Tradiční tažený štrůdl
Každý díl vyválíme na tenko na vále. Lehce potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, taky zlehka, po celé ploše, rozprostřeme strouhaná jablíčka, posypeme štědře cukrem, oříšky, rozinkami, trochou strouhanky a malinko pokapeme rozpuštěným máslem.
Podobné recepty jako Tradiční tažený štrůdl
Pita chléb na gyros
Každý díl spojit v pevnou kouli, tu položit na suchý pech (nebo na pečící papír) a rozválíme je (nebo pomocí prstů roztlačit) na 20 cm kruh, nechat 15 min. odpočinout. 3 Péct je v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 6-8 minut, až jsou světle nahnědlé a nechat zchladnout.
Podobné recepty jako Pita chléb na gyros
Perník II.
Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vyšší, vymazaný a vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě 25-30 minut. Do základního receptu můžete přidat nasekané ořechy nebo mandle, rozinky, kandované ovoce, případně polít libovolnou polevou a ozdobit.
Podobné recepty jako Perník II.
Svíčková na smetaně
Poslední dobou maso ani nenakládáme. Je to velmi zrychlený způsob. V papiňáku prošpikované maso na tuku obdělám, přidám koření v pytlíku a ocet a vařím.
Podobné recepty jako Svíčková na smetaně