Broskvový želé řez
Formu vyložíme fólií nebo alobalem, na dno dáme jeden díl korpusu, ten poklademe broskvemi, zalijeme částí želé a přiklopíme druhým dílem korpusu. Na ten nalijeme zbylé želé a dáme vychladit.
Podobné recepty jako Broskvový želé řez
Tradiční tažený štrůdl
Každý díl vyválíme na tenko na vále. Lehce potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, taky zlehka, po celé ploše, rozprostřeme strouhaná jablíčka, posypeme štědře cukrem, oříšky, rozinkami, trochou strouhanky a malinko pokapeme rozpuštěným máslem.
Podobné recepty jako Tradiční tažený štrůdl
Perník II.
Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu můžete přidat nasekané ořechy nebo mandle, rozinky, kandované ovoce, případně polít libovolnou polevou a ozdobit.
Podobné recepty jako Perník II.
Svíčková na smetaně
Poslední dobou maso ani nenakládáme. Je to velmi zrychlený způsob. V papiňáku prošpikované maso na tuku obdělám, přidám koření v pytlíku a ocet a vařím.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně