Uzené maso
Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný. Nasolené a očesnekované maso dáme do kamenného hrnce a zalejeme vodou, zatížíme např. čistým kamenem.
Podobné recepty jako Uzené maso
Okurkový salát-sladkokyselý
Já zálivku neumím od oka, nebo-li dle chuti - pokaždé tomu něco chybělo a nejednou se mi stalo, že jsem tak dlouho dochucovala, až jsem jí vylila a začala znova :) Kdesi jsem vyhrabala tento poměr: 1/4 l vody, 2 polévkové lžíce cukru, 2 lžíce octa a malá lžička soli.
Podobné recepty jako Okurkový salát-sladkokyselý
Pravé ruské kvašáky
Myslím, že krom soli bych dal višňový a vinný list, kousek křenového, kopr ( tady bych se toho nebál) a já mám rád česnek tak par kousků bych přidal a toť vše. Zaleju nálevem, zatěžkám (mám na to už léta dubové prkénko a zatížím taky léta používanou dlažební kostkou a nechám vykvasit.
Podobné recepty jako Pravé ruské kvašáky
Koprová omáčka
Na mě bylo málo octa, soli i cukru takže jsem vše přidávala. Poté byla super :-) Asi záleží na chuti nicméně kdybych vařila přesně podle uvedené receptury tak pro nás nic moc. Vidím, ale, že komentáře jsou kladné, takže nebudu kazit známkování a píšu pouze svoje poznatky.
Podobné recepty jako Koprová omáčka