Játra na čínský způsob
Játra na čínský způsob podáváme samozřejmě s rýží. Nebo klidně jen s čerstvým pečivem....
Malinovo - pomerančové smoothie
Nápoje z rozmixovaného ovoce se často podávají jako zdravá snídaně nebo svačina. Když do drinku přidáte jogurt, bude hutn...
Zapečený fenykl, pórek a brambory
Pokud jste ještě nevyzkoušeli tento u nás spíše méně užívaný druh zeleniny, bude pro vás tento recept nejlepším způsobem ...
Nugát s ořechy
Nugát s ořechy je vánoční cukroví vhodné i pro celiaky. Nepeče se, je velmi snadné a bude vám chutnat....
Bylinkový čaj
Tento bylinkový čaj si připravujte vždy čerstvý. Zahřeje vás a pomáhá proti virům a bakteriím, takže se hodí do sychravéh...
Makové sušenky
Makové sušenky můžeme také nakonec ozdobit polevou podle vlastní chuti. Ale i bez toho jsou moc dobré třeba ke kávě....
Dršťková polévka
Dršťková polévka je tradiční oblíbená přesnídávková polévka. Přidáme-li k ní čerstvé pečivo, může klidně nahradit i veče...
Omeleta se žampiony
Omeleta se žampiony je jednoduché, lehké jídlo. Potřebujete-li připravit malé občerstvení pro nečekanou návštěvu, je to...
Grilované krevety ve slanině
Grilované krevety ve slanině jsou vynikajícím předkrmem. Připravíme je velmi jednoduše během chvilky. Špejle namočíme ...
Bylinkový bramborový salát
Bylinkový bramborový salát je odlehčená verze klasického bramborového salátu. Báječně voňavá a pikantní verze. Do velk...
Tvarohová pomazánka se sušenými rajčaty
Tvarohová pomazánka se sušenými rajčaty je nejlepší namazaná na topinku. Nebo ji použijte na chlebíčky, které ještě oblo...
Omeleta se špenátem
Omeleta se špenátem je zdravá, jemná a nadýchaná pochoutka. Upečte ji k večeři a budete mít u všech určitě úspěch. ...
Koprová omáčka
Koprová omáčka se šlehačkou a čerstvým koprem. Vynikající přílohou, který chutná s touto omáčkou jsou brambory. Omy...
Zeleninová polévka s pohankou
Zeleninová polévka s pohankou je hustá, sytá a zdravá. S krajícem čerstvého chleba nebo s bagetkou nahradí klidně celé jí...
Rychlá buchta na plech
Koláč “Milena” je můj oblíbený dezert. Připravený je za chvilku, a i když ho nejčastěji peču v létě, když je k dostání če...
Zapečené brambory s cuketou
Zapečené brambory s cuketou je jednou z nespočetných variant klasického receptu. Změna je dobrá věc, ne?...
Japonská delikatesa Jakitori
Japonské jídlo, které je vhodné pro pohoštění přátel. Podává se na špejli podobně jako špíz....
Hrušková povidla
Hrušková povidla si bez problémů doma uvaříme sami. Použít můžeme zralé i lehce přezrálé hrušky....
Kluci v akci - hovězí guláš
Kluci v akci - hovězí guláš, to mluví samo za sebe. Recept inspirovaný originálními kuchaři rozhodně stojí za vyzkouše...
Kuřecí rizoto s houbami
Kuřecí rizoto s houbami je skvělý recept na trochu netradiční rizoto. Je sice bez zeleniny, ale jeho lahodná krémová chu...
Bochánky
Tyto kynuté bochánky můžeme upéci kdykoli, třeba na vánoce nebo na velikonoce a vždy, když dostaneme chuť na něco dobrého...
Hovězí pečeně
Hovězí pečeně s omáčkou je jedním z klasických jídel. Často se podává s dušenou rýží. ...
Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou
Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou je lahodný hráškový krém. Podáváme ho s čerstvou bagetou, nebo s chlebovými kru...
Zeleninová polévka s cizrnou
Zeleninová polévka s cizrnou je sytá a zdravá. Můžete si recept zjednodušit tím, že použijete cizrnu z konzervy. ...
Kopřivový špenát
Jednoduchá krémová příloha z kopřiv je lahodný a rychlý způsob, jak přidat do stravy vitamíny, minerály a bílkoviny. Vaře...