Pojednání o BORŠČI recept
Polskou variantou boršče je barszcz, což je čistý vývar z červené řepy, který se v Polsku podává i o Štědrém dnu například s uszky, což jsou taštičky z vaječného těsta plněné houbami a vařené v polévce. Je to vlastně polský typ ravioly.
Podobné recepty jako Pojednání o BORŠČI
Žurek s klobáskou recept
Polský žurek s klobáskou, velice dobrá kyselá polská polévka s dodatkem vajíček a vařených brambor.
Podobné recepty jako Žurek s klobáskou
Polská polévka z červené řepy
Do šlehačky smícháme lžíci hladké mouky a vmícháme do polévky a tím ji zahustíme. Ještě krátce povaříme.Podáváme - na dno talíře dáme trošku štouchaných brambor a jedno vejce uvařené na tvrdo a nakrájené na půlky (nebo čtvrtky) a zalijeme polévkou.
Podobné recepty jako Polská polévka z červené řepy