Potrnčené podplameňáky recept
Názvy placek se různí, stejně jako jejich tvar, kraj od kraje, někde i vesnici od vesnice. Podplameníky, osúchy, chlebovňáky, šupáky, přípalňáky, kotrouše, odchlebníky….no a v Koryčanech to prý bývaly podplameňáky a ty, které se pekly s povidly, byly „potrnčené“. Můžete si je vyzkoušet z jakéhokoliv
Podobné recepty jako Potrnčené podplameňáky
Potrešnik recept
Pomaly lejeme kefír ( trocha kefíru necháme na potretie ) a zároveň miesime, aby sme dostali stredne pevné cesto ( kefíru len toľko, aby cesto sa dalo vaľkať ). Cesto vyvaľkáme na 1 cm hrubý plát a prenesieme na vymazaný plech. Potrieme zvyškom kefíru a pri strednej teplote pečieme asi 30 minut. Upe
Podobné recepty jako Potrešnik