Tradiční tažený štrůdl
Každý díl vyválíme na tenko na vále. Lehce potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, taky zlehka, po celé ploše, rozprostřeme strouhaná jablíčka, posypeme štědře cukrem, oříšky, rozinkami, trochou strouhanky a malinko pokapeme rozpuštěným máslem.
Podobné recepty jako Tradiční tažený štrůdl
Bratislavské ořechové rohlíčky
Rohlíky z kynutého těsta patří k našemu pekařskému repertoáru stejně jako k francouzskému croissanty. Varianta připisovaná slovenskému hlavnímu městu je svátečně plná senzační oříškové nádivky – mistrovský kousek, s nímž bychom opět rádi vytvořili federaci.
Podobné recepty jako Bratislavské ořechové rohlíčky
Perník II.
Také jsem přidala roztlučené koření podle paní Sládkové, protože jsem na poslední chvíli zjistila, že nemám prášek do perníku. Takže děkuji za tip..Marmeládu jsem dala rybízovou a polevu jsem udělala z čokolády a tyčinek "ledové kaštany".
Podobné recepty jako Perník II.
Svíčková na smetaně
Svickova je svickova, ale ja ji nejcasteji delam z kralika, a to takhle: lakem z divokeho koreni - je popsany v drivejsim prispevku - preliji maso a to necham - neleknete se - 5-10dni stat v kameninove nadobe ve sklepe,kde je cca 9 stupnu.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně