recepty jako Francouzská cibulačka
Sekaná jako od babičky
Vložte do trouby a pečte na 180 °C jednu hodinu. Sekaná pustí tuk, bude se vypékat – bude tedy v jednu dobu mokrá, ale nebojte se, pěkně se vypeče. Pečte tak, aby slanina byla nahoře křupavá a postupně steklým tukem podle potřeby sekanou polévejte. Sekaná jako od babičky; foto: Češka z Česka.
Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky
Kuře Livie Klausové recept
V pekáči smícháme 3 druhy hořčice + marmeládu (jedno jaka, ale dala bych nějakou červenou). Ve směsi obalíme všechny kousky kuřete, pak tam přidáme moravanku a dáme celé péct. Nic nevyléváme, pečeme celé v té směsi. Uvařeno. Přidat do oblíbených (19x) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu.
Podobné recepty jako Kuře Livie Klausové
Žemlovka jako od babičky recept
Tématické fráze: maminčiny recepty žemlovka pivní rohlíky 26.1.2014 od hrušky recept žemlovka žemlovka podle babičky žemlovka z rohliků recept na pivní rohlíky 26.1.2014 maminčiny recepty - žemlovka top recepty žemlovka žemlovka s jabkama pivní rohlíky 26.1.2014 žemlovka recept vlačna žemlovka mamin
Podobné recepty jako Žemlovka jako od babičky
Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha recept
2 lžíce extra panenského olivového oleje. 120 ml čerstvé pomerančové šťávy. 1,2 lžíce čerstvé citronové šťávy. 1/4 lžičky čerstvě namletého černého pepře. 1 lžíce přírodního krupicového cukru. 1 lžíce mořské soli. 2 špetky mletého kmínu. 2 špetky sušeného oregana. několik kapek sojové omáčky.
Podobné recepty jako Pikantní vepřové kotlety podle Pohlreicha
Ředkvičková polévka recept
2 svazky ředkviček. 1 ks taveného smetanového sýru. 1/2 zeleninového bujónu. pepř. sůl.
Podobné recepty jako Ředkvičková polévka
Hedvábná bramborová kaše
Pak je slijte, zalijte čerstvou vodou a uvařte doměkka. Brambory sceďte a zatřepte jimi v hrnci, aby se z nich odpařila voda. Ohřejte mléko a smetanu. Brambory rozmačkejte a elektrickým šlehačem nebo v robotu je začněte šlehat. Postupně přilévejte teplé mléko se smetanou, dokud nedocílíte požadované
Podobné recepty jako Hedvábná bramborová kaše
Hrášková polévka podle Pohlreicha recept
Hrášková polévka podle Pohlreicha. Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme i z mraženého. Je zahuštěná bramborem, lahodnou chuť doplní voňavá slanina a cibule. 18.
Podobné recepty jako Hrášková polévka podle Pohlreicha
Pohlreichova pórková polévka
Letní rybí polévka. 20 minut. Salát s jahodami a rozpečeným sýrem. 40 minut. Koláč s bazalkovým krémem a jahodami. ** misky na polévku ** Více info. Slepičí polévka pro duši teenagera Více info. Bialetti Musa 4 porce, nerez ocel - použité Více info. Čínské lžíce na polévku Více info.
Podobné recepty jako Pohlreichova pórková polévka
Škvarkové placky ze staré kuchařky recept
Škvarkové placky ze staré kuchařky. Pokud doma máte schovanou nějakou starou kuchařskou knihu, můžete v ní objevit doslova poklad. Třeba osvědčený recept na škvarkové placky, které chutnají přesně jako ty, které pekly naše babičky. 5,0 (33×) přihlašte. jipohe.
Podobné recepty jako Škvarkové placky ze staré kuchařky
Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové ...
Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové. Save. Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších, nejvariabilnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde spousta rozinek, datlí, fíků, kandovaného ovoce a čokol
Podobné recepty jako Biskupský chlebíček podle Mirky van Gils Slavíkové ...
Lívance a la Jamie Oliver
1. Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte mléko a rozmíchejte na hladké, husté těsto. 2. Z lehce osolených bílků vyšlehejte tuhý sníh. Opatrně vpravte do těsta. Příprava je hotová. 3. Rozehřejeme si pánev a usmažíme lívance
Podobné recepty jako Lívance a la Jamie Oliver
Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
3. V pánvi rozehřejte olej, vsypte plátky česneku, šalotku a slaninu, opékejte 2 minuty a přidejte mrkev. Restujte ještě 2 minuty. 4. Čočka je hotová, když je na povrchu měkká, ale uvnitř křupne. Osolte ji, zakápněte balzamikovým octem a promíchejte s polovinou zeleninového základu. 5.
Podobné recepty jako Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha
Kapr dle Petra Voka
Kapr podle pana Voka je jako mercedes a smazeny kapr jako trabant. Hana Rožníčková | 23. 3. 2007 09:08. Kdo budete mít cestu do Třeboně, určitě se zastavte na jídlo v restauraci Šupina. Výborná restaurace se skvělým jídlem. A Třeboň? Krásné město a výborné lázně!!! Miloš Kuchta | 23. 3. 2007 00:29.
Podobné recepty jako Kapr dle Petra Voka
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera ...
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera. Chilli con carne je skvělé jídlo, které se báječně hodí, pokud vaříte pro větší partu. Mleté maso, rajčata a fazole jsou základ, důležité je dochucení, pokud vaříte i pro děti, vynechte chilli a přiostřete si jídlo až na talíři.
Podobné recepty jako Chilli con carne – jednoduchý podle Jamieho Olivera ...
Tvarohová bábovka od Dity P. recept
1. 2015 19:11. Dnes jsem ji upekla, těsto se zpracovávalo výborně (všechno kromě posledního zapracování vyšlehaného sněhu jsem dělala v robotu) a bábovka je moc chutná, nadýchaná. Určitě jsem ji nedělala naposledy. JO a použila jsem normálně vaničkový tvaroh se zeleným víčkem.
Podobné recepty jako Tvarohová bábovka od Dity P.
Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha - recept: Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova.Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme nasekanou petržel, žloutky a
Podobné recepty jako Kuře s nádivkou podle Zdeňka Pohlreicha
Kuře tří hořčic Livie Klausové
Postup přípravy receptu. 1. Smícháme hořčice a marmeládu a kuře potřeme (pokud budeme péci celé, tak i uvnitř), osolíme, opepříme. V horké troubě necháme maso "zatáhnout", pak přilijeme zeleninu (tak jak je) a upečeme. Maso poléváme vytvářející se šťávou, případně podlijeme trochou vody nebo bílého
Podobné recepty jako Kuře tří hořčic Livie Klausové
Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Tento postup opakujte 2–3krát každých dvacet minut. Těsto kompletně změní konzistenci a zhoustne. Nakonec jej posypte moukou a vytvarujte do tvaru ošatky, ve které bude kynout. Během kynutí předehřejte troubu na 240 °C, vykynutý chléb vyklopte na plech a ihned vložte do horké trouby, na jejíž dno vl
Podobné recepty jako Vesnický špaldový chléb podle Josefa Maršálka
Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur
Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur. Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte ji ošidit. Potřebuje jemnou máslovou jíšku, silný hovězí vývar, tučnou smetanu a
Podobné recepty jako Poctivá česká koprovka podle hospodskýchur